|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Risanke
14.6.2010 16:55:55   
pikipo
Kdaj so vaši malčki začeli gledat risanke in katere so najbolj primerne za začetek? Moj mali je star 13 mesecev, pa mu je televizijo zelo zanimiva.
Pa še tole me zanima. Kdaj začnejo kazat s prstom na slikice v knjigi (če vprašaš kje je kuža, pa pokaže)? Moj zna pokazat vse v okolici, v knjigi pa ne pokaže.
Obstaja mamica, ki je imela otroka kateri ni hotel mahat in ploskat? So nama v posvetovalnici pri 1 letu full težil, pa imam občutek, da ne bo pri naslednjem pregledu nič boljše. Kdaj je potem naslednji pregled? Pri 3 letih ali je še eden pri 1,5 letu? Imam različne informacije, pa ne vem ali je to odvisno od posameznih dispanzerjev? 
Pardon, za cel kup vprašanjuser posted image .
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Risanke
14.6.2010 18:07:18   
Katy78
Našemu (18m.) je TV sicer zanimiva, mu je pa nikoli ne pustim načrtno gledat več kot kakšnih 10-15 min., pa še to ne vsak dan. Najraje ima pa TV Golico. user posted image

Kazati s prstkom je začel šele okoli 1. leta, prej je samo pogled usmerjal v npr. luč ipd., kar si ga pač vprašal. Zdaj pa pokaže kadar njemu paše, včasih vse, včasih pa nič. user posted image

Mislim, da sama odsotnost ploskanja in mahanja ni zaskrbljujoča, vkolikor otrok npr. zlaga kocke, jih daje eno na drugo, z njimi trka, jih daje v lonček ipd.

Naslednji sistematski (tudi cepljenje) je pri letu in pol, potem pa šele pri 3. letih, takrat je obvezen tudi pregled pri psihologu.

(odgovor članu pikipo)
Neposredna povezava do sporočila: 2
15.6.2010 8:02:58   
livia
Po posvetu z našimi vzgojiteljicami imam naslednje informacije:
Telebajski 1-2 let
Pujsa Pepa 2-3 let
Želvak Franček 4-5 let

To so baje najbolj priporočljive risanke s strani stroke.

(odgovor članu Katy78)
Neposredna povezava do sporočila: 3
15.6.2010 9:19:53   
Anonimen
Naša je pri letu in pol totalno nora na Pujso Pepo ... ko se zjutraj zbudi, je prva satvar, da leti v dnevno sedet v lupinico (odkar ni več za v avto jo ima za fotelj), reče "meka pia" (mleka pila) in "pepa pusi gelala" (pepo pujso gledala) ... in ker se ona zbudi ob 6ih ponavadi ji zaradi ljubega spanca ustrežem ... naštimam pujso pepo in zraven nje na kavču še malo zadremuckam ... vem grozna sem user posted image

(odgovor članu livia)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
15.6.2010 9:26:29   
Julija08
Moj je star 21m in Telebajski in Pujsa Pepa so zakon!!!

Sicer mu ne dovolim, da gleda preveč televizije, ampak včasih ko rabim malo mira pa tud to paše. V nedeljah gleda zjutraj Živ Žav - so Telebajski, unih tadrugih ne mara več...

Gleda pa TV npr. 3x na teden po cca. pol ure do ure, ostale dni v tednu pa nič...tako nekako...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
15.6.2010 9:26:47   
Julija08
Aja, pa tud Bojan mu je kar zanimiv pa A je to...

(odgovor članu Julija08)
Neposredna povezava do sporočila: 6
15.6.2010 10:22:55   
Najaa
Pri 13m + so bili tavečji najbolj zanimivi Telebajski, pol pa Nodi, kravica Katka in Pika Nogavička. Tamala je pa itak vse začela prej gledat s tavečjo tak da je Telebajske skoraj preskočila in je najbolj in Nodi in Franček, pa radovednica Bibi, Pika... živ žav itak. user posted image

(odgovor članu Julija08)
Neposredna povezava do sporočila: 7
15.6.2010 10:50:27   
BIA79
Če ne pokaže s prstkom v knjigici se ne bi sekirala, glede na to, da "prave" stvari pokaže zunaj...

Pregled je okoli 1,5, odvisno je tudi kdaj ste bili zadnjič cepljeni...Kar se tiče "preverjanje znanja" otroka, sem si jaz kar denverjev test sprintala z neta in preden bomo šli na pregled, bomo stvari, ki naj bi jih morala znati, začeli "vaditi". Nas je pri vsakem sistematskem poslala v razvojno, nazadnje, ker pri letu dni nismo še znali hodit...In še vedno smo prišli iz razvojne in so nam tam rekli, da so si vsi otroci različni, da vsak osvoji prej ali slej vse, samo čas rabi...

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 8
15.6.2010 11:07:09   
nananaja
čas za paniko je takrat, ko je poleg neploskanja in nemahanja z otrokom še kaj drugega narobej. sej lahko da zna, pa noče, naša je znala miljon stvari na pregledu za 1,5 let (konkretno je bila stara 1 leto in 9m), bila je brez pleničke... na pregledu od petih slikic ni pokazala nobene prav, risat ni hotela, žoganje in brcanje je tudi zamenjala, besedne zveze je tvorila redko, tam ni izustila niti črke... skratka nič od nič. jaz sem samo povedala, kaj doma dela (tudi če je samo enkrat povsem slučajno), ker je to povsem dovolj. sestra je tudi kar zavijala z očmi, saj je izgledalo, kot da je ničesar ne naučimo. zdravnica pa ni pokazala pretiranega nezadovoljstva nad njenim razvojem.

kazati na slikice je začela po drugem letu.
tv jo je začela zanimat okoli leta in pol, pri dveh in pol jo je začela intenzivneje gledat. tamala pri skoraj letu in pol tud še nima potrpljenja, da bi pogledala npr. celo pujso pepo do konca. gledata pa jim jam, kjer so risanke gasilec samo, lokomotivček tomaž, mojster miha... barnie in prijatelji pa je najboljša oddaja, ker pojejo in plešejo.

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 9
15.6.2010 11:17:48   
Metuljček Cekinček
Pri risankah je tudi pri naši 21 mesečnici najbolj aktualna Pujsa Pepa.

Kar se tiče teh testov na posvetovalnici, pa se mi zdi, da toliko drugih dejavnikov vpliva na rezultat, da niso najbolj reprezentativni. Valda da moja enoletnica ne bi mahala neki neznanki v ambulanti. Mene je ponavadi terapevtka vprašala, če zna že pomahati in sem ji odgovorila.

Se spomnim, da jo je pri 18 mesecih spraševala, kje je psiček, ona pa pojma ni imela, kaj je to psiček, saj mu mi vedno rečemo kuža.

(odgovor članu BIA79)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Pravice iz naslova krajšega delovnega časa
photo
Eden od staršev, ki neguje in varuje otroka do tretjega leta starosti, ima pravico delati krajši delovni čas, ki pa mora...
7 idej za izvirne božično-novoletne voščil...
Za te voščilnice ne boste potrebovali ne veliko ročnih spretnosti, ne veliko pripomočkov. Pa vendar boste nad rezultatom...

izbira imena
nataly33

katero ime vam je ljubše?

Nastja (10%)

Natalija (15%)

Nina (42%)

Neja (33%)

Število vseh glasov: 240

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!