|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Refluks in sluz v blatu
30.11.2005 20:32:36   
simona2
Ojla,

jutri bo mojauser posted image  stara 3 mesece in smo imeli danes posvetovalnico in smo zelo zelo user posted image . Kile nam gredo namreč zelo slabo gor; ko smo odšle iz porodnišnice smo imele 2700 sedaj pa 5050g. Saj vem, da to ni tako slabo, vendar je zadnji mesec dobila komaj 500g, prvi pa kar 1300. Že nekaj časa imamo težave s hranjenjem (je samo dojena), saj sploh noče zagrabit dojke, včasih začne jokat že ko vidi, da jo vzamem ven, včasih pa sploh ni problema. Zadnje teden dva je začela tudi nekoliko polivat vendar ni nič tako hudega, hujše je, da ima v blatu ogromno sluzi. Pediatrinja je rekla, da sumi na refluks (verjetno gastro) ali pa alergijo (trikrat sem na blatu opazila zelo drobno pikico krvi, ampak res drobno) in mi dala napotnico za pediatrično kliniko.

Ker sem čisto preč od skrbi, se mi zdi da mi kar pobira mleko, zato prosim ali je imela katera podobne težave in kaj sploh to je refluks, kako se kaže, ali je ozdravljiv, ali je potrebno res začeti dodajati, bom lahko še naprej dojila...?

Kaj pa sluz v blatu, jaz sem bila do sedaj sigurna, da je srkelj, sedaj pa ne evm več kaj bi lahko bilo, saj je je res veliko.

Hvala za odgovore, sedaj pa se moram malo skupaj spravit, saj tole škodi tako meni kot moji user posted image

_____________________________

LP Simona

Maša (1.9.2005) je dobila sestrico Evo (1.8.2008)!
Ni je večje radosti od otroškega smeha.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Refluks in sluz v blatu
30.11.2005 20:40:38   
Seven*
2/3 otrok ima refluks. To pomeni, da tista zapora, ki loci zelodec od poziralnika se ni dovolj zrela in se hrana vraca nazaj. To nic ni strasnega. Nujno pa moras naresti nekaj stvari.. Dvigni vzglavje (pod zgornji del jogija-tam ko je glava daj nekaj knjig recimo), po dojenju imej otroka pokonci kaksnih 30 minut. Nujno podirat vse kupcke. Tudi ti bi najbrz kdaj bruhnila, ce bi skoz lezala in pila v lezecem polozaju.. Vazno je samo da cimvec hrane obstane v zelodcku.

Kar se sluzi tice. Tudi mi smo ze nekajkrat imeli sluz in malo krvi v blatu.. Pa je vseskupaj izginilo samo od sebe. Lahko ti pa povem, da lahko brez problema zaradi taksne stvari pristanes v bolnici, ker pac zdravniki dajo vse preiskave cez.. Jaz sem bila z Emo na pediatriji zaradi njenih pregledov in je bilo tam kar nekaj mamic z refluksom. Pa so potem sle vse lepo domov po par dnevih. Pri refluksu se itak ne da nic narest.. Lahko se samo caka na dan, ko se bo tista zapora razvila.
Moja Ema tako zelo poliva, da jo preoblacim tudi parkrat na dan..

Ne pusti se prevec prestrasit zdravnikom in ostani realna. Pa vso sreco!

(odgovor članu simona2)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Refluks in sluz v blatu
30.11.2005 20:41:29   
Seven*
Aja Simonna. Tudi moja Ema bo jutri stara 3 mesece. Smo zgleda na isti dan rojeni! user posted image

(odgovor članu simona2)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Refluks in sluz v blatu
30.11.2005 20:50:21   
simona2
OOO a si rodila 1.9., no lepo bomo pač na prvi šolski dan praznovali. Hvala za tolažbo, saj poskušam ostati realna, samo včasih je res hudo, ko se ti vse zruši na glavo. Pa še danes so bili pri pediatru sami "zaliti" dojenčki in moja mala pikica (no ja saj ni majhna dolga je kar 61 cm, kar ni slabo). Je pa res, da je zelo živahen otročiček in veselo brca in gruli, že prijema predmete s katerimi se še zaradi nekoordiniranih gibov včasih udari po glaviuser posted image ...



_____________________________

LP Simona

Maša (1.9.2005) je dobila sestrico Evo (1.8.2008)!
Ni je večje radosti od otroškega smeha.

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Refluks in sluz v blatu
30.11.2005 21:01:09   
Seven*
Aaaa, ne jaz pa sem rodila 31.8. No saj razlika ni velika. En dan. Tvoj otrocek je ze lahek startal, ne more biti zdaj nek ful zalit otrok. Poleg tega moras tudi malo upostevati gene. Ce sta mogoce vidva bolj drobna, potem tudi otrok ne bo nek debeluscek. Vazno je da se redi!

(odgovor članu simona2)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Refluks in sluz v blatu
1.12.2005 8:17:48   
mami22
Da ti povem še mojo zgodbo. Verjetno ima res veliko otrok refluks - ali gastro ali uro. Če imata gastro in se ne redi dovolj, kot se moj ni, Vama lahko zdravnik predpiše DIGENOL. Midva sva ga jedla skoraj celo leto, vendar pa nisva samo polivala ampak kar bruhala. Seveda mi zdravnica ni verjela, dokler ni videla na lastne oči. Saj veš, mlade mamice delajo paniko čist brez veze. Pa ni blo tako. Tudi jaz sem kot dojenček bruhala, pa mi je mama rekla da toliko pa tudi ne kot je moj srček.
Bila sva nekaj časa v bolnici na opazovanju, da so videli koliko sploh poje in koliko potem zbruha nazaj. Niso bili ravno zadovoljni, zato so nama dali DIGENOL in pa še rekli so nama, da naj poskusima jesti bolj gosto hrano. Ker sva se še dojila, mi to ravno ni bilo všeč, vendar ker se čez dan ni hotel dojiti ampak sem si mleko izbrizgavala (do 13 meseca) mi to ni bilo tako težko. Začela sem mu pa nekje med 3 in 4 mesecem dodajati APTAMIL AR - antirefluks, ki je prilagojen takšnim dojenčkom, vendar sva ga jedla samo zvečer, da mu je čimveč ostalo v želodčku in da ni bil lačen že čez dve uri. Se obrestuje, ker po tem aptamilu sploh skoraj ni bruhal, ampak je samo malo polival.
Da pa še to ni bilo dovolj so mu pa pri 8-9 mesecih odkrili zaradi pogostih uroinfektov še uro-refluks (na ledvičkah) in sva potem morala jemati še PRIMOTREN sirup.

Tako da drži se, vse se da pretrpeti. Zdaj je čisto vse OK in imava pri 3,5 letih cca. 15 kg, kar pa je čisto normalno. Tudi vidve bosta dobili težo, kolikor je bosta rabili. 

(odgovor članu simona2)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Refluks in sluz v blatu
2.12.2005 9:21:24   
zrajic
Naš je sedaj star slabih 9 mesecev, a je pri 2 mesecih začel pospešeno polivati, celo bruhnil je v loku nekajkrat, pa še jokal in jokal in jokal... Zaradi pogostega polivanja in bruhanja smo ga peljali zdravniku oz. kar v pediatrično, ker je obstajala nevarnost, da bo dehidriral (bilo je ravno poleti). Tam so po petih dneh mučenja s preiskavami (da izključijo, ali ne gre morda za alergije, kak virus, bakterijo in podobno) ugotovili, da ima GER (gastroezofagealni refluks), kar je ugotovila že naša pediatrinja pred tem, ko nas je napotila na Pediatrično.
Dali so nam navodila:
- po dojenju (ki ni smelo biti leže, ampak tako, da mu je bila glavica višje od želodčka, se pravi, da sem ga dojila sede in ga držala v naročju) smo mu morali dodajati še malo umetnega mleka (kolikor je pač hotel. če ni hotel nič, pa nič) Novalac Antirefluks 1; Dojiti ti nikakor ni teba nehati - ravno nasprotno- svoje mleko lahko zgostiš z riževo sluzjo ali pa (po navodilih zdravnika) po dojenju ponudiš malčku prilagojeno antirefluksno mleko - je narejeno tako, da se v želodčku hitreje sesiri.
- po jedi je moral obvezno biti vsaj 30 minut v pokončnem položaju;
- OBVEZNO podiranje kupčka (tu smo imeli veliko težav, ker jih za boga ni hotel podirati);
- ne previjati takoj po jedi (pa še pravijalna podloga je morala biti z dvignjenim vzglavjem, tako da sem pod podlogo dala povšter);
- ter najpomembneje: moral je ležati oz. spati v posteljici z dvignjenim vzglavjem z naklonom 30 stopinj (da ne bi bruhnil med spanjem in se zadušil oziroma da mu ne bi tekočina zalila pljuča), spati pa je moral na levem boku oz. kasneje tudi na hrbtu.
Ker takih podlog za pod jogi ne prodajajo, sva jo morala naročiti pri mizarju (imamo jo še vedno doma, - je za posteljico velikosti 120x60, k sreči jo ne rabimo več). Refluks izgine, ko se tista mišica zapiralka razvije, tako da se hrana ne vrača iz želodčka (kot je v enem odgovoru lepo opisala ena mamica) oziroma ko dojenček začne jesti GOSTO hrano - kašice. Pri nas je postopoma popolnoma izginil.
Pa še to: naš fantek je dva maseca neutolažljivo jokal in jokal, tako da smo mislili, da bo pobralo njega ali pa prej nas - že prvi dan ko je v Pediatrični kliniki spal z dvignjenim vzglavjem, ni več zajokal, pa še smejčkati se je začel.
Pa brez skrbi, nekateri dojenčki polivajo več, drugi manj. Če gre za hujšo obliko refluksa, se ta zdravi z zdravili, ki dvignejo tonus mišice zapiralke v požiralniku, pospešujejo pražnjenje želodca in delujejo na gibanja črevesja. Ker imajo ta zdravial precej neželenih učinkov, jih zdravniki ne dajejo ravno pogosto, le v primerih kompliciranega reluksa. V redkih posameznih primerih pa je poterbna tudi operacija - ampak to je tako zelo redko.
Tako. to je naša izkušnja. Želim si le, da nama ne bi bilo treba biti pet dni v Pediatrični, ker je tam pravo mučenje - če odmislim osorne sestre in spanje na vojaški postelji oz. skoraj na tleh, ker se je postelja sesedla, dejstvo, da sem dojila sedeč na stolčku za pet let starega otroka, ker večjih niso imeli, fotelj za dojenje (edini, ki ni bil zaseden z drugimi mamicami) pa so imele sestre zase v sodbi za intenzivno, tako da mi je hrbet skoraj razpadel, NE MOREM POZABITI, da so imeli v celi Pediatrični SUM LEGIONELE in da nam je le ena prijazna in odgovorna sestra omenila, naj ne pijemo vode iz pipe in ne umivamo dude in flašk z vodo iz pipe., nikjer, NIKJER pa ni bilo nikakržnega obvestila o tem.
Sktratka, pogumno, ker reluks ima zelo veliko otrok, a ta zgine z gosto hrano oz. najkasneje pri 8, 9. mesecih.

(odgovor članu simona2)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Refluks in sluz v blatu
2.12.2005 9:43:20   
bebe&jaz
Živjo!

Moj sinko je tako kot tvoja pikica rojen na prvi šolski dan. In tudi on se vedno bolj nemirno doji, čeprav ni pravilo, da zmeraj ali da na eni dojki bolj nemirno... No, nekako sem ugotovila, da je bolje, če se dojiva leže, če pa tudi to ne gre, poskušava spreminjati položaje. Tudi stoje, z zibanjem je bilo treba že kdaj poskusit, da sva lahko pojedla brez silnega joka. zadnje dni pa ugotavljam tudi, da pomaga, če ga vsakič, ko spusti bradavico ponovno pristavim tako, da bradavico stisnem v čim tanjši "sendvič".
Pediatrinja mi je rekla, da pač otroci vse izražajo z jokom oziorma nemirom, tudi tako silno navdušenje nad dojko. In ko enkrat začnejo jokat, je problem, da se ne znajo ustavit. Zato mogoče lahko oskusiš takoj, ko vidiš, da začenja jokat, ponovno pristavit dojko in spremeniti položaj.
Pri nama že nekaj dni deluje in med dojenjem jokamo mnogo manj...
O refluksu pa so že druge precej napisale...


(odgovor članu simona2)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Refluks in sluz v blatu
5.12.2005 9:14:09   
tina_klementina
Živjo!

Tvoj problem z dojenjem, zelo podoben našemu,  sem zasledila nekaj časa nazaj, pa sem te mislila povprašat

kakšna je zdaj situacija pri vas. Pa si prehitela... Pri nas se je ves čas problem kar vlekel. In prejšnji teden pri

pediatrinji mi je ta rekla, da je to lahko tudi alergija na mleko. In da ni nujno, da se alergija odraža na koži (naše

dete ima zelo lepo kožo), ampak lahko tudi kot nemir pri dojenju / zavračanje dojenja. Zato mi je svetovala naj poskusno

grem na dieto brez mleka in mlečnih izdelkov. In rezultat: ne morem verjet, ampak že štiri dni pije kot bubica. Če ni to dosežek user posted image


Kaj če bi poskusila? Mogoče bo tudi pri vaju pomagalo.





(odgovor članu simona2)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Plenice po izbiri Sekcije medicinskih sest...
Pri izbiri izdelkov za najmlajše smo starši zelo pozorni, zato je bolje izbrati takšne, za katerimi stojijo strokovnjaki...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...




Najbolj naporno obdobje.
пеперутка16

Kdaj vam je bilo najbolj naporno biti z vašim/vašo malčkom/malčico?