|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Rumeni zobki
23.1.2010 13:31:39   
memole80
Danes sem pri svoji 21. mesečni hčerki opazila, da ima kar precej zobnega kamna in so zgornji zobki kar precej rumene zobe. Moram priznati, da smo za to mi krivi, saj smo ji do nekaj tednov nazaj pustili, da "visi" na steklenici s sladkanim čajem in tudi sladkarije je večkrat dobila (no, veliko sladkarij dobi žal tudi v vrtcu). Imamo pa težave z umivanjem zob. Namreč, ne mara si umivati zob, tako da na koncu ji umijemo, vendar zeeelo hitro.

Zanima me kaj naredim, da si bo rada umivala zobe. Poskusili smo vse.

Kakšne izkušnje imate mamice tistih otrok, ki so imeli rumene zobe? So jim odpadli???
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Rumeni zobki
23.1.2010 13:59:33   
ledenaa
A rumeni zobje odpadejo user posted image user posted image
Poskusite s knjigami,električno-krtačko ipd ,če ne gre pa pač ne gre
Zobe si je vseeno treba umivati :)
pa nič na hitro
Zobe se umiva najmanj 2 minute

(odgovor članu memole80)
Neposredna povezava do sporočila: 2
23.1.2010 14:40:19   
travica
no mi nismo pretirvali s sladkarijami, flaše ni imela nikoli, pa ima tu in tam katerega rumenega (ponavadi trojkice - tak da pač probamo v "ovinkih" malo bolje čistit)
probajte mogoče z otroško zobno pasto in električno ščetko
ta je ok, ampak glede na to, da je od 4 leta, bi mogoče samo 2x tedensko umivali:

http://www.otroska-trgovina.com/products/Sonicare-for-Kids.html

Nabavite ščetko s katero si bo lahko sama "umivala" zobe (ne sme bit ista, s katero jih vi umivate, ker otroci ščetke grizejo in ščetine hitro postanejo neuporabne)
Pa 2 minuti mogoče res ni treba otroka "mučit", ker ima manj zob kot mi.
Mora pa posta umivanje redno in spadat k rutini, tako za otroke, kot za odrasle.
Ja, pa pazit da ne bo otrok dobil odpora.

< Sporočilo je popravil travica -- 23.1.2010 14:41:08 >

(odgovor članu ledenaa)
Neposredna povezava do sporočila: 3
23.1.2010 15:26:57   
anckabancka
Veliko sladkarij dobi v vrtcu user posted image

Ponosna mamica petih fantkov :)

(odgovor članu travica)
Neposredna povezava do sporočila: 4
23.1.2010 17:46:43   
memole80
IZVIRNO SPOROČILO: ledenaa

A rumeni zobje odpadejo user posted image user posted image
Poskusite s knjigami,električno-krtačko ipd ,če ne gre pa pač ne gre
Zobe si je vseeno treba umivati :)
pa nič na hitro
Zobe se umiva najmanj 2 minute

Hja, reci ti njen, da ne na hitro. Če bi bilo po naše, bi se drgnilo najmanj 3 minute....

(odgovor članu ledenaa)
Neposredna povezava do sporočila: 5
23.1.2010 17:47:48   
memole80
IZVIRNO SPOROČILO: anckabancka

Ja, res je...in kaj naj naredimo??? Otrok mora vendarle vse jesti....

(odgovor članu anckabancka)
Neposredna povezava do sporočila: 6
23.1.2010 20:36:25   
anckabancka
Jaz sem mojim vedno temeljito umila zobe, kljub dretju in upiranju. Če ni šlo zlepa, je šlo pa zgrda. Najbolj se je upiral najstarejši, ki ima sedaj 4,5 leta. In si zdaj z veseljem umiva zobke, na koncu mu pa vedno še jaz umijem.

Ponosna mamica petih fantkov :)

(odgovor članu memole80)
Neposredna povezava do sporočila: 7
23.1.2010 21:43:29   
Najaa
IZVIRNO SPOROČILO: memole80

IZVIRNO SPOROČILO: anckabancka

Ja, res je...in kaj naj naredimo??? Otrok mora vendarle vse jesti....

Vse jesti ja, sam mene zmoti tisti "veliko". user posted image

Tudi moja je že imela čisto zgoraj malo rumenkasto, sam je kar šlo stran ko sem fajn zdrgnila. Ji pa čistimo zobke res vsak večer.

(odgovor članu memole80)
Neposredna povezava do sporočila: 8
24.1.2010 10:01:44   
madela
Pri mojem najmlajšem sem opazila enka,kot da ima dost zobnega kamna. Letela sem do zobarja,ki mi je povedal,da je to karies user posted image
Zobki so na tistem delu odpadali,in smo hodili zelo dolgo,da so porihtali nazaj.
Pri nas je bila težava pitje sladkih tekočin,ker drugače niti ne dajem sladkarij,pa zobke smo umivali 1x dnevno.
Jaz sem se jokala,ko so me soočili z resnico,da ima karies. Od takrat vsi trije pijejo samo vodo,kljub temu da imata večja otroka lepe in zdrave zobke.
Edina tolažba mi je,da so pri tamalem še to mlečni zobki in da bo bolje,ko bodo stalni user posted image

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

7 idej za izvirne božično-novoletne voščil...
Za te voščilnice ne boste potrebovali ne veliko ročnih spretnosti, ne veliko pripomočkov. Pa vendar boste nad rezultatom...
Zdrava črevesna mikrobiota
Črevesje in pljuča medsebojno delujeta dvosmerno prek črevesne mikrobiote, njenih presnovnih produktov in imunskega sist...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?