Teja N
|
Dragi očka! Sedim v temi in gledam mojega malčka, kako spi. In razmišljam o tem, kaj vse še čaka v življenju njega in njegovega bratca. Razmišljam o tem, kako bosta rasla, se igrala, šla v šolo, uživala življenje. Razmišljam, kako bosta imela nešteto drobnih težav, ki se jima bodo zdele ogromne, a vendar premagljive s pomočjo staršev. Razmišljam, kako se bosta morda poročila in imela svoje otroke. In razmišljam o tem, kako srečna sem lahko, da mi je dano spremljati ju na tej poti. In upam, da se bosta vedno, vedno obrnila name in očija, kadarkoli naju bosta potrebovala. Svojega moža neizmerno ljubim in srečna sem, da smo družina. Srečna sem, da držimo skupaj in nam je lažje v težkih trenutkih. Ne predstavljam si, kako se počutiš. Ne predstavljam si, kakšno breme je nenadoma padlo na tvoja ramena. Vem le eno - svojim otrokom si od zdaj naprej oče in mati. Misliti moraš na tri mlada bitja, ki potrebujejo svojega očija cel dan, vsak dan, celo življenje. Bodi močan, bodi strpen, bodi opora, ki jo bodo potrebovali. Spoznala sem te in vem, da boš zmogel. Vem tudi, da ti bo včasih zelo težko. In takrat se obrni na svoje prijatelje in družino, pokliči pa tudi koga od nas in obljubim, pomagali bomo, četudi samo z nasvetom. Niste sami. Želim vam vso srečo. Teja