|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   SP
2.1.2008 14:18:01   
atanja
A mi pomagate mal? rada ga bi registrerala pa ne vem kje.

Pa vprašanja mam preden to naredim:
*Če mi še nč ne zalaufa ali mam vseen stroške in kok? To mislim z samim spjem....
Ali lahko registriram še vedno prek računalnika?

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: SP
2.1.2008 14:30:35   
Anonimen
Z registracijo nisem ziher kako je, vem da je po novem čisto brezplačna in simpl in verjetno res lahko kar preko računalnika zrihtaš, stroške pa imaš, tudi če nič ne delaš, ker moraš prispevke plačevat, ki niso tako majhni, da bi se ti splačalo odpirat. 

(odgovor članu atanja)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
2.1.2008 14:31:49   
Strawberrie Cherrie
Tašonka, ali lahko malo več napišeš o tem, kakšni so pa stroški pri dodatni dejavnosti?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
2.1.2008 14:35:27   
katjes
Živjo!
Če imaš digitalno potrdilo - SIGOVCA, se lahko registriraš preko portala E-VEM sama. Če pa tega nimaš, greš na eno od vstopnih točk - Davčna, Obrtna zbornica in tam urediš vpis. Vpis je brezplačen. Ko pa se vpišeš v poslovni register, imaš pač do države določene obveznosti.
Če nisi nikjer v službi, se moraš prijaviti v zavarovnje iz naslova opravljanja dejavnosti - mesečno pride prispevkov za plačevati cca. 205,00 EUR.
Če pa bi to dejavnost opravljala kot "popoldansko dejavnost" - pa pride mesečno plačevanje prispevkov cca. 28,50 eur.
To moraš plačevati - če kaj delaš ali pa nič.
Kot začetnik podaš na davčno v roku 8 dni od vpisa v poslovni register davčne podatke - kjer poveš, kako boš vodila poslovne knjige, pa kdo jih bo vodil, in napišeš tudi oceno predvidenih dohodkov in odhodkov - in od tega plačuješ akontacijo dohodnine iz naslova opravljanja dejavnosti!
To bi bilo na hitro, če te še kaj zanima, me kar vprašaj!

(odgovor članu atanja)
Neposredna povezava do sporočila: 4
2.1.2008 14:37:06   
atanja
JA prispevke zase. KAj pa če sem tok časa še zaposlena da mi zalaufa?
Namvreč moram poslat neko povprašvanje?

(odgovor članu Strawberrie Cherrie)
Neposredna povezava do sporočila: 5
2.1.2008 14:39:18   
Strawberrie Cherrie
Kako pa je prvo leto z akontacijo plačevanja dohodnine? kako v primeru sp in kako v primeru dodatne dejanosti? kako pa si izračunaš predvidene odhodke, dohodke....ok, v najinem primeru razmišljava o servisu smuči, koles, boardov, drsalk itd... in bi najprej odprla dodatno dejavnost. in moj je zaposlen. kako v tem primeru? to so samo najina razmišljanja, me pa res zanima, če bi znala katera povedati kaj več....

(odgovor članu katjes)
Neposredna povezava do sporočila: 6
2.1.2008 14:41:16   
atanja
Uf bom pa poskusla najprej kako srugače k pojma nimam če mi bo zalaufal...

Kaj pa glede dejavnosti? A lahko upravljaš z enim s.p. več dejavnosti?  Ali moraš to tudi vse posebej registrirati

(odgovor članu atanja)
Neposredna povezava do sporočila: 7
2.1.2008 14:46:52   
katjes
Pri začetnikih je fino, da ko odpirajo s.p., da so še zaposleni pač nekje drugje in da to delajo kot popoldansko dejavnost - da sploh vidijo, če jim bo to zalaufalo.
Takrat plačujete po 28,50 EUR pavšalnih prispevkov za PIZ in ZDR. Davek pa se izračuna glede na vašo predvideno oceno. Npr. 10000 EUR prihodkov, 9000 odhodkov= osnova za izračun davka je 1000 EUR. To daš v dohodninsko lestvico 16% in dobiš davek, ki ga moraš za to leto plačati.
Lahko pa tudi napoveš izgubo in zato med letom ne plačuješ davka - vendar pa, do konca marca naslednjega leta, ko moraš oddati davčni obračun za preteklo leto in da tam ugotoviš dobiček - moraš od tega dobička plačati davek v 30 dneh od oddaja davčnega obračuna. In če imaš visok dobiček, lahko to tudi predstavlja problem, da moraš plačati toliko davka v 30 dneh.
Glede akontacije dohodnine - tole zgoraj napisano - velja in za popoldansko in za redno dejavnost!

Neposredna povezava do sporočila: 8
2.1.2008 14:50:39   
katjes
Ko se vpišeš v poslovni register - pač registriraš dejavnost, za katero veš, da jo boš opraljala. Če pa bi rada opravljala še kakšno dejavnost, pa greš samo na vstopno točko - pač tja, kjer si se že vpisala v posl.reg. in pač dopolniš svoje dejanosti. Dela imaš za 5 minut in je brezplačno. Naslednji dan pa dobiš iz AJPES-a nov sklep, kjer imaš navedeno novo dejavnost.

(odgovor članu atanja)
Neposredna povezava do sporočila: 9
2.1.2008 16:17:45   
Strawberrie Cherrie
Če jaz zdaj tole prav razumem, prosim popravite me, če se motim, se nama bolj splača naredit oceno dohodka v poz.stanje, ne pa poslovanja z izgubo? če bi do tega prišlo... user posted image

Me pa nekaj zanima. ker obstaja že en kup nekih čudnih subvencij, ali lahko tudi tu zaprosiš za kakšno dodatno pomoč? mogoče se čudno sliši, ampak nakup določene opreme ravno ni mačji kašelj.... recimo da ti ponudi ali se lahko prijaviš na kakšne razpise?

(odgovor članu katjes)
Neposredna povezava do sporočila: 10
2.1.2008 16:18:53   
Strawberrie Cherrie
pa še nekaj - pri tej oceni dohodkov in stroškov, če recimo konec leta posluješ z izgubo, pa si vseeno plačeval akontacijo dohodnine, a ti to povrnejo?

Neposredna povezava do sporočila: 11
2.1.2008 18:21:56   
katjes
Seveda, če izkažeš v davč. obračunu izgubo oz. če moraš plačata manj davka, kot pa si ga med letom že plačal, ti mora davčna po uradni dolžnosti vrniti preplačilo davka na tvoj poslovni račun.
Drugače, pa davčna ne pozna nobenih subvencij - to ti edino izplačajo na Zavodu za zaposlovanje, seveda če izpolnjuješ njihove pogoje, ki pa jih jaz ne poznam.
Mame lahko tudi koristite polovični delovni čas - seveda na podlagi odločbe Centra za socialno delo.
Glede investicij, ki pa jih je na začetku kar nekaj je pa na žalost tako, da se investicije z letošnjim letom sploh več ne priznajo - oz. jih ne moreš uveljavljai za znižanje davčne osnove!

Če se odločiš za s.p., davčno nič ne zanima, da imaš začetne stroške, pa da ti mogoče niso še plačali tvoje izstavljene račune...., mesečne obveznosti plačuj sproti, ker take obresti kot jih ima država, jih nima nobena banka!

Neposredna povezava do sporočila: 12
2.1.2008 18:24:56   
Strawberrie Cherrie
se pravi investicije tudi recimo v pripravo samega prostora, opremljanja itd za njih niso strošek?

(odgovor članu katjes)
Neposredna povezava do sporočila: 13
2.1.2008 18:46:00   
katjes
Res je, na žalost se šteje pod odhodke samo stroški povezani z pridobivanjem prihodkov (npr. računi za telefon, prispevki, ki jih plačuješ za sebe in mogoče za zaposlene delovce, stroški blaga in storitev...)

Neposredna povezava do sporočila: 14
3.1.2008 11:46:16   
Tasika
IZVIRNO SPOROČILO: Strawberrie Cherrie

se pravi investicije tudi recimo v pripravo samega prostora, opremljanja itd za njih niso strošek?

Strošek seveda so, niso pa več dodatna olajšava kot nekoč. Kot stroške lahko uveljavljaš vse izdatke ki si jih imela v zvezi z dejavnostjo največ 6 mesecev pred začetkom poslovanja.

Lep pozdrav
tasika

Neposredna povezava do sporočila: 15
3.1.2008 20:42:31   
pearl_shell
Jaz sem registrirala s.p. na Ajpesu, res je vse brezplačno, tudi spremembe.
Kar so ti punce napisale, bo kar držalo.

Tasika, to pomeni, da recimo kot račun ne moreš več dati računalniške mize ali sem tole narobe razumela? Človek recimo težko dela na tleh user posted image
So te spremembe z 2008?

(odgovor članu Tasika)
Neposredna povezava do sporočila: 16
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako čim prej zanositi?
Za zanositev se mora ujeti veliko stvari, v vsakem primeru pa je izbira ustreznega časa resnično najbolj pomembna. Kako ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?