Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
SAMOSTOJNO HRANJENJE 6-MESEČNICE 7.2.2006 19:46:36
|
|
|
|
Rubin.
|
Zanima me če vaši sončki tudi tako radi sodelujejo pri hranjenju, tako kot moja. Brala se v knjigi Otrok od rojstva do šole, da moraš otroku pustiti, da se sam hrani, zato pri nas že od začetka »sama« je. Težava je morda v tem, da ji gre prepočasi in se zraven jezi, seveda jo tudi jaz zraven hranim, drugače bi bolj malo zajadralo v usta. Moža pa edino to moti, da je stolček in tudi najin sonček zapacan. Sicer se potem z veseljem umije, lepo drži rokce pod vodo, tako da se meni to ne zdi takšna katastrofa. Zdaj pa vprašanje: ali je prehitro, da ji dovolim, da se sama hrani? Bi to morala prakticirati kasneje? Če pa ima takšno veselje že od samega začetka. Kaj pravite?
|
|
|
|
RE: SAMOSTOJNO HRANJENJE 6-MESEČNICE 7.2.2006 20:36:30
|
|
|
|
lelaval
|
Če sama v tem uživa, jaz mislim, da ni prehitro. Saj eni tudi shodijo prej kot drugi.
|
|
|
|
RE: SAMOSTOJNO HRANJENJE 6-MESEČNICE 7.2.2006 21:08:31
|
|
|
|
Grascakinja
|
Midve imava takole prakticiranje, ker sama ni še skapirala koncepta žlice in nošenja v usta, ji dam v roko kos kruhove skorjice, ali pa žlico in jo hranim, pa se malo izmenjujeva - malo ona cuza kruh, malo packa po žlički in posodici, malo je. Se pa ob tem vsi fuuuul zabavamo. Popacano je vse okoli nje in ona sama, pa še jaz, pa kaj pol... vodo imamo, cunje tudi, milo tudi, včasih pod stol kar časopis damo, da samo preč vržemo. Glavn da nam je fajn! Vsi smo zeleni, rdeči, popackani... juhu! Ne moreš pričakovat, da bo otrok kar lepo in čisto jedel in da ne bo šlo nič mimo, tvoj mož se mora kar lepo sprijaznit s tem. To je isto, kot da bi pričakoval od dojenčka, da bo v prvem poskusu lulal in kakal na stranišču in mu ne bo nikoli nič ušlo. Počasi. Ti jo kar pusti, da papca po svoje, se bo že naučila, pa seveda sama poskrbi, da bo dovolj pojedla, tako da jo tudi ti hraniš. Bi bil za 6m dojenčka res velik dosežek, da bi čisto sam jedel, se ti ne zdi? Nekateri še pri 12m tega ne znajo.
|
|
|
|
RE: SAMOSTOJNO HRANJENJE 6-MESEČNICE 7.2.2006 21:31:12
|
|
|
|
Rubin.
|
O Pupa, hvala ti za odgovor, v glavnem da vem da nisem edina, ki sončici pustim, da sama je. Sej nisem in tudi mož ne pričakuje, da bo pri 6 m. sama jedla, samo njemu se zdi, da je prehitro, da bi ji morala dovoliti jesti kasneje, ko ne bi toliko packala naokoli in bi ji bolj uspevalo. Jaz pa upam, da ker smo bolj hitro začeli, bomo pa prej znali, ali pa bomo še celo leto popackani. Je pa res bolj komot, če otrok drži rokce na mizi ali ob telesu, ti ga pa samo pitaš, no meni se naše hranjenje zdi dosti bolj zabavno in ko vidim kako uživa, mi v srcu kar poje.
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Dojenček ponoči ne spiJe nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
Materinski dopust Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...
Zadnje s foruma
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?