Gina
|
O, Zara, vse je v glavi. Najprej jo nehaj jemat tako, kot da te obtožuje, vsakič si misli, da v njenih možganih v resnici rojijo vprašanja, ali je vse ok, v resnici jo skrbi za Zaro. Jaz bi ji rekla: Mami draga moja, pomiri se, vse bo še dobro! Zara bo zrasla v fejst punco, že zato, ker ima tebe za babi. Lepo da te skrbi zanjo, samo jaz vseeno mislim, da malo pretiravaš. Veš, jaz bi rada videla, da čuti zemljo na svojih rokah, ker le tako lahko razvija vse čutnice na koži za različne reči. Pa všeč mi je, ko leta okrog, pa ker ji ni treba pazit, da se ne umaže. Če bi morala pazit še na to, bi postala zafrustriran otrok, ki se nič ne upa, niti hodit ne sproščeno, tega pa ne maram. Niti ti tega ne maraš, babi, saj nočeš, da bi se mala slabo počutila, kajneda da ne! Otrok mora tudi pasti. Le tako ve, do kod sega njeno ravnotežje.Če otrok tega ne sproba dostikrat, ne pozna meje, postane štorast in v resnici se lahko potem kasneje resno poškoduje. Tega tudi nočeš, kajne, pa je znanstveno dokazano, da je temu tako. Ona mora vadit svobodno hojo in tek. Če se bo opraskala, ji bomo pa dali obliž. Tudi to izkušnjo mora dati čez, sicer se bo bala krvi. Tega pa spet ne maraš, kajne? Vsi otroci, ki nikoli ne dajo v usta svinjarije, so preobčutljivi. Vsaj alergijo dobijo, če je vse okrog njih preveč sterilno. Tudi to je dokazano. Saj si brala o tem, kajne babi. Tega tudi ne maraš, da bi mala dobila, ali pač? Kako je fajn, ko ti vse razumeš, mami. Jaz te imam tako rada. Tako veliko mi pomeni, ker me včasih pohvališ- ti si tudi zelo fajn mami. Najbolj sem pa vesela, ker vem, da sem tudi zaradi tebe, še boljša mami jaz sama. Hvala ti. Če stvar ne bi pomagala, bi še vedno vztrajala pri svojem - ne smeš popustit in bi ji vsakič, ko bi začela s svojimi forami rekla samo: mami, saj bo vse dobro. Dihaj, saj bo. in bi jo vsakič objela in se ji nasmehnila, zelo bodreče, saj moraš vendar ti njej pomagat, ko je tako preplašena. In to moraš imet v glavi, da je boga, da ji je treba pomagat. Dobro reši!
|