|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Regres?
18.11.2008 18:44:53   
Sibil_
Zaposlena sem z 01.06.2008. Mi pripada kaj regresa in če ja, koliko in kdaj? In kako je z dopustom?

Pred leti sem namreč delala tudi 7 mesecev v javni upravi in mi je pripadel cel dopust in cel regres, ker je bilo več kot pol leta zaposlitve.Kako je sedaj?user posted image

Moja dva srčka:

angelček Patrik - 13.10.2004 - 05.04.2011
Lukas - 28.02.2007
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Regres?
18.11.2008 18:48:24   
nu_tella
Če boš do 31.12. zaposlena pri delodajalcu ti pripada polovica regresa, seveda če ti prejšnji delodajalec ni izplačal celotnega regresa.

Tudi v javni upravi ne dobiš več celotnega regresa pri aprilski plači, če si npr. zaposlen do 31.11.2008. TI ga samo proporcionalno zmanjšajo. In banala je še to, da če greš na drugo ministrstvo, ga moraš vračat in ti ga potem na drugem ministrstvu spet vrnejo. Enih problemov za brezveze. Ko je pa vse iz proračuna...

Ce te nekdo ne ljubi na nacin, kot si zelis ti, se ne pomeni, da te ne ljubi z vsem, kar zna.

(odgovor članu Sibil_)
Neposredna povezava do sporočila: 2
18.11.2008 19:03:04   
Sibil_
Pred zaposlitvijo sem bila brezposelna 4 mesece, prej pa na porodniški.A tudi če je 7 mesecev zaposlitve je samo pol regresa?user posted image

Moja dva srčka:

Lukas - 28.02.2007

(odgovor članu nu_tella)
Neposredna povezava do sporočila: 3
18.11.2008 19:06:08   
Mlada mamica
Se malo vmešam...
Kak pa je z mojo zadevo?
Z marcem sem začela na novem delovnem mestu in sem delala vse do avgusta.Takrat sem mela pogodbo ven in mi je niso podaljšali?Prejšnji delodajalec  mi ni izplačal celega regresa?
A bi mogla dobit regres,glede na to da nisem več zaposlena?

Bodi to kar si in ne to kaj si želijo drugi!!!

(odgovor članu nu_tella)
Neposredna povezava do sporočila: 4
18.11.2008 19:08:31   
Sibil_
Mlada mamica - mislim da če ni pol leta pri istem delodajalcu potem nimaš pravice, vsaj tako se mi zdi.user posted image

Moja dva srčka:

Lukas - 28.02.2007

(odgovor članu Mlada mamica)
Neposredna povezava do sporočila: 5
18.11.2008 19:13:18   
nu_tella
Sibil RR- pravico imaš do 7/12 regresa. Ampak ga pač ne pričakuj prej kot v decembru :(

Mlada mamica - na žalost tudi jaz mislim, da ti glede na sedanjo situacijo ne pripada regres. Ker pravico do dopusta načeloma pridobiš po 6 mesecih neprekinjenega dela pri nekem delodajalcu in regres je neposredno vezan na dopust. Bi pa za 100% mogla pogledat v zakon... bom pogledala.

Ce te nekdo ne ljubi na nacin, kot si zelis ti, se ne pomeni, da te ne ljubi z vsem, kar zna.

(odgovor članu Sibil_)
Neposredna povezava do sporočila: 6
18.11.2008 19:21:05   
nu_tella
Mlada mamica, sem podrobneje prebrala tvoj odgovor. Ti si torej dobila regres za 6 mesecev (marec-avgust)? To je potem ok. Delodajalec ti ni dolžan izplačati celotenga regresa, če si pri njem zaposlen manj kot 6 mesecev. Če si samo 1 dan več kot 6 mesecev, naj bi ti ga izplačal. Ampak mislim, da je to prej redkost kot pravilo.

To je pa iz zakona

131. člen (regres) (1) Delodajalec je dolžan delavcu, ki ima pravico do letnega dopusta, izplačati regres za letni dopust najmanj v višini minimalne plače.
(2) Regres se mora delavcu izplačati najkasneje do 1. julija tekočega koledarskega leta.
(3) S kolektivno pogodbo na ravni dejavnosti se lahko v primeru nelikvidnosti delodajalca določi kasnejši rok izplačila regresa, vendar najkasneje do 1. novembra tekočega koledarskega leta.
(4) V primeru, da ima delavec pravico le do sorazmernega dela letnega dopusta, ima pravico le do sorazmernega dela regresa.

http://www.uradni-list.si/1/objava.jsp?urlid=200242&stevilka=2006

(odgovor članu nu_tella)
Neposredna povezava do sporočila: 7
18.11.2008 19:27:15   
Antilopa
IZVIRNO SPOROČILO: nu_tella

Če boš do 31.12. zaposlena pri delodajalcu ti pripada polovica regresa, seveda če ti prejšnji delodajalec ni izplačal celotnega regresa.

Tole pa ne drži. Zakon pravi, da delavec pridobi pravico do celotnega letnega dopusta, ko mu preteče čas nepretrganega delovnega razmerja, ki ne sme biti daljši od šestih mesecev. Regres za letni dopust pa je vezan na pravico do dopusta - se pravi... po 6-ih mesecih ti pripada pravica do celotnega dopusta, s tem pa tudi do celotnega regresa.

Kadar se ti otrok nasmehne, mu zmeraj vrni nasmeh.
Če se ne zmeniš zanj, uničiš njegovo prepričanje, da je svet dober.

(odgovor članu nu_tella)
Neposredna povezava do sporočila: 8
18.11.2008 19:53:50   
Mlada mamica
Mlada mamica, sem podrobneje prebrala tvoj odgovor. Ti si torej dobila regres za 6 mesecev (marec-avgust)? To je potem ok. Delodajalec ti ni dolžan izplačati celotenga regresa, če si pri njem zaposlen manj kot 6 mesecev. Če si samo 1 dan več kot 6 mesecev, naj bi ti ga izplačal. Ampak mislim, da je to prej redkost kot pravilo.

Ne meni ni ta delodajalec,ki sem ga imela sedaj  nič izplačal.Zaj decembra izplačujejo še preostali regres,samo me zanima glede nato da sem delala pol leta in sedaj več ne delam,če mi ga morejo izplačat!?
Prejšni delodajalec,kjer sem delala prej 3 leta,pa sem v juniju dobila samo 100!Me razumete kaj želim povedat?user posted image Pa hvala,da se trudite okrog tega tolko...

(odgovor članu nu_tella)
Neposredna povezava do sporočila: 9
18.11.2008 20:09:25   
Sibil_
Mlada mamica - od marca do avgusta ni več kot 6 mesecev in v temu je point - moraš biti pri istem delodajalcu več kot 6 mesecev nepretrgoma.

No, jaz imam pogodbo še za eno leto, ampak še vedno nisem sigurna kako in kaj. Mi pripada sorazmerni del regresa ali cel regres. In seveda tudi dopust?user posted image

Moja dva srčka:

Lukas - 28.02.2007

Neposredna povezava do sporočila: 10
18.11.2008 20:14:46   
Antilopa
IZVIRNO SPOROČILO: Sibil RR

Mlada mamica - od marca do avgusta ni več kot 6 mesecev in v temu je point - moraš biti pri istem delodajalcu več kot 6 mesecev nepretrgoma.

No, jaz imam pogodbo še za eno leto, ampak še vedno nisem sigurna kako in kaj. Mi pripada sorazmerni del regresa ali cel regres. In seveda tudi dopust?user posted image

Cel dopust in posledično cel regres.

(odgovor članu Sibil_)
Neposredna povezava do sporočila: 11
18.11.2008 20:22:56   
Sibil_
Antilopa a to vsem v vseh dejavnostih, v gospodarstvu in JU?No, jaz sem sicer zdaj v gospodarstvu, pa me zato zanima.Da me ne bojo spet kaj zeznili! A si ziher?user posted image

Moja dva srčka:

Lukas - 28.02.2007

(odgovor članu Antilopa)
Neposredna povezava do sporočila: 12
18.11.2008 21:16:23   
soncece24
Ja, Sibil, cel ti pripada. Jaz delam od 15.5 in dobim prvi teden v decembru regresič user posted image komaj čakam user posted image da ga zakurim user posted image

Idealni moški ne pije, ne kadi, ne vara, ne kvartopiri, ne obstaja. (ruski aforizem)

(odgovor članu Sibil_)
Neposredna povezava do sporočila: 13
19.11.2008 7:37:13   
Antilopa
IZVIRNO SPOROČILO: Sibil RR

Antilopa a to vsem v vseh dejavnostih, v gospodarstvu in JU?No, jaz sem sicer zdaj v gospodarstvu, pa me zato zanima.Da me ne bojo spet kaj zeznili! A si ziher?user posted image

Sibil, to piše v Zakonu o delovnih razmerjih, ki velja za vse... tako za gospodarstvo kot JU user posted image

(odgovor članu Sibil_)
Neposredna povezava do sporočila: 14
19.11.2008 9:31:54   
Anonimen
Ne vem sicer kako je po zakonu. Ampak jaz sem po pol leta zaposlitve dobila celoten regres.

(odgovor članu Antilopa)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
19.11.2008 11:22:05   
Mlada mamica
No hvala vsem,ki ste mi odgovorile...
Bomo ravno tak moglipreživet ne(s tem denarjem,al pa brez)!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
19.11.2008 11:50:18   
Anonimen
Koristen link za skoraj vse dileme o delovnih razmerjih

http://www.mddsz.gov.si/fileadmin/mddsz.gov.si/pageuploads/dokumenti__pdf/zdr_vodnik.pdf
Vir (MDDSZ)

Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Teden otroka®: Otrok – nepopisan list
Ob letošnjem Tednu otroka, ki ga praznujemo že 70. leto zapored, in bo potekal od 7. do 13. oktobra, se osredotočamo na ...
Odlične ideje za letošnje krompirjeve poči...
Za starše smo pripravili izbor super zanimivih dogodkov, ustvarjalnih delavnic in počitnic, kamor se lahko odpravite z o...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.