|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Rokovanje
5.2.2008 7:38:30   
L&F&B
Mam samo eno kratko vprašanje. Sin je namreč levičar, star štiri leta. In ko se pozdravlja, avtomatično stegne levo roko. Jaz se v to do sedaj nisem poglabljala, ampak drugi ga opomonjajo, daj ta "lepo" roko itd. Zdaj pa v bistvu ne vem, ali je po bontonu, da ga učim, da se določene stvari dela izključno z desno roko, čeprav je levičar. Ali pa so si levičarji že otrli pot in je prav tako ok rokovnje z levo, po bontonu.
Lp in hvala.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Rokovanje
5.2.2008 8:01:24   
Marogica
TUdi jaz imam doma levičarja. In sem ga naučila, da se rokuje z desno roko. Zakaj? Ker se večina populacije rokuje z desno in ko bo velik, ne bo mogel dati leve roke nekomu, ker bo izgledalo, kot da mu jo da otrok. Mislim, da je to malenkost, proti ostalim stvarem...Ne vem pa, če je to prav.... MOj ta stareši zaradi tega nima problemov, vsaj opazila nisem...

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu L&F&B)
Neposredna povezava do sporočila: 2
5.2.2008 8:49:59   
qwasy
A kravato tudi nosi? user posted image Mi je ful smešno, da se rokuje pri štirih ...
Raje ga navadi na desno, če že, seveda se ne more rokovati z levo.

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 3
5.2.2008 10:31:02   
diva 4
IZVIRNO SPOROČILO: qwasy

A kravato tudi nosi? user posted image Mi je ful smešno, da se rokuje pri štirih ...

To ni nič smešno, kvečjemu je zelo vljudno in lepo.Moja oba otroka sta pri dveh letih v pozdrav ponudila roko in se po potrebi tudi predstavila.
L&f&b - mislim , da je bolje . če otroka naučiš rokovanja z desno roko, ker je res večja popoulacija desničarjev in se pač tako rokuje.Bo imel manj težav , ko bo večji.

(odgovor članu qwasy)
Neposredna povezava do sporočila: 4
5.2.2008 11:18:55   
L&F&B
Ok. Hvala.
Drugače, pa ja, mi imamo v navadi, da se zmeraj rokujemo, ko pridemo in gremo z obiska.

(odgovor članu diva 4)
Neposredna povezava do sporočila: 5
5.2.2008 12:36:22   
Nika v službi
Rokovanje je del bontona in splošne kulture in prav nič ni narobe, da že malega otroka učiš teh veščin. Tudi naša 2-letnica se že zna rokovat, seveda pa ni vedno pri volji, da blagovoli dati svojo ročico.

Kaže na to, da bo levičarka, saj je leva roka prevladujoča, pa tudi v družini prevladujemo levičarji (jaz, mož, moja mama...). Našo Niko obvezno navajamo na to, da se vedno rokuje z desno roko. Izraza "ta lepa" roka se izogibam oz. ga v mojem besednjaku ni, ker sta obe roki "lepi", se pač delimo zgolj na levičarje in desničarje. Se pa tak izraz hitro prikrade v besednjak starejše generacije, ker je včasih veljala leva za "nečisto" roko.

Kakor koli že, kar pogumno naprej z rokovanjem, pa na desnico ga opozarjaj.

(odgovor članu L&F&B)
Neposredna povezava do sporočila: 6
11.2.2008 8:13:39   
honey
Našega 2,5-letnika tudi učimo, da se rokuje z desno roko, čeprav bi on marsikdaj raje kar levo ponudil user posted image . Pa drugače je oz. karkoli dela z obema rokama, tako, da še ne vemo, ali bo levičar ali desničar. Ampak ja, rokuje se z desno roko. Ne vem, se mi zdi bolj "naravno" oz. kot so že predhodnice napisale, manj problemov bo imel kasneje, četudi bo levičar. Izraz "lepa" rokica sem pa jaz kar hitro odpravila tudi pri starejših - obe roki sta lepi in to vsakomur povem, pa ni važno, kdo je.

(odgovor članu Nika v službi)
Neposredna povezava do sporočila: 7
11.2.2008 12:48:29   
lenika
Jaz mislim, da bi ga bilo tudi dobro navaditi rokovanja z desno roko. Drugače se pa tudi naš skoraj 2-letnik že lepo rokuje.

(odgovor članu honey)
Neposredna povezava do sporočila: 8
13.3.2008 8:15:25   
Balerina
Seveda je navada da se rokuje z desno roko in mislim da se bo tudi hitro navadil. Mislim da tu ne bo imel posebnih težav.

Glede izraza ''ta lepa'' roka bi pa jaz čist vn padla da bi kdo mojemu otroku rekel ta lepa roka. Jaz tega izraza ne prenesem še od majhnega ne ko so stare mame mojemu bratu s tem skoz težile, je tud levičar. Jaz bi sigurno mojo hči, če se bo na koncu izkazalo da je levičarka, za enkrat še ni čisti jasno še ni niti dve leti stara da sta obe roki njeni in da lahko tudi sama reče da ste njeni roki obe lepi, tako leva kot desna.

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Teden otroka®: Otrok – nepopisan list
Ob letošnjem Tednu otroka, ki ga praznujemo že 70. leto zapored, in bo potekal od 7. do 13. oktobra, se osredotočamo na ...
Nadomestna in dopolnilna komunikacija
Oktober je mesec ozaveščanja o NDK, ki omogoča komunikacijo osebam s težavami govora. V Sloveniji pa se soočamo z izzivi...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.