|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   SPANJE
29.9.2010 7:10:44   
OČKA1
po tem, ko ste nas potolažili s podiranjem kupčkov, imamo novo vprašanjeuser posted image

po dojenju v postelji hčerkica, stara en teden, zaspi in je sedaj že vidna razlika, da rada spi kar v zakonski postelji, če jo premikava v njeno posteljico, ki je 20 cm oddaljena od najine, ne spi tako dobro, je nemirna, joče in "potem popustiva in jo dajava v zakonsko"
v porodnišnici je dvakrat zaspala v mamičini postelji, in se je navadila??
izkušnje?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: SPANJE
29.9.2010 7:24:54   
Anonimen
V bistvu si si že sam odgovoril:
IZVIRNO SPOROČILO: OČKA1
Po dojenju v postelji hčerkica, stara en teden, zaspi in je sedaj že vidna razlika, da rada spi kar v zakonski postelji, če jo premikava v njeno posteljico, ki je 20 cm oddaljena od najine, ne spi tako dobro, je nemirna, joče in "potem popustiva in jo dajava v zakonsko"
v porodnišnici je dvakrat zaspala v mamičini postelji, in se je navadila??
izkušnje?

Najbrš se počasi navaja na vajino posteljo in če vama odgovarja, da bo naslednjih x mesecev/let tako, potem nadaljujta, če pa tega nočeta, pa pač nehajta to prakticirat ...

(odgovor članu OČKA1)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: SPANJE
29.9.2010 7:51:45   
branka81
Tudi jz tako mislim,kot predhodnica..tud moja je na začetku jokcala,pa sej po moje vsi dojenčki,ampak sm jo kr navadila da je spala v zibki,mogoče kdaj če je bil ati v nočni,da je ajala pr men ampak redko.Sej se bo navadila bebika spat u posteljici, nč bat.Mam pa primer-recimo moja kolegica ima 8 mes.staro punčko in mala že od rojstva spi pr njej v postelji,in verjemi,da se ona nč ne naspi,je vsak dan taka k da bi jo vlak povozu hehe..malo je čist razvadla,noče drugač zaspat kot pa ob mamici,tko da jz mislim,da je otročku mesto v posteljiciuser posted image
Pa veliko prespanih  noči vam želim in lep dan!user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: SPANJE
29.9.2010 8:13:11   
miapia
Tudi midva sva jo od prvega dneva doma dajala spat v njeno posteljico. Pri nama je spala par ur zgolj parkrat, ko sva bila res izmučena.

_____________________________

Tri stvari so nam ostale iz raja: zvezde, cvetlice in otroci. (Dante Alighieri)

(odgovor članu branka81)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: SPANJE
29.9.2010 9:19:33   
koala
Moj sine od začetka spi v svoji posteljici, je pa res da je od začetka velikokrat zaspal na najini posleji med dojenjem potem pa sem ga prestavila v njegovo posteljico. Najkasneje po 10 minutah se je prebudil in začel jokati, jaz sem to težavo rešila tako da sem si na roko na kateri je ležal (dojila sva se vedo sede)dala tetra pleničko, tako ga nisem položila direkt na hladno ležišče pa še moj vonj se je ujel v pleničko tako da je imel občutek da sem še vedno čisto blizu. Potem je mirno spal do naslednjega hranjenja.

Če pa vaju ne moti da hčerkica spi pri vaju pa se ne pustite motiti. 

_____________________________

Nisem vedela
koliko ljubezni imam v srcu,
dokler me ni nekdo poklical MAMA

(odgovor članu miapia)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: SPANJE
29.9.2010 10:17:05   
beba1912
Naša je spala nekaj časa pri nama, nekaj časa v zibki. K nama sem jo dala, če ni mogla nazaj zaspat in se meni ni dalo ukvarjat z uspavanjem. Je pa res, da če smo vsi trije spali na taveliki postelji, se jaz nisem naspala, ker sem se ves čas zbujala, da je ne bi slučajno potlačila. Ko je bila stara en mesec, je bil oči čez teden službeno odsoten in sva imeli posteljo zase, zato je ves čas spala pri meni. Ko je šla potem spat nazaj v zibko, sploh ni bilo nobenega problema v tem smislu, da bi se večkrat zbujala ali ne bi hotela zaspat ali karkoli. V bistvu sem jaz bolj pogrešala to, da je ni pri meniuser posted image
Se mi zdi, da je tudi od otroka odvisno koliko se bo navadil in koliko potrebuje bližino staršev. Meni je sedaj pri njenih devetih mesecih skoraj žal, da je nisem bolj crkljala takrat ko sem jo še lahko, ker zdaj se skoraj ne pusti več...

Srečnouser posted image

(odgovor članu koala)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: SPANJE
29.9.2010 17:11:21   
sanosan
Otroci so si različni.

Sama sem mamica trem in glede spanja lahko povem, da je bilo pri vsakm otroku drugače. Prvi se je dojil tudi ponoči na dve uri in je zato spal v najini postelji (ker je bilo zame preveč mučno vstajanje). Druga hčerka je od začetka in do starosti 5 mesecev spala od 22.00 do 6.00 zjutraj, pa je bila ravno tako dojena. Ko se je to obdobje spanja končalo, sem jo po večernem hranjenju položila v njeno posteljo in ko se je ponoči zbudila za dojenje, sem jo preselila k sebi in je potem spala v najini postelji. Sedaj pri tretjem je tudi tako, da zvečer ko zaspi, ga položim v njegovo posteljo in ko se ponovno zbudi, ga vzamem k sebi in tako spimo naprej.

Oba starejša sta se navadila na svoje postelje brez problema, ko smo se nehali ponoči dojit.

Uživajte user posted image

(odgovor članu beba1912)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: SPANJE
29.9.2010 17:55:21   
Anonimen
moja je pr meni v porodnišnci eno noč pri meni prespala k je bla nemirna in pol doma tudi samo enkrat, ker je bla bovna in sm jo hotla met na očeh skos :) drgač pa k poje jo na gugalniku uspavam in dam v pojstlco spat....tko da jst tut pravm naj spi v pojstlci, ker mam primer pr moji sestri...se je rodila pa sta jo mela starša skos pr sebi in pol dolgo ni hotla bit v svoji pojstli je mogu zmeri fotr k njej it da je zaspala še pr desetih letih je tko na žalost

(odgovor članu sanosan)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: SPANJE
29.9.2010 19:36:31   
nusi
IZVIRNO SPOROČILO: OČKA1
po tem, ko ste nas potolažili s podiranjem kupčkov, imamo novo vprašanjeuser posted image


Ja dobrodošli, bo vsak dan ali vsaj teden kakšno vprašanje user posted image .

Glede spanja se strinjam s predhodnicami. Seveda bi se dojenček rad stiskal pri mamici, ampak tudi ona potrebuje počitek user posted image . Naš že od začetka spi v svoji postelji, parkrat je ponoči zaspal med dojenjem pri meni in to ni bilo zame nikakršno spanje. Lepo počasi in vztrajno jo navajajta na ločeno spanje. Raje sedaj večkrat vstanita in jo pomirita, čeprav je naporno, ampak se izplača, drugače vas lahko čaka kar nekaj mesecev neprespanih ali slabo prespanih noči, na koncu bo pa le morala v svojo posteljo, ane?
So pa otroci različni, pa starši tudi, težjo je reči kaj je prav.

< Sporočilo je popravil nusi -- 29.9.2010 19:37:09 >

(odgovor članu OČKA1)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: SPANJE
29.9.2010 20:31:33   
izgubljena_ovcka
IZVIRNO SPOROČILO: OČKA1

po tem, ko ste nas potolažili s podiranjem kupčkov, imamo novo vprašanjeuser posted image

po dojenju v postelji hčerkica, stara en teden, zaspi in je sedaj že vidna razlika, da rada spi kar v zakonski postelji, če jo premikava v njeno posteljico, ki je 20 cm oddaljena od najine, ne spi tako dobro, je nemirna, joče in "potem popustiva in jo dajava v zakonsko"
v porodnišnici je dvakrat zaspala v mamičini postelji, in se je navadila??
izkušnje?


Haha, sori ampak a se hecaš? Devet mesecev je imela časa, da se je "navadila", da je mamino bitje srca, dihanje in ostali tik zraven nje, zdaj se pa z danes na jutri pričakuje, da bo brez pardona spala v hladni posteljici, daleč od topline drugega človeškega telesa?

Poglej... človeški mladiči se v bistvu vsi rodijo nekoliko prezgodaj (rabili bi še kake tri mesece v maternici a se morajo zavoljo velikih možganov pač roditi prej) in so zelo neprilagojeni zunanjemu svetu. Predvsem zato potrebujejo konstantno skrb, nego in pozornost, predvsem pa neomejeno materine in očetove bližine in toplote. Če hčerkica dobro spi pri vama, je nikar ne "podita" stran razen če zaradi njene prisotnosti v zakonski postelji nič ne spita.

Vse kar hočem povedat je, da je zelo nerealno pričakovar od novorojenčka, da se bo obnašal tako kot odrasli mislimo, da bi se moral in ga potem na vsak način hočemo navadit ali odvadit nečesa. Posledica je največkrat huda nejevolja in jok z oneh strani. Dojenčka prve mesece ni možno razvaditi ker preprosto ne zahteva ničesar drugega kot tisto kar nujn o potrebuje. Pika. Nekateri potrebujejo več, nekateri manj. Sprejmita stanje takšno kot je, z uvajanjem vzgojih prijemov se bosta spopadala ksneje, ko se boste vsi malo bolj prilagodili feelingu družinskega življenja.

(pa ne mi zdaj nekateri hodit s pametnimi forami alla da bo do pubertete otrok spal pri mami... naš starejši je šel s 13m brez pardona iz najine postelje v svojo posteljico in svojo sobico, vesel za znoret)

(odgovor članu OČKA1)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: SPANJE
29.9.2010 20:52:17   
beba1912
se popolnoma strinjam z izgubljeno ovčko!! novorojenček potrebuje toplino, skrb in crkljanjeuser posted image meni so tudi pametovali, da jo bom razvadila in ne bo hotela spati v svoji posteljici, ampak kot že rečeno ni bilo nikoli problemov.

od tega, če je bila pa v porodnišnici dvakrat v mamini postelji, se pa definitivno ni navadila!
poznam pa primer ko je dojenčica od rojstva spala pri mami in jo je ta večkrat hotela dati v posteljico in mala ni hotela zaspati, se je ves čas zbujala, tako da je bila mamica že vsa obupana, ker je mislila da jo je razvadila. od približno petega meseca starosti pa mala spi v svoji posteljici. očitno je rabila čas, da se je navadila spati sama, otroci so različni.


(odgovor članu izgubljena_ovcka)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: SPANJE
29.9.2010 21:13:48   
seya
Naša je na začetku tudi spala v najini postelji. Že zadnjo noč v porodnišnici ni in ni mogla spati v svoji posteljici, no, doma se je pa to (seveda) nadaljevalo. Po zadnjem hranjenju v postelji je zaspala pri meni, ko sem jo dala v košek, pa takoj jok.
In moje teorije iz časa nosečnosti, da otrok seveda mora spati v svoji postelji od samega začetka, so se prav na brzino porušile user posted image Seveda je spala pri nama. Sem si pač mislila, da rabi človeško bližino - in mi ni na kraj pameti padlo, da bi jo pustila jokati v košku...
Seveda moj spanec ni bil niti najmanj kvaliteten, ampak.... jah, sem preživela.
Po kakih 10 dneh sem jo začela dajati v košek po nočnem hranjenu - in je potem preostanek noči prespala v košku. In še čez kak teden sem jo že zvečer po hranjenju dala v košek. In je brez problemov zaspala.
Je pač punca res rabila nekaj več človeške bližine in topline.
Zdaj (7 mesecev) brez problema spi v gajtrčku. So pa (redki) večeri, ko nikakor ne more zaspati sama - in zaspi pri meni, pa jo potem preložim. Se mi pač ne da popravljeti dude na 7 sekund, pa jo pokrivati, pa...... user posted image
In ne mislim, da je razvajena. Otroci so pač različni, eni rabijo več bližine, drugi manj..... Sam ne se ozirati na "dobronamerne" nasvete, da jo boste razvadili. Mislim, da starši pač (naj)bolje vemo, kaj je prav.

(odgovor članu beba1912)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: SPANJE
29.9.2010 22:46:20   
nusi
Kaj pa če bi imela njeno posteljico čisto ob svoji, eni še celo stranico dol spustijo (sem videla sicer samo na sliki) in tako je otroček sicer v svoji postelji, ampak v resnici ni ločen od staršev?


(odgovor članu seya)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: SPANJE
30.9.2010 9:15:41   
sanosan
IZVIRNO SPOROČILO: izgubljena_ovcka

IZVIRNO SPOROČILO: OČKA1

po tem, ko ste nas potolažili s podiranjem kupčkov, imamo novo vprašanjeuser posted image

po dojenju v postelji hčerkica, stara en teden, zaspi in je sedaj že vidna razlika, da rada spi kar v zakonski postelji, če jo premikava v njeno posteljico, ki je 20 cm oddaljena od najine, ne spi tako dobro, je nemirna, joče in "potem popustiva in jo dajava v zakonsko"
v porodnišnici je dvakrat zaspala v mamičini postelji, in se je navadila??
izkušnje?


Haha, sori ampak a se hecaš? Devet mesecev je imela časa, da se je "navadila", da je mamino bitje srca, dihanje in ostali tik zraven nje, zdaj se pa z danes na jutri pričakuje, da bo brez pardona spala v hladni posteljici, daleč od topline drugega človeškega telesa?

Poglej... človeški mladiči se v bistvu vsi rodijo nekoliko prezgodaj (rabili bi še kake tri mesece v maternici a se morajo zavoljo velikih možganov pač roditi prej) in so zelo neprilagojeni zunanjemu svetu. Predvsem zato potrebujejo konstantno skrb, nego in pozornost, predvsem pa neomejeno materine in očetove bližine in toplote. Če hčerkica dobro spi pri vama, je nikar ne "podita" stran razen če zaradi njene prisotnosti v zakonski postelji nič ne spita.

Vse kar hočem povedat je, da je zelo nerealno pričakovar od novorojenčka, da se bo obnašal tako kot odrasli mislimo, da bi se moral in ga potem na vsak način hočemo navadit ali odvadit nečesa. Posledica je največkrat huda nejevolja in jok z oneh strani. Dojenčka prve mesece ni možno razvaditi ker preprosto ne zahteva ničesar drugega kot tisto kar nujn o potrebuje. Pika. Nekateri potrebujejo več, nekateri manj. Sprejmita stanje takšno kot je, z uvajanjem vzgojih prijemov se bosta spopadala ksneje, ko se boste vsi malo bolj prilagodili feelingu družinskega življenja.

(pa ne mi zdaj nekateri hodit s pametnimi forami alla da bo do pubertete otrok spal pri mami... naš starejši je šel s 13m brez pardona iz najine postelje v svojo posteljico in svojo sobico, vesel za znoret)


Se podpišem po tole.

In še eno pomembno dejstvo: odrasli se dosti lažje prilagodimo novostim kot pa novorojeno dete, ki nikakor ne more biti razvajeno. Ima samo svoje osnovne potrebe!

(odgovor članu izgubljena_ovcka)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: SPANJE
30.9.2010 11:09:05   
mamsi
Dragi OČKA1, vse čestitke k vaši hčerkici. Kar bi vam jaz rada položila v srce je, da pozabite na vse nasvete starejših generacij, mamica naj prisluhne samo svojemu instinktu in vse ji bo jasno. Ne poznam mame, ki bi pustila otroka jokati, pa ji pri srcu ne bi bilo težko. Je ne poznam. In prav je tako. Otroka je treba tolažit, pa četudi to pomeni spati skupaj. Mi imamo posteljico ob zakonski postelji, da je za vse dovolj prostora, pa brez stranice vmes. Ni nam treba vstajat, samo dudo popravimo ali dojimo, in spimo dalje - vsi.
Raznorazne teorije o razvijanju pljuč in samostojnemu spanju so prvič čisto zgrešene z logiko - kako naj mali dojenček ve, da ni v smrtni nevarnosti, če sam nekje leži?? Kako bi se ti počutil, če bi te bilo na smrt strah, pa ti nihče ne bi pomagal?
In drugič več ko bo dete deležno dotikov staršev, prej vama bo "ušlo" iz naročja, bolj pozitivna oseba bo, zadovoljna in prej samostojna.

Več ko ga crkljate v teh rosnim mesecih, bolje je zanjo. Če rabi ponoči, ji to le omogočite, ko si bo nafilala baterije, bosta vedela in takrat jo lahko počasi nežno in brez joka navajate na svojo posteljo. Poskusita lahko takrat, ko je res mirna in zadovoljna. Če pa bo jokala, pa poskusita dan kasneje. Če ne pa ne, nekateri otroci potrebujejo veliko stika.

naša tretja punca ne rabi in tudi ne mara spat pri nama, sva pa pri ta prvi midva veliko prespala pri njej v postelji, pa kaj, pri treh letih je že ni bilo več v naročje, še pogrešala sem jo.


(odgovor članu OČKA1)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Zakaj so mame neprestano jezne?
Občutiš, da se ti jeza širi od stopal navzgor. Nekdo je pustil čevlje sredi hodnika in si se skoraj spotaknila, ko si no...
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...




Kako se razumeš s taščo?
Naša črtica koraka



zelo dobro (28%)

kar gre (35%)

ni še za obupat (17%)

za zjokat (14%)

nimava več odnosa, ker je pokojna (5%)

imam več kot le eno taščo, a sem še živa (2%)


Število vseh glasov: 600

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!