|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Razvadila sta otroka?!
28.4.2008 11:50:07   
Nasy
Zanima me, če tudi kakšna od vas posluša take očitke? Naša dojenčica bo drugi teden stara 2 meseca, spi čez dan zelo malo-edino v naročju, v kengurujčku ali v vozičku zunaj, ko se vozimo. Ponoči del noči spi v zibki, nato jo vzamem k sebi, ko jo podojim. Po dojenju ostane pri meni v postelji, ker se potem ponavadi zbuja na uro in pol ali dve uri.
Ko kdo vpraša, če spi in če povem, da v naročju najraje, je že razvajena, če pa še povem, da spi pri nama v postelji, je pa sploh cel halo..ja pa boste meli probleme, pa tako ne smesta pustit, pa je nevarno, moraš pustit tudi jokat, če hočeš kaj zase naredit in da otrok ne bo razvajenuser posted image user posted image Midva sva oba taka, da ne moreva pustit otroka jokat. Sploh sedaj, ko jo tako mučijo krčki.
No, saj včeraj sem tašči kr rekla, da otroka nimava zato, da bo sam jokal in gledal v strop, otrok naj ve, da ima mamico in očija! Potem, je kar utihnila.

Sem se mogla malo izkašljatuser posted image ker skozi poslušava eno in isto, me pa zanima, če še kdo posluša take očitke oz. kako delate ve?!

Vsak človek je zase svet- čuten, svetal in lep, kot zvezda na nebu!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Naši živahni deklici se je pridružil prvoaprilček :)
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Razvadila sta otroka?!
28.4.2008 12:00:55   
bskrle
Do 9 meswecev otroka ne moreš razvadit. Lahko ga pa na kaj navadiš. Če vam paše, potem je tkao dobro. Pri nas veliko spijo z nama, smo pač krdelo.

(odgovor članu Nasy)
Neposredna povezava do sporočila: 2
28.4.2008 12:04:41   
marinci
IZVIRNO SPOROČILO: Nasy
Ponoči del noči spi v zibki, nato jo vzamem k sebi, ko jo podojim. Po dojenju ostane pri meni v postelji, ker se potem ponavadi zbuja na uro in pol ali dve uri.

Tako je bilo pri nas tudi pa se ni nč razvadil, zdaj ga dam po dojenju v posteljco pa je vse vredu.
Naš se pri dveh mescih še ni nič razvadil. Nevem kdaj pa se začnejo razvajat.
Čez dan zaspi tako, da v tavlki postelji ležim zraven njega dokler ne zaspi. Zvečer ga dam v zibko pa včasih kr sam zaspi, če ne pa v tavlki postli zaspi pa ga potem prestavim, čez dan pa ga ne prestavljam, ker spi samo slabo urco.

Jan 16.11.2007
Julija & Glorija 25.11.2010

(odgovor članu Nasy)
Neposredna povezava do sporočila: 3
28.4.2008 12:08:26   
kaya2007
ponavadi to govorijo ljudje, ki nimajo otrok in pametujejo, kako bojo pa oni ravnali, ko jih bojo imeli. ja seveda, sej potem vidijo kako je. ne vem, če se jih da razvadit, vsaj tako majhne ne. mi smo našo imeli v naročju, pa ona ni hotela-ima nek svoj karakter in pokaže kaj hoče in kaj ne.

(odgovor članu marinci)
Neposredna povezava do sporočila: 4
28.4.2008 12:09:01   
Naja31
Nasy, prosim ne sekiraj se!!!!!

Delajta tako kot paše vama in vajini dojenčici. Vse pripombe pa ignoriraj.
Moj triletnik je še en mesec nazaj spal pri nama, od rojstva ni bil cele noči v lastni postelji. Res sem se trudila, ampak po 15ih mesecih zbujanja 10x na noč, sem tudi jaz obupala.  Zdaj ko imamo novega dojenčka, pa mož spi s starejšim sinom ki se še vedno zbuja 3x na noč, jaz pa spim z dojenčkom. Ki ravno tako ne spi cele noči v njegovi postelji, zbuja se točno na 3 ure, zaspi v naročju, in še to težko.

Pa sem se tudi jaz sekirala pri prvem otroku, še tu na RR so me ene punce napadle, d aotroku ne privoščim mirnega spanja v njegovi postelji, ker ga "silim" da spimo skupaj. Zdaj pa vem da pamet najbolj solijo take, ki imajo dojenčke ki že od začetka spijo cele noči ali pa ki kar zaspijo ko jih položiš v posteljo. Pri enih pač ni tako.
Jaz sem starejšega sina do zdaj samo 2x pustila jokati, rpvič pri 9ih mesecih, drugič kasneje, in obakrat sem si prisegla, da tega ne naredim nikoli več. Eni dojenčki pojokcajo 5 minut in zaspijo, drugi se pa derejo in kričijo tudi dve uri in ne zaspijo. ti sama veš kaj tvoji punčki najbolj ustreza in se po tem ravnaj.

(odgovor članu bskrle)
Neposredna povezava do sporočila: 5
28.4.2008 12:14:37   
N _ B
In kaj potem, če jo bosta oz. sta jo razvadila. Saj je vajin otrok in vsak starš najbolj pozna svojega otroka. Še posebej sedaj, koje tako majčkena in ima krče. Vajina bližina jo vsaj malo pomirja in to je važno. Ne sekiraj se in presliši takšne pripombe. Tudi pri nas so bile, ko je imela hčera krče in smo jo imeli po naročju. Najprej me je zabolelo, potem sem pa preslišala.

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 6
28.4.2008 12:14:56   
kristinaj
jaz takih problemov nisem imela, ker mala ni imela krčkov. tudi za spat je bila pridna in joče zelo malo, sem pa tudi jaz mehkega srca in mislim, da bi jo raje nosila celo noč brez dretja kot pa da bi jo pustila v posteljici tulit....pravijo, da se otroci do enga 6m ne razvajajo, se pa lahko navadijo na določene stvari......

od prvega dne spi v svoji posteljici. ko je bila mala je spala v vozičku na sprehodu ali pa doma, parkrat v ležalniku, večinoma v postelji....tudi samo pol urce... v svojo posteljo jo dam le zjutraj ko se zbudi, da se malo pocrtava preden se odpraviva, jaz v službo ona v varstvo....

kakšenkrat se sredi noči zbudi, malček zajoka, kadar je prehlajena jo dvignem, da se ji nosek odmaši ampak nikoli je ne dam k sebi, da bi pri naju prespala celo noč iz razloga, ker se otroci to zelo hitro navadijo in nočejo spat v svoji posteljici in tudi ti kasneje nimaš miru v lastni postelji. če spijo v svoji ni nič narobe.

ko se bo dojila bolj poredko (naša je od 3m spala celo noč) in ko bo večja jo pa le navadi, da gre v svojo posteljo...... 

da si tašči povedala oz. komu drugemu kar gre tudi ni narobe....človek se more izkašljat, ..tudi meni bi paralo živce eno in isto..

(odgovor članu Nasy)
Neposredna povezava do sporočila: 7
28.4.2008 12:16:49   
ŠpelaP
Joj, kako meni plafon dvignejo taki, ko moralizirajo o razvajenosti - še posebej o razvajenosti malih dojenčkov. Otrok potrebuje bližino, toploto, objeme, poljubčke, crkljanje...

Pri nas večkrat spimo vsi štirje v najini postelji - kot sardelice v konzervi. Pa nam je prav fajn.
Če je kdaj meni, takrat ko smo imeli šele prvega, hotel kdo  težiti o kaki razvajenosti, sem ga kar "odrezala" z besedami - da so starši tisti, ki morajo otroka crkljati, varovati... (za nekatere je to razvajenostuser posted image user posted image ), ker svet ga ne bo!

Vi naredite in imejte, kot vam ustreza in ne poslušaj "ta pametnih" izjav od drugih. Da pa boš ti imela mirne živce, pa v pogovoru dotični osebi prikroji resnico. Reci, da dojenčica ful lepo spi, da spi skoz v svoji postelji... Kaj je resnica, pa veš ti in tvoj mož - drugih pa sploh ne briga, ali ste vi ljubeča družina sardelic v konzervi ali samotni kiti v severnem morju. Saj me razumeš, kaj ti želim povedati! user posted image
Čimveč crkljanja vam želim!

(odgovor članu bskrle)
Neposredna povezava do sporočila: 8
28.4.2008 12:18:52   
bojana2
Pri nas je bila zelo podobna situacija...
Moj mali tudi občasno še spi pri nama, največkrat le v jutranjih urah, ko se mi ponavadi ne da več ustajat...pride pa obdobje, ko do zjutraj spi v svoji postelji brez problema. Tko da se ne sekiram kaj dosti.

Tudi jaz malega nikoli nisem pustila jokati...ves čas sem ga imela v naročju in sem dostikrat poslušala iste očitke kot si jih ti navedla. Pa je sedaj pri 9 mesecih pravi dečko...nič razvajen, priden, veliko se sam zamoti in igra brez moje prisotnosti...poslušaj svoje srce in ukrepaj kakor ti misliš da je prav, saj je tvoj otrok in ga ti najbolje poznaš.
Pa ne ženi si k srcu take bedne komentarje...najlažje je pametovati...

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 9
28.4.2008 12:25:24   
srki
Vsak zase ve, kako in kaj dela. Noben otroka zanalašč ali kar tako vzame v naročje, v posteljo. Jaz že vem, zakaj sem ga dajala v posteljo, dolžna pa nisem nobenemu razlagat. Pa v bistvu mi sploh še noben ni rekel, da je otrok razvajen. Meni je ista figa, ali spi sam, ali pri nama, ker ima  nemiren spanec in tako mi vsaj vstajat ni treba,  ker je pri nama, če pa bi bil v svoji sobi, pa bi morala.

ne sekiraj se, pa povej jim tudi, da niso zato oni čisto nič na slabšem, če je tako kot je.

(odgovor članu bskrle)
Neposredna povezava do sporočila: 10
28.4.2008 12:29:44   
MAŠKA
Ko te sprašujejo kako spi, itd... jim na kratko razloži, da je vse super in da se imate zelo radi in da se zato radi cartate. Če ga boš razvadla ali ne, je to tvoja stvar in tvoj problem, nikakor pa ne problem drugih pametnjakovičev.

Kar cartajte se še naprej in uživajte skupaj!user posted image

(odgovor članu Nasy)
Neposredna povezava do sporočila: 11
28.4.2008 13:24:19   
Mišni
IZVIRNO SPOROČILO: Naja31
ti sama veš kaj tvoji punčki najbolj ustreza in se po tem ravnaj.

Se strinjam.

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 12
28.4.2008 14:01:43   
anny1
Hallo, nevem zakaj se ljudje vtikajo- pri 1 user posted image  so mi to govorel sem bla zelo kritična pa nisem nič ot tega delala- mi jo je oseba ki je take stvari govorila najbol razvadlauser posted image user posted image , sedaj pa se ne pustim več delam tko k mipaše in to kar paše moji  ta drugiuser posted image .user posted image  solit naj se gredo sej so naši a ne user posted image user posted image  raj mam zaradi sebe razvajene če bodo k pa zarad drugih user posted image  lp

Sreča moja so moji sončki, ki sto po čudežu prišli v moje življenje....Čeprav je mami biti težko je to najlepša naloga, ki jo ena ženska lahko ima...

(odgovor članu Nasy)
Neposredna povezava do sporočila: 13
28.4.2008 14:13:34   
piščanc
ti sploh ne razlagaj, samo povej da je super pridna in da si najboljša mama ipd. otroka samo navadiš, ne razvadiš. pomembno je, da ga razumeš, da razumeš njegove potrebe in bosta oba zadovoljna. rutina oz. ritem je odvisen od vsakega otroka posebej, pomembna pa je, da je tudi otrok zadovoljen.

iz malega zraste veliko

(odgovor članu Nasy)
Neposredna povezava do sporočila: 14
28.4.2008 14:14:39   
dreamz
Ko mi kdo reče, da mojega user posted image  razvajam ali da je razvajen mu povem, da sem si otroka naredila zato, ker sem si ga želela in zato, da ga bom ljubila, cartala in tudi (zakaj ne) razvajala.

(odgovor članu anny1)
Neposredna povezava do sporočila: 15
28.4.2008 14:52:24   
SuzanaKK
Naš bo star 4. mesece in še zdaj ga dajejo hudi krči, tako da ga imam skoraj ves čas (razen, ko smo zunaj) na rokah. Ponoči sicer spi v svoji posteljici, zjutraj, ko gre fant v službo, ga vzamem v posteljo in pač spiva, dokler se mali ne zbudi. In meni je to tako všečuser posted image .  Jaz ne prenesem, da Aljaž joka.

Smo že trije, januarja bomo pa štirje :)!

(odgovor članu dreamz)
Neposredna povezava do sporočila: 16
28.4.2008 14:57:34   
lex
nas bo kmalu 5 v postelji, ja je gužva ampak je tako nebeško ko se stisneta k meni. Ta večji zaspi samo v najini postelji, potem ga dama v njegovo ampak sred noči je že pri nama, tamala pa ko se zbudi za flašo.
jaz imam otroke za cartat in jih vzgajam drugače, tole je zame cartanje in ne razvajnaje. In tamala zaspi vedno na rokah, potem pa jo dam v njeno posteljo. zraven ta večjega pa je treba it spat. to so naši trenutki, ki jih nikoli ne bomo pozabili. In jaz jih prav obožujem.
No meni ni nihče rekel, da sta zaradi tega razvajena bolje da ne

Najlubkejša stvar, ki se nam lahko zgodi, je dojenčkov smeh. (Sigmund Freud)
-----------------------------
Takole pa napreduje naša hiška. http://www.podsvojostreho.net/weblog.php?w=120

(odgovor članu Nasy)
Neposredna povezava do sporočila: 17
28.4.2008 17:10:42   
Spark
Ej Nasy, sam tolko da veš, ta mala štručka bo tako prehitro zrastla, pa uživaj v tem, dokler je še tako majčkana.
Jaz sem pri ta starejši full težila, da ne k nama v posteljo, pa ne veliko v naročju, pa kar nekaj. In danes jo gledam ko je stara 3l4m, in ti povem, da je šlo to obdobje tako hitro mimo in mi je žal, da je nisem več nosila in razvajala. No sedaj imam še drugo punčico staro 6m in jo razvajam.
Pa kaj me briga za druge, važno da se imamo fajn. Če pomislim, najverjetneje ne bom več rodila in ta čas tako hitro mine.

(odgovor članu lex)
Neposredna povezava do sporočila: 18
28.4.2008 18:47:42   
Anonimen
Ah ja....

Preslisi...in uzivaj v dojencku :).

(odgovor članu Nasy)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
28.4.2008 20:49:02   
*BellaLuna*
Nasy tudi mi imamo nespečneža, ki zaspi le v naročju, slingu ali vozičku čez dan. Poleg tega pa še precej joka in tako poslušam, da je sigurno kaj bolan, ker toliko joka.

Jaz delam po principu skozi eno uho not in skozi drugo ven. sicer če bi poslušala svojo taščo, bi mu morala že pri 14 dneh ponoči dajat čaj namesto dojenja, da bi ga odvadla jest ponoči. Pa saj nisem zmešana.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 20
28.4.2008 22:05:44   
Freycha
Dita je do 7m spala izključno samo v rokah, ali v vozičku ali pa v avtu. Pa je sama naenkrat začela protestirati in ni več hotela spati v naročju, sedaj spi izključno samo v svoji sobici v postelji (no, ali v vozičku ali avtu...).

Pa tudi prve tri mesece, ko se je dojila, je spala pri nama v postelji, ker je bilo tako enostavno lažje. Ko pa se je odstavila, sva jo dala tudi ne samo v svojo posteljico, ampak tudi v svojo sobo.

Res imam sicer občutek, da so otroci čisto preveč razcartani in da ni nobene avtoritete več, ampak hej, če imaš ti razcartanega otroka, ga imaš pač ti. Zato se ne obremenjuj s tem, kar drugi rečejo, poslušaj sebe...

(odgovor članu *BellaLuna*)
Neposredna povezava do sporočila: 21
28.4.2008 22:15:35   
klarisima
Tudi pri nas je bilo podobno in vsi so bili pametni da jo bomo razvadili. In potem ti povejo, da so dali to skozi user posted image In njihovi otroci so ok, zakaj bo torej nekaj narobe z mojimuser posted image
Tudi mi2 sva pristaša "ne jokanja" in mala nama za najino skrb daje ogrooomno ljubezni nazaj.
Delaj kot čutiš da je prav zate, za tvoje otroke in tvojo družino. Drugo pa sploh ni pomembnouser posted image user posted image user posted image
Otroci prehitro zrastejo, zato je treba izkoristit čas za user posted image user posted image user posted image
Uživajte user posted image

Preden si bila spočeta, sem si te želela...še preden si bila rojena, sem te ljubila in komaj si se rodila, bi zate umrla. Ti si moj čudež življenja.

(odgovor članu Freycha)
Neposredna povezava do sporočila: 22
28.4.2008 22:49:05   
only_me
ti delaš s svojim otroko, tako kot je tebi prav. In če ti paše, da otrok spi z vama, naj to nikoga ne briga. Ker tudi v primeru, če dojenčka razvadiš, boš ti nosila polsedice, ne drugi.

Kak to ene skrbi, kaj drugi delajo - nič se ne sekiraj - dokler bo dojenček zadovoljen in vi2 tudi, bo vse ok.

Itak pa imamo otroke zato, da jih razvajamo, ne pa zato, da jih bomo imeli postrojene kot v vojski.

(odgovor članu klarisima)
Neposredna povezava do sporočila: 23
28.4.2008 22:55:08   
Zofy
Nasy, jaz sem že v porodnišnici 1. noč spala z mojo Julijo. Je jokala in se mi je zdelo to najbolj naravno.
In sedaj jo tudi pustim v postelji, ko jo prvič podojim. Tudi zato, ker se meni ne da vstajati in mi je lepo, da se zjutraj zbudim skupaj s svojo štručkouser posted image .

Meni je tudi mama govorila, da jo bom že takoj na začetku razvadila... samo si nisem preveč k srcu jemala. Zdaj imamo drugačne pristope k vzgoji, kot so jih imeli naši starši ali stari starši. Jaz hočem dajati otroku ljubezen in toploto, da se bo počutil varnega in ljubljenega in ga ne mislim pustiti jokati v nedogled. Sploh ne take male štručke, ki ne joka zato, ker bi izsiljevala, ampak, ker ji nekaj manjka... user posted image No, pa sem našla pristop, ki se mu reče Attachment parenting - preberi si malo o tem na wikipediji, pol pa če te zanima, palahko na netu najdeš ful tegauser posted image . V slovenščino se menda prevaja kot "povezano starševstvo" - tudi na RRju je nekaj o tem.

In pol boš polna argumentov za te pikre pripombe user posted image

(odgovor članu klarisima)
Neposredna povezava do sporočila: 24
28.4.2008 23:05:01   
Seven*
O Attachment paretingu (Povezano starševstvo) imamo celo podforum. (Glej zgoraj - forum je del foruma Novorojenček)

Delaj tako kot ti narekuje srce.

Gospa sem.

(odgovor članu Zofy)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
Tabela spanja: koliko spanca potrebuje doj...
Strokovnjaki so pripravili tabelo spanja, ki prikazuje, koliko spanca potrebuje povprečen dojenček. Vendar brez skrbi, t...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?