|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Rojstni dan v jaslih
16.9.2008 10:58:37   
picola1
Moja hčerka bo kmalu dopolnila eno leto. Rada bi v vrtec nesla kako malenkost, vendar bi rada nesla nekaj malo bolj zdravega od piškotov in čokolade. Kakšen predlog?

Hvala.user posted image

< Sporočilo je popravil Eja RR -- 16.9.2008 15:32:56 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Rojstni dan v jslih
16.9.2008 11:16:24   
ksenjak
Najprej se v vrtcu pozanimaj, kakšen sistem imajo okoli praznovanja rojstnega dne. Namreč pri nas, se v vrtec ne sme prinesti ničesar, je pa tisti dan otrok, ki ima rojstni dan deležen malo več pozornosti oz. se igrajo tisto, kar je njemu všeč. Pa mislim, da imajo eno majhno umetno tortico, na kateri upihnejo svečko. To je pa vse. Aja, pa darilo mu ponavadi naredijo in kakšno čestitko napišejo.

Če pa v vaš vrtec starši nosijo stvari, bi ti pa predlagala kar kakšno sadje, sveže ali suho. Majhni otroci prav tako obužujejo rozine.

(odgovor članu picola1)
Neposredna povezava do sporočila: 2
16.9.2008 11:21:01   
lemavrica
Nam je vzgojiteljica rekla da naj prinesemo kako knjigico, ni nujno novo, lahko rabljeno. Se mi zdi ok da se ne nosi hrane in sladkarij. Pa Jaka je potem dobil tako lepo čestitko od vzgojiteljic in covrstnikov.

12.09.07 sva dobila najinga sončka Jako
06.05.2010 smo dobili še drugega sončka Žigo

...Na ta lepi dan v meni erekcija se ti ne zdi da ne more biti lepša...

(odgovor članu ksenjak)
Neposredna povezava do sporočila: 3
16.9.2008 13:46:07   
TiaSara
Pri nas pa se po novem prinese balone, pa vsak dobi svojega. Hrane pa nič, smo tako zmenjeni. 

(odgovor članu lemavrica)
Neposredna povezava do sporočila: 4
16.9.2008 13:54:24   
Doll
Mi smo uredili zabavico,namreč najeli smo jole-ta cole-ta.Otroci so se imeli fajn,vzgojiteljice tudi so bile navdušene in je tudi vrtec kasneje organiziral njega za predstavo.

(odgovor članu picola1)
Neposredna povezava do sporočila: 5
16.9.2008 17:15:03   
ursi
Pri nas v vrtcu zelo radi vidijo, da pride vsaj eden od staršev slavljenca tisti dan v vrtec za določen čas in se skupaj igrajo ali delajo razno razne stvari. Ponavadi pa tisti, ki praznuje prinese kakšno malenkost za ostale otročke, oni pa mu narišejo vsak po eno risbico in jih vzgojiteljice uredijo v mapico.

(odgovor članu Doll)
Neposredna povezava do sporočila: 6
16.9.2008 18:26:13   
mayci
Pri mojem fantiču prvo leto sploh niso praznovali rojstnih dni v v rtcu (on je imel proti koncu šol.leta, 2 leti), ker je vzgojiteljica menila, da itak še ne vejo, za kaj se gre...user posted image user posted image
No, mi smo pa praznovali v moji skupini tako, da so otroci prinesli sadje in smetano, pa smo skupaj naredili sadno kupo.user posted image

Lepo je biti mamica.. :))

(odgovor članu ursi)
Neposredna povezava do sporočila: 7
16.9.2008 19:18:56   
lex
pri nas se prinese sadje, kakšen sok, jaz jim dam ponavadi še balone ali pa milne mehurčke, po izkušnjah gre pa najbolj v promet slano pecivo, bombon in čokolada (ampak tega se pri nas ne prakticira več in so se otroci kar navadili, no bolj so starši imeli probleme s tem) aja pa 10 dag kave za vzojiteljice dam zravenuser posted image  so zlo vesele, ker se potem v zbornici napiše listek, da kavo časti ta pa ta in pol ponavadi čestitajo vse vzgojiteljice otroku

Najlubkejša stvar, ki se nam lahko zgodi, je dojenčkov smeh. (Sigmund Freud)
-----------------------------
Takole pa napreduje naša hiška. http://www.podsvojostreho.net/weblog.php?w=120

(odgovor članu mayci)
Neposredna povezava do sporočila: 8
17.9.2008 7:16:30   
BarbaraE
No, pri nas je praksa, da prinesemo kaj zapakiranega - torej nič domačih piškotov ipd. Jaz sem recimo za vse otroke pripravila sokec - pingo, frutabelo in eno štampiljkico (tiste Lumpi štampiljke). Je pa hčerka prinesla domov, kadar so drugi imeli roj. dan, tudi kakšne milne mehurčke pa balone, žogico ... Se mi zdi boljša ideja, da nekaj dobijo, kar lahko odnesejo domov kot pa same sladkarije. Sicer pa se pozanimaj, kako je v vašem vrtcu.  

Aja, je pa naša prvič roj. dan v  vrtcu praznovala, ko je dopolnila 3 leta. Leto prej je namreč zbolela in tako ni bilo nič od praznovanja.

< Sporočilo je popravil BarbaraE -- 17.9.2008 7:18:15 >

(odgovor članu lex)
Neposredna povezava do sporočila: 9
18.9.2008 20:08:41   
picola1
Ojla!

Na prvem sestanku so nam rekli, da lahko za roj. dan prinesemo kako malenkost, za vsakega eno čokoladico npr. ali kaj takšnega, mislim, da je bilo pa še rečeno nič domačih piškotov, samo zapakirane.No in ker so bile omenjene samo sladke stvari, nisem vedela glih ali je v navadi da se recimo prinese tudi sadje. S štampiljkami in baloni ste mi dale tut dobro idejo. Pa še kak sokec pa bo...user posted image

Hvala pa lepo se imejte!user posted image

(odgovor članu BarbaraE)
Neposredna povezava do sporočila: 10
18.9.2008 20:53:07   
Freycha
Ker so v vrtcu tudi otroci, ki so alergični na mleko, mlečne izdelke, pa razne čokolade in sladkarije, pomislite na njih, da jim je zelo težko, ker ne smejo jesti tistega, kar jedo ostali. Že pri skupnih obrokih se dostikrat počutijo odrinjene. Jaslični otroci še ne razumejo, zakaj nečesa ne smejo......

Nam je rekla, da če že kaj, da potem kako sadje, pa še to, ki je navadno v vrtcu (jabolka, banane, hruške), pa da na tisti dan malo zarajajo, malo zaplešejo in je to to......... Absolutno pa nobenih tort, peciv, čokolad itd....

(odgovor članu picola1)
Neposredna povezava do sporočila: 11
20.9.2008 20:24:10   
picola1
Ja, itak! user posted image To sem mislila vprašat vzgojiteljico. Naj mi pove česa ne smem prinest zaradi alergij. Jaz vedno pomislim na to, ampak ne zaradi izkušenj z alergijami, ampak zaradi tega, ker včasih s kolegi jemo skupaj in eden ne je tega, drugi ne je onega in vsakič, ko pripravljam kaj za jest, pomislim na to, kaj moram naredit, da bo za vse...user posted image
Drugače pa hvala za opozorilo, se mi zdi zelo na mestu!

(odgovor članu Freycha)
Neposredna povezava do sporočila: 12
20.9.2008 21:22:04   
jakaracman
Naša je imela alergijo in je pač nesla piškote in sok, ki jih je lahko jedla in je prijatelčke pogostila s tem.Ko so drugi praznovali se normalo niso ozirali na njeno alergijo ampak je imela vedno v vrtcu piškote, ki so bili zanjo ustrezni.Nabavil jih je vrtec.
Meni so te razprave o sladkarijah BV.Zakaj pa odrasli nimamo samo suhega sadja za Rd in zakaj je toliko prenažiranja.Vse v mejah normale pa bo Ok.

(odgovor članu picola1)
Neposredna povezava do sporočila: 13
20.9.2008 21:43:00   
Pi-kica 1
Mislim, da je najbolje, da se seveda posvetuješ z vzgojiteljico, kakšne navade so glede praznovanja v vaši skupini in se tega pač držiš. Če ne želiš sladkega, morda kaj slanega?
http://shop.zivacenter.org/upload/image/big/koruzne_kroglice.jpg

Kar se pa alergikov tiče, pa tako razmišljam. Moj sinko ima strogo dieto in precejšnje omejitve pri hrani. Jaz sem ga čisto od začetka navajala na to, da nekatere stvari drugi lahko jedo, on pa ne. Ko je postala dieta manj restriktivna, pa sem mu vedno ponudila neko nadomestilo. Zdi se mi, da je tako za otroka lažje, če raste s tem. Kmalu bo star štiri leta in točno ve, kaj lahko, česa pa ne. V vrtcu ima vedno na zalogi nekaj piškotov, ki jih lahko je, načeloma pa so rojstni dnevi itak sadni. In takrat se najde tudi kakšen sadež, ki ga on lahko uživa.

(odgovor članu jakaracman)
Neposredna povezava do sporočila: 14
21.9.2008 8:01:45   
Freycha
IZVIRNO SPOROČILO: jakaracman

Naša je imela alergijo in je pač nesla piškote in sok, ki jih je lahko jedla in je prijatelčke pogostila s tem.Ko so drugi praznovali se normalo niso ozirali na njeno alergijo ampak je imela vedno v vrtcu piškote, ki so bili zanjo ustrezni.Nabavil jih je vrtec.
Meni so te razprave o sladkarijah BV.Zakaj pa odrasli nimamo samo suhega sadja za Rd in zakaj je toliko prenažiranja.Vse v mejah normale pa bo Ok.

zato, ker nič ne škoduje, če otroka "navadimo" na sladkarije čim kasneje..... verjemi mi, da jih enoletni otrok čisto nič ne pogreša pri praznovanju rojstnega dne v jaslih.

Neposredna povezava do sporočila: 15
21.9.2008 17:21:46   
jakaracman
IZVIRNO SPOROČILO: Freycha

IZVIRNO SPOROČILO: jakaracman

zato, ker nič ne škoduje, če otroka "navadimo" na sladkarije čim kasneje..... verjemi mi, da jih enoletni otrok čisto nič ne pogreša pri praznovanju rojstnega dne v jaslih.

Hvala, ker si me tako lepo podučila.Jaz sem pač pristaš, da ima vse na voljo in se ne prenažira z ničemer.Poznam pa kup otrok, ki jih starši zer zdravo hranijo in se potem na obiskih bašejo, da ti slabo rata.Vsak po svoje a ne?

< Sporočilo je popravil jakaracman -- 21.9.2008 17:24:17 >

(odgovor članu Freycha)
Neposredna povezava do sporočila: 16
21.9.2008 19:38:25   
Freycha
se strinjam in to je grozno. Ampak razlika je med tem, da otrok nekih sladkarij sploh še ni jedel, ali pa, da jih je že jedel, so mu všeč in jih ne sme (razen na obiskih).....

ampak ja, vsakomur po svoje......

Neposredna povezava do sporočila: 17
29.9.2008 16:31:07   
hillmagic
Moja punča bo tut v vrtcu imela roj.dan oz. pride njej rojstni dan čez teden in bo stara 1 leto. Pri nas so rekli, da sladkarje odpadejoooo. Tako, da lahko oz. je zaželjeno, da se prinese sadje in sicer tisto kar v vrtcu ne dobijo...npr. ananas, mango,papaja, grozdje,.... Za vasakega otroka bodo naredii tak tulec ker bodo odtisi os vseh otrok prisotnih v skupini... to bo packarje...user posted image

Vse je za nekaj dobro :))

(odgovor članu Freycha)
Neposredna povezava do sporočila: 18
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Trmast otrok
Čeprav ste šokirani, na otrokovo trmo nikakor ne odgovarjajte z jezo in kričanjem. Najbolje je, da otroku poskušate mirn...
Norice ali vodene koze
photo
Norice ali vodene koze so najpogostejša nalezljiva bolezen z izpuščaji. Bolezen se pojavlja skozi vse leto, v večjem šte...

Oblačila
Michonne RR

Kako pogosto kupujete otroška oblačila?

Vsak teden (9%)

1x na mesec (11%)

Ob menjavi sezone (11%)

Po potrebi (69%)

Število vseh glasov: 45

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!