Katy78
|
IZVIRNO SPOROČILO: Ninča77 Pozdravljene, Mi smo se rodili 25.10.2009 in sicer v 32 tednu in 5/7 dni. Bil je v zelo kritičnem stanju, apgar je imel1, čez 5 minut 5. Po mesecu dni, je bilo vse ok, naj bi bilo brez posledic. Sedaj pa mene zanima, kdaj so se vaši dojenčki začeli smejat, postali dobrovoljčki, zanimali za kakšno igračko. Mal me skrbi, ker je kr jokica, res pa je da ima zelo močne kolike.Ne zamotim ga z ničemer, kr naprej hoče bit na rokicah, pa ritka se more trest. Lahko da je že razvajen, ampak ga ne upam pustit jokat, saj je bil že enkrat operiran na pruhu. Ponoči spi dokaj dobro5-6 ur skupaj, pojemo in spi dalje. Pa tudi s hranjenjem imam kar nekaj težav. Včasi bi pojedel v 5 minutah, včasih pa ne bi pojedel niti 30 in začne kar kričat zraven, pa to naj bi bili krči, ker sva bila na opazovanju v bolnici. Oh saj bomo pregurali. Ampak po 10 letih truda, smo končno zanosili in pol tak šok. Psihično sem se kar hitro pobrala in bila vedno polna optimizma. V začetku februarja imamo pa tudi razvojno, pa morem rečt da je kr začel zategovat glavico, kljub handlingu. A se to v vsakem primeru pol na fizoterapiji popravi? Lepo bodite punce.... Moj je bil rojen v istem tednu kot tvoj - 32 4/7, je pa imel Apgar 9, 10, 10. Hm, smejanje in zanimanje za igrače - ravno par dni nazaj sem gledala videoposnetke ko je bil majhen in se spomnim enega, ko je imel 4,5 meseca (korigirano skoraj 3 mesece) - ležal je na igralni podlogi in z zanimanjem opazoval igračke, mahal z rokicami po njih, ujeti mu jih pa še ni uspelo. Potem ga je pa oči nekaj začel ogovarjat in se je začel na glas smejat. Naš je bil od začetka pravi dobrovoljček, nobenih krčev, pa smo ga vseeno morali imeti precej po rokah, ker drugače je dobrovoljnost izginila. Nekje pri 2. mesecih ni podnevi skoraj nič spal (ca. 3x po največ 30 minut) in je hotel biti ves čas po rokah. Tole nošenje po rokah je značilno več ali manj za vse dojenčke, donošene ali nedonošene. Kar se tiče fizioterapije - zelo pomaga. Moj je imel malo ekstenzijskega vzorca, torej ga je v ramah in glavici nazaj zategovalo pa se je to zelo hitro popravilo, v kakšnih 2-3 mesecih. Bil je pa tudi hipoton po trebuščku in tudi to se je lepo popravilo. Je pa res, da smo se strogo držali handlinga, če je kdo mislil, da ga po handlingu ne bo znal dvigniti in pestovati, mu ga raje nisem prepustila. Želim vam vse najboljše. Saj bo, boš videla, zrasel bo v še bolj fejst fanta kot je že zdaj. Srečno!
|