|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Resno al kaj?
10.8.2012 18:01:14   
IsabellaLana
Če sem letos marca že uveljavljala znižano plačilo vrtca in ga čez en teden, ko smo otroka izpisali iz vrtca, preklicala oz. sporočila, da ni več v vrtcu, ga ne morem ponovno uveljavljati za september, ko gre otrok ponovno v vrtec? Dobila sem odločbo o znižanem plačilu in nato še odločbo o prenehanju te pravice, ker otrok pač ni več v vrtcu.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Resno al kaj?
10.8.2012 18:41:04   
TomTaylor
Kje si pa do te informacije prišla?

Po moji logiki s septembrom oddaš na csd novo vlogo, ustrezno označiš kaj uveljavljaš, csd ti izda novo odločbo oz. dve - eno za nov otroški dodatek in eno o določitvi razreda za plačilo vrtca.

Nihče vam ne more dati več, kot vam jaz lahko obljubim.

(odgovor članu IsabellaLana)
Neposredna povezava do sporočila: 2
10.8.2012 20:13:04   
ajataja
drži,ker sem tole ravno v sredo brala na CSD ,kjer imajo nalepljeno na vratih tam ko pri nas oddaš vlogo za znižano plačilo vrtca.če si otroka izpisala in zdaj spet vpisala ne moreš še enkrat uveljavljat,žal.

(odgovor članu TomTaylor)
Neposredna povezava do sporočila: 3
10.8.2012 20:39:10   
katy83
pa sem mislila, da so se samo v naši občini tega spomnili...ja, tudi pri nas je bilo na CSD obvestilo (pa tudi v vrtcu), da tisti, ki bodo otroka izpisali iz vrtca, da do konca leta ne morejo več uveljavljati pravice do znižanega plačila...

(odgovor članu ajataja)
Neposredna povezava do sporočila: 4
10.8.2012 20:42:24   
IsabellaLana
Zakaj me pa letos marca ni nihče na to opozoril? Pa od kdaj zakon velja za nazaj?? Ker ta sprememba je bila uveljavljena z ZUJF.

Neposredna povezava do sporočila: 5
10.8.2012 20:43:20   
IsabellaLana
Pa še to, če v odločbah ni nikjer to omenjeno, pod pojasnili, lahko velja?

Neposredna povezava do sporočila: 6
11.8.2012 15:50:46   
mini86
kaaaaj?

se pravi mi smo našega prepisali v nov vrtec s septembrom..avgusta sem ga izpisala iz starega vrtca, zaradi morja da ne bomo zaradi 14 dni plačali polno ceno in sedaj ne morem uveljavljati znižanega plačila vrtca?!?!

javila pa nisem nikjer da smo ga izpisali

sem mislila da mi to velja tudi v novem vrtcu-pač ta zadnja odločba

< Sporočilo je popravil mini86 -- 11.8.2012 15:51:30 >

Opazujem te kako mirno spiš, te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke...In šele, ko tvoja dlan leži v moji, opazim, kako zares majhen si. Tako majhen si-pomeniš pa mi ves svet!

Neposredna povezava do sporočila: 7
11.8.2012 18:24:33   
TomTaylor
IZVIRNO SPOROČILO: mini86

kaaaaj?

se pravi mi smo našega prepisali v nov vrtec s septembrom..avgusta sem ga izpisala iz starega vrtca, zaradi morja da ne bomo zaradi 14 dni plačali polno ceno in sedaj ne morem uveljavljati znižanega plačila vrtca?!?!

Pomojem te zna tole precej rešiti, sicer ti bodo zaračunali kot, da bi hodil v vrtec, samo za prehrano ti bodo odšteli 14 dni. Pomojem no. Samo vseeno, bolje to, kot pa da si brez pravice.

< Sporočilo je popravil TomTaylor -- 11.8.2012 18:25:03 >

(odgovor članu mini86)
Neposredna povezava do sporočila: 8
11.8.2012 18:44:48   
benika
Pa kako se pustite tako nategovat? Kje v ZUPJS pa to piše?

Neposredna povezava do sporočila: 9
11.8.2012 19:09:00   
TomTaylor

IZVIRNO SPOROČILO: benika

mogoče v ZUJF-u?

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 10
11.8.2012 21:40:01   
benika

IZVIRNO SPOROČILO: TomTaylor

mogoče v ZUJF-u?

Ne, ne piše.

Neposredna povezava do sporočila: 11
11.8.2012 21:49:33   
TomTaylor
Ja,jz tudi kar ne morem verjeti no, da se gredo take podle fore - če katera najde v zakonodaji, se priporočam za link oz. za točno določbo, člen, ki to določa. Meni je ful mimo in zelo nepošteno.

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 12
12.8.2012 7:30:37   
IsabellaLana
http://www.uradni-list.si/1/objava.jsp?urlid=201240&stevilka=1700

Preberi si 109. člen, ki spreminja oz. dopolnjuje ZUPJS.

Neposredna povezava do sporočila: 13
12.8.2012 8:03:09   
TomTaylor
Torej res piše v ZUJFU, torej ni dileme.

29. ZAKON O UVELJAVLJANJU PRAVIC IZ JAVNIH SREDSTEV

108. člen

V Zakonu o uveljavljanju pravic iz javnih sredstev se za 37. členom doda nov 37.a člen, ki se glasi:

»(1) Odločba, s katero se odloči o pravici po tem zakonu, se vroča z dostavo v hišni predalčnik. Šteje se, da je vročitev opravljena 21. dan od dneva odpreme. Dan odpreme se na odločbi označi.

(2) Odločba iz prejšnjega odstavka je izvršljiva z dnem odpreme odločbe vlagatelju.«.

109. člen

Za 42.b členom se doda nov 42.c člen, ki se glasi:

»42.c člen

(1) Upravičenec se lahko odpove pravici do javnih sredstev tudi po vročitvi odločbe, s katero mu je bila priznana pravica. V tem primeru center za socialno delo izda odločbo, s katero razveljavi odločbo o priznanju pravice, s prvim dnem naslednjega meseca, v katerem se je upravičenec odpovedal pravici ali s prvim dnem naslednjega meseca po mesecu zadnjega plačila, če je le to bilo izplačano po mesecu, v katerem se je upravičenec odpovedal pravici.

(2) V primeru odpovedi iz prejšnjega odstavka vlagatelj ne more uveljavljati iste pravice v obdobju, za katerega mu je bila priznana pravica in ki je bila z odločbo iz prejšnjega odstavka razveljavljena.

(3) Ne glede na določbo prejšnjega odstavka lahko vlagatelj vedno uveljavlja pravico do denarne socialne pomoči oziroma otroškega dodatka, če izpolnjuje pogoje za pridobitev denarne socialne pomoči.«.

Neposredna povezava do sporočila: 14
12.8.2012 11:16:51   
benika
Ja, samo avtorica posta se pravici do znižanega plačila vrtca ni odpovedala. Ona je otroka izpisala iz vrtca in če otrok ni v vrtcu, potem odločba avtomatično zapade. In ko da bo ponovno vpisala bo zopet oddala vlogo za znižano plačilo vrtca. Vsaj jaz tako razumem ta člen. Ser pa komot lahko motim, ne trdim da ne.

Neposredna povezava do sporočila: 15
12.8.2012 11:46:18   
mini86

kaaaaj?

Pomojem te zna tole precej rešiti, sicer ti bodo zaračunali kot, da bi hodil v vrtec, samo za prehrano ti bodo odšteli 14 dni. Pomojem no. Samo vseeno, bolje to, kot pa da si brez pravice.

< Sporočilo je popravil TomTaylor -- 11.8.2012 18:25:03 >

vrtec ve da smo ga izpisali..mislila sem v smislu da nisem nič javila na csd

Opazujem te kako mirno spiš, te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke...In šele, ko tvoja dlan leži v moji, opazim, kako zares majhen si. Tako majhen si-pomeniš pa mi ves svet!

Neposredna povezava do sporočila: 16
12.8.2012 15:15:15   
*bubi*

Jaz bi rekla, da imaš veljavno odločbo še naprej.

Tisti, ki so javili na CSD, da bi dobili višji OD, so se pa tej pravici odrekli, ker to dvoje ni združljivo.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Pa smo kompletni... No, odvisno, kaj je komplet :)

(odgovor članu mini86)
Neposredna povezava do sporočila: 17
12.8.2012 17:36:56   
TomTaylor

Ja, samo avtorica posta se pravici do znižanega plačila vrtca ni odpovedala. Ona je otroka izpisala iz vrtca in če otrok ni v vrtcu, potem odločba avtomatično zapade. In ko da bo ponovno vpisala bo zopet oddala vlogo za znižano plačilo vrtca. Vsaj jaz tako razumem ta člen. Ser pa komot lahko motim, ne trdim da ne.

če je dobila odločbo o prenehanju pravice. Torej?

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 18
13.8.2012 9:05:59   
liliana
IZVIRNO SPOROČILO: *bubi*

Jaz bi rekla, da imaš veljavno odločbo še naprej.

Tisti, ki so javili na CSD, da bi dobili višji OD, so se pa tej pravici odrekli, ker to dvoje ni združljivo.

Tako je, tisti ki ste samo izpisali otroke iz vrtcev v poletnih mesecih, da ne plačujete vrtca in niste nič javljali na CSD imate še naprej "veljavno" pravico do znižanega plačila vrtca....

Tisti, ki pa so javlili na CSD, da bi dobili višji OD na račun tega izpisa za ta dva meseca, pa izgleda da ostaneje brez pravice do znižanega plačala vrtca za naprej....

Kar se mi zdi tudi nekako logično.....ne moremo kar tako izpisovati in vpisovati nekaj samo zato, ker se nam to zdi ugodno in ker država to omogoča....evo, zdaj pa država tega več ne omogoča.....

(odgovor članu *bubi*)
Neposredna povezava do sporočila: 19
14.8.2012 22:15:40   
petea
Ja pa saj se niso odpovedali pravici, samo spremembe, ki vplivajo na izračun vrtca in so jih dolžni sporočiti v 8 dneh, so sporočili CSD!

Je pač v istem koledarskem obdobju 2x prišlo do spremembe.

Torej bi po podobni logoki vsak brezposeln, ki je dobil službo, posledično ne smel zahtevati novega preračuna za vrtec, ko bi čez npr. 6 mesecev spet ostal brez službe za določen čas. user posted image

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 20
14.8.2012 22:25:03   
benika

IZVIRNO SPOROČILO: petea

Ja pa saj se niso odpovedali pravici, samo spremembe, ki vplivajo na izračun vrtca in so jih dolžni sporočiti v 8 dneh, so sporočili CSD!

Torej bi po podobni logoki vsak brezposeln, ki je dobil službo, posledično ne smel zahtevati novega preračuna za vrtec, ko bi čez npr. 6 mesecev spet ostal brez službe za določen čas. user posted image

Mogoče bodo tebe kej bolj upoštevali, jaz to že en cajt govorim.

(odgovor članu petea)
Neposredna povezava do sporočila: 21
15.8.2012 10:37:08   
Pikica_82
Ok, kak je zdaj s tem? Naj grejo nekam, če mi poln vrtec zakasirajo, kar ni logično, glede na to, da moraš kot vzoren državljan vsako spremembo javit v 8 dneh.
Mi smo našega julija izpisali, javili to na CSD,  s septembrom ga vpisujemo v drug vrtec, kar smo spet javli na CSD do 15.8. Odločbe še dolgo ne pričakujem, glede na to, da smo tisto, vloženo decembra, dobili julija, čakamo še na 2, ker smo meli eno spremembo februarja in eno maja, ki smo ju prav tako mogli javit (odločb še ni). Res ne vem, kaj se grejo no...

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 22
15.8.2012 13:33:08   
liliana

IZVIRNO SPOROČILO: petea

Seveda so se odpovedali pravici....na CSD so javili spremembo, da otrok ne bo 2 meseca v vrtcu...s tem, ko so javili spremembo, so posledično dobili za ta dva meseca višji otroški dodatek (zato so tudi javili spremembo) in so se odpovedali pravici od znižanega plačila vrtca za ta dva meseca (za kar so dobili tudi odločbo), ker vrtca sploh ne plačujejo......meni je čisto logično......

Sicer imam jaz tudi hčerko izpisano iz vrtca za dva mesece, vendar meni na kraj pameti ni prišlo, da bi javljala spremembo na csd, da bi dobila za ta dva meseca višji otroški dodatek, sploh nisem pomislila na tako možnost....vidim pa, da so eni zelo iznajdljivi pri pravicah, ki nam kao pripadajo in vidim, da ne glede na to, kak je zakon, se vedno najde luknja, kako dobiti nekaj kar nam v bistvu ne pripada.....user posted image

Kar se pa brezposelnega tiče.......brezposelni zaradi svoje brezposelnosti oz. svoje zaposlitve ni izpisoval otroka iz vrtca zato, da bi dobil višji otroški dodatek......

In nič ni prišlo 2 x do spremembe v istem obdobju.....prišlo je do hvatanja krivin, kako lahko "zaslužiti" več za davkoplačevalski denar in dobiti v dveh mesecih višji otroški dodatek.....in ker smo v času krize pač državni organ malo bolj gleda komu bo kaj dal.....zadnji čas, vendar bolje pozno kot nikoli.......

(odgovor članu petea)
Neposredna povezava do sporočila: 23
15.8.2012 18:26:30   
Splišni

IZVIRNO SPOROČILO: TomTaylor

29. ZAKON O UVELJAVLJANJU PRAVIC IZ JAVNIH SREDSTEV

(2) V primeru odpovedi iz prejšnjega odstavka vlagatelj ne more uveljavljati iste pravice v obdobju, za katerega mu je bila priznana pravica in ki je bila z odločbo iz prejšnjega odstavka razveljavljena.

To se nanaša zdej vse na tole otemnjeno, a ne?

Zdej je pomembno to, kaj piše v tisti odločbi, kjer je bila priznana pravica do znižanega plačila vrtca. Katero obdobje je tam navedeno? Ali je prav datumsko določeno, DO KDAJ pravica velja? Ker če je tako, potem res ne moreš še enkrat za isto obdobje zaprosit, se očitno smatra, da si se za to obdobje tej pravici odpovedal, in ne samo za dva meseca.

Neposredna povezava do sporočila: 24
15.8.2012 19:13:17   
DeVilla
Mi bomo tudi v septembru malega dali v nov vrtec, vendar smo za čas počitnic samo rezerviral njegov prostor v starem vrtcu, tako da pač plačujem za to. Pa še njegova sestra gre letos v prvi razred in se mi še to malce pozna pri plačilu za drugega otroka, ker je ona itak še do konca avgusta v vrtcu. user posted image
Po mojih izkušnjah se ne splača otroka izpisovat iz vrtca pa spet vpisovat, ker s tem samo nekaj mutiš in ne bi bilo nič čudnega, če bi še mesto v vrtcu zgubili. V tej državi je vse možno. Ne vem če se splača za tistih nekaj evrov več pri OD tolk komplicirat... Moje mnenje... user posted image

Ena in ena je šest... :)

(odgovor članu Splišni)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?