|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Rentgen - žalostna
19.4.2006 9:42:45   
LEVASI
ojla punce.
jaz sem bila včeraj pri rednem pregledu pri zobarju in mi je po dveh letih ko sem že predhodno slikala modrostni zob, rekla da bom mogla iti še enkrat na rentgensko slikanje obeh spodnjih osmic in na puljenje. me je kar zvilo user posted image , sem tako žalostna, saj sem glih zdaj med plodnimi dnevi in sva hotela lepo pridno delati na user posted image  pa zdaj ne smem, ker vem da rentgen škodi plodu. tako sem žalostna, sploh ne vem kaj naj naredim, ali naj počakam da vidim če bo prišla user posted image  in grem šele potem na rentgen ali naj kar grem zdaj (kaj če se je že kaj prijelo? - tega me je tako strah). res sem v dvomih.

še nekaj me zanima, če opravim to rentgensko slikanje pa potem kasneje zanosim, ali bo to puljenje modrostnih zob, ki se opravlja v lokalni anesteziji kaj vplivalo na plod. ali se to lahko sploh dela med nosečnostjo? kolikšna je sploh doba za čakanje da prideš na vrsto pa tudi ne vem, se pravi da mi lahko trije meseci odletijo midva pa niti probat ne smeva??? user posted image

no upam da me razumete zakaj sem tako žalostna, pa če je katera dala to že skozi bi bila vesela če mi kaj napišete.

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Rentgen - žalostna
19.4.2006 9:46:34   
Anonimen
Če so zobje sicer v redu, te ne bolijo in jih bodo ven dali preventivno, ker pač radi zgnijejo, bi jaz počakala.

(odgovor članu LEVASI)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
19.4.2006 9:51:14   
LEVASI
ja zobje me nič ne bolijo, ampak je rekla da ni prostora da zrastejo in da se mi bodo ostali zobje začeli kriviti - to je pa tudi vse. ne vem, res sem žalostna ker sem že dve leti nazaj opravila to slikanje in je takrat rekla da je v redu, zdaj pa tole.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
19.4.2006 9:52:06   
Anonimen
js bi počakala do morebitne M, če jo ne bi blo bi pa hit do naslednje M probala vse to zrihtat! vsaj slikat! lokalno anastezijo ti dajo tut med nosečnostjo, pomoje tut puljenje ne bi bil noben problem. tabol pa bi blo če se pozanimaš direkt pri zobarju

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
19.4.2006 9:54:04   
Anonimen
Tudi sama sem imela težave z osmicami, vendar ne med nosečnostjo. Morala sem jih dati ven, ker mi niso izrastle in so mi pač hotele izriniti sedmice. To pa so bile zelo hude bolečine, za to nisem imela nikakršne izbire in tudi čakanje ni bilo smiselno. Izpulili so mi spodnji dve in to v roku 3 mesecev. Naj te opomnim še na nekaj, tu ni samo rendgen, ampak pri vskem puljenju še injekcija. Odločitev pa je popolnoma tvoja. Če ti povzročajo težave, najprej uredi zobe, na to pa se z vso vnemo povesti partnerju in pridno delajta na user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
19.4.2006 9:59:56   
LEVASI
gargi, koliko časa si pa čakala da prideš na vrsto za puljenje? ali ne morejo opraviti to naenkrat ali delajo samo enga po enga, ker bom jaz mogla tudi očitno obe spodnji dati ven. drugače pa mene nič ne boli, tako da trenutno ne vem koliko je to sploh nujno narediti, vem pa da me očitno to čaka.

za injekcijo pa tudi ne vem ali kaj škoduje, zato sem tudi vprašala če so to lahko dela med nosečnostjo, sicer vem da je boljše da ne, ampak če ni druge izbire.

no klicala sem za rentgen in je rekla da se ne rabim nič naročiti, kar pomeni, da bom počakala do naslednjega meseca ko naj bi prišla menstruacija in šla v tistih dneh na slikanje, če pride, če ne pa itak da ne mislim hodit tja.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
19.4.2006 10:04:27   
suzolinka
Najprej lep pozdrav vsem na forumu. Sem namreč ta nova, čeprav vas pasivno spremljam že dalj časa - zato hvala vam za vse informacije.

Včeraj sem delala test in poglej poglej user posted image , druga sicer bolj nežna, ampak je. Seveda smo tega zelo veseli, saj sva pridno delala na user posted image .

Draga Levasi. Ravnokar sem se vrnila od zobnega kirurga, ker me je včeraj začel močno zajeb.... modrostni zob. Dal mi je datum 9.5. in ve da sem noseča. Povedal je pa nekako takole, da se operacijo vseeno izpelje, da pa je večji riziko za komplikacije (v času nosečnosti bolj krvaviš, ne sme mi dat slikat zobe, zoža se mu vrsta antibiotikov, ...). Glede na to, da imam jaz sliko izpred enega leta, je to tudi problem, ker ne vidi točno kako leži zob. Drugače sem pa jaz šla samoplačniško, ker je nuja (zob je že cel zunaj in me ovira, ko govorim, jem), čakalna doba pri temu je pa 10 mesecev (in tudi drugje je podobno).

Ko sem prišla od njega domov, sem se karuser posted image user posted image user posted image , pa sem pol pomislila, da že vejo kaj delajo ... mislim, da otročku to ne more škoditi (upam vsaj!!!!). Najbolj važno je, da se jaz zdaj pomirim in odmislim vse komplikacije pa bo.

Levasi upam, da sem ti kaj pomagala ... jaz sem imela eno leto napotnico v predalu,šele danes pa sem zbrala pogum, zdaj pa komaj čakam, da gre ven, da začnem uživati v nosečnosti!!!!!!!

Aja, sem pa brala na dr. Pušenjakovem forumu, ko je ena spraševala, koliko rendgen škodi otroku, pa ni kompliciral. Preberi si, jaz raje nič ne rečem, ker nisem strokovnjak.

(odgovor članu LEVASI)
Neposredna povezava do sporočila: 7
19.4.2006 10:06:03   
vidja
Nekje sem zasledila, da slikajo zobe v prvih desetih dneh ciklusa, takoo da mislim, da je tvo ja odločitev, da počakaš, najboljša. Če boš dobila M, pojdi lepo na slikanje, za ostalo, pa se še enkrat posvetuj z zobozdravnikom.
Pa ne se sekirat, vse bo prav!

(odgovor članu LEVASI)
Neposredna povezava do sporočila: 8
19.4.2006 10:11:28   
LEVASI
suzolinka hvala za izčrpno informacijo in iskrene čestitke ob pozitivnem testu. želim ti čim lepšo in mirno nosečnost ter da v miru urediš tole situacijo.

praviš da je čakalna doba 10 mesecev? pa kaj so nori al kaj? povej če lahko, kje si se ti naročila za samoplačniško in koliko stane tak poseg, ker bom tudi jaz rajši plačala kot da 10 mesecev čakam da pridem na vrsto, do takrat lahko že rodim. katastrofa je tole naše zdravstvo.

potem če dobro razumem ta poseg ne škoduje plodu, ampak je problem zaradi dlesni ker krvavijo in zaradi bolečin, ki nastanejo po posegu in ne moreš jemati antibiotikov? če je tako potem se ne sekiraj, vsako bolečino boš že preživela in vse pretrpela, če veš da s tem svoji pikici ne škoduješ.

no suzolinka če mi lahko posreduješ te informacije bi ti bila ful hvaležna ker bi tudi jaz šla to takoj naredit, da imam potem mir, pa tudi če moram plačati.

aja še tole, kar pravi Pušenjak, da naj ne bi škodovalo: tudi jaz sem sicer prebrala na interentu da so današnji rentgeni narejeni drugače kot so bili včasih in da ne škodijo plodu, oziroma da pridobiš toliko sevanja na rentgenu kolikor ga pridobiš v dveh dnevih iz okolja. samo vseeno kar naj imajo te svoje aparate, nisem nora da se izpostavljam rentgenu v nosečnosti, če mi ni treba.

< Sporočilo je popravil LEVASI -- 19.4.2006 10:20:36 >

(odgovor članu suzolinka)
Neposredna povezava do sporočila: 9
19.4.2006 10:20:25   
jasnika
lej jaz se ravno ne spoznam v te stvari, sicer zakaj pa ti na rentgenu dajo tisti začšito gor-čemu pol tisti služiuser posted image user posted image
lp

(odgovor članu LEVASI)
Neposredna povezava do sporočila: 10
19.4.2006 10:23:17   
suzolinka
Poseg stane 55. ooo sit, kar je obupno, glede na to, da si plačujemo zavarovanje. Ampak kaj sem pa tok odlašala.

Mislim, da poseg ne škoduje plodu, ker ga drugače ne bi delali. Antibiotike ti pa morjo dat, zato da se dlesen pozdravi. V nosečnosti je samo ta problem, da nima toliko antibiotikov na razpolago. Izbira lahko samo med nekaterimi.

Teh zobnih kirurgov je celo morje, poglej v imenik. Številke od mojega trenutno nimam, lahko pa naknadno sporočim, ko pridem do nje(zvečer).

(odgovor članu LEVASI)
Neposredna povezava do sporočila: 11
19.4.2006 10:25:52   
LEVASI
ok suzolinka, hvala za informacijo. bom malo pobrskala po imeniku, še prej pa poklicala na stomatološko da vidim kaj mi bodo rekli koliko časa se čaka. ja 55.000 SIT je res veliko, se pravi za dva zoba bi mogla plačati 110.000 SIT, katastrofa.

Neposredna povezava do sporočila: 12
19.4.2006 11:02:54   
LEVASI
no klicala sem na stomatološko kliniko. čakalna doba za pregled je od 4 - 5 mesecev, po pregledu pa še okrog leta dni za operacijo, s tem da ti vsak zob posebej izpulijo. superca res, ni kej. no glede na to situacijo itak nimam kaj kot da opravim s slikanjem v primeru, da pride menstruacija, potem pa itak ni druge kot da čakam na datum, kaj se bo pa do takrat zgodilo bom pa videla.

hvala vam punce za vse informacije, ko pridem na vrsto za operacijo pa poročam kako je bilo user posted image .

(odgovor članu LEVASI)
Neposredna povezava do sporočila: 13
19.4.2006 11:17:51   
TONČI.
Ma men je tudi rekla, da morem iti na slikanje modrostnega zoba. Mislila ga dati ven, ker ovira drug zob. Pa takrat nisem šla, ker sem glih zanosila, sedaj pa me tud še ni dala pa je že leto in pol minilo od takrat. Čakej

(odgovor članu LEVASI)
Neposredna povezava do sporočila: 14
19.4.2006 11:20:16   
kasija78
Levasi, Moja kolegica je imela isti problem kot ti - so ji rekli, da mora dati ven modrostne zobe. Ker ji to ni bilo povšeči, je šla po drugo in še po tretje mnenje. Na koncu je bila čisto zmedena, ker ji je vsak svetoval drugače. Tako da se mi zdi, da si zobozdravniki v vprašanju modrostnih zob niso edini. Mislim, da če te ne boli in se ti ne mudi, lahko greš na pregled drugam še po drugo mnenje in razmisliš o posegu.

Jaz hodim v Babit (BABIT, Kolezijska 25 tel: 01/283 23 73 www.babit.si), kjer imajo privatno zobozdravstvo kombinirano s koncesijo. To pomeni, da lahko ob vsakem posegu izbiraš, ali boš doplačala luksuz ali ne - npr. pregleda te na koncesijo in ne plačaš, potem pa ti naredi boljše plombe za doplačilo. Pa hitro si na vrsti, vsaj jaz do sedaj nisem veliko čakala. Predvsem pa imajo vse sorte novejših zobnih naprav in napravic. Z eno ti recimo da kamerco v usta in ti pokaže, kje si slabo umivaš zobe user posted image .  No, nisem mislila naredit reklame, vsekakor je veliko dobrih zobozdravnikov.  Upam, da se vse uredi, kot je prav s tvojimi zobki.  Suzolinka,  čestitke user posted image  user posted image  user posted image

(odgovor članu LEVASI)
Neposredna povezava do sporočila: 15
19.4.2006 12:30:57   
KODA
Moja kolegica je imela prometno nesrečo,ko še ni vedela,da je noseča.Pa kar hudo je bilo.Pa so jo preslikali celo,pa še en kup zdravil je dobila.Potem pa menstre še kar ni bilo.Mislila je,da je zaradi šoka izostala.Zaradi nosečnosti,ne zaradi česa drugega.
Pa je rodila čisto zdravo punčko.

Celemu svetu si le ena oseba,eni osebi pa si ves svet...

(odgovor članu kasija78)
Neposredna povezava do sporočila: 16
19.4.2006 15:43:46   
suzolinka
Ojla! Tukaj je številka: dr. Sotošek, 01 423 10 24 (Tbilisijska 57b, Lj.), drugače pa kakor vem te na stomatološki vzamejo, če je nujno. Je šla moja prijateljica tja, ko jo je grozno bolel modrostni zob in so ji ga takoj izpulili.

...... pa hvala za čestitke ...... še ne dojemam

(odgovor članu LEVASI)
Neposredna povezava do sporočila: 17
19.4.2006 17:57:52   
naja78
sama delam na rentgenu.

se smejim tem besedam da upliva na plod.sory,ampak moje znanje pravi da si pojdi slikat zobe,saj te zaščitijo.in potem še fino sexaj.user posted image

14x ti morajo preslikat trebuh direktno,da nbi lahko,ponavljam lahko govorili o morebitnih napakah na plodu.

no presodi sama.srečno.

Neposredna povezava do sporočila: 18
19.4.2006 21:30:08   
Ocenia
Kar se tiče rentgena sem na istem kot ti. Imam plodne dneve, ta mesec ne bova delala na user posted image  pa je vseeno občutek strašen, da se slučajno ne bi prijelo. Sem pa imela v nosečnosti hude težave z zobmi. Moj zobozdravnik je vedel da sem user posted image  zato je delal skrbno. Ko sem bila v osmem mesecu, je moral nujno odpreti en zob, dal mi je injekcijo, bala sem se, da ne bi kaj škodovala, ampak kot kaže ni bilo nič narobe. Poznam nekaj primerov, katere punce niso vedele da so noseča, so imele slikanje, operacije, zdravljenje s hudimi antibiotiki... pa se je hvala Bogu dobro izkazalo.
Te pa popolnoma razumem, strah obstaja, toda presodi sama in če si pametna, vseeno počakaj do M. , ali pa poskušaj počakati z resnim delom za user posted image  do naslednjega meseca.

(odgovor članu naja78)
Neposredna povezava do sporočila: 19
21.4.2006 8:33:28   
LEVASI
hvala punce za vse te informacije, sem se itak odločila da pač ta mesec ne bova tako intenzivno delala na user posted image , če se pa zgodi pa še toliko boljše. Na rentgen bom šla pa ko bom imela menstruacijo tako da moram počakati še dobrih 14 dni, da vidim kaj in kako.

kasija 78 ko si napisala za tole zdravstveno ordinacijo me ful zanima če je ta zobozdravnica ok, pa tko. jaz že nekaj časa razmišljam če bi zamenjala, ker tale k mi je zdej rekla naj grem slikat je itak vsa zblojena, čist je čudna.

naja 78 verjamem ti da delaš na rentgenu in da praviš da ne škodi, ampak zakaj bi se izpostavljala če mi res ni treba. zaenkrat sploh ne vem če bom mogla iti na puljenje ker mi je že na podlagi prejšnje slike rekla da je ok, zdaj pa kar nekaj bluzi da bom mogla iti na puljenje. S slikanjem pa lahko počakam saj me nič ne boli, itd.

(odgovor članu LEVASI)
Neposredna povezava do sporočila: 20
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Kako prepoznati vgnezditveno krvavitev?
Kako lahko prepoznamo vgnezditveno krvavitev in kako se loči od menstruacije?

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?