|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Razpihovanje jajčnikov
28.12.2006 15:13:36   
Kuba
Zadnjič mi je ginekolog po pregledu povedal, da če se v naslednjih nekaj mesecih nič ne 'zgodi' bo treba na razpihovanje jajčnikov. Rekel je da tudi malo boli. Mi lahko prosim samo opišete kakšna vrsta in intenziteta bolečine je to (tiste, ki ste to pač že opravile)? saj mi ena punca pravi, da to zelooo boli user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Razpihovanje jajčnikov
28.12.2006 17:48:38   
Slončica
Zdej ne vem če je to isto, sama sem bila na HSG-ju in če je to to pol boli.Ampak samo v primeru da imaš zamašene jajcevode.

(odgovor članu Kuba)
Neposredna povezava do sporočila: 2
29.12.2006 9:36:46   
anabanana
Jaz sem imela zamašene jajcevode in je bolelo kot stouser posted image user posted image user posted image , pa sem navajena na vse hudo. Res pa traja dobrih 5 min...vsaj to.

krepat ma ne molat

(odgovor članu Slončica)
Neposredna povezava do sporočila: 3
29.12.2006 10:44:24   
pika74
Jaz sem imela tud zamašene jajcevode (saj jih imam še zdaj) in spomnim se, da mi je ginekolog rekel pri HSGju, da me je sigurno moralo zelo zelo bolet. Pa me niti ni tolk bolelo. Mislim, da je veliko odvisno tudi od praga bolečine.

Ne metat puške v koruzo, ker se lahko pokvari kombajn :P

(odgovor članu anabanana)
Neposredna povezava do sporočila: 4
29.12.2006 13:56:17   
Kuba
Zdaj sem pa user posted image  od straha, od česa se pa jajčniki lahko 'zamašijo'? user posted image  kaj moramo mi ženske vse pretrpet....

(odgovor članu Kuba)
Neposredna povezava do sporočila: 5
29.12.2006 16:02:11   
pika74
Ne Kuba... ni panike. Ne se bat tega.

Zakaj se zamašijo jajcevodi? Pri meni so se najbrž zaradi enega vnetja, ki sem ga imela enkrat ... mogoče pred 10 leti al pa kej tazga. V bistvu se niti ne spomnim. Sam vem, da imam vrečkaste jajcevode oz. Saktosalpinks, zaradi česar je možnost zanositve po naravni poti izredno majhna. Morda le nekaj %.

Je pa zelo pogost pojav, da se jajcevodi zamašijo. To so zelo tanke tubice, tanke kot las in baje je tega dandanes res veliko.  Zato je vsako spočetje v bistvu en velik čudež narave. In tudi zato je čisto normalno, da par poskuša zanositi in mu uspe šele nekje po 6, 7, ali celo 12 mesecih. Ni tako enostavno srečanje jajčeca in semenčeca. Hej pa še všeč si morta bit ta dva. Ni dovolj samo to, da se srečata user posted image .

Glede bolečine pa... ma meni se zdi, da je veliko huje čepeti pri zobarju na stolu in prenašati vrtanje zoba. Pomisli, tole je pa vse skupaj fertik v 5 minutkah. Ah kje, še hitreje je. 5 minutk je vse skupaj s tistim vred, ko vstopiš noter v tisto sobo in ko ležeš god na mizo in... ma dej 2x vdihneš in že je zadeva mimo. Takrat pa mal stisneš zobe.

In veš, kolk punc je že dalo to skozi. Ej, na miljone. Samo na tem forumu jih je ogromno. Lahko jih pa vprašaš, kolk jih je dalo HSG skoz. In še več. Nekatere ga imajo celo večkrat. Včasih je treba po nekaj letih to spet ponoviti. Ampak pomisli - če se za vsem tem skriva uspeh -->user posted image . Je vredno malo potrpeti! Verjemi. Veliko punc je ravno po HSGju zanosilo.

Kar pogumno! Verjamem, da si pogumna!

Ne metat puške v koruzo, ker se lahko pokvari kombajn :P

(odgovor članu Kuba)
Neposredna povezava do sporočila: 6
29.12.2006 16:30:01   
lana38
Kuba!
Tudi jaz sem ena izmed tistih, ki je zanosila takoj po HSG. verjemi, da tisto bolečino še isti dan pozabiš. Ko pa izveš, da si user posted image , pa niti več ne veš, da te je sploh kaj bolelo.
LP

lana38

(odgovor članu pika74)
Neposredna povezava do sporočila: 7
29.12.2006 23:46:04   
PikaNogavicka
Jaz sem imela dva HSG-ja. Pri obeh je bil razlog to da je hotel zdravnik videti, ce je kaj v maternici, da bi povzrocalo spontane splave. Glede na to da sem bila veckrat noseca, jajcevodov najbrz nisem imela zamasenih.

Prvic me je zelo bolelo. In ko sem se pritozila da boli, je dravnik rekel, da bi morala vzeti ibuprofen tableto pol ure pred posegom. (No, hvala lepa, sem si mislila, zdaj mi poves...)

Drugic so mi pa enih 5-krat narocili, da moram vzeti ibuprofen, pa se spomnila sem se od zadnjic. No, pa sem vzela 3 tablete eno uro prej, pa se 3 pol ure pred posegom (na steklenicki pise ne vec kot 6 tablet v 24 urahuser posted image ). In me ni cisto nic bolelo!!!

(odgovor članu lana38)
Neposredna povezava do sporočila: 8
30.12.2006 4:35:21   
Anonimen
Jaz sem imela HSG v LJ in sem takoj ko sem prišla, dobila 2 tableti, mislim da buskopan ali neki proti krčem in bolečinam. Potem sem počakala kako urco, da je vse skupaj prijelo in šele nato sem šla na uno mrzlo železno posteljouser posted image . Mene ni nič kaj preveč bolelo, sem šla takoj po opravljenem postopku še na WC in takoj domov, nič poležavanja, nič sedenja tam. 

(odgovor članu PikaNogavicka)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
4.1.2007 15:30:30   
PBJ
Jaz sem bila tudi na HSG-ju in dobesedno čakala, da bo kaj bolelo, ker so vsi govorili, kako boli. Pa me je malo pikalo, kot pri malih menstrualnih krčkih. Menstruacije sem imela pa res boleče. 
In imam en jajcevod zamašen.
Tako, da se ne obremenjuj s tem.

Peti ciklus zatem pa sem zanosilauser posted image

Čudeži se dogajajo, samo prepoznati jih je treba znati...

(odgovor članu Kuba)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako prepoznati vgnezditveno krvavitev?
Kako lahko prepoznamo vgnezditveno krvavitev in kako se loči od menstruacije?
7 nenavadnih dejstev o spermi
Poleg tega, da sperma preprečuje depresijo pri ženskah in bi si z njo partnerka lahko tudi negovala kožo, smo našli celo...

Ritka.
пеперутка16

Ali za dojenčkovo zadnjico uporabljate samo kremo ali samo puder ali oboje hkrati?