Anonimen
|
Hvala za odgovore, še sedaj pa ne vem, ali se to kaj vnaprej najavijo, pride kaj prej iz sodišča, nekaj v smislu "dolžni ste ta in ta znesek, rok za plačilo je 15 dni, če v tem času ne poravnate vam bomo blokirali tekoči račun oz. če tega ne bo bomo prisiljeni v rubež osebnih predmetov.....". Torej, ali si nekako vnaprej opozorjen da bodo prišli, da morebiti kakšno stvar "skriješ" pred njimi. Nekdo odgovarja, da rubijo vse kar "vidijo". Torej tudi če pridejo ko naju ni doma, in vidijo na dvorišču avto, ali lahko rubijo avto? Ali ga odpeljejo takoj, ali je še kak rok za poravnavo dolgov, preden ga dejansko odpeljejo? Kakšen je ta rok? Kateri so tisti predmeti, ki jih NE smejo rubiti? Nati, midva dejansko najprej plačava položnice, nato hrana in čisto nobenih bedarij ni na spisku. Odjavila sem vse naročnine kar sem jih lahko, ker so nekatere vezane na neko obdobje in prej ne moreš iz njihovih "kremplev". Tudi kablske več nimava, samo sobno anteno, prepisal je leasing za avto in ga tako prodal oz. predal drugemu v plačilo in si kupil staro škatlo za 150 evrov, nimava več gsm na naročnino ampak Mobi, če je je, če ni ni itd. Sva pa bila navajena živeti s 3000 evri mesečno in ima temu posledično mož kar dva kredita, jaz pa enega in nama tri leta ni bil problem odplačevati vse redno, pa še kaj je ostalo......sedaj sva se pa znašla v resni socijalni stiski, jaz sem zaradi rizične nosečnosti doma, prejemam 380 evrov mesečno, to porabiva za stroške elektrike, vode, plina, ostele položnice, bencin in hrano. Kar pa on nekaj malega na črno zasluži za minimalno plačo pa je za plačilo enega večjega kredita, drugih dveh pa nama nikakor ne rata....žal, pa se res trudiva. Pa saj v tem trenutku ne kaže na rubež, trudiva se da bi se temu izognila, morda pa le v kratkem dobi zaposlitev in bo spet bolje. Samo nisva nikoli tega pričakovala da bo tako hudo in naju je sedaj vsak dan strah poštarja, kogarkoli ki pride na dvorišče.....
|