|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Roditi čez rok?
16.8.2007 15:06:52   
Dejča
Ja, čez 2 dni imam PDP, pa še nič ne kaže, da bo kaj. Očitno sem zelo neučakana, prvič sem rodila 8 dni pred predvidenim datumom. Sem pa tokrat tako mnenja, da mi je G dala rok prehitro in da bom najbrž še nekaj časa čakala user posted image .

Skratka - zdaj me zanima, kako izgleda, če si čez rok? G mi je rekla, da če do sobote ne rodim, naj grem kar v porodnišnico, da me pregledajo. Kako pa potem? Za celjsko porodnišnico, kamor grem rodit, namreč govorijo, da te kar obdržijo in potem čakaš lahko tudi še 10 dni, preden sprožijo porod, za SG, da se hodiš kazat vsaka dva dni ...
Kakšne so torej vaše izkušnje? Res ne bi rada dva tedna ležala tam, brez popadkov ipd. user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Roditi čez rok?
16.8.2007 15:10:59   
total
Še malo pa bo a? Ti držim pesti,jaz sm rodila en dan čez rok in še takrat ni nič kazalo...user posted image

Kaj naj rečem...srečna sm!!!

(odgovor članu Dejča)
Neposredna povezava do sporočila: 2
16.8.2007 15:26:12   
srki
Ko sem bila par dni čez rok, natančno 3 dni, me je G poslal na pregled kar v LJ porodnišnico in to kar v nedeljo. Tam so me itak čukasto gledali, pa še napotnico so mi kar tam zadržali, čeprav je ne bi smeli. Ko sem šla naslednji dan k svojemu G seveda zaradi napotnice, sem imela potem še en pregled pri njemu, nato pa me je pošiljal na preglede vsake dva dni v PO. Ko sem bila 10 dni čez rok, so me zadržali tam, kjer sem še isti dan oz. ponoči rodila.

(odgovor članu total)
Neposredna povezava do sporočila: 3
16.8.2007 18:33:31   
Anonimen
Mene je G 1 dan pred rokom še k sebi naročila na pregled, to je bil petek, 2 dni čez rok, na  ponedeljek, pa sem morala po navodilih moje G se it v porodnišnico pokazat. Tam so me naročali na 2 dni na pregled, sprožili so mi 11 dni čez rok.
Aja, to je bilo v LJ.

(odgovor članu srki)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
16.8.2007 18:36:11   
žigolino
Jaz sem mogla hodit k njemu vsak drugi dan na ctg in osmi dan po roku nisem čutila otrokovih gibov pa je bila nedelja in sem se odpravila v bolnišnico kjer so me obdržali.Rekli so da je vse vredu,ampak da še bojo nadzorovali,ker je plod velik in deseti dan po roku sem rodila z umetnimi popadki.Mislim da te v Celju ne bodop kar tako obdržali,ker se zelo izogibajo nepotrebnega ležanja v bolnici.Lepo pričakuj še teh nekaj dni!

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   [Brisano sporočilo]
16.8.2007 18:56:24   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu žigolino)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
16.8.2007 19:04:16   
Maxica
Do PDPja sem hodila k svojemu ginekologu, po PDPju pa sem hodila na dva ali tri dni v porodnišnico, na CTG, pa vaginalno so me vsakič pregledali. Bila sem 11 dni čez PDP.user posted image  Na tisti dan sem prišla v porodnišnico s svojimi popadki (ali pa sem si jih v vsej muki že kar malo zamislilauser posted image ), ki so seveda izginili, ko so me dali na CTG. Potem mi je pa zdravnik naredil še UZ, kjer je ugotovil, da je posteljica že zelo zastarana in se odločil za sprožitev poroda.
Držim pesti, da bo kmalu. Srečno.user posted image

Sami sončki okrog mene :)

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 7
16.8.2007 19:46:04   
April
No jaz imam tudi v soboto rok. Danes sem bila na ctg-ju in vprašala kako za naprej. Sestra mi je rekla, da en teden po pdp-ju zate skrbi še osebni g, po enem tednu te pa pošljejo v porodnišnico na preglede. To je v Ljubljani.

(odgovor članu Dejča)
Neposredna povezava do sporočila: 8
16.8.2007 22:33:10   
yaris
Po predvidenem PDP-ju sem hodila zjutraj in zvečer v porodnišnico na CTG.
Seveda vsakič je tamali v trebuhu spal,tako da sem vedno mogla še mal po stopnicah hodit da se je zbudu.user posted image
Četrti dan po PDP-ju pa sva z dragim dočakala najinega sončka-21.5.2006.user posted image

(odgovor članu April)
Neposredna povezava do sporočila: 9
17.8.2007 9:58:37   
tecka_nosecka
en dan po PDP sem morala na pregled v porodnišnico - pa mi je tam CTG zaznal popadke (čudno, ker jaz jih nisem čutila). Pol me je G pregledal in mi rekel, da bom šla lepo rodit, ker sem 4 prste odprta. Čez 2 uri je bilo vsega konec.....

Tako da jaz nimam pojma, kako je s tem, ampak hodiš v porodnišnico na CTG, in če se nič kaj  ne dogaja, te pošljejo domov.

(odgovor članu yaris)
Neposredna povezava do sporočila: 10
17.8.2007 14:04:26   
PIAF
Prvič sem rodila 10 dni po roku, sedaj drugič sem že 5 dni po roku in nič ne kaže. Baje je to zaradi menstrualnega ciklusa, ki ga imam na 34 dni (ne na 28, kot oni izračunajo rok).

Jaz sem prvič imela na dan PDP UZ v porodnišnici, potem pa vsaki drugi dan CTG in UZ, enkrat me je na mojo željo pregledal vaginalno, drugi dan sem rodila s svojimi popadki (mislim, da mi je sprožil porod, ker sem po pregledu krvavela).

Sedaj pa me naročajo na vsake 4 dni, vaginalnega pregleda pa še nisem imela.user posted image  malo čudno. Aja, hodim pa v MB.

(odgovor članu tecka_nosecka)
Neposredna povezava do sporočila: 11
17.8.2007 14:16:39   
nejcko
3 dni po PDP me je pregledala moja gin, nato je rekla, da če čez 3 dni ne bo nič, naj grem kar v porodnišnico se pokazat. Ko tudi čez tri dni ni bilo še nič, so me spet naročili čez 2 dni, nato spet čez dva dni in nato so me čez 2 dni naročili na sprožitev poroda (12. dan čez rok).

Drugič je bilo enako, le da je ctg pokazal pri moji gin. popadke (imela sem cel dan lažne) in me napotila v porodnišnico. Tam so čez noč čakali, kaj bo, potem so me dali na oddelek in čez 2 dni sem od vesga hudega čakanja in prelaganja CR dobila svoje popadke in 5. dan čez rok dočakala CR.

(odgovor članu PIAF)
Neposredna povezava do sporočila: 12
18.8.2007 7:07:59   
kačkan
Kaj pa amnioskopija? V KR me je naročila točno na PDP, če ne rodim prej.

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 13
18.8.2007 14:15:21   
PIAF
Meni je gininekologinja rekla, da amnioskopije ne delajo več!user posted image

(odgovor članu kačkan)
Neposredna povezava do sporočila: 14
18.8.2007 15:14:39   
benika
Meni je gininekologinja rekla, da amnioskopije ne delajo več!

V KR jo še. Mislim, da je to skor edina porodnišnica v SLO, ki jo še prakticira.

Mene je tud moj G na PDP naročil na CTG in na amnioskopijo, potem sem pa hodila na vsake 3 dni na amnio in CTG. Rodila sem natanko 2 tedna čez rok z umetnimi popadki in s sprožitvijo poroda.

(odgovor članu PIAF)
Neposredna povezava do sporočila: 15
18.8.2007 17:40:19   
karin412
Zakaj je ne prakticirajo več? A škodi kaj? (nisem se kaj posebno informirala glede tega)

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 16
20.8.2007 12:01:56   
annie
Kako pa sploh zgleda ta amnioskopija? A je to tista preiskava, ki jo delajo tistim nosečnicam, pri katerih je tveganje za kakšno nepravilnost pri plodu? Sem precej nevedna user posted image

(odgovor članu karin412)
Neposredna povezava do sporočila: 17
21.8.2007 9:10:40   
Mateja82
Za Celjsko porodnišnico ti lahko povem da te ne obdržijo noter, če ni kaj posebnega, (se odpiraš, imaš občasne popadke itd.... )Po roku sem hodila tja na preglede in CTG...popolnoma nič se ni dogajalo tako je bilo 14 dni potem pa so rekli da bom ostala not in da bodo sprožili porod.Tam sem ostala en dan, šele naslednji dan so se lotili delauser posted image . Uglavnem smo se načakali.

Moja kolegica je ostala kar nekaj časa not ker je že bila mal odprta pa imela je občasne popadke, se je vse to vleklo več kot teden dni predno je  šlo zares.

7.3.2006 je štorklja končno dostavila prvi paket...

8.9.2007 pa še drugega :)

(odgovor članu annie)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   [Brisano sporočilo]
21.8.2007 11:13:56   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Mateja82)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Zakaj veliko žensk spontano splavi pred 12...
V prvih tednih nosečnosti večino žensk preseneti statistika: ena od treh nosečnosti se spontano konča v prvem trimesečju...
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?