Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Reševanje 1. stanovanjskega problema 29.8.2008 17:26:19
|
|
|
|
M1987
|
O joj... Čestitke Daj mi prosim javi koliko vaju bodo papirji stali. Prosim Drugače ti pa ne znam nič drugega povedati, ker grem po tvojih stopinjah, s tem da mi parcelo še kupujemo
|
|
RE: Reševanje 1. stanovanjskega problema 29.8.2008 22:19:38
|
|
|
|
Arwenko
|
Nekaj soglasij je zdaj zastonj, ki so bila prej za plačat, npr. elektrika, čeprav zdaj rabiš dva za elektriko...soglasje k projektu in soglasje za priključitev objekta. določeni pa še vedno zahtevajo plačilo, vem da je to v MB Nigrad, pa določeni operaterji za kabelsko tv in to. To ti bodo najboljše znali povedat na tisti firmi, kjer boš dala delat, pa zberi res kompetentno, ne kakšnega manjšega s.p.-ja, pa čeprav te bo ta stal kao precej manj, so pa z njimi same težave.
|
|
|
|
RE: Reševanje 1. stanovanjskega problema 30.8.2008 8:13:55
|
|
|
|
noe
|
Ne nobeden več ne sme zahtevat plačila. je bilo sprejeto z zakonom aprila. Nam je edino komunala zaračunala 130 evrov, ki pa so jih vrnili, ker se nas je 6 pritožilo, ker so nam izdali soglasje aprila, čeprav je bilo vloženo marca. V glavnem ne smeš biti tiho, ko rihtaš papirje. Pa še to, če jih sama ne bi rihtala , ne bi nikoli verjela, kolk je to enega brezveznega kompliciranja in laufarije. Želim ti veliko potrplenja, da pridete do GD .
|
|
|
|
RE: Reševanje 1. stanovanjskega problema 30.8.2008 11:02:02
|
|
|
|
Tinky
|
Do izdaje gradbenega dovoljenja sva imela sledeče stroške: lokacijska info. za gradnjo 19,00 plačilo vknjižbe v ZK 79,30 projektni pogoji-občina 30,00 zemljiško knjižni izpisek 9,85 projektni pogoji-komunala 91,66 projektni pogoji-telekom 40,06 projektni pogoji-kanalizacija 83,90 geodetski posnetek (parcele) 250,00 vloga komunalni prispevek 17,73 taksa gradbeno dovoljenje 220,02 komunalni prispevek 1.800,17 zakoličba hiše 120,00 po izdaji gradbenega dovoljena (v 15. dneh sva ga dobila) pa je bilo treba plačat še vodovod in kanalizacija - priklop na javni vodovod in izvedba montažnih del na vodovodnem priključku......754,30 EUR elektro - neposredni stroški priključevanja na distribucijsko omrežje .....192,00 eur elektro - povprečni stroški priključevanja na distribucijsko omreje ....238,06 eur pa ni še konec....... sicer najina hiška je že pod sreho
< Sporočilo je popravil Tinky -- 30.8.2008 11:03:37 >
|
|
RE: Reševanje 1. stanovanjskega problema 1.9.2008 16:53:25
|
|
|
|
Lolypop
|
IZVIRNO SPOROČILO: noe Ne nobeden več ne sme zahtevat plačila. je bilo sprejeto z zakonom aprila. Nam je edino komunala zaračunala 130 evrov, ki pa so jih vrnili, ker se nas je 6 pritožilo, ker so nam izdali soglasje aprila, čeprav je bilo vloženo marca. Samo 130 evrou so računali. A naj nebi blo to nekje 1.800 eurou? Vsaj meni so nekateri tako rekli, pa tudi Tinky je tako napisala.
|
|
RE: Reševanje 1. stanovanjskega problema 2.9.2008 9:02:24
|
|
|
|
rosisa
|
zdaj pa nč več ne razumem kaj je zdaj komunalni prispevek treba plačat al ne?
|
|
|
|
RE: Reševanje 1. stanovanjskega problema 2.9.2008 10:20:45
|
|
|
|
jagoda77
|
IZVIRNO SPOROČILO: rosisa zdaj pa nč več ne razumem kaj je zdaj komunalni prispevek treba plačat al ne? komunalni prispevek je potrebno plačat, če si npr kupil parcelo v isti občini, kjer sedaj živiš, lahko malo spodbiješ znesek, glede nato, da si občini že plačeval prispevke. pa še to, taksa za gradbeno dovoljenje je lahko brezplačna, če imate predšolske otroke. daš vlogo pa še predčasno ti rešijo, če želiš, mi smo mel vse v dobrem mesecu in pol.
|
|
|
|
RE: Reševanje 1. stanovanjskega problema 2.9.2008 14:24:09
|
|
|
|
florecita
|
Gradbeno dovoljenje je zastonj pri mladih družinah, te imajo tudi na občini 20% popust ko plačujejo komunalni prispevek. za tega dvomim da je kje gratis, ker pride kr visok. Mi ga imamo npr. skoraj 3.000 EUR. Lahk da so pri vas zasonj ta soglasja, čeprav je pri nas tako, da vsa ta soglasja pridobi arhitekt v sklopu izdelave PGD. Eni imajo to že zajeto v ceni (mi npr. imamo), smo pa dobili ponudbo drugega arhitekta ki pa je bil v štartu sicer malo nižji, je pa za vsako soglasje zahteval 50 EUR.
|
|
|
|
RE: Reševanje 1. stanovanjskega problema 2.9.2008 18:26:57
|
|
|
|
Lolypop
|
Pravic kot mlada družina ne moremo uveljavljat, ker je moj presegel starostno mejo, nam je pa projektant povedal, da se soglasja ne plačujejo več nič (nobena), ampak se plača pozneje priključnino (komunalni prispevek). 1.800,00 Eur.
|
|
RE: Reševanje 1. stanovanjskega problema 3.9.2008 9:51:30
|
|
|
|
Tinky
|
IZVIRNO SPOROČILO: jagoda77 pa še to, taksa za gradbeno dovoljenje je lahko brezplačna, če imate predšolske otroke. daš vlogo pa še predčasno ti rešijo, če želiš, mi smo mel vse v dobrem mesecu in pol. Nam je bilo rečeno, da je od vsake občine posebej odvisno. Naša občina na žalost ne da nič brezplačno, tako da smo morali plačat celoten znesek.
|
| Stran: [1] |
Obutev za po hišimuškakakšno obutev nosite poleti za po hiši/stanovanjucopate (
51%)
crocse (
10%)
japonke oz. natikače (
11%)
bosa noga (
25%)
nogavice (
4%)
Število vseh glasov: 518Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš
svojo anketo!