|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Redna odpoved in pripadajoč dopust
20.6.2012 7:51:09   
loremi
Pozdravljene,

imam eno vprašanje, pa bi prosila za pomoč, mnenje.

31.07.2012 dobim redno odpoved delovnega razmerja zaradi poslovnih razlogov (kriza v podjetju in odpuščajo). Zanima me, ali mi za koriščenje pripada celoletni dopust (po pogodbi imam 23dni/leti) ali le sorazmerni del (13 dni).

Hvala!

Po dolgih letih truda ... dvakrat noseča, dvakrat z dvojčki in dvakrat ostala brez njih. :*(

Mogoče mora pa ena izmed velikih želja ostali le želja :(.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Redna odpoved in pripadajoč dopust
20.6.2012 8:03:22   
petea
celoletni

(odgovor članu loremi)
Neposredna povezava do sporočila: 2
20.6.2012 8:14:36   
loremi
Sem gledala ZDR, 162. člen
in na podlagi tega tudi jaz mislim, da mi pripadal celoletni, delodajalci pa mi ga nočejo odobriti, pravijo, da mi pripada sorazmerni glede na čas, ko bom še zaposlena v tem podjetju.

Po dolgih letih truda ... dvakrat noseča, dvakrat z dvojčki in dvakrat ostala brez njih. :*(

(odgovor članu petea)
Neposredna povezava do sporočila: 3
20.6.2012 9:13:15   
Mijavček
če si v letu, ko dobiš odpoved zaposlena manj kot 6 mesecev, ti pripada sorazmerni del. Če pa si zaposlena več kot 6 mesecev pa celotni dopust....
Se pravi, če delaš pri tem delodajalcu od najmanj 01.01.2012 in če se ti pogodba prekine 31.07. imaš pravico do celotnega dopusta.... 

(Ni pa nujno, da ti ga delodajalec tudi odobri, recimo pri nas imamo v pogodbi zapisano, da imaš letni dopust lahko največ dva tedna skupaj in da moraš 45 dni prej zaprosit za odobritev, če želiš dopust krajši od enega tedna pa vsaj 3 dni prej, delodajalec pa lahko prišnjo za dopust zavrne, če to resneje ogroža delovni proces) Tako je pri nas, preberi si svojo pogodbo o zaposlitvi in kolektivno pogodbo iz svoje panoge. Če se ne motim ob odpovedi iz poslovnih razlogov, ti pripada tudi odsotnost zaradi iskanja nove zaposlitve, ampak ne vem točno koliko ur na teden.  

(odgovor članu loremi)
Neposredna povezava do sporočila: 4
20.6.2012 10:07:37   
kalbo
Pa še to, nobena pogodba o zaposlitvi ne more biti nad zakonom o delovnih razmerjih.

(odgovor članu Mijavček)
Neposredna povezava do sporočila: 5
20.6.2012 16:59:22   
Gwendolen

IZVIRNO SPOROČILO: kalbo

Pa še to, nobena pogodba o zaposlitvi ne more biti nad zakonom o delovnih razmerjih.

Hjoj, kako pa to NE drži!!! Vsaka pogodba o zaposlitvi je lahko nad zakonom o delovnih razmerjih, če določa kaj ugodnejšega za delavca kot pa sam zakon. Če bi pogodba slučajno določala manj ugodno, pa velja zakon in je tista pogodbena določba v bistvu nična.

In, ja, loremi, če delaš v koledarskem letu pri delodajalcu več kot 6 mesecev, ti pripada celoten letni dopust, sicer pa sorazmerni del. Pa vseeno velja, da se dopust koristi v soglasju z delodajalcem... Tako da je malo smotana situacija. Pripada ti, če ga boš lahko izkoristila, pa ni nujno.

Pokukaj! ;-) http://www.mojalbum.com/gwendolen
-------------------------------------------------------------
We're walking in the air
We're floating in the moonlit sky
The people far below are sleeping as we fly

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   [Brisano sporočilo]
20.6.2012 17:13:13   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Gwendolen)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
20.6.2012 17:21:10   
loremi
Zaposlena sem že par let v tem podjetju, ne le letošnje.

Ja, koriščenje dopusta je bilo sprva rečeno, da je odobreno, nemoteno, no zdaj je to malo drugače. Tako da bom vidla kako se bo dalo še zmenit, ne bom ga pa koristila čisto v celoti.
IZVIRNO SPOROČILO: Mijavček
Če se ne motim ob odpovedi iz poslovnih razlogov, ti pripada tudi odsotnost zaradi iskanja nove zaposlitve, ampak ne vem točno koliko ur na teden.
Tole pa sploh ne upam niti omenit, če mi odobrijo tudi to user posted image . Se mi pa zdi, da res pripada ja.

Najbolj me je to begalo, ker mi sprva niso želeli odobrit celotnega dopusta, ampak le delnega, pa se mi je zdelo, da po pol leta pripada celotni.
Glede koriščenja pa upam, da se bo dalo dogovorit, da ga pokoristim čimveč.

Hvala!

(odgovor članu Gwendolen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
21.6.2012 15:30:25   
hedviga
joj, kolk je tole mim s temile dopusti ob odpovedih...
Tudi pri nas nekaterim niso odobrili dopustov, ali so jih "držali" do zadnjega če so sami dali odpoved.
če se mene vpraša je to poslovno čist mim, saj ti besen in razočaran delavec naredi več škode kot koristi.
Mislim, tudi jaz se ne bi lih na zobe metala pri delu, če bi me odpustili.
Loremi, upam, da se dobro zmeniš in čimprej dobiš novo boljšo službo!

Špelca in Mihec 9.2.2009

(odgovor članu loremi)
Neposredna povezava do sporočila: 9
22.6.2012 10:38:34   
ksenjak
IZVIRNO SPOROČILO: loremi

Zaposlena sem že par let v tem podjetju, ne le letošnje.

Ja, koriščenje dopusta je bilo sprva rečeno, da je odobreno, nemoteno, no zdaj je to malo drugače. Tako da bom vidla kako se bo dalo še zmenit, ne bom ga pa koristila čisto v celoti.
IZVIRNO SPOROČILO: Mijavček
Če se ne motim ob odpovedi iz poslovnih razlogov, ti pripada tudi odsotnost zaradi iskanja nove zaposlitve, ampak ne vem točno koliko ur na teden.
Tole pa sploh ne upam niti omenit, če mi odobrijo tudi to user posted image . Se mi pa zdi, da res pripada ja.

Najbolj me je to begalo, ker mi sprva niso želeli odobrit celotnega dopusta, ampak le delnega, pa se mi je zdelo, da po pol leta pripada celotni.
Glede koriščenja pa upam, da se bo dalo dogovorit, da ga pokoristim čimveč.

Hvala!

Pri nas je 2 uri na teden.

lp

(odgovor članu loremi)
Neposredna povezava do sporočila: 10
22.6.2012 17:58:56   
petea
loremi,
mislim, da večina delodajalcev najprej postavi delavcu manj ugodne pogoje, potem pa čaka, da vidi, ali delavec zahteva oz. sploh ve, kaj mora ali lahko zahteva.

Delodajalec ti ne bo ničesar prinesel na krožniku. Ničesar drugega ne zahtevaš kot samo to, kar ti pripada. Tako da se moraš postaviti zase ter jasno in glasno zahtevati, kar hočeš. Nepoznavanje in nezahtevanje tvojih pravic škodi tebi, ne njim.

In delavcem v odpovednem roku pripadajo ure za iskanje nove službe. Citiram iz ZDR: ''95. člen: (pravice in obveznosti strank v času odpovednega roka)
Če odpove pogodbo o zaposlitvi delodajalec, ima delavec v času odpovednega roka pravico do odsotnosti z dela zaradi iskanja nove zaposlitve s pravico do nadomestila plače v trajanju najmanj dve uri na teden.''

In preden zapustiš podjetje, ti morajo - če to od njih (pisno) zahtevaš, dati tudi potrdilo o vrsti dela, ki si ga opravljala pri njih in ki ga sestavlja predvsem opis in obseg tvojih del in nalog v tem podjetju (gre za neke vrste priporočilo za nadaljnje delodajalce).
Prav tako ti morajo dati potrdilo o številu koriščenih dni dopusta v tem koledarskem letu ter izplačilu regresa, kopijo odjave iz zavarovanja (M1/M2 obrazec), sklep o izplačilu odpravnine.

< Sporočilo je popravil petea -- 22.6.2012 18:02:49 >

(odgovor članu ksenjak)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?