Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: S.p. in polovični delovni čas 3.4.2008 10:05:39
|
|
|
|
CatJa
|
Seveda lahko koristiš. Pravzaprav bi bilo neumno, da ne bi, tudi če potem dejansko delaš poln delovnik. Za porodniško se šteje potem tvoja bruto zavarovalna osnova; potrdilo dobiš na dursu in ga neseš na CSD, ko urejaš pravico do nadomestila, + polovica minimalne plače, za katero ti prispevke plačuje CSD. Torej, če si že v štartu plačuješ minimalne prispevke, imaš potem tudi minimalno porodniško, če si višje, se izračuna povprečje.
|
|
RE: S.p. in polovični delovni čas 3.4.2008 10:16:10
|
|
|
|
Enolla
|
Drži
|
|
RE: S.p. in polovični delovni čas 3.4.2008 11:42:20
|
|
|
|
sazi
|
So ti napisale prav, imam pa le eno pripombo oz. opozorilo glede spodnje izjave: Pravzaprav bi bilo neumno, da ne bi, tudi če potem dejansko delaš poln delovnik. Tudi sama sem razmišljala o tem, pa se za to nisem odločila. Sicer nisem SP, sem pa zaposlena v domači firmi in bi se zmenila, da imam isto plačo za kao samo 4 ure, pač da bi imela naslednjo porodniško malo višjo. Problem sem videla (in izračunala) v tem, da če sem doma na bolniški za nego otroka (kar sme kar pogosto), bi mi dejansko refundirali samo 4 ure namesto 8. In ker sem doma v povprečju vsakih 6 tedno cca 10 dni, bi v tem času bolniških odsotnosti izgubila precej več, kot bi pridobila z dodatno plačanimi prispevki in potem malenkost višjo porodniško. Samo v opozorilo, da razmisli tudi o tem.
|
|
|
| Stran: [1] |
Kopanje novorojenčka.
пеперутка16
Ste kopali dojenčka preden je odpadla popkovina?