|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Rota virus pri starejših in nosečnici
2.2.2006 16:51:56   
Anonimen
Tašča je fasala rota virus, včeraj je bila zelo boga, cel dan driska, bruhanje, vročina. Vemo, da je ta virus, ker je bil sosedov fantek prejšnji teden v bolnici zaradi tega, ona pa je bila potem pri njih. Stara je čez 70 let. Danes je sicer že bolje, pa vseeno me zanima:
- za otroke vem, da je lahko ta virus poguben, kaj pa za starejše ljudi? Koliko je nevarno? Kaj lahko stori? Pije, počiva, morda še kaj?
- Koliko dni je inkubacijska doba? Čez vikend smo bili namreč v stiku.
- Kako nevaren je lahko ta virus, če ga dobi nosečnica?
- Glede na to, da je ženska starejša in da že precej težko za seboj počisti me zanima, kako dolgo ti virusi preživijo? Torej, glede na to, da sem noseča, koliko časa mi odsvetujete, da grem z majhnim otrokom tja? Ker res ne verjamem, da bo vse razkužila za sabo.

In nenazadnje: nekoč mi je kolegica pravila, da so ji prišli po eni bolezni hčere razkužit stanovanje. Imam prav v spominu, da je rekla ob rota virusu?

Hvala in lep pozdrav!
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Rota virus pri starejših in nosečnici
2.2.2006 17:55:34   
KODA
Inkubacijska doba pri rota virusu je lahko od nekaj ur do 48ur.Naš tastarejši se je okužil z njim leta 2002,ko je bil na alergološki na testiranju.Takrat je bila ravno ta epidemija tega virusa.Jaz pa takrat v 8 tednu nosečnosti.Nato je bil sprejet na infekcijsko kliniko,kjer je bil 15 dni.Dobil pa je11 flaš infuzije.Imel je zelo hudo obliko.Shujšal je skoraj 2 kg.Star pa je bil 21 mesecev.
Seveda sem to potem tudi jaz pokasirala.En teden sem doma ležala in se tresla,kako bo.Nato se mi je še ,tako kot tamalemu,pojavila še adeno viroza.Bila sem na Ospenu in en teden nisem smela k njemu na obisk.Sem mislila,da se mi bo kar zmešalo.Mojemu pa tudi,ker je bil on cele dneve s tamalim in gledal,kako je hudo z otrokom.Pravjio,da odrasli to lažje prenašajo,kot otroci.Sicer ni prijetno,ampak moraš veliko piti in jesti.
Rekla sem si,če bo to moja nosečnost prenesla,bo še marsikaj.In seveda je bilo vse v redu.

Celemu svetu si le ena oseba,eni osebi pa si ves svet...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
2.2.2006 20:09:30   
muki1
Moja hčerkica je dobila rota virus pred tremi meseci. Če ga je dobila od moje sestrične, katera je imela doma bruhajoča in drisljajoča otroka, je pri nas trajala inkubacijska doba 24 ur.
Je bila res uboga. Tri dni bruhanje, driska in vročina.
Četrti dan se ji je stanje izboljšalo, potem sem ga fasala jaz. Pri meni je bruhanje trajalo eno noč in dva dni ne prehuda driska.
Nosečnice verjetno morajo zelo paziti da ne dehidrirajo, v bistvu vsi, to je osnovno pri driskah in bruhanju.
Če slučajno pokasiraš rota virus, se raje pojdi pokazat zdravniku, ki ti bo dal napotnico za vsak slučaj. Jaz ne bi raskirala.

Aja, kar pa se tiče razkuževanja. Zelo je nalezljiv, zato smo si mi kupili dezinfekcijsko pršilo, dobiš v lekarni, in smo si vedno pri previjanju, obiskovanju stranišča, po umivanju rok z vodo in milom, še roke dezifincirali s sprayem.

< Sporočilo je popravil muki1 -- 2.2.2006 20:11:39 >

Veliko več muh se ujame na med, kot na kis.

(odgovor članu KODA)
Neposredna povezava do sporočila: 3
2.2.2006 21:16:12   
Anonimen
Hvala.

(odgovor članu muki1)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
2.2.2006 21:41:35   
KODA
Mi smo potem morali vse igrače preprati z dezinfekcijskim sredstvom.Virus lahko  preživi v igračah tudi do 8 mesecev.Saj tako so nam rekli.

Celemu svetu si le ena oseba,eni osebi pa si ves svet...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?