|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Res potrebujem nasvet!
12.11.2010 20:57:52   
cuhapuha
[color=#000000 size=3]Imam naslednji problem:
[color=#000000 size=3]Po 7 letih zakona se z možem ločujeva. Pač več ne gre, ni ljubezni, ni sreče. Problem je v tem, da je mož v zakon prinesel veliko dolga (50.000Eur). Ko sva se preselila v stanovanje njegove mame, sva vzela vsak svoj kredit. Večina je šla za obnovo in opremo stanovanja, nekaj za moj avto in popravilo njegovega, nekaj pa za sproti. Potem sta se nama rodila sončka, dvojčka, parček. Takoj za tem pa je od mame preko darilne pogodbe pridobil lastniško pravico nad stanovanjem. In ne dolgo zatem so mu blokirali bančni račun.
[color=#000000 size=3]Glede ločitve sva se dogovorila oz. je predlagal, da mi v zameno za oprostitev oz. ne terjanje preživnine, pusti stanovanje in ga ne bi mogla izplačat. Za enkrat sva še v dokaj dobrih odnosih, nagajati pa mu tudi ne mislim, dokler se strinja, da otroka ostaneta pri meni v polnem skrbništvu. Obiske bomo še dorekli.
[color=#000000 size=3]Rekel pa je, da bi po pravnomočnosti ločitve na sodišču zahteval osebni stečaj, ker pač sicer nima možnosti preživetja. In mene sedaj skrbi kakšne posledice bi to imelo zame. Vem, da bomo težko shajali z otrokoma z mojo plačo, a vsaj streha nad glavo mi ostane in ne bi se rabila dodatno pufat za izplačevanje njegovega deleža stanovanja. Ampak znesek njegovega dolga je velik. Njegov avto je vreden okoli 500 Eur. Skrbi me, da bi poravnava dolga padla name ali še huje, na otroka. Ker vsota bo čez toliko let ob njuni polnoletnosti zaradi obresti ogromna.
[color=#000000 size=3]Kaj mi predlagate? Res bom hvaležna za vse nasvete, mnenja. Še posebej fajn bi bilo, če je med vami kera bolj strokovno podkovana v pravu za relevantnejši odgovor.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Res potrebujem nasvet!
12.11.2010 21:09:26   
Gina
Ja, nate bo padlo. Razen če to naredita prej, kot se vama upniki za vrat usedejo. Samo t bo težka po moje.

Jaz bi na tvojem mestu želela da prodava stanovanje, si razdeliva denar na pol in plačuje normalno preživnino. Če je ne bo mogel, jo boš dobivala od preživninskega sklada.

(odgovor članu cuhapuha)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Res potrebujem nasvet!
13.11.2010 7:03:11   
Kerensa*
Terjatev preživnine ne gre pod osebni stečaj oz., drugače povedano - četudi razglasi osebni stečaj, bi moral preživnino še vedno plačevati.

Kar se pa ostalega tiče... huh. Za dvojčka bi ti najbrž določili cca. 300€ preživnine. Catch je v tem, da se, ko se bosta ločila, preživnini pravno sploh ne moreš odpovedati. Po domače rečeno - moraš jo zahtevati v imenu otrok, saj drugače oškoduješ otroka oz. njune pravice in finančno stanje, pa še otroški dodatek bi ti ukinili. Kompenzacije za preživnino, sploh pa za vnaprej, niso dovoljene. Možne so kvečjemu za dolg, ampak v vašem primeru bi to prišlo v poštev šele, ko bosta otroka polnoletna.
Stanovanje je sicer njegova last (ker ga je dejansko imel pred poroko), oprema in vlaganja pa se ob ločitvi delijo na pol (ali odvisno od tega, koliko je kido vložil, če imata račune). Če ima on po razvezi namen sprožiti postopek osebnega stečaja, potem bo tudi to stanovanje postalo njegova osebna stečajna masa (najverjetneje). Sicer težko verjetno (zaradi predčasnega prepisa), ampak ker to ne bi bila prodaja, bi njegov stečajni upravitelj lahko trdil (in morda celo dokazal), da je on s tem oškodoval stečajno maso in namerno povzročil oškodovanje upnikov, kar bi v končni fazi lahko pomenili, da bi tebi stanovanje vzeli. Ponavljam - zelo malo verjetno, ne pa nemogoče. Bi riskirala? Jaz ne.

Skratka - zahtevaj povrnitev svojega deleža vlaganj v stanovanje. Ker nima gotovine, da te izplača, zahtevaj kompenzacijo z deležem na stanovanju, vendar se ti osebno temu deležu odpovej v korist otrok (delež naj se napiše na njiju - to je najboljše zavarovanje pred njegovim mučkanjem pri osebnem stečaju). Pazi, da bo ta tvoja zahteva ob delitvi premoženja na sodišče oddana prej, kakor njegova vloga za osebni stečaj (čeprav še obstaja nek naknadni rok). Zahtevaj preživnino - dobila jo boš, ne glede na to, da on nima ničesar. Če ne bo plačeval, boš dobivala nadomestilo iz Preživninskega sklada, njemu pa bodo rubili. In ker je malo verjetno, da bi mu stečajni upravitelj stanovanje (oz. preostali delež, ki mu bo ostal) dal pod stečajno maso, bo šel njegov delež na stanovanju za poplačilo dolga za preživnino. Če ne bo plačeval, bo v nekaj letih ostal brez stanovanja - sodišče bo prodalo njegov delež (popolnoma možno pa, da tudi s tabo kompenziralo z dolgom) in tako boste ti in otroci na koncu lastniki.

In tako na koncu dobiš preživnino in stanovanje, pa še nihče od vas treh (ti in otroka) ne boste dolžni nič.

(odgovor članu cuhapuha)
Neposredna povezava do sporočila: 3
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Praznična okrasitev: Papirnate snežinke
photo
Papirnate snežinke so klasika za okrasitev doma pred prazniki. Z njimi lahko okrasite okna, vrata, jih obesite na luči ....
Recepti: Potica na sedem načinov
Preverite sedem receptov za praznično potico nekoliko drugače.

Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?