|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Rušenje
29.5.2008 10:07:41   
maja1488
Ker ste nekatere gradbenice, boste vedele kako rešit situacijo:

Kupili smo sosednjo parcelo od naše, na kateri je ena stanovanjska hišica (majhen dvojček) in na to je prizidano kao gospodarsko poslopje. Mi imamo pol tega dvojčka in to poslopje, ki pa je črna gradnja. Ker je ful grdo in ker smo to kupili zaradi vrta, bi mi to poslopje porušili (samo poslopje (črno gradnjo) in ne hiše). Ker je lastnica tega dela dvojčke ne da soglasja za rušenje, me zanima kako to prijavim in rušim brez soglasja.

Saj delam državi dobro, ker rušim črno gradnjo ane?

Kakšen je postopek?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Rušenje
29.5.2008 11:32:48   
Anonimen
Hmm, ne vem točnega posotopka, ampak ko sva midva razmišljala, ali sedanji vikend obdržat in ga priključiti novemu delu ali ga porušiti in narediti vse na novo, so nama na UE rekli, da rabiva za rušenje Elaborat rušenja, ki bi moral biti priključen dokumenstaciji za izdajo GD.
Jaz bi šla vprašat direktno na UE.

Sicer pa ne razumem najbolj, na podlagi česa tista teta ne dovoli rušenja? Je solastnica la kaj? Kolikor razumem je samo lastnica enega dela dvojčka, kateri, predvidevam, se vaše polovice samo dotika, vaša polovica pa ima potem priključen še eno na črno zgrajeno gospodarsko poslopje. Kdaj pa je bilo to poslopje zgrajeno?

(odgovor članu maja1488)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
29.5.2008 14:15:54   
maja1488
Sicer pa ne razumem najbolj, na podlagi česa tista teta ne dovoli rušenja? Je solastnica la kaj? Kolikor razumem je samo lastnica enega dela dvojčka, kateri, predvidevam, se vaše polovice samo dotika, vaša polovica pa ima potem priključen še eno na črno zgrajeno gospodarsko poslopje. Kdaj pa je bilo to poslopje zgrajeno?

Tako je ja. Zgrajeno je bilo enkrat v 70-ih. Ja soglasje mora dat tudi prvi sosed, če se na parceli delajo gradbena dela, a ni tako?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
29.5.2008 14:48:56   
kajajaka
Kolikor vem, za rušenje na TVOJI parceli nihče od sosedov ne rabi dat soglasja - samo za gradnjo S solastništvom je pa drugače - seveda, če nimate razparcelirano kaj točno je od koga. Sicer pa se pozanimaj na vaši občini. Ti bodo najbolj znali povedat. Je pa lahko problem to, da po novem zakonu tudi za rušenje rabiš "projekt", v katerem je določen način rušenja in deponiranje odpadkov (da ne bi gradbeni material ljudje odvažali v gozdove...) Pozanimaje se reš na pristojih službah, pa ti bodo najbolj točno povedali! lp

(odgovor članu maja1488)
Neposredna povezava do sporočila: 4
29.5.2008 14:55:31   
Anonimen
Ne, kolikor vem, ne, razen če je delo v njegovem vplivnem območju, torej če delaš v krogu 4 metrov do meje (če npr. zidaš hišo, ti mora sosed dovoliti pisno, da lahko zidaš 4 metre ali manj bližje njegovi meji).
Ja, pa zakaj ne dovoli ta teta, se je to sama spomnila ali kaj? Kaj jo moti, morebitni hrup in prah al kaj?

(odgovor članu maja1488)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
29.5.2008 15:08:47   
Anonimen
Ker lih danes nekaj (površno user posted image user posted image user posted image ) berem nov Zakon o gradnji objektov, ti lahko citiram 68. člen, kjer piše glede vsebine gradbenega dovoljenja:
- podatki o vrsti gradnje oz. predmetu gradbenega dovoljenja (gradnja novega objekta, rekonstrukcija, odstranitev objekta ...)

Tako da res pojdi na UE na oddelek za prostor in okolje, ti bodo povedali iz prve roke. Zna pa biti cel postopek kar drag, če rabiš prav gradbeno z vsemi papirji, sicer je meni takrat rekel arhitekt, da me bo stalo 75.000 SIT, smao to je bilo tri leta nazaj, pa še po prejšnem zakonu....

(odgovor članu maja1488)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
30.5.2008 9:53:32   
maja1488
Ja, pa zakaj ne dovoli ta teta, se je to sama spomnila ali kaj? Kaj jo moti, morebitni hrup in prah al kaj?

Ta teta je familijo od mojga, ki živijo tudi zraven tožila zaradi duševnih motenj ker so imeli kmetijo in tožila je, da so ji družino na razen spravli, ker so nevem kaj delali. Ženska ima mal skisano v glavi, zato se res nočem še s kakšnimi neumnostmi ubadat.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
30.5.2008 14:04:29   
tehnofil
Ker je lastnica tega dela dvojčke ne da soglasja za rušenje

Pa dej piši da te razumemo. Mi nismo tam doma in ne vemo kdo je kaj.

Kaj je teta lastnica zemljišča na kateri je črna gradnja al ne.
Kaj je teta lastnica črne gradnje al ne.
Kaj iščeš soglasje soseda (tete) za rušenje, ker je kako črna gradnja?
Je to kar rušiš tvoje in samo tvoje al je kaj od tete?

(odgovor članu maja1488)
Neposredna povezava do sporočila: 8
31.5.2008 20:22:37   
maja1488
Pa dej piši da te razumemo. Mi nismo tam doma in ne vemo kdo je kaj.

stanovanjska hišica (majhen dvojček) in na to je prizidano kao gospodarsko poslopje. Mi imamo pol tega dvojčka in to poslopje, ki pa je črna gradnja. Ker je ful grdo in ker smo to kupili zaradi vrta, bi mi to poslopje porušili (samo poslopje (črno gradnjo) in ne hiše). 

Meni je logično, kot je zapisano.

V glavnem: poslopje (črna gradnja) je moja in na mojem delu hiše. In jaz bi to rada porušla in pustila samo hišo. Pa teta ne pusti. Ona je lastnica drugega dela hiše.

(odgovor članu tehnofil)
Neposredna povezava do sporočila: 9
31.5.2008 20:29:15   
Anonimen
Glede na napisano sklepam, da teta nema prava na glasanje user posted image . Lahko si misli, da ima kakšen vpliv, amapk plo moje nima. Kot sem že rekla, pojdi na UE in jih povprašaj, kako urediti situacijo.

Druga, cenejša varianta pa je, da ti pride na parcelo bager skopati luknjo in se med delom "pomotoma" nasloni na tisto črno gradnjo. Potem pa moraš podreti, ker je nevarno user posted image

(odgovor članu maja1488)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
3.6.2008 14:32:13   
tehnofil
IZVIRNO SPOROČILO: Ankica
teta nema prava na glasanje..... pride na parcelo bager .....podreti, ker je nevarno

Sploh mi ni jasno kaj komplicirate. Podreti in pospraviti moraš hitro, medtem ko je teta na nakupih. En bager in kamion speljeta barako "za čas posla".

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
3.6.2008 15:09:43   
Anonimen
user posted image user posted image user posted image  Ja, no, saj, hitro se tudi da. Vprašanje samo, kako hitro soseda nakupuje.

(odgovor članu tehnofil)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
6.6.2008 8:09:52   
Pikec
Če je prizididek črna gradnja in bi jo rada porušila, pa soseda ne da soglasja je postopek enostaven:

Sama sebe prijavi inšpektorju, ki bo izdal odločbo o rušitvi črne gradnje.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?