Gina
|
Aha, ti imaš tega ta velikega. Jaz bi ga v tla zabetonirala, če se le da, potem bi pa delala spodnjo plast iz konjskega gnoja, ker je topel in segreje zemljo, potem bi čez normalno nasula. Samo zdajle si skoraj že malo pozna za pripravo vsega skup, ampak ajd, vseeno bo vse skup prej, kto če seješ ven, ker je itak še premrzlo. Uporabljala bi ga spomladi za zgodnje setve (solata, berivka, kolerabica, špinača..), če ti je bolj všeč, da imaš hiter pridelek česarkoli pač, kar ljubite, pa sicer potrebuje dlje časa, da zraste oz. več toplote, potem bi tisto posejala - možnosti je res veliko, pa za vzgajat sadike (skoraj čisto vse, kar ti srce poželi), poleti pa za tiste kulture, ki potrebujejo toploto (paradižnik je sploh super, če ga imaš na pokritem, vendar moraš pazit, da dobro zračiš, pa kakšne paprike, malancane...). POzimi bi not imela zimske reči (motovilec, blitvo, kolerabo, zimsko solato, mogoče pa tudi brokoli, ker bi dlje zdržal v zimo pa mogoče celo koromač iz istega razloga). Pazi edino, da ti not ne pride pršica in plesen, ker se rajši naselita v takih ugodnih razmerah kot kje drugje. Zračit moraš fino, pa čistit. Ti kar zavidam, jaz bi tudi imela. Čist prec. Največja želja mi je to že par let skup, od vsega materialnega ta hip. Samo ne pridem na vrsto. Ampak enkrat slej ko prej si ga bom nabavila. Aha, še to, notri imaš lahko tudi reči, ki ti sicer ne bi prezimile, recimo rožmarin in če premoreš kakšno rastlino, ki ji ravno kakšna stopinja zunaj zmanjka za prezimovanje, bi najbrž tudi tako lončnico zunanjo lahko prezimila tam. Tudi če ne ogrevaš. Pa še to, odvisno kje stanuješ. Tole kar sem ti pisala, je za celinsko Slovenijo predlog.
< Sporočilo je popravil Gina -- 14.3.2010 14:34:03 >
|