|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Rugelj o studentih :)
28.2.2005 7:39:52   
dory
Mnenje dr. Ruglja o studentih

"Sem mnenja, da je vsak študent, ki pade na izpitu prevarant (se pravi - psihiatrični kazus), zato bi smel ponavljati izpit samo enkrat, pred komisijo, po ustrezni psihoterapevtski (prevzgojni) proceduri. Odgovornemu študentu se ne more pripetiti, da bi na izpitu padel, razen če je zabit in zato nesposoben za študij! Če obveznosti ne bi izpolnil, bi - po zgledu japonskih samurajev - napravil harakiri.
Študij bi moral biti organiziran tako, da bi vsak študent natančno vedel, koliko delovnih ljudi dela zanj, pa bi za vsakega faliranca bilo jasno, da je asocialni parazit. Ko sem kot študent in študentski funkcionar na Univerzi ugotovil, da večina študentov površno študira in da bodo zato slabi profesorji,
direktorji, politiki ..., sem si zgradil naslednje neomajno stališče: kdor ima privilegij, da študira, pa študija ne jemlje skrajno resno,živi na meji zločina, saj vendar "zabušava" na račun žuljev delovnih ljudi. Ko sem po diplomi, stažu in specializaciji psihiatrije začel delovati
kot psihiater, sem prva leta raziskoval odnos do izobraževanja "ljudi v stiski" in ugotovil, da je velika večina med šolanjem živela na meji
zločina, se pravi psihopatsko. Vsak zares priden učenec, dijak in študent je odličen. Kdor ni, je
zabit (takšen ni za študij), len ali bolan - ali pa vse po malo. Ljudje, ki so zabušavali med šolanjem, ni možno zares (re)habilitirati. Vse kaže, da lahko usodno napako popravijo šele v naslednji inkarnaciji, če seveda obstaja."

:)-:)-:)- hudo :)-
Neposredna povezava do sporočila: 1
28.2.2005 7:46:11   
nuka
No pol sem pa jaz kriminalc, pa še zabita sem :)-.

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 2
28.2.2005 7:49:19   
Moyca_
u mater sem tak prevarant, pa zabita še po vrhu:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-
za mene ta človek ne bi smel imeti naziva dr. ampa bute. pa še enkar BUTE. eh kaj te pišem pikice zraven, če pa je tudi on tako direkten:zmeden2:

BUUUUUUUUUUTTTTTTTTTEEEEEEEECCCCCCCCCC
:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 3
28.2.2005 8:04:16   
NinKa
Ta je pa ena izmed tahudih.

Lepo da sem zvedela da sem zločinc, prevarant, lena, bolana pa povrh vsega še zabita.

Lepo, a je ta človek sploh kak "dober" samostalnik izpustil.

Ah, ta človek za moje pojme ni pri tapravi. Pa saj, tut taki morajo živet.:grrr::grrr::grrr::grrr:

:sloncek::kuza::sloncek:

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 4
28.2.2005 8:16:11   
india
Ojoj....se pravi je na tem svetu verjetno 99% vsega folka prevarantskega, idiotskega,:)-:)-:)-:)-:)-, z menoj vred, pa verjetno z njim tudi!

Ja pa kako sploh je ta bimbo prišel do tega naziva in do takega položaja?:zmeden::zmeden::zmeden::zmeden::zmeden:

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 5
28.2.2005 8:26:06   
lan
Ojoj,njegove analize so pa nekaj!:)-:)-
Saj ga nihce vec ne jemlje resno,ker spusca take!
Ah Rugelj!Ni kaj,tudi taki obstajajo,na zalost.

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 6
28.2.2005 8:38:40   
nejcko
U madonca... jaz se potem zaradi svoje n-letne (sej me je res sram priznat) študijske kariere uvrščam med izbrano cvetje kriminalcev, lenuhov, duševnih bolnikov... kaj je še napisal tale moj omiljeni prjatu????

Itak pa... važno je, da se on fajn počuti v svoji koži, jaz pa tudi.

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 7
28.2.2005 8:47:07   
Anonimen
Babe same psihopatke ste!!! :)

(odgovor članu dory)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
28.2.2005 8:53:49   
Nogavička
Madona, sem se zasekirala:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 9
28.2.2005 8:57:41   
ZARA
uf se dobr da nisem sla studirat 8)...

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 10
28.2.2005 9:01:26   
tjaga
Kaj sem pa jaz, sem ob delu faksirala, ampak diplome pa še nimam.
Na moje žuljave roke eno :kava:

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 11
28.2.2005 9:46:00   
Magi*
ja dr. Rugelj ima zelo radikalno mnenje o vseh stvareh, tudi o študentih:)

jaz pa pravim, da nisi študent, dokler ne pogrneš vsaj enega izpita, kolikor si dolg in širok.:hudicek: še posebi on bi moral vedeti, da so tudi porazi zelo vzgojni.

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 12
28.2.2005 9:47:33   
Magi*
itak so pa babe za v kuhno, ne pa za v šolo!8)

dr. R

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 13
28.2.2005 9:56:26   
nejcko

Ja, Magi*, točno tko. Bejš kuhat, ne pa da si še na faksu v službi... ne se potem čudit, da se ti bo mož zapil, ker ti kariero furaš!

Pa zajtrk v postlo!? :)

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 14
28.2.2005 10:00:23   
Bela
Ufa, kaki težak8)8)8)

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 15
28.2.2005 11:31:40   
koala
Ja ta gospod potrebuje sam enega dobrega psihoanalitka.
A ga je včeraj katera gledala v TLP-ju, so mi lasje šli pokonci.
Pa v njegovih očeh smo itak za ves ženske krive!
Zafrustriranec!!
Kriza, jez ne poznam niti enega študenta ki ni padel na izpitu, torej, sami nesposobneži

Koala

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 16
28.2.2005 11:31:56   
Anonimen
:)-:)-:)-Fajn - po Rugljevem prepričanju, mi ne bo potrebno več v službo hodit!!!:)-:)-:)-

(odgovor članu dory)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
28.2.2005 11:33:57   
Mura
Rugelj je bolj za šoubiznis kot za psihologijo.
Točno ve, kaj mora pisati, da bo zbujal pozornost, kar mu je edini cilj.

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 18
28.2.2005 11:50:04   
Magi*
ja zajtrk v pojstlo. ampak na žalost sam dons. ne vem niti sama, kaj ga je pičlo. bom vidla popoldne, kaj ima za bregom;)

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 19
28.2.2005 12:01:34   
lidia
Tudi po mojem je šel absolutno predaleč.
To zveni že bolano.

Morda vas bom presenetila z mojimi ugotovitvami, ampak moja opažanja v zvezi s slovenskimi študenti so sledeča, tudi mogoče za koga šokantna: v Sloveniji je narobe svet. Delavci oz. zaposleni žulijo sendviče, študentarija pa zaparkira z avti vsak kotiček in fino je po gostilnah. Slovenski študenti preveč delajo preko servisov in falirajo ter posledično premalo študirajo. Ve se, na čigave žulje. Študenti delajo v podjetjih, na Zavodu za zaposlovanje pa so ljudje, ki bi v bistvu morali delati na teh delovnih mestih.

Med študijem sem bile v kar nekaj EU državah, pa nikjer ni takih anomalij. Sicer smo študentje inštruirali, pa mogoče servirali v kaki gostilni nekaj ur na teden ali pdb. ali pa kje čistili, otroke pazili, nismo pa kvazi hodili v službo zraven študija, tako kot je navada v Sloveniji.
Namesto da bi si širil obzorje, ki naj bi ga premogel akademsko izobražen človek, se povprečen slovenski študent grebe za avto in druge dobrine. Seveda to ne velja za vse študente, je pa to povprečna slika, ki sem si jo ustvarila.

Mogoče so pa faksi tako nezahtevni...kaj jaz vem, samo špekuliram.

Pa brez zamere, ker sem tako direktno povedala. To je pač moj vtis.

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 20
28.2.2005 12:12:16   
Magi*
lidia, se strinjam s tabo. imam vedno probleme s parkiranjem pred faksom in še vsak študent ima boljši avto od mene:)-:)-

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 21
28.2.2005 12:23:39   
Anonimen
Lidia, delno se bi strinjala s tabo, delno pa tudi ne..., preko študentskih servisov dela le okoli 30 % študentov, od tega več kot 2/3 jih dela le občasno oz. priložnostna dela...večina študentov, ki ima avtomobile si jih niso sami kupili, temveč so za to poskrbeli njihovi starši, kot drugič je za nekoga, ki prihaja iz okolice Kranja v Ljubljano na predavanja veliko ceneje in hitreje sesti za volan, kot pa čakati na nemogoče avtobusne zveze ali pa plačevati v Ljubljani enormne stanarine. Več kot 75% študentov ne prejema štipendij ali drugačnih oblik financiranja...
Da pa se študenti naslanjajo samo po gostilnah? Tale je malce huda...in poznam jih kar veliko takšnih, ki so odlični študenti, ki prežurirajo marsikateri dan in noč - pa imajo letnike opravljene v rokih...Študij pri nas je med težjimi, ni pa res nujno, da je učinkovit - bo pa definitivno veliko bolj po bolonjskem sistemu - ampak bo rezultat podoben kot v večini evropskih držav - NOVI ŠTUDENTI BODO HITRO DOŠTUDIRALI - TEMU PRUMERNA BO TUDI NJIHOVA RAZGLEDANOST!!!
Študentje in delo? Ja vsi radi prišparajo - tudi delodajalci, in iz osebnih izkušenj vem, da si s študentom lahko veliko, veliko bolje pomagaš za 3x manj stroškov kot z nekom, ki ima končano neko srednjo šolo (da ne bo pomote, ne mislim nobenega žalit), ampak 1 študent navadno naredi za 3 povprečne delavce...

(odgovor članu dory)
  Neposredna povezava do sporočila: 22
28.2.2005 12:36:34   
Moyca_
debil:)-:(

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 23
28.2.2005 12:57:22   
lidia
miša, saj ne, da bi se samo naslanjali po gostilna, zdi se mi samo žalostno, da so v primerjavi z zaposlenimi takšni frajerji, saj niso krivi študenti, imajo samo srečo, da so bili v nekem danem trenutku nepreceljiv volilni aparat...
novi študenti bodo razgledanost pridobili takrat, ko bodo morali v okviru študija tud za kak mesec čez meje doline šentflorjanske, da bodo imeli primerjavo, kako je drugje. Iz knjig razgledanosti ne pridobiš.

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 24
28.2.2005 13:14:19   
Magi*
lidia, prej sem se malo pohecala. zdaj pa zares. na žalost se ne moremo primerjat z zahodno evropo v marsičem. zato tudi ne moremo kar prenesti njihovega sistema k nam. npr. na Norveškem je najbolj normalno, da se mladina po srednji šoli odseli od staršev in gre študirat. (pri nas, če se le da, študiramo od doma. je pač ceneje) tam študent nekaj malega dobi od države, dodatno še nekaj za učni uspeh (to v glavnem pokrije stroške bivanja in prehrane). poleg tega pa omogočajo študentom delo v raznih domih za upokojence ali kakih zavodih preko vikendov. to delo je pa za študente zelo dobro plačano. je pa res, da se tam študentarija ne prevaža z avtomobili, večino prihranjenega denarja pa potroši za potovanja, študentske izmenjave ipd. kako študentje izrabljajo svoj prosti čas, odnos do študija in materialnih dobrin ne ureja nobena politika ali zakonodaja. to je odraz razvitosti družbe. po tem vprašanju je naša družba pač še vedno v tranziciji in hrepeni po predvsem materialnih dobrinah. tudi študentske izmenjave pripomorejo k širjenju obzorij, se strinjam. kljub temu pa priporočam vsakomur, da odpre kdaj kako dobro knjigo:)

bi lahko še nadaljevala...

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?