|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Razmišljam....
27.3.2007 13:24:32   
muška
Moj mož ima iz prvega zakona dva že odrasla otroka. Imamo zelo lep odnos med seboj, in lahko rečem, da se super razumemo. Tudi mene sta oba dobro sprejela.  Moj mož je zelo pozoren do njiju, ju ima zelo rad, skratka vse štima tako kot mora.
No in danes pa sem zečela tako malo razmišljat,kdaj bomo pa prišli mi na vrsto. Se pravi, nekako skrampamo na kup nekaj denarja, ker si nameravamo renovirat in malo povečat stanovanje, da ne bomo tako natlačeni in pride prošnja iz strani njegovih starejših otrok, da nekaj rabita. Seveda jima da in temu tudi nikoli ne oporekam. Tako jima je kupil že vsakemu svoj avto, sicer res star, ampak dobila sta avto.
Ta mesec smo nameravali renovirat kopalnico, evo spet smo si nekak našparali nekaj denarja, evo in že imam napisano položnico, ker bom nakazala kar nekaj denarja njegovemu otroku, ker si kupuje stanovanje. Torej naša kopalnica bo spet morala počakat user posted image

Kdaj bomo prišli mi na vrsto? Vem, da mu je težko, ker jima ne more rečt, ne bom dal, vem da mu je težko, ker si tudi  mi želimo porihtat in malo povečat naše stanovanje, jaz ga podpiram, ker so tudi meni starši omogočili in mi pomagali pri stanovanju in vem, da vsaka pomoč pride prav, pa čeprav samo kapljica,... ampak vseeno ,... kdaj bomo mi na vrsti?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Razmišljam....
27.3.2007 13:29:13   
Taula
dejanje tvojega moža je pohvala vredno, čeprav so nekje meje.
Jaz osebno nikoli ne bi sprejela denarja, avta od staršev ker vem da onadva to tudi potrebujeta. Na drugi strani ima bodočo taščo in tasta, ki sta zelo premožna. Kljub temu ne želim nič pomoči od njiju. Kar si bova ustvarila si bova ustvarila sama. user posted image
Poznam pa primerke, ki svoje starše oderejo do kosti in še niso zadovoljni. Nekje se mora postaviti meja, tudi otrok se mora osamosvojiti in začeti skrbeti sam zase. Je lepo da pomagaš otroku, samo zase moraš tudi poskrbeti in se ne pustiti izkoriščati.

NESRAMNA sem, brez kančka slabe vesti, počutim se prisrčno.... ZLOBNO:)

(odgovor članu muška)
Neposredna povezava do sporočila: 2
27.3.2007 13:30:33   
Anonimen
user posted image  Taula bravo,podobno razmišljam.Meje je potrebno postaviti.

(odgovor članu Taula)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
27.3.2007 13:31:55   
Taula
Taula bravo,podobno razmišljam.Meje je potrebno postaviti

Se vidi da prihajava iz istega konca Slo..tam je neko sevanje najbrž, da podobno razmišljava.user posted image

NESRAMNA sem, brez kančka slabe vesti, počutim se prisrčno.... ZLOBNO:)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
27.3.2007 13:33:25   
muška
Pres sem pozabila omenit, da nista zahtevna, ne rineta in ne zahtevata. Ampak vedno pride ena takšna prošnja takrat ,ko mi nekaj planiramo, ko ravno imamo skupčkan denar za neko stvar. Pa tudi avto jima je na svojo iniciativo kupil, ne na njuno.

Eh, grem zdaj nakazat denar

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
27.3.2007 13:33:52   
tanikaa
Muška, glih tak, kak si vprašala nas, vprašaj njega. Razumem njega in razumem tebe. In rešitev vidim edino v kompromisu. Pol za stanovanje, pol za kopalnico...ne vem, nekaj v tem smislu. V bistvu, ne moreš se ti vsemu odpovedat, in ne moreš vse "vzeti" otrokom.

Ampak če prav razumem....kupiti stanovanje...se pravi, da so odrasli in zaposleni. In še vedno pričakujejo od staršev??? Škoda, da jaz nisem taka. Velikokrat bi mi bilo lažje.

Sicer pa ne obsojam, niti slučajno. Ker ne poznam  vaših razmer, statusa njegovih otrok.

Je** se mi za vse in vsakogar.

(odgovor članu muška)
Neposredna povezava do sporočila: 6
27.3.2007 13:34:13   
coolbabe
Verjetno si morata vidva postavit eno mejo, nič na grobo, če se  tako lepo razumete bosta verjetno tudi otroka razumela, če ne bosta dobila kakšne stvari na račun vaše renovacije. 

(odgovor članu muška)
Neposredna povezava do sporočila: 7
27.3.2007 13:35:26   
Anonimen
Koliko sta pa stara? ALi delata, torej sta v službi, služita svoj denar? Mi bolj diši na izkoriščanje kot resnično pomoč, ker pač vesta, na koga se lahko obrneta, ko bosta potrebovala.

BTW meni mati ni kupila avtomobila, ni mi dala zraven za urejanje stanovanja (no ja, je, za štedilnik, hvala mami, to pa je tudi vse) pa nič zato. Če pa se človek enkrat navadi nkeje črpati potrebna sredstva, jih pač črpa, zakaj ne, če je to mogoče? Naj jima na lep način skuša dopovedati, da v nedogled takole ne bo šlo. Pa ko ga kličeta, da rabita, naj reče: joj, oprosti, sem šel ravno material za kopalnico plačat, pa nimam. Pa bosta nekoč že pogruntala.

In ne vem od kod prepričanje, da starši MORAMO pomagati otrokom. Jim LAHKO pomagamo, če imamo s čim, sicer pa je dovolj že to, da SMO JIH SPRAVILI DO LASNTEGA KRUHA, mar ne? Torej da se izšolajo v doglednem času, potem pa, če imamo res višek denarja, ga pač daš, če ne, pa ne. Nobene fame.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
27.3.2007 13:36:40   
trojči
Kaj pa če ima tvoj mož slabo vest, ker se je razšel z njuno mamo? Mogoče je bil slab mož in oče. Vedno pride vse za tabo.

(odgovor članu coolbabe)
Neposredna povezava do sporočila: 9
27.3.2007 13:38:03   
tanikaa
IZVIRNO SPOROČILO: al bina

In ne vem od kod prepričanje, da starši MORAMO pomagati otrokom. Jim LAHKO pomagamo, če imamo s čim, sicer pa je dovolj že to, da SMO JIH SPRAVILI DO LASNTEGA KRUHA, mar ne? Torej da se izšolajo v doglednem času, potem pa, če imamo res višek denarja, ga pač daš, če ne, pa ne. Nobene fame.

S tem se strinjam. Samo starši so velikokrat samo krivi, da vlada tisti MORAMO in pozabijo na LAHKO. Ker jih sami tako naučijo oz. razvadijo. No, moji na srečo ali pa nesrečo user posted image  mene nisto tako vzgajali.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
27.3.2007 13:38:41   
tanikaa
IZVIRNO SPOROČILO: trojči

Kaj pa če ima tvoj mož slabo vest, ker se je razšel z njuno mamo? Mogoče je bil slab mož in oče. Vedno pride vse za tabo.

Samo z denarjem se ne moreš odkupiti. Žal.

(odgovor članu trojči)
Neposredna povezava do sporočila: 11
27.3.2007 13:43:35   
mala maja
se strinjam morata odrasti, ker drugače bosta vedno na vajinih plečih.

Imam svakinjo straro 35 let in grozaaaaa, res grozaaaa. Začelo se je pa enako kot pri vama. Mami, ati dajta denar.... Ne želim vama da doživita to kot doživlja moja tašča.

< Sporočilo je popravil mala maja -- 27.3.2007 13:52:56 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
27.3.2007 13:44:37   
Anonimen
Mala maja a si postajo zgrešila?user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu mala maja)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
27.3.2007 13:45:18   
tanikaa
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
27.3.2007 13:51:08   
mala maja
user posted image    user posted image   Sem popravila user posted image user posted image

user posted image  pojma nimam kako je to na to temo priletelo. Če nebi odprla zadnjih 50 sporočil, sploh ne bi vedela da je priletelo sem.

< Sporočilo je popravil mala maja -- 27.3.2007 13:53:25 >

(odgovor članu tanikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 15
27.3.2007 14:21:34   
srki
IZVIRNO SPOROČILO: Taula

dejanje tvojega moža je pohvala vredno, čeprav so nekje meje.
Jaz osebno nikoli ne bi sprejela denarja, avta od staršev ker vem da onadva to tudi potrebujeta. Na drugi strani ima bodočo taščo in tasta, ki sta zelo premožna. Kljub temu ne želim nič pomoči od njiju. Kar si bova ustvarila si bova

Se strinjam in tudi tebi vsa pohvala, da lepo potrpežljivo čakaš. Predstavljaj si reakcije nekaterih drugih, že zdavnaj bi pop*****.

(odgovor članu Taula)
Neposredna povezava do sporočila: 16
27.3.2007 15:50:01   
mika
IZVIRNO SPOROČILO: coolbabe

Verjetno si morata vidva postavit eno mejo, nič na grobo, če se  tako lepo razumete bosta verjetno tudi otroka razumela, če ne bosta dobila kakšne stvari na račun vaše renovacije. 

se podpišem

(odgovor članu coolbabe)
Neposredna povezava do sporočila: 17
27.3.2007 19:39:44   
karmy
jzt bi tud takšnga očeta...user posted image user posted image hecam se... user posted image sam razlika je med pomočjo in med izkoriščanjem staršev... to se moraš predvsem z njim pogovorit in more finančno pipco zapret...enkrat je treba nehat...pa še lahko vozijo in stanujejo na svojem..lahko tudi sami za sebe služijo... 

~Ladies, if a guy ever tells you, he wants to cover you from head to toe in honey, and lick it all off inch by inch, that's the man who hasn't done it before. ~ Love you CT ~

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 18
27.3.2007 20:27:40   
Anonimen
Kompromise je pri večjih projektih težko sklepat, ker ne moreš kopalnice renovirati na pol in stanovanja kupiti na pol...

Če se res tako dobro razumete, se pogovorite, saj ste vsi odrasli in upam da razumni ljudje. Povejta otrokoma, da so vajini projekti še vedno čakajo, ker so bili njuni prioriteta. Sicer nisem v vaši konkretni situaciji, ampak bi otrokoma povedala, da pričakujem v bodoče tudi pomoč z njune strani.

(odgovor članu muška)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
27.3.2007 21:04:53   
ZARA
IZVIRNO SPOROČILO: al bina

Koliko sta pa stara? ALi delata, torej sta v službi, služita svoj denar? Mi bolj diši na izkoriščanje kot resnično pomoč, ker pač vesta, na koga se lahko obrneta, ko bosta potrebovala.

BTW meni mati ni kupila avtomobila, ni mi dala zraven za urejanje stanovanja (no ja, je, za štedilnik, hvala mami, to pa je tudi vse) pa nič zato. Če pa se človek enkrat navadi nkeje črpati potrebna sredstva, jih pač črpa, zakaj ne, če je to mogoče? Naj jima na lep način skuša dopovedati, da v nedogled takole ne bo šlo. Pa ko ga kličeta, da rabita, naj reče: joj, oprosti, sem šel ravno material za kopalnico plačat, pa nimam. Pa bosta nekoč že pogruntala.

Se ne bi mogla bolj strinjat.  

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 20
27.3.2007 21:48:27   
trojči
Ko sem prebrala prvi post, sem seveda po sebi sodila, po svojih težkih začetkih in hvaležnosti za vsako žlico, ki sem jo dobila od staršev. Moram rečt, da brez njih ne bi šlo, še kasneje so prinašali hrano, dajali denar, a vedno sem si denar izposodila, če so rekli, ni treba vrnit ali so ga kar tako dali, pa sem vzela. Ker so videli, da rabimo. Če ste kje z Ljubljane, ste imele že od začetka službe, ....., ne razumete, da večina Slovencev sploh otrok ne bi imela, če bi čakala na lastno štalco. Že sociologi so ugotovili, da imajo starši v Sloveniji take penzije, da vzdržujejo, ne, moram rečt drugače, izdatno pomagajo mladim, ki nimajo služb ali pa minimalne plače. Predstavljala sem si, da sta ta dva sinova v enaki stiski, da mata dojenčke, za katere je potreben avto, da sta pridna in je bilo za stanovanje treba primakniti zelo majhen delež vrednosti stanovanja. Poznam veliko ljudi na našem koncu, ko so se cele družine zadolžile in zdaj vračajo kredite tudi stari starši, da so si mladi kupili stanovanja. Frizerka mi je prejšnji teden rekla, da bojo skoraj celo stanovanje kupili oni sinu. Rekla sem ji, pa se potem skoraj v jezik vgriznila user posted image , da bi jaz tudi, samo prej bi moral pubec maker ceste pometat al nekaj takega. Mislila sem, da bo svojemu brezposelnemu skoraj tridesetletniku, ki je ekonomist in ne dobi službe, kupila stanovanje. Potem pa je povedala, da gre za mlajšega, ki je klepar, ima službo, a ne zmore nakupa stanovanja, dojenček pa je že na poti. Dobrohotno mi je odgovorila, saj boste videli, ko bojo vaši otroci zrastli. Problem pri tebi je torej, ker to nista tvoja otroka. Zamisli si, da bi bila, bi si še vedno raje renovirala kopalnico, sin bi ti pa hodil na avtobus z dojenčkom? V snegu in dežju?

Drugo, kar je tudi pomembno in o čemer nobena, ki ti je odgovarjala, ničesar ne ve, je denar. Čigav je denar? Če ti zaslužiš več in zraven še opravljaš vsa gospodinjska opravila, je tvoja pravica odločati o denarju. Če je obratno ali pa si ti brezposelna, ima mož pravico odločati o denarju. Mislim, da je v takih zvezah, ki so druge, tretje in ima vsak še kaj otrok od prej, bolje, da je denar ločen. Vsak odloča o svojem zaslužku.

In rekla si, da se z denarjem ne more odkupiti. Z denarjem ne, a dobro voljo pa je le pokazal, pokazal je, da mu ni vseeno, da ju ima rad, ko je dal vsakemu po domnevam 200 jurjev in enemu cca 400 kot življensko popotnico, sploh če so imeli neurejeno družinsko življenje.

Upam, da sem ti pomagala, da sem ti razgrnila tudi nekaj vzrokov, ki so najverjetneje botrovali odločitvam tvojega moža. Aja, nič nisi napisala, če sta se skupaj kaj odločila, komu dati denar, napisala si, kot da te nič ni vprašal. Potemtakem gre za njegov denar, ne?

< Sporočilo je popravil trojči -- 27.3.2007 21:50:57 >

(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 21
27.3.2007 21:59:20   
karmy
hej hej...zakaj je že potreben avto? sta čist dovol bus in hoja.. jaz imam tudi otroka, ampak sem brez avta, delam k mutava da prideva čez mesec in res je da kolnem od časa do časa da nimam avta, sam ko vidim koliko denarja to požre sm raj na busu še nekaj časa... sem pa samohranilka... in sem brez avta že od nekdaj..pravzaprav avta še  nisem imela.. tako da sva z tamalim hodla na buse, vlake, peš.. kar se je dalo...

pa še nekaj... kaj pa je sploh beseda frizer? je ne poznam....user posted image nisem bila pri frizerju že 3 leta, strižem se sama ker imam dovolj dolge lase, urejam si frizuro sama kakor se počutim, samo če bi bla pa vsak mesec pr frizerju lahko kar komot odprem jim bančni račun pa nakazujem po 20 tisočakov vsak mesec...kot preživnino... madona za ta denar jaz lahko par položnic plačam....brez zamere... jaz bi tud nekoga k bi mi stanovanje kupu pa avto kupu pa še vzdrževal namest mene... jaz sem že od 18 leta samosvoja.. pa ne zato ker hočem bit... ampak ker morem bit...

< Sporočilo je popravil karmy -- 27.3.2007 22:02:50 >

~Ladies, if a guy ever tells you, he wants to cover you from head to toe in honey, and lick it all off inch by inch, that's the man who hasn't done it before. ~ Love you CT ~

(odgovor članu trojči)
Neposredna povezava do sporočila: 22
27.3.2007 22:08:43   
trojči
Ko maš astmatičnega otroka, tako službo, da zadnjo minuto priletiš po otroka v vrtec, ko...........rabiš avto. In kaj je 200 jurjev dandanes? Za nekoga z dobro plačo in stanovanjem nič. Za nekoga brez službe in najemnino pa tisto, kar naredi razliko. In če imaš otroka rad, mu daš. 200 jurjev.

(odgovor članu karmy)
Neposredna povezava do sporočila: 23
27.3.2007 22:14:26   
karmy
jaz imam tako službo ko pridem po otroka zadnjo minuto... kako grem? z vlakom... z busom... jaz imam hiperaktivnega otroka... in astmatični otroci potrebujejo čimveč zraka, čimveč gibanja ter zdravila... seveda da olajša da imaš avto... veliko olajša samo ni pa ravno nujno zlo ... se da preživeti tudi brez tega...je potrebno... ja 200 jurjev je čisto dovolj.... samo porazdelit morš denar pa ukinit tisto kar je nepotrebno...

da ne boš mislna da jaz ne bi mela avta..uff še prekleto bi mi prav prišel.. vendar si ga privoščit ne morem...ampak živim pa še vedno... user posted image

< Sporočilo je popravil karmy -- 27.3.2007 22:16:22 >

(odgovor članu trojči)
Neposredna povezava do sporočila: 24
28.3.2007 13:27:03   
muška
Jaz sem ta post napisala čisto tako, da se pač malo potožim. Nikogar ne obsojam ne njegovih otrok, ker po moje nista izkoriščevalca, ampak pač rečeta za pomoč, tako tudi njega ne obsojam, ker ju ne pusti na cedilu. Ima sicer slabo vest, ker so pač šli narazen, ampak slab oče ni bil nikoli. Ne ko sta bila majhna, ne zdaj ko sta odrasla.
Dostikrat jima je rekel da nima, dostikrat jima je dal. Zdaj ko sta že oba preskrbljena in imata službo, jima res ne daje več - no tukaj bi se zagotovo oglasila, ko pa te otrok prosi, če lahko kaj primakneš k stanovanju, pa je meni čisto logično, da če imaš, daš, saj je tvoj otrok. 

In ravno tukaj sem se potem zamislila, zakaj hudiča vedno navohajo kdaj imava našparan denar user posted image

Zdaj je kaj je, sva se pa včeraj malo pomenila, ker mu nikakor ni vseeno in dorekla, da sta oba že dosti stara, dobila sta že ohoho stvari in baje je s včerajšnjim dnem potegnil črto. user posted image

(odgovor članu karmy)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Odlog vpisa v prvi razred - da ali ne?
V zadnjih letih se starši in vzgojitelji otrok, ki zaključujejo vrtčevsko obdobje, vse bolj srečujejo z vprašanjem, ali ...
Zimske počitnice 2025: Kam z otroki?
Zimske počitnice so priložnost za družinsko povezovanje in sprostitev. Naj bodo aktivne ali sproščujoče, pomembno je, da...

Poljubljanje otroka na usta.
пеперутка16

Ali vi (mama in oče) poljubljate otroka na usta? Pa ga še kdo poljubi (na pobudo otroka)? Tu mislim na otroka do 3 let. starost.