|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Razočarana
11.1.2005 14:54:59   
Pikipoki
:((:((:((
V bistvu ste ve edine, ki jim lahko povem, kako se počutim.
Včeraj sem bila prvič na razgovoru zaradi neplodnosti v MB. No, do tu je vse lepo in prav. Namesto moje zdravnice je bil tam dr. Reljič.:( In zdelo se mi je (nama z možem), da jemlje vse tako zelo hladno ...:( V bistvu je govoril o tem, naj bi poskušala še malo počakati, pa malo s tableti, pa bi mogoče šlo. Potem je mož rekel, da nimava kaj čakati (čez dva meseca bom stara 31 let), da bi se vseeno rada prijavila na umetno oploditev, medtem pa seveda upala, da mogoče le bo ... jemala tablete. Potem se je le nekako strinjal, ampak takoj dodal, da naj ne upava preveč, ker velikokrat sploh ne uspe prvič inp.
Ven sem prišla čisto iz sebe. Sem mislila, da te vzpodbudijo in ne potlačijo. Sestra je bila zelo, ampak res zelo prijazna. Vseeno se je potrudil in mi potem dal napotnice za pregled krvi, tudi jaz imam menda zvišan prolaktin. Možu, ki je imal dva spermiograma slaba (15 - 20 %) je celo rekel, da pač ni tako slabo ... Sicer sva zdaj na čakalni listi - vsaj to.
Občutek je bil tako slab, da zunaj nisva vedela, kaj bi. Nisem pričakovala tolažbe, ampak sem zaupala zdravnikom.:(

Saj nočem biti tečna, ampak tale forum je edini, kjer se lahko izpovem in zraven jočem ... :((:((:((Včeraj sem poskušala biti hrabra, toda kaj, ko ti nekdo pobije upanje ...:((:((:((

LP pozdrav vsem in veliko sreče oz. :duda:

Neposredna povezava do sporočila: 1
   Razočarana
11.1.2005 15:08:50   
Palčica
Včasih smo ljudje za zdravnike rutina,nujno potrebna,da mine dan.Žal mi je,da so Vama to pokazali.Nisem sicer ujela zakaj ni bilo Tvoje zdravnice,a če bosta obsojena na tega zdravnika-ZAMENJAJ.
Tudi manj lepe stvari se da povedati na prijaznejši način.
V to sem prepričana.

Ne izgubi volje zaradi enega bedaka.
Vse dobro ti želim,
Palčica

(odgovor članu Pikipoki)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Razočarana
11.1.2005 15:27:42   
tinkamiška
Pikipoki, tud meni je žal za to tvojo izkušnjo in se pridružujem Plačici, da če bosta obsojena na tega zdravnika zamenjajata.

Tudi jaz ti želim vse dobro!:rozica:

Ne obupaj!!!:angel:

Tinka

(odgovor članu Pikipoki)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Razočarana
11.1.2005 15:29:06   
bambi
Oooooo, Pikipoki, vem kako se sliši, a vsaj napotnice za naprej imaš v roki. Tudi jaz sem prejšnji teden bila čisto na tleh, ko mi je moja G dala napotnico za ambulanto neplodnosti, prav tako v MB in potem sem klicala in so me naročili komaj 23.03. Tako se mi zdi, da si najprej 1 leto čakal da zagledaš :modri:, potem dobiš napotnice, ki pomenijo korak naprej, ampak to tak polžji korak, glede na to kako dolgo se vleče še od tukaj naprej..... Ampak kljub vsemu smo draga Pikipoki z vsakim dnem bližje cilju...... Vem, da je danes hudo, a boš videla da bo vsak dan bolje. Glede na dolge čakalne vrste, si lahko predstavljaš koliko parov ima enake težave, koliko parov se vsak dan srečuje z enakimi razočaranji, a vedi da na koncu poti večina dočaka veselje 9nebesa, po takšni ali drugačni poti....

Evo samo zate :rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica:

Bambi

(odgovor članu Pikipoki)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Razočarana
11.1.2005 16:00:48   
Pikipoki
:)Vsem hvala zaspodbudne besede, ampak danes je tako slab dan ... Kar ne morem se pobrati.:(
Moje zdravnice oz. tiste na katero sem bila naročena, ni bilo, ker je na bolniški (sicer ne vem, kakšna je ona, ampak so mi druge povedale, da je zelo v redu).:( Prihodnjič bo menda že moja zdravnica - ko se bom naročila.:)

Draga bambi!
Vem, da je težko čakati. Jaz sem se naročila konec oktobra in sva prišla včeraj na vrsto.:) Čakalne vrste so dolge, ampak se da potrpeti ... Midva sva komaj dočakala, ampak sva. Tudi vidva bosta. Boš videla, kako je sestra prijazna. Sicer mi je mož že prej govoril o tem, naj ne pričakujem preveč, ampak takšnega odnosa nisem pričakovala.:((:((
Tebi želim veliko sreče v marcu oz. vsaj boljši odnos zdravnika.

Ker nočem biti "rutina". Ker delam v šolstvu in zame nihče od dijakov ni številka, še manj rutina, čeprav imam včasih vsega dosti ali pa slab dan, pa se potrudim ...

Res, punce, vesela sem, ker ste tu, ker ste na moji strani.:):):)

Hvala.:rozica:

LP

(odgovor članu Pikipoki)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Razočarana
11.1.2005 17:15:21   
Bety
Pikipoki, jaz sem imela slabo iskušnjo, podobno tvoji, samo v Lj...tudi tam je zdravnik za partnerjev spermiogram rekel, da je v redu (čeprav je količinsko bilo za pljunek, spermiji zelo počasni...) in sploh ni naredil pravega spermiograma ampak je samo pogledal na hitrico na mikroskop...:grrr::grrr::grrr:....in trdil, da je verjetno napaka pri meni in da so moja jajčeca STARA!!!????....haallooooooooo?!?!?....ko je pa izvide krvi dobil, pa me je hvalil, kako je z menoj vse OK...

Hej....pozabi najboljše takoj vse, kar si doživela in samo razmišljaj o dnevu, ko boš začela aktivno delati na OBMP....:rozica: za tebe....

Mi, na RR te bomo bodrili, čakali in se s teboj veselili ....:rozica::rozica::rozica:

LP

(odgovor članu Pikipoki)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Razočarana
11.1.2005 20:41:11   
Pikipoki
Res, hvala za spodbudne besede.:):):)
Zdaj je že malo bolje. Mislim na prihodnost in upam. Grozno, da moramo preživljati takšne preizkušnje, ko pa smo že tako nekako na tleh, kajne?

V petek grem znova v MB, na pregled krvi in podobno. Moj mora tudi narediti še en spermiogram.

Vsem,ki se trudite res in iz srca želim vse najboljše in čim več sreče pri :duda:.

LP

(odgovor članu Pikipoki)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Razočarana
11.1.2005 20:49:32   
Pia73
Draga Pikipoki,

Na tale post pa moram reagirati,... Sem pravzaprav zelo, zelo, zelo presenečena nad njim. In to zato, ker si popolnoma prva, ki ima slabo mnenje o mojem zlatem dr. Reljiču,... Kar ne morem verjeti,.... Mogoče si pa res preveč pričakovala. Zame in za vse, ki jih poznam je človek na mestu, človek vreden svojega imena. Mene je imel na prvem posvetu, pa potem mi je delal histeroskopijo, se bil celo pripravljen pošalit z menoj, mi pred in po histeroskopiji vse lepo razložil,... pa ne samo meni ampak vsem sotrpinkam v sobi,... Potem pa sva šla po histeroskopiji z možem k njemu na posvet. Mož je bil full skeptičen, pa kar ni mu nekako bilo. Pa je bil tako navdušen nad dr. Reljičem, da ti ne znam povedati,... Da ne govorim, da je oddaja sperme v MB na vrhunski ravni, ...imajo lepo malo kamrico, notri igra prijetna glasba, na voljo so revije, umivalnik, stol, miza,... Skratka bogovsko, proti tistemu kako je bilo, ko je mož delal spermiogram drugje,.... Ne vem, no tudi na forumih, na RR in na MON-u še nisem zasledila slabega mnenja o dr. Reljiču,... Pa sem veliko spraševala in tudi spremljala, saj sem bila tudi jaz na tem,....

Pikipoki jaz ti vseeno želim čimveč sreče na vajini poti in da čimprej ugledaš :modri: ali :roza:

Pa srečno,....:rozica::rozica::rozica:

LP Pia73 :metulj:

(odgovor članu Pikipoki)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   Razočarana
11.1.2005 21:03:19   
cmokec
Pikipoki, tudi meni je hudo, ko beremo tvoji slabi izkušnji.

Veš, vsak človek na podobne situacije reagira zelo različno. Sama si v sebi verjetno že mnogokrat doživela razočaranje, ko je prišla Franca in tega naj tu nebi bilo več. Z napotnico si se premaknila stopničko bližje zdravstveni pomoči do tvoje prezaželjene nosečnosti. To je v tebi, domnevam, pripeljalo do novega navala optimizma in hrabrega boja za pikico. Pričakovanja so bila veliko, a pogovor in odnos ni stekel, kot je bilo v tvoji predstavi.
Mislim si, da sta se tvoj neučakani optimizem in zdravnikov slab dan srečala ob neprimernem času.

Svetujem ti, da pri njem ostaneš, če v tem vidiš izkušenega strokovnjaka, ki je pravi, da vama pomaga. Če pa je pozitivna podoba zdravnika pri tebi zbledela, oz. je ni več, zaradi psihe razmisli o menjavi .

Na poti do otročka vama želim vse dobro,

cmokec

(odgovor članu Pikipoki)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   Razočarana
11.1.2005 21:14:48   
Pikipoki
Tudi meni se je zdelo, da sem zasledila dobre izkušnje z dr. Reljičem. Ko mi je sestra povedala, da bo on imel razgovor z nama, kako je, sem vedela, da sem to ime že slišala.

Veš, Pia 73, na njegovem obrazu ni bilo niti sledu o nasmehu - hladen, brezoseben, pokroviteljski:(. Ne morem pomagati, ampak tako sva občutila oba z možem.
Šlo je za tisti občutek, ki ga včasih vsi doživimo - da sva mu bila čisto odveč:(:(. Res, bilo je čudno.
Pričakovanja so bila v tej smeri, da nama pač pomaga oz. svetuje, kako naprej. Saj ne rečem, potem nama je dal napotnice. Najbolj čudno mi je bilo, ko nama je pomolil pred nos tisto knjižico o umetni oploditvi z besedami: Poglejta si tole.:(

Sprejmem dejstvo, da je imel slab dan, da mu mogoče nisva bila všeč , toda, zaboga, boriva se, da bi postala mami in oči. Gre za nekaj velikega in njegov odnos je bil kot bi nama nasprotoval.:(
Žal mi je, da je bilo tako. Vesela pa sem, da nekaterim pomaga in da ste zadovoljne z njim:):):). Res.

Sicer pa kot sem že povedala: zdaj upam naprej in mislim le na najboljše:). Saj bo:). Pred mano so še dodatni pregledi, tudi na listi sva :):):)...

Torej . Saj bo.Mora biti.:)

LP

(odgovor članu Pikipoki)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   Razočarana
11.1.2005 21:18:43   
miska2004
Pikipoki, mogoče pa je imel res samo precej slab dan! Držim pesti da bo šlo od zdaj naprej vse kot po maslu!

:rozica:

(odgovor članu Pikipoki)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   Razočarana
11.1.2005 21:20:35   
Pia73
Ja, verjetno je res imela slab dan, čeprav si ga jaz takega težko predstavljam,...

Midva sva se že prvič nasmejala,... Jaz sem prišla kar sama reševat svet, s polno glavo vseh podatkov in ko je vprašal kako na kaj sem jela razlagat,....me ni bilo konca,...z vsem strokovnimi izrazi vred,... Pa je na koncu vprašal: A vi delate v medicini,... Se je kar zasmejal na moj začuden: Ne, zakaj??? Samo veš, jaz imam za sabo kar dolgo pot in sem kar utrjena lahko rečem in tja sem šla z določenim namenom in ne bi me dobili ven, preden bi ga dosegla,... Mogoče se mi je to bralo z obraza,... Ne vem,...

Midva sva bila zadovoljna,...

Upam, da boš kmalu tudi ti,...:rozica::rozica::rozica:

(odgovor članu Pikipoki)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   Razočarana
11.1.2005 21:31:03   
Pikipoki
Zdaj imam kar malo slabo vest, da sem to napisala o njem, glede na to, kako dober je bil do tebe, Pia73!

Najhuje je bilo,ko sva prišla ven, v čakalnico, polno ljudi, seveda, in sva se samo spogledala - bila sva brez besed. Moj je potem rekel, da tako pač je, čeprav je verjetno videl moj izraz na obrazu. Meni je šlo kar na jok - komaj sem se zadrževala. :(:(:(
:(( Jokala sem šele doma. Saj sama veste, kako je, ko se zdi, da je vse temno in brez rešitve ...

Take izkušnje nas mogoče delajo bolj trdne, ampak mene je vrglo iz tira. Moj osebni G :)je popolnoma drugače - kot si ti opisala svoje izkušnje z dr. Reljičem. Potem si lahko predstavljaš, kako je bilo po dveh mesecih in pol čakanja na ta prvi razgovor.Ko pričakuješ razlago in mogoče tudi vzpodbudo za naprej. Pravi udarec v glavo.:(

Vseeno, punce, zahvaljujem se za vsa vaša mnenja. Vsako pomaga, da da mi je lažje. da sem spet bolj optimistična.:)

LP

(odgovor članu Pikipoki)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   Razočarana
11.1.2005 21:44:34   
Pia73
SAj bo Pikipoki, tudi zate bo kmalu posijal :):):)

Midva sva se pa prismejala iz ordinacije,... :)- Tako pač je in verjmem ,da se bosta vidva tudi naslednjič,...samo jaz sem bila takrat v stanju vse na hec obrnit,...:)-

Ko mi je npr. dr. Reljič razlagal potek histeroskopije, je rekel, najprej bomo naredili histeroskopijo in potem, če bomo našli zarastline bomo naredili histeroskopsko operacijo,... Pa ga jaz z nasmehom pogledam, pa rečem: Ja, samo potem pa me boste še dodatno uspavali, kajne??? Kar ni mogel skriti nasmeha,... :)- Sam mene je res za trenutek zaskrbelo,... Ja, ja, je rekel, ne bojte se,...

Da ne govorim o posvetu,... Tako resne stvari,.... jaz pa čist free,...kaj pa češ tako je življenje,...

LP Pia73

(odgovor članu Pikipoki)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   Razočarana
12.1.2005 8:41:25   
simonas
Jaz sicer še nimam takih izkušenj, a žal mi je, da si naletela na tak hladen odziv. Nekateri zdravniki jemljejo stvari preveč rutinsko in morda niti ne razumejo kako težko je čakati in kako močno si želimo :duda:.

Ne razmišljat o tem, da morda prvič ne uspe. Razmišljaj, da bo vama prvič zagotovo uspelo (če ne bo že prej kaj ratalo):rozica::rozica::rozica:.

Simona

(odgovor članu Pikipoki)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Nuhalna (vratna) svetlina in ultrazvočni p...
photo
Večina mladih mamic in nosečnic v Sloveniji je že seznanjena, da lahko s pomočjo ultrazvočne preiskave v zgodnji nosečno...
Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...

Začetek maja je idealen za daljse izlete in dopuste
maca83 RR

Ste izkoristili kombinacijo praznikov in sli kam na lepse?

na daljsi dopust gremo raje poleti (43%)

na daljsi dopust gremo raje pozimi (0%)

ne planiramo, ker je maja se premraz (2%)

maj je super, ne prehladno, ne premrzlo (30%)

kaj je to dopust? (20%)

imamo kolektivca, sef doloci kdaj gremo na izlete :( (6%)

Število vseh glasov: 54

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!