Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
Različna stalna naslova matere in otroka 5.9.2005 21:07:43
|
|
|
|
elizabeta p
|
Otrok je avtomatično prijavljen na materinem naslovu. Otroški dodatek lahko uveljavlja tisti od staršev, ki je prijavljen na istem naslovu kot otrok. Za ostale stvari pa žal ne vem.
|
|
|
|
Različna stalna naslova matere in otroka 5.9.2005 21:40:54
|
|
|
|
mojčca
|
Da je otrok avtomatsko prijavljen na materinem stalnem naslovu ne drži, lahko je prijavljen tudi na očetov naslov - vsaj včasih je bilo tako.
Najbolj, da pokličeš na pristojno Upravno enoto in sicer na matično službo in ti bodo tam vse lepo obrazložili.
|
|
|
|
Različna stalna naslova matere in otroka 5.9.2005 22:17:49
|
|
|
|
mia-1
|
Otrok je lahko prijavljen samo na istem naslovu kot mati-preverjeno!
|
|
|
|
Različna stalna naslova matere in otroka 5.9.2005 23:22:57
|
|
|
|
Anonimen
|
Če sta mati in oče poročena, pa kljub temu nimata enakega stalnega bivališča, je lahko otrok prijavljen kjerkoli, pri materi ali pa pri očetu.
Enako velja za notarsko overjene izvenzakonske skupnosti...
Pri samohranilkah pa je otrok prijavljen tam kot mati...
|
|
|
|
Različna stalna naslova matere in otroka 6.9.2005 19:13:46
|
|
|
|
Golobček
|
Se strinjam z mio-1
|
|
|
|
Različna stalna naslova matere in otroka 6.9.2005 19:25:41
|
|
|
|
mojčca
|
No, danes sem se še enkrat pozanimala kako je s tem in dobila naslednji odgovor:
- po novem lahko otroku določiš naslov kjerkoli (tudi na različnem naslovu od staršev - recimo pri starih starših
- v porodnišnici po novem dobiš izjavo o stalnem
prebivališču otroka, ki jo je nujno potreba izpolniti in jo potem skupaj z obvestilom pošljemo na register, da imajo oni črno na belem otrokov naslov
|
|
|
|
Različna stalna naslova matere in otroka 7.9.2005 10:59:43
|
|
|
|
Špacka
|
Ne vem, če se je trenutno kaj spremenilo, ampak včasih je bilo tako, če mati in otrok nista bila prijavljena na istem naslovu, potem mati ni dobila bolniške za otroka.
|
|
|
|
Različna stalna naslova matere in otroka 12.9.2005 10:34:03
|
|
|
|
ursa_p
|
Tudi meni so rekli na socialni. Ce bom imela z otrokom razlicen stalni naslov (ocitno je to ze mozno), bom morala za starsevski dodatek vloziti vlogo v obcini kjer imam jaz stalni naslov, vlogo za otroski dodatek pa v obcini, kjer ima otrok stalni naslov!
In glede obrazca v porodnisnici je cisto res ... soseda ima enake "probleme", pa je samo izpolnina obrazec, tako da tudi patronazna hodi tja, kjer je bilo napisano na obrazcu v porodnsnici!
Lp, Ursa
|
|
|
| Stran: [1] |
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?