|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Rojstni dan in prijateljčki v vrtcu
14.12.2009 15:52:45   
bumerang
Naš sinko si je letos na svojem rojstnem dnevu zaželel družbo treh prijateljčkov iz vrtca pa ne vem, kako naj se tega lotim glede na to, da staršev sploh ne poznam in da z marsikom razen dober dan/nasvidenje, ali pa še tega ne, nisem spregovorila besede.

Povabite ustno? Napišete vabila za otroke ali pismo-vabilo staršem?
Starši, ki jih ne poznate, ostanejo na rojstnem dnevu ali pustijo otroke pri vas in jih pridejo iskat?

Bi se sploh udeležili RD otroka, katerega staršev sploh ne poznate?

Ustavi se in prišel boš!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Rojstni dan in prijateljčki v vrtcu
14.12.2009 15:57:58   
rija
Enako dilemo imamo pri nas: si je zbral 4 prijateljčke...ene starše poznamo...ostalih ne.
Ker moj mož ne vabi rad tujcev v hišo, smo se odločili, da naredimo praznovanje v igralnici z animatorji.

Aja, vabila bomo nastavili v omarice, napisali telefonsko, da potrdijo ne/udeležbo.

Jaz bi se pač potrudila in šla. Zavoljo otroka.

< Sporočilo je popravil rija -- 14.12.2009 15:59:14 >

...vox populi...

(odgovor članu bumerang)
Neposredna povezava do sporočila: 2
14.12.2009 16:01:31   
urška
moj sin ima tudi prijatelje iz vrca na RDju. imam pa srečo, ker vse starše poznam. bova pa vseeno naredila vabila.

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 3
14.12.2009 16:06:37   
bumerang
Mah, glede vabljenja v hišo v tem primeru nimam problemov je pa res, da tudi jaz ne maram ljudi, ki jih ne poznam, pa tudi znancev po hiši.
Poleg tega imam eno dilemo glede copat otrok. Ker pri nas v hiši ne hodimo v čevljih, copat za otroke pa nimamo, bi napisala na vabilo, nekaj v stilu, da so zaželjene sabo copate. Ampak tega si ne upam zapisat na RR, ker bom popljuvana.
Hja, mogoče je pa bolje, da zavijem v trgovino in jih kupim?! user posted image

Ker bo RD eden, torej skupaj za sorodstvo in te prijateljčke, če bodo prišli, igralnica še dodatno odpade. Bi bila pa za starše verjetno bolj neutralna in bi "lažje" prišli.

Jaz sem nameravala napisat vabilo staršem in izročiti vzgojiteljici, če jim lahko da, ko pridejo po otroke. Lahko pa res dam tudi v predalček, ja.

Ustavi se in prišel boš!

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 4
14.12.2009 16:09:02   
ada2
Pri nas je tako, da napišemo vabila, zraven pa telefonsko št., da starši lahko prej pokličejo in se dogovorimo. To, da se med seboj ne poznate ni nič čudnega, saj to niso vaši prijatelji, ampak so otroci med seboj prijatelji, ponavadi se potem starši toliko pač spoznajo, ker se njihovi otroci radi družijouser posted image .
Če so otroci stari 4 in več let starši ne ostanejo zraven, prej pa ponavadi nismo vabili, razen, če smo se tudi s starši poznali. Pa taka praznovanja smo omejili na največ 3 ure.

Besedo KONTRA s proti razložimo in CEPCIJA je jasna brez vprašanj, tako se s kontracepcijo borimo, da bi bil na svetu kakšen cepec manj!

Ada vas ´ma rada!

(odgovor članu bumerang)
Neposredna povezava do sporočila: 5
14.12.2009 16:09:10   
rija
Jaz bi za copate seveda napisala. Kaj češ toliko tega kupovati.
Mi smo bosi....hb za talno gretjeuser posted image

...vox populi...

(odgovor članu bumerang)
Neposredna povezava do sporočila: 6
14.12.2009 16:09:39   
špelin@
IZVIRNO SPOROČILO: bumerang
Poleg tega imam eno dilemo glede copat otrok. Ker pri nas v hiši ne hodimo v čevljih, copat za otroke pa nimamo, bi napisala na vabilo, nekaj v stilu, da so zaželjene sabo copate. Ampak tega si ne upam zapisat na RR, ker bom popljuvana.
Pač na vabilo napiši, naj s seboj prinesejo copatke in veliko dobre volje user posted image Tudi moja hči je že prinesla domov takšno vabilo in se mi zdi super user posted image
Hja, mogoče je pa bolje, da zavijem v trgovino in jih kupim?! user posted image
Ne ga srat.

(odgovor članu bumerang)
Neposredna povezava do sporočila: 7
14.12.2009 16:11:08   
rija
IZVIRNO SPOROČILO: ada2
Če so otroci stari 4 in več let starši ne ostanejo zraven, prej pa ponavadi nismo vabili,

to sva tudi midva pomislila.

vendar...

ne želim prevzeti odgovornosti za tuje otroke....ker pri 4 si še ne dajo ravno vsega dopovedat....vem, kako je bilo lani z mojim, ko je enima gostiteljema pobegnil na cesto. pa ga ta dva gostitelja poznata skoraj kot svojega otroka, ker se veliko družimo. še dobro, da se je vse ok končalo.

...vox populi...

(odgovor članu ada2)
Neposredna povezava do sporočila: 8
14.12.2009 16:12:36   
ada2
Glede copat pa lahko komot napišeš, da jih prinesejo s sabo - brez slabe vesti. Jaz jih sicer za moje otroke vedno jemljem s sabo ko kam gremo, mi je to že stalnica. Imamo kar ene take "potovalne" copate - take navadne - šolskeuser posted image .

Besedo KONTRA s proti razložimo in CEPCIJA je jasna brez vprašanj, tako se s kontracepcijo borimo, da bi bil na svetu kakšen cepec manj!

Ada vas ´ma rada!

(odgovor članu ada2)
Neposredna povezava do sporočila: 9
14.12.2009 16:16:17   
ada2
IZVIRNO SPOROČILO: rija

Če so otroci stari 4 in več let starši ne ostanejo zraven, prej pa ponavadi nismo vabili,

to sva tudi midva pomislila.

vendar...

ne želim prevzeti odgovornosti za tuje otroke....ker pri 4 si še ne dajo ravno vsega dopovedat....vem, kako je bilo lani z mojim, ko je enima gostiteljema pobegnil na cesto. pa ga ta dva gostitelja poznata skoraj kot svojega otroka, ker se veliko družimo. še dobro, da se je vse ok končalo.

sem pa nekje brala, da naj bi bilo otrok največ toliko, kot je star slavljenec, se pravi, če praznuje 4. RD naj pridejo še 3 je prijateljčki.

Ada vas ´ma rada!

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 10
14.12.2009 16:26:12   
bumerang

Jaz bi za copate seveda napisala. Kaj češ toliko tega kupovati.
Mi smo bosi....hb za talno gretjeuser posted image

A, ok. Glavno, da ne bodo čudno gledali glede teh copat. user posted image
Bosi so pa komot tudi pri nas, nimamo nikoli manj kot 25 stopinj (pravkar čez 27) in povsod parket tako da smo tudi mi bosi.

Rojstni dan je pa kar 5. Prej se mi je zdelo res še prezgodaj.

Joj, ful se bojim, da bo razočaran, če jih ne bo. Stalno samo o tem govori, kako bi jih povabil pa da pridejo, ...

Ustavi se in prišel boš!

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 11
14.12.2009 16:28:43   
rija

sem pa nekje brala, da naj bi bilo otrok največ toliko, kot je star slavljenec, se pravi, če praznuje 4. RD naj pridejo še 3 je prijateljčki.

ja, samo moj s tem ne bo glih zadovoljenuser posted image

...vox populi...

(odgovor članu ada2)
Neposredna povezava do sporočila: 12
14.12.2009 16:54:15   
Splišni

ja, samo moj s tem ne bo glih zadovoljenuser posted image

Moj pa čist in je tud bil.

V glavnem, napiši lepo vabilo, daj vzgojiteljici, da ga da staršem, napiši na vabilo, kje in kdaj je praznovanje, da naj s sebioj prinesejo copate in tvojo telefonsko za potrditev, da res pridejo.
tako pri nas vsi delamo in niti pod razno nobenemu staršu na pamet ne pade, da bi šel not. Potem pač na vratih pocveš, kdaj naj jih pridejo iskat.

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 13
14.12.2009 18:22:12   
**Tinkara78**
IZVIRNO SPOROČILO: bumerang

Mi vedno ko gremo kam na obisk vzamemo svoje copate s sabo.

Iz vrtca zaenkrat pride na obisk samo ena deklica. Mamico poznam oziroma sem spoznala v vrtcu in tudi otroka vzamem v varstvo, če nima drugega varstva. Drugače pa nisem na veliko navdušena nad velikimi praznovanji, ker kljub temu, da nimamo tako malega stanovanja je za par otrok premalo mesta. To vidim ko jih je samo par na kupu. Da so pa zraven starši pa je skoraj neizvedljivo. V naši vrteški skupini se otroci zaenkrat niso vabili na RD.

(odgovor članu bumerang)
Neposredna povezava do sporočila: 14
14.12.2009 18:50:29   
*alja*
Mi trenutno še nismo vabili otrok iz vrtca domov na zabavo. V vrtcu praznujejo ,tam ima cel dan praznovanje takrat ko ima rojstni dan. Cel dan delajo tisto kaj si slavljenec zaželi. Starši slavljenca prinesemo košaro raznovrstnega sadja tam si naredijo čokoladni fondu in namakajo sadje. To jim je ful zanimivo.

Dobi darilo, vsak otrok nariše slikico, in iz teh slikic oblikujejo knjigico za spomin+kako majhno darilo vrtca (čopič + okvir z platnom da si lahko sami naredijo sliko)

To jim je zelo fajn praznovanje, sploh ker se vsi igrajo tisto kar ima slavljenec najraje.

25.08.2005 Alja

Vse v življenju enkrat mine! Sreča, žalost, smeh in solze; vse je le trenutno stanje. Zato uživajmo vsak trenutek posebej in bodimo srečni.

(odgovor članu **Tinkara78**)
Neposredna povezava do sporočila: 15
14.12.2009 18:51:45   
bumerang
No, s prostorom, vsaj upam, ne bo težav saj je naš dnevni prostor veliko večji kot igralnica, v kateri jih je menda 18. Lahko pa da se motim, pustimo se presenetiti. (kje je uni, ki si puli lase? user posted image )

Vabilo je napisano, jutri gre naprej.
Hvala za nasvete, če ne drugega, sem mirne duše dodala vanj copate. user posted image

Ustavi se in prišel boš!

(odgovor članu **Tinkara78**)
Neposredna povezava do sporočila: 16
14.12.2009 19:50:45   
K_a_t_i
Evo, mi smo bili v soboto povabljeni na rojstni dan h sinovem 3-letnemu prijatelju iz vrtca. Bilo je 5 otrok in 9 staršev. Imeli smo se pa prima! Vsi, brez izjeme! Res je, da se tudi starši poznamo z igrišča, ampak to je pa to. Dedci so takoj zasedli mizo s hrano in pijačo, mamice smo čvekale v dnevni, otroci so pa šibali naokol. Moram povedat, da je bil to daleč najboljši otroški rojstni dan user posted image . Čisto druga pesem, če starši vabimo otroke svojih prijateljev, ali pa če so dejansko na kupu otrokovi prijatelji. Tko da bumerang, Go for it!!!
VAbila smo pa dobili v garderobne omarice (z naslovom in telefonsko, kamor smo morali sporočiti v kolikor ne bi mogli priti).

Žiga, 27.02.07
Gašper, 22.5.10

(odgovor članu bumerang)
Neposredna povezava do sporočila: 17
14.12.2009 21:39:57   
Jančika_
Ker pri nas nimajo garderobnih omaric (zaprtih) in ker so vzgojiteljice prosile, da ne bi bile poštarji, smo starši na prvem roditeljskem sestanku napisali na list kontaktne podatke (ime otroka, starša, telefon in mejl), skopirali in si razdelili. Kdor je hotel, seveda. Tako da se obveščamo osebno.

Za peti rojstni dan ne bi vabila staršev, samo otroke; no, naš si je itak želel praznovati v Oslariji in smo tja povabili prijateljčke iz vrtca. Smo pa s starši ta čas posedeli v bližnjem kafiču in počvekali. Tako je bilo tudi na rojstnih dneh drugih otrok in z nekaterimi starši smo se celo spoprijateljili, ker smo se redno srečevali na tak način.

In tudi meni se ne bi nič čudno zdelo, če bi dobila vabilo s prošnjo, naj prinesemo copate. Mi jih načeloma itak nosimo s sabo, razen ko jih pozabimo, hehe.

(odgovor članu K_a_t_i)
Neposredna povezava do sporočila: 18
16.12.2009 9:50:38   
barni
Mi imamo vedno ful povabljenih razlicne starosti. Zaenkrat se nic iz vrtca.

Ampak vedno najamem prostor, letos smo bili v Glinku in je bilo super. Dovolj velik prostor za otroke in starse, pa je bilo 13 otrok + vsi starsi.

Za copate pa sploh ne vem v cem je problem? Jaz vedno napisem, da naj le pridejo, ne rabijo nic drugega s seboj kot copate in to vsi, brez izjeme, tudi starsi.

Tudi jaz ne pridem na obisk k nekomu in sem tam v cevljih? Za otroka pa itak vedno vzamem copate s seboj, tako da tisto o copatih na vabilih bolj velja za starse. Ne mores biti v igralnici v gojzerjih, kajne?

Je pa to tolk fajn, ko si otroci dajo duska, ta stari pa malo poklepetamo, pa vsaj vidimo se vsi na kupu.

(odgovor članu bumerang)
Neposredna povezava do sporočila: 19
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...
Kako organizirati nepozaben rojstni dan za...
Organiziran rojstni dan za otroke je lahko nepozaben dogodek, ki razbremeni starše in poskrbi za veselje otrok. Izberite...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?