|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   SEVANJE - help me, please
8.11.2005 7:38:45   
XXYY
Živjo vsem user posted image !

Pri nas pa imamo zdaj en problemček. Me zanima vse kako bi ve reagirale v mojem primeru.

V stanovanju živimo 3 osebe (jaz, mami in moj fant). In mami je morala iti včeraj v bolnišnico, ker ima neko cisto na ščitnici. Tam ji bodo pa dajali jod (jodoaktivno sevanje). Baje pa, da z mano in tudi z ostalimi ne bo smela imeti 14 dni stikov (domov pride naslednji ponedeljek) user posted image user posted image . Z mano pa še posebej ne bo smela imeti stikov, ker sem pač user posted image in so ji zdravniki tam v bolnici rekli, da bi morala jaz nekam iti za 14 dni. Ker bo to sevanje zelo močno in da nebi kaj škodovalo naši user posted image . Ampak jaz nimam kam iti za 14 dni (sestre so vse izven Ljubljane doma - po celi Sloveniji so) user posted image user posted image user posted image .
Ne vem, kako bomo mi to speljali. Edina varijanta je ta (samo ni čist vredu), da je ona skos zaprta v svoji sobi. Da ima notri vse pribore za jesti (da ne gre v kuhinjo) in kakšen lavorček za potrebe. Samo to je res malo zoprno biti tako v enem zaprtem prostoru za 14 dni.

Ne vem no, res ne vem. Mene je kar malo strah tega. user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Kaj bi ve naredile v takem primeru? Prosim, prosim, prosim za vaše odgovore, ki mi bodo prav prišli.

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: SEVANJE - help me, please
8.11.2005 7:44:23   
Anonimen
Pusti bolno mater v stanovanju, pa se odmakni nekam za 14 dni. Skupaj s fantom k njemu, recimo.

(odgovor članu XXYY)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
8.11.2005 7:51:41   
XXYY
Tudi tu je problem. Fant je doma iz Savinjske doline in od tam pa res ne bo hotel iti v Ljubljano v službo. Ker tudi avta še nimamo. user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
8.11.2005 7:53:16   
Anonimen
Če je možno naredi tko, kot pravi al bina, ali pejt živet k svoji sestri, če pa ne moreš (zaradi službe - drugega pametnega vzroka ne vidim), pa naj gre ža ta dva tedna tja živet tvoja mama! Ena od teh variant bo sigurno prišla v poštev. Zadnja možnost, pa je hotel.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
8.11.2005 7:59:24   
Anonimen
Jaz še vedno misli, daje najbolje, da se za te dni odselita vidva in pustita mamo v stanovanju. Če bo to hotel bo pa pač hotel. Mamo v času bolezni  selit se mi ne zdi "humano".

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
8.11.2005 9:12:45   
puri
Jaz bi šla na tvojem mestu res nekam drugam za 14 dni, ker sem slišala, da res lahko to sevanje škoduje,...da bi bila pa mama skos zaprta v sobi, pa mislim, da bo tudi težko.

(odgovor članu XXYY)
Neposredna povezava do sporočila: 6
8.11.2005 9:13:42   
Marogica
Jaz sem imela podoben primer, ko so mi dali radioaktiven jod. Rečeno mi je bilo, da naj nisem v stiku z otrokom, ki je bil takrat star ca 2 leti, 3 dni, pa nič več. Pa še to se je bilo za bat, da bi ga k sebi stiskala ali cartala. Ni pa ta jod takšen, da kar seva nekaj metrov naokoli. Tako sem tudi naredila. Sem šla za 3 dni k mojim staršem.
Najbolje je, da se mama pri zdravnikih pozanima in pove, kakšno situacijo imate doma. O

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu XXYY)
Neposredna povezava do sporočila: 7
8.11.2005 9:37:40   
Anonimen
Kaj pa če bi šla mama h kateri od sester?

(odgovor članu Marogica)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
8.11.2005 9:49:55   
Anonimen
vzem t9i bolniško pa pejt k eni od sestr če maš možnost

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
8.11.2005 10:15:07   
soncicaT
Marogica, tu pa gre za razvijajočega se otroka.

Ovčka, poskusi si naj eno resitev, vzami bolniško in pojdi k fantu za teh nekaj dni. Ma ni vredno. Mene so ravno pred takim sevanjem opozarjali v dveh ordinacijah in tudi Pušenjak pravi, da bi bilo to lahko škodljivo.

Poskrbi zase in za tvojega user posted image ...lahko pa riskiraš, ampak jaz na tvojem mestu ne bi, verjem...

Srečno!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
8.11.2005 10:16:41   
XXYY
Živjo!

Zdaj da gre mama res nekam za 14 dni, bo kriza. Ker bo pač tam sevala in še drugi bodo zraven. To pa ni preveč dobro.
Bom jaz eno sestro vprašala, če lahko pridem za 14 dni k njej, k mi je še najbližja Ljubljane. Samo mi je bed, ker je že pri njih doma 5 oseb in je gužva (sestra, mož in trije otroci). Bomo videli. Bom jo poklicala no, ker mi bo žal, če bo naši user posted image res kaj narobe potem, če bi doma ostala.

Marogica, a za starejše osebe pa ni toliko vpliva (zaradi sevanja) kot za otroke. Ker verjetno moj ne bo šel zraven k sestri in bo on doma ostal. Ker se ne mara gužvati tam.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
8.11.2005 10:27:39   
Marogica
Nama so takrat rekli, da za starejše osebe-odrasle ni problem. Problem so otroci. Kot sem pa že napisala, se pa pozanimajte v bolnišnici. In ponavljam še enkrat besede zdravnika, da to ni sevanje, ki bi sevalo nekaj metrov naokoli. Radioaktivni jod "deluje" od znotraj, navzven pride "žarčenje", ki je minimalno. Meni je takrat rekel, da celo ni nevarno, če bi bila v kontaktu z osebo in je pač ne stiskam ali prižemam na vrat (torej nima veze z rokami, nogami, drugimi deli telesa).Žarčenje je lokalno. Ker pa so vedeli, da imam malega otroka, so vedeli, da bi bil kontakt neizbežen.
Tudi zdravniki so mi povedali, koliko dni (torej 3dni) in to ni neka izmišljotina, ker če bi bilo potebno, bi tudi jaz šla za 14 dni nekam.
Soncica T, jaz nisem podala nobene razlage, kaj naj kdo naredi, temveč samo to kako sem jaz v praksi doživela radioaktivni jod in kaj smo mi naredili po navodilih zdravnikov.

R. Tagore

(odgovor članu XXYY)
Neposredna povezava do sporočila: 12
8.11.2005 10:32:11   
Anonimen
Karkoli boste že naredili, samo ne mame za 14 dni zapirat v sobo z "lavorčkom za opravljanje potreb" zraven.

(odgovor članu Marogica)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
8.11.2005 10:53:35   
XXYY
Splišni, jaz se popolnoma strinjam s teboj. Bilo bi res kruto, da bi morala mama 14 dni biti z lavorčkom v svoji sobi. Ma ne vem če bi mogla ji to narediti. Potem bi bilo kot v zaporu, še hujše.

Marogica, a tebi so rekla da samo 3 dni ne smeš imeti stikov z otroki oz. tudi drugimi.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
8.11.2005 11:00:38   
Marogica
Ovčka, da ne bom tretjič isto pisala - pri nas v MB bolnišnici so mi rekli tako, kot sem v zgornjih postih opisala. Vi se pa pozanimajte pri vašem zdravniku oz. zdravniku, ki zdravni tvojo mamo. Mogče ni vsaka doza joda enaka, mogoče ima tvoja mama drugačne probleme s ščitnico, kot jaz. Vsega tega ne vem.
Tudi mi smo zdravnikom našo situacijo opisali(torej, da imam 2 letenega sina doma) in zdravniki se na podalgi večih faktorjev najbrž odločijo, kaj narediti in kako postopati.
Jaz sem samo opisala moj primer.

R. Tagore

(odgovor članu XXYY)
Neposredna povezava do sporočila: 15
8.11.2005 11:09:12   
soncicaT
Marogica, točno tako, nima vsak enake doze...tisti ki mi dajo jod samo zaradi tega, da vidijo kako se obnaša ščitnica dobi drugo dozo kot nekdo ki mu bodo ščitnico odstranili...ma kaj pa vem..

Jaz sem dala ta strah skozi, saj mogoče ne bi bilo nič, lahko pa je kaj...kaj pa vem.

Lahko da če bi se pač sobi izogibala, da ne bi bilo nič...ne vem, to pa bi bilo treba strokovnjake vprašat.

Naredite tako da bo za vse najbolje, res pa je ne zapirat kam!

Lep dan vsem.

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 16
8.11.2005 11:14:02   
simonas
Da še jaz pristavim piskerček.

Jaz sem imela doma podoben primer. Babica živi pri meni in je dobila radioaktiven jod. Rekli so, da ni nevarnosti sevanja za odrasle, v kolikor smo v isti sobi, vendar pa ne smemo uporabljati enakih brisač, jedilnega pribora, toalete... kar seveda ni izvedljivo. Ker je bila moja babica trmasta in ni hotela iti k moji mami, sma se midva z dragim selila za en teden k njegovim domov, ker sem bila tudi jaz že user posted image . Tako smo jo pustili samo doma, mama pa je potem naredila generalno čiščenje preden sem jaz prišla domov. Nam so namreč rekli, da moramo oprat vse brisače, posteljnino, obleke in vse kar je prišlo v stik z njo v tistem tednu.

Sicer so mi potem nekateri zdravniki rekli, da to sevanje sploh ni tako hudo, vendar pa mi preveč pomeni zdrav user posted image , da bi riskirala.

Naj tvoja mama vpraša kako je s tem, da bi jo obdržali v karanteni v bolnici, glede na razmere, ki jih imate doma. Če je sevanje res tako škodljivo, potem ne bi smelo biti problema.

Simona

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?