|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Roditi/živeti v tujini
13.3.2010 22:12:03   
malania
Pozdrav!
Z mojim dragim se bova morda preselila za nekaj let v tujino (Anglija) in zanima me, kako je s tem, če npr. jaz gori zanosim in tudi rodim. Ali ima v tem primeru otrok oboje državljanstvo (aja, pa nisva poročena - če ima kaj veze)?
Če ima kdo kak link, kjer bi dobila te informacije, pa tudi glede zaposlitve (rada bi našla tudi delo gor v tem času..), bi bila zelo hvaležna.
Hvala že vnaprej

Ni grdih žensk, so samo lene.
H. Rubinstein
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Roditi/živeti v tujini
14.3.2010 8:13:17   
Anonimen
Pozdravljena!

Če ti rodiš v Angliji in imata s tvojim slo. državljanstvo nikakor ne more otrok dobiti njihovega državljanstva. Kar se pa tiče poroda, je pametno se prej pozanimati kakšno zavarovanje narediti, da ti bo zavarovalnica krila ta strošek.

Lp.

(odgovor članu malania)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
14.3.2010 8:52:25   
mateyka
ne vem če dobiš avtomatsko nekje državljanstvo, samo zato, ker tam rodiš.. naša je pol švedinja in je to potem avtomatsko dobila državljanstvo - a je tvoj mož slovenec, (sta oba)? potem bosta verjetno navedena kot tujca tam..

če rodiš v tujini, ni otrok avtomatično slovenec. napisat moraš izjavo, da izjavljaš, da je (polno ime otroka) slovenec in poslat rojstni list. če ni internacionalni rojstni list (po tostih treh konvencijah), ga moraš prevest in overit pri notariusu publicusu. in potem to vse pošlješ na matični v slovenijo in ga vpišejo v register.

(odgovor članu malania)
Neposredna povezava do sporočila: 3
14.3.2010 11:17:13   
babylove
IZVIRNO SPOROČILO: mateyka

če rodiš v tujini, ni otrok avtomatično slovenec. napisat moraš izjavo, da izjavljaš, da je (polno ime otroka) slovenec in poslat rojstni list.

To z izjavo pa ne bo držalo. Dovolj je, da se otroka na podlagi rojstnega lista, izdanega v tujini (na mednarodnem obrazcu) vpiše v matično knjigo rojstev v Slo.

Vsekakor pa otrok ne bo imel državljanstva GB, če sta oba starša Slovenca.

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 4
14.3.2010 11:24:09   
mateyka
glej babylove, jaz sem jo morala napisat, bo že držalo.
edino vprašanje je, če se to mora pisat zarad tega, ker je že imela pred tem švedsko državljanstvo in bi to bilo potem dvojno? ne vem, vprašaj na matičnem uradu, oni to bodo vedli vse povedat. mi smo klicali tja in dobili taka navodila. samo midva nisva oba slovenca. mogoče je drug postopek za slovence v tujini - vprašaj. saj je samo en klic user posted image

(odgovor članu babylove)
Neposredna povezava do sporočila: 5
14.3.2010 11:37:18   
babylove
Mateyka, potem je pa od posamezne občine odvisno, kar v Slo sploh ni čudno. Jaz sem namreč 3 otroke s francoskim državljanstvom vpisala v matično knjigo rojstev na podlagi fr rojstnih listov brez kakršnihkoli izjav, tako so avtomatsko dobili tudi slovensko državljanstvo.

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 6
14.3.2010 12:07:30   
mateyka
IZVIRNO SPOROČILO: babylove
Mateyka, potem je pa od posamezne občine odvisno, kar v Slo sploh ni čudno. Jaz sem namreč 3 otroke s francoskim državljanstvom vpisala v matično knjigo rojstev na podlagi fr rojstnih listov brez kakršnihkoli izjav, tako so avtomatsko dobili tudi slovensko državljanstvo.

aja, veš kaj je možno - jaz sem to namreč na daljavo iz švedske delala. nisem šla na matičnega v sloveniji osebno. midve sva uletele sem šele ko je bla stara 8 mesecev, vpisala sem jo pa takoj po rojstvu - (iz švedske) poslala preveden rojstni list (ker švedska ni podpisnica vseh treh konvencij in nima internacionalnega obrazca zanj, mora bit roj. list preveden in overjen pri notariusu publicusu - kar drag špas moram rečt) in mojo podpisano izjavo o državljanstvu.

lol, sej je ful butast - jaz MHE izjavljam, da je moja hči IHE, slovenska državljanka na podlagi te izjave, ki jo sedaj izjavljam user posted image

< Sporočilo je popravil mateyka -- 14.3.2010 12:09:01 >

(odgovor članu babylove)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   [Brisano sporočilo]
14.3.2010 15:21:05   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu malania)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
14.3.2010 16:03:08   
Anonimen
Glede državljanstva-že imaš odgovor.
Glede zaposlitve-obstaja prost trg dela, čeprav je običajno težko kot tujki najti tako delo kot varstvo za otroka-privatno je bistveno dražje kot pri nas, posebej v prestolnicah.

(odgovor članu malania)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
14.3.2010 18:48:32   
malania
Hvala za odgovore punce!
Drugače sva oba slovenca, on pa ne bo delal (vsaj v pravem smislu službe ne, ker gre študirat - morda bo delal kaj na faksu, ne vem pa če se bo to štelo kot pravo delo z zavarovanjem vred, sklepam, da ne). Jaz pa bi si primarno najprej našla službo (no, glede na to, da jo tudi tukaj ne najdem.. vsaj take iz mojega področja ne.. bomo videli kako spploh bo).
Vidim, da bo potrebno kar veliko birokracije, se bo potrebno vsekakor predhodno precej stvari pozanimati..

Ni grdih žensk, so samo lene.
H. Rubinstein

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?