|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Razmetavanje hrane/igrač
3.1.2011 23:38:00   
Roberta69
Našega 2,8-letnika vsake toliko časa piči malce hudobije z nagajivostjo in recimo strese skledo slanih prestic na tla in se reži. Kako postopate v tem primeru? Jaz povem, da to ni v redu in že tisočič user posted image razlagam, da se tako ne ravna s hrano. Večinoma uboga in pobere, včasih pa sploh noče in ga pošljem za kazen na klop za ohlajanje in ko pride nazaj, naj bi pospravil, se je pa zadnjič zgodilo, da ni in ni hotel pospravit in je celi 2 uri in pol user posted image user posted image user posted image sedel na blazini (m2), kjer je raztresel hrano, in kar ni in ni hotel pospravit... na koncu je "zmagal", ker je bila že ura za spanje... sicer sem rekla, da bo moral pa ju3, ampak potem so me tiste peške od paprike motile, ker sem stopala po njih, tako da jih do jutra ni bilo več in itak ne bi bilo več haska. Raztrese pa včasih tudi igrače, ampak največkrat se je zgodilo s hrano.  
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Razmetavanje hrane/igrač
4.1.2011 3:03:23   
gaya24
Imam isto starega otroka in postopam enako kot ti. Če noče pospravit, mu rečem, da je verjetno utrujen in ne more in da najboljše, da gre v postlo spat in ko bo spočit lahko pride iz sobe in bo potem pospravil.V večini pride že po 5 minutah in reče, da je že spočit :):).
Tudi pri nas se zgodi, da igrače včasih pospravlja tudi po 2h ampak ne odstopam. Mu pa vedno poskušam razložit zakaj se mora pospravit in ne kričim na njega,ker vem da je to najslabše in nima haska. Včasih mi že vre v glavi ampak vedno hočem da rešimo to v normalnem tonu. Se pa vidi, da je to zdaj ta 3 letna trma al kako že pravijo :)

(odgovor članu Roberta69)
Neposredna povezava do sporočila: 2
4.1.2011 8:30:26   
misa4
Jauser posted image , naš je iz faze razmetavanja prišel, v fazo razbijanja. Pred prazniki je je ob treh ponoči prišel, k nama spat, še prej je pa zavil v kuhinjo, vzel 2 polni škatli jajcuser posted image in enega po ene metal po kuhinjiuser posted image predvidevam ker škatle so bile pa čiste na mizi. ja pa skoraj brez kozarcev smo ostali, sicer ima on plastičnega, samo, da dobi tapravega, ga razbijeuser posted image

(odgovor članu gaya24)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   [Brisano sporočilo]
4.1.2011 8:47:02   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu misa4)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
4.1.2011 9:23:21   
BAMBINA_
IZVIRNO SPOROČILO: gaya24
Če noče pospravit, mu rečem, da je verjetno utrujen in ne more in da najboljše, da gre v postlo spat in ko bo spočit lahko pride iz sobe in bo potem pospravil.V večini pride že po 5 minutah in reče, da je že spočit :):).
Tudi pri nas se zgodi, da igrače včasih pospravlja tudi po 2h ampak ne odstopam. Mu pa vedno poskušam razložit zakaj se mora pospravit in ne kričim na njega,ker vem da je to najslabše in nima haska. Včasih mi že vre v glavi ampak vedno hočem da rešimo to v normalnem tonu. Se pa vidi, da je to zdaj ta 3 letna trma al kako že pravijo :)

Kadar se mu zgodi kakšna nesreča (da kaj po nesreči polije ipd.) ga ne kregam. Če to stori nalašč, ukrepam zelo podobno kot je opisano zgoraj. Razložim, da se to ne dela in naj pospravi od česar ne odstopam. V primeru upora, da tega ne bo storil, predlagam naj gre spat, če je že tako utrujen user posted image Do sedaj še nikoli ni izbral te možnosti, pač pa se je raje takoj opravičil in pospravil za seboj. Tudi pri nas včasih traja in traja, ampak ga ne priganjam, pač pa pustim, da stori povsem sam, brez pomoči. To za lep čas zadostuje, da ne poskuša s podobnimi forami.

•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•
*...*..:::: ...*...*...*...*...*...*...*...*...:::::..*...*
•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•

(odgovor članu gaya24)
Neposredna povezava do sporočila: 5
4.1.2011 13:27:01   
tehnofil
IZVIRNO SPOROČILO: Roberta69
2,8-letnika ...Večinoma uboga in pobere, včasih pa sploh noče in ga pošljem za kazen ....

To kaznovanje je lep primer nemoči kaznovanja. Ima namreč moč samo toliko časa kolikor se ga kaznovani brani. V trenutku ko kazen sprejme, kazen nima več nikakršnega učinka.

Namesto, da ga pošlješ za kazen poskušaj s predlogom, da mu pomagaš. Tako se bo naučil, da je to tako pomembna stvar, da jo tudi odrasli počnejo.

(odgovor članu Roberta69)
Neposredna povezava do sporočila: 6
4.1.2011 13:47:28   
Najaa
Jaz pa kregam, priznam, našo še ne dve letnico. user posted image Sploh ko že 10-ič v isti uri ugasne tv, kar počne zelo rada in dobro ve, da sme. Ker ko ugasne, se teče skrit. user posted image Tako da kazen pozna - v svojo sobo gre na ohlajanje. Ker takrat zamuja en kup drugih zanimivih stvari, ki jih počne njena sestra, mi hitro obljubi, da tega ne bo več delala in lahko pride nazaj. Pol pa spet naredi in zgodba se ponovi...

(odgovor članu tehnofil)
Neposredna povezava do sporočila: 7
4.1.2011 13:52:14   
jajula
če zanalašč vrže in noče pospravit, ji povem da bo zadeva letela v kanto. najorej ni verjela, dokler res ena zadeva ni končala v kanti. to ponavadi zaleže (vsake toliko ne verjame in ko vidi da je zadeva na poti v smeti, hitro začne popravljat) - bodi pa pripravljena res vržt v smeti. jaz sem žrtvovala nekaj kar ni imelo ful vrednosti in mi ni škoda lekcije, mala itak tega ne ve (npr.igračka iz kinder jajčka ipd..).

(odgovor članu tehnofil)
Neposredna povezava do sporočila: 8
10.1.2011 0:54:54   
izgubljena_ovcka
Pri nas se to sicer silno redko zgodi ampak imamo pa tudi take primere.

Imamo par pravil, ki se jih striktno držimo. Primer: otroci jedo samo v stolčku. Tudi če hoče prigrizek, mora v stol in tam pojest (ne dovolim drobljenja po kavču in tekanja naokrog s speštanimi bananami in zdrobljenimi keksi). Se pa drživa tega tudi midva, zgled je pač na prvem mestu, jeva za mizo. Če hrano meče mu jo vzamemo in ostane brez. Se je že zgodilo, da je šel lačen spat, pa kaj potem. Tukaj ni izjem.

Prigrizkov nimamo na dosegu roke, če imamo npr obiske pa ve, da ne sme ničesar vzeti brez dovoljenja in vedno prej vpraša zato situacija s presticami že v štartu odpade.

Če meče igrače mu jih vzamemo, jih postavimo na določeno mesto (dobro vidno a nedosegljivo) in je naslednji dan brez. Moledovanje, sitnarjenje in dretje ne pomagajo. Enako se zgodi, če noče pospraviti igrač (seveda mu pri pospravljanu pomagamo, star je 2,5 let).

Do sedaj nismo imeli večjih težav in do sedaj se nam še ni zgodilo, da bi se znašli v kakšni nerešljivi situaciji. Je pa res, da ves ta "red" človeka včasih kar utrudi.

(odgovor članu jajula)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Družinske aktivnosti za ves december
Pripravili smo vam več kot 20 aktivnosti, s katerimi lahko napolnite adventni koledar oziroma zapolnite družinske dneve ...
Zdrava črevesna mikrobiota
Črevesje in pljuča medsebojno delujeta dvosmerno prek črevesne mikrobiote, njenih presnovnih produktov in imunskega sist...

Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?