|
RE: Razbijanje srca, slabost.... 17.12.2009 9:48:12
|
|
|
|
mika
|
Men se to dogaja ob velikem stresu oz. ko ta mine. Zato se je tebi dogajalo zvečer in sedaj zjutraj. Da umiriš srce, zakašljaj ali pa naredi počepe. takrat se pospeši krvni obtok in kri pod istim tempom in enakomerno pride v srce. Ko pa ti začne naenkrat nabijat, pomeni da je prišla večja količina krvi do srca, kot ponavadi, zato pride do aritmije(razbijanja), da lahko kri 'prepumpa'. Tako je meni razložil kardiolog. Se pravi zakašljaj in 'poslušaj' kako se srce umirja. Če boš zapaničarila, boš dobila občutek, da izgubljaš zavest. Enakomerno počasi dihaj in se bo srce umirilo. Kot je kayica napisala, gre za tesnobo in lahko vodi v anksioznost. Jaz sem bila na tem pred pol leta. Poleg srca sem imela občutek, da se mi je zožalo grlo, kot da bi me kdo dušil, nastali so mi mravljinci v ustnicah po celi glavi in sem mislila, da bom enostavno padla v nezavest. Nisem mogla ne pit ne jest. Lahko sem šele, ko sem spila pomirjevalo . Ampak kaj....od tega lahko postaneš odvisen in sem spila tbl. samo, če me je zagrabilo v službi. Doma sem pa ob napadu tesnobe, mirno dihala in počakala, da mine. Delala sem tudi meditacijske vaje za sproščanje. Enostavno sem se odločila, da to moram premagat sama. Tako kot sem si z živciranjem povzročila, tako moram s sproščanjem odpravit. In mi je uspelo. Tebi je sedaj grozno, ko ti 'le ' srce nabija. Pol si pa poskusi predstavljat, koktejl srca in tega kar sem ti opisala. Ne moreš si mislit, kako te psiha lahko fizično prizadene. Za začetek vzami mogoče kak Presen, da se pomiriš...od tega ne moreš bit odvisen Bi pa bilo fajn, da greš k zdravniku, kot so ti napisale pregled ščitnice in kardiolog, da te pregledajo in izločijo kakšne motnje. Kar ti pa res polagam na srce, pa poskusi obvladat stres. Loti se sprostitvenih vaj ali športa, ne si dovolit, da te stres čisto prevzame. Jaz si tega ne dovolim več.
|
|
|