pelin
|
O tem je bilo če malo morje napisano, pa saj je vseeno, ko pa je tema vedno aktualna in vsakič kaj novega izvemo ...To, da se v vrtec ne sme ničesar prinesti, je tudi zame malo prehuda skrajnost...mogoče pa je tu še kaj drugega zadaj...mogoče imata vzgojiteljici slabe izkušnje (lahko da so nekateri vztrajno nosili prepovedane reči...) in sta se zato odločili za takšen ukrep...Kdo ve...Pri nas tudi ne nosimo nobenih sladkarij ( pa je ena mamica lansko leto prav izsilila da nam je uturila domačo torto, kao da jo je deklica (stara tri leta) sama okrasila in da bo fuuul užaljena... Vso to sceno je izvajala pred otrokom in sva nazadnje popustili, vendar sva si bili s pomočnico edini, da je tokrat zadnjič !Ravno zaradi takih sem letos že na prvem rod. sestanku poudarila, da naj se z otrokom doma pomenijo, kaj bi tisti dan v vrtcu najraje počel...v ta namen lahko prinese kakšne domače igrače, priljubljeno cd zgoščenko z glasbo, risanko,poljuben likovni materjal, slano testo, najljubšo knjigo, hišnega ljubljenčka, posebnega gosta...Skratka poudarek naj bo na dejavnosti, ki je otroku najbolj pri srcu in ne le na basanju s sladkarijami. Od hrane lahko prinesejo sveže ali suho sadje, sokove, slano pecivo (palčke,prestice) ali kakšne žitne rezine... Do sedaj smo po tem sistemu praznovali že štirikrat...enkrat smo bili povabljeni na slavljenčev dom na kmetijo, kjer smo praznovali ob pujskih in drugih živalih , enkrat je slavljenčeva mama naredila slano testo za modeliranje, tretja slavljenka je prinesla najljubšo risanko Sneguljčico in košaro jabolk, s katerimi smo potem priredili jabolčni ples in se nazadnje posladkali z njimi, četrti je prinesel modelček in šablono za posrečene klobučke, ter papir in smo za vsakega izdelali takšno hecno klafeto in se naučili pesmico Moj klobuk ima tri luknje...Eh...možnosti je ogromno...le izkoristiti jih je treba...Je pa res, da se marsikdo res ne zaveda, da je v otroštvu rojstni dan res poseben dan in da otroci, posebej predšolci , res v večini primerov uživajo v tem dnevu. Čez leta pa je potem vse drugače....starejši si, bolj te mika, da bi ta dan zlezel v mišjo luknjo...vsaj jaz .... Aja, pa še to...Mamamajča čestitke ob rojstvu malega princa...sem šele sedaj opazila, da je nosečnost mimo ...se vidi, da nisem pogost gost na temah pri dojenčkih in porodu, ker smo že bolj domači pri "šolarjih" in "najstnikih"...
|