pinky86
|
Vesper, mogoče nimaš programa, ki bi odpiral tovrstne datoteke (Adobe reader je za branje pdf. dokumentov), drugače pa spletno stran vtipkaj v google pa jo boš tudi našla - verjetno si jo tudi že ;) Ja, to sem mogoče malo dramatično napisala, ampak me moti, ker nekateri gledajo samo enostransko in pišejo, da bi morali otroke zaščititi pred nami starši, ki jih ne želimo cepit, ne vedo pa zakaj smo se tako odločili. Vsekakor je starš odgovoren za svojega otroka in določa o vsem, kar se ga tiče (tudi glede prehrane, vere - ob kar se nihče ne obrekuje, ob cepljenje pa, ker se sklicujejo na čredno imunost, ki sploh ne obstaja in tudi če bi, ne bi zagotavljala popolne zaščite, ker cepiva v večini niso učinkovita, še posebej pa niso varna in zatorej niso vredna tveganja. Seveda pa moraš prevzeti odgovornost tudi za odločiev za necepljenje, kar pomeni, da skrbiš za ustrezno prehrano otroka, za varno in ljubeče okolje, s čimer bo tudi njegov imunski sistem dober in se bo sposoben spopadati z virusi in bakterijami, s katerimi se bo srečal. Zdravo in uravnovešeno telo sploh ne more zboleti, ker je dovolj močno da se obrani vseh infekcij (tudi hujših!). Jaz sem se odločila, da svojih otrok ne bom cepila in vem zakaj. Po vsem kar sem prebrala sem ugotovila, da je veliko več verjetnosti, da utrpi posledice po prejemu cepiv, kot pa če preboli določeno otroško bolezen, kjer zapletov pri predhodno zdravh otrocih ni. Verjetnost, da bo zbolel za drugimi infekcijskimi boleznimi proti katerim še cepijo (hepatitis b, tetanus ...) pa je praktično nična. Za necepljenje se ne odločajte kar tako, preberite si kaj, pogovarjajte se, izobražujte se v tej smeri ... obstajajo predavanja, odlične knjige, spletne strani ... lahko še kaj priporočim če želiš/te. Vesper, konkretno za vaš primer pa svetujem, da odložite cepljenje do otrokovega enega leta (temu so pediatri večinoma naklonjeni) in si v tem času pridobite več informacij. Potem pa boste videli kako in kaj.