|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Rizična nosečnost
23.4.2007 21:48:45   
Anonimen
Pozdravljene!
Že dolgo sem se korajžila in končno tudi jaz pristala na tem forumu. Po desetih letih IVF postopkov sem namreč zanosila naravno, tako da se je res zgodil čudež. PDP imam 4.11. Nosečnostnih znakov nimam, tako, da sem vedno znova presenečena, ko grem na pregled, ko mi g. reče, da je vse v redu. V sredo imam NS. No in ker je tako dolgo trajalo, me je dal ginekolog na bolniško kot rizična nosečnost. Prejšnji teden sem dobila tudi odločbo komisije, kjer so mi napisali samo zdravljenje doma in počitek. Samo v primeru pregleda pri zdravniku lahko grem od doma. In me zanima, ali takšno odločbo dobi vsaka nosečnica, ki je na bolniški (ali ni bolje za nosečnico in otroka, da gre tudi na sprehode) ter ali hodi komisija kontrolirat tudi nosečnice.
Toliko zaenkrat.
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Rizična nosečnost
23.4.2007 21:51:18   
Anonimen
Za rizično žal ne! Ne pozabi, nosečnost ni bolezen. Marsikakšna sploh bolniške ne dobi! Kar drži se navodil, pa bo najlepše!

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
23.4.2007 21:58:11   
Anonimen
Aha, pozabila sem napisat, da bolniška izvisi od tvojega dela. Meni npr. bo izvisela, da sem na bolniški, ker imam nevarnost okužbe. Pač, ker delam v zdravstvu. In ne bo nobene odločbe, da moram bit doma.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
23.4.2007 22:04:11   
MissLady
Jaz sem tudi na bolniški že od začetka zaradi sladkorne bolezni. Tudi jaz sem dobila tako odločbo kot ti. Ampak jaz nisem samo doma. zaradi sladkorne bolezni se moram veliko gibati (ja, ja sej se bom user posted image ), saj to tudi znižuje sladkor.  Je pa odvisno kakšnega delodajalca imaš. Če je te želi odpustiti (npr.: ker si zanosila, ker si na bolniški) se pazi, ker če te bo kje videl, boš imela štalo. user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
24.4.2007 7:36:16   
Blacky30
Nati, a ti si tudi že srečka user posted image ? Nisem nikjer zasledila.user posted image

(odgovor članu MissLady)
Neposredna povezava do sporočila: 5
24.4.2007 11:27:56   
Anonimen
Pri meni je bila vodja ful vesela, da mi je uspelo po dobrih 10 letih zanosit, tako, da se je čist strinjala, da grem na bolniško. Ker pa ji bom zelo "manjkala", je takoj dala razpis za prosto delovno mesto za določen čas, dokler ne pridem iz porodniške. Tako da zaradi delodajalca se nimam bat, pa tud sej zdej, če bo kontrola, bo iz ZZZS, a ni tako?

(odgovor članu MissLady)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
24.4.2007 11:38:30   
MissLady
ZZZS nič ne kontrolirajo. Kontrolirajo te delodajalci sami.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
24.4.2007 12:12:04   
rumba
Delodajalec odreja kontrolo prvih 30 dni odsotnosti, ko pa preideš na stroške ZZZS, pa kotrole izvajajo oni. In ja, kontrolirajo tudi nosečke, žal! Sicer pa je bilo že več govora na to temo, npr.:
http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=650869&mpage=1&key=ZZZs&#651137

lp

(odgovor članu MissLady)
Neposredna povezava do sporočila: 8
24.4.2007 20:30:26   
Katjusa3
Ko sem jaz mojo gin. vprašala, kako je s tem mi je odgovorila, da VSAKI nosečnici je dovoljen oz. celo priporočen enourni sprehod na dan. Tukaj baje nima zzzs proti stroki nobene možnosti ugovora.
lp

(odgovor članu rumba)
Neposredna povezava do sporočila: 9
25.4.2007 21:09:45   
Anonimen
Pozdravljene!
Danes sem bila pri ginekologu in ga vprašala glede odločbe o rizični nosečnosti in mi je rekel, da so tako strogi, da striktno hočejo da si doma (še to mi je rekel, da se naj znotraj hiše gibljem) in počivaš, če ti tako piše v odločbi. Tudi na sprehod ne smeš iti, ker ZZZS smatra, da če greš lahko na sprehod, greš lahko tudi v službo. Vprašala sem ga tudi glede tega, ali hodijo tudi čez vikende in v popoldanskem času, pa mi je povedal, da dan in čas nista važna, da se ti lahko zmeraj na vrata namalajo. Pozabila pa sem ga vprašat, če te dobijo, da te ni doma, a ti nehajo plačevati bolniško in greš delat ali so še kakšni strožji ukrepi? Če mogoče katera kaj ve o tem naj prosim napiše. Upam, da nisem preveč zafilozofirala.
Lp

(odgovor članu Katjusa3)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
25.4.2007 21:53:53   
Magi*
jaz sem bila v prejšnji nosečnosti doma od 5. meseca dalje. prve 3 tedne sem itak ležala, potem pa mi je G naročil naj hodim tudi na lažje sprehode. in sem hodila. pač na svojo lastno odgovornost.

sprehod in služba nikakor nista enaka. prvo dobro dene, drugo je pa sam živi stres (vsaj pri meni).

kljub vsemu, z vsem srcem upam, da mi tokrat ne bo treba ostati doma, ker se mi strga, ker sem od stresa očitno odvisnauser posted image

mirno nosečnost ti želim.

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
25.4.2007 22:25:48   
Anonimen
Katera pa ve, kako je, če si na bolniški 4 ure. To se bojda po novem da. Meni je moja G. svetovala, da bi bila na bolniški vsaj 4 ureuser posted image  Bojda me nekaj EMŠO preganjauser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Magi*)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
26.4.2007 10:25:49   
nemrak
user posted image user posted image ,
jaz sem sedaj že mesec in pol na 4 urni bolniški. Komisija mi je podaljšala brez problema. Vendar na odločbi piše isto, kot če bi bila na polni bolniški. Delam lahko 4 ure, potem pa moram biti doma in počivati. Vendar sem se pozanimala, komisija ne hodi kontrolirat. Lahko imaš probleme edino z delodajalci, če te videvajo.
Samo jo imam podaljšano do 12.5.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?