trojči
|
Ko sem prebrala prvi post, sem seveda po sebi sodila, po svojih težkih začetkih in hvaležnosti za vsako žlico, ki sem jo dobila od staršev. Moram rečt, da brez njih ne bi šlo, še kasneje so prinašali hrano, dajali denar, a vedno sem si denar izposodila, če so rekli, ni treba vrnit ali so ga kar tako dali, pa sem vzela. Ker so videli, da rabimo. Če ste kje z Ljubljane, ste imele že od začetka službe, ....., ne razumete, da večina Slovencev sploh otrok ne bi imela, če bi čakala na lastno štalco. Že sociologi so ugotovili, da imajo starši v Sloveniji take penzije, da vzdržujejo, ne, moram rečt drugače, izdatno pomagajo mladim, ki nimajo služb ali pa minimalne plače. Predstavljala sem si, da sta ta dva sinova v enaki stiski, da mata dojenčke, za katere je potreben avto, da sta pridna in je bilo za stanovanje treba primakniti zelo majhen delež vrednosti stanovanja. Poznam veliko ljudi na našem koncu, ko so se cele družine zadolžile in zdaj vračajo kredite tudi stari starši, da so si mladi kupili stanovanja. Frizerka mi je prejšnji teden rekla, da bojo skoraj celo stanovanje kupili oni sinu. Rekla sem ji, pa se potem skoraj v jezik vgriznila , da bi jaz tudi, samo prej bi moral pubec maker ceste pometat al nekaj takega. Mislila sem, da bo svojemu brezposelnemu skoraj tridesetletniku, ki je ekonomist in ne dobi službe, kupila stanovanje. Potem pa je povedala, da gre za mlajšega, ki je klepar, ima službo, a ne zmore nakupa stanovanja, dojenček pa je že na poti. Dobrohotno mi je odgovorila, saj boste videli, ko bojo vaši otroci zrastli. Problem pri tebi je torej, ker to nista tvoja otroka. Zamisli si, da bi bila, bi si še vedno raje renovirala kopalnico, sin bi ti pa hodil na avtobus z dojenčkom? V snegu in dežju? Drugo, kar je tudi pomembno in o čemer nobena, ki ti je odgovarjala, ničesar ne ve, je denar. Čigav je denar? Če ti zaslužiš več in zraven še opravljaš vsa gospodinjska opravila, je tvoja pravica odločati o denarju. Če je obratno ali pa si ti brezposelna, ima mož pravico odločati o denarju. Mislim, da je v takih zvezah, ki so druge, tretje in ima vsak še kaj otrok od prej, bolje, da je denar ločen. Vsak odloča o svojem zaslužku. In rekla si, da se z denarjem ne more odkupiti. Z denarjem ne, a dobro voljo pa je le pokazal, pokazal je, da mu ni vseeno, da ju ima rad, ko je dal vsakemu po domnevam 200 jurjev in enemu cca 400 kot življensko popotnico, sploh če so imeli neurejeno družinsko življenje. Upam, da sem ti pomagala, da sem ti razgrnila tudi nekaj vzrokov, ki so najverjetneje botrovali odločitvam tvojega moža. Aja, nič nisi napisala, če sta se skupaj kaj odločila, komu dati denar, napisala si, kot da te nič ni vprašal. Potemtakem gre za njegov denar, ne?
< Sporočilo je popravil trojči -- 27.3.2007 21:50:57 >
|