Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Rast zobkov - vrstni red 4.2.2006 18:36:59
|
|
|
|
* Mateja *
|
Nejc je imel najprej enke spodaj, nato dvojke zgoraj, nato pa šele enke vmes zgoraj,..itd. Tako, da pomoje ni nekega pravila. Nam je bilo pa ful smešno, ko so mu tako zobki rasli, ker je bil kot mali vampirček.
|
|
|
|
RE: Rast zobkov - vrstni red 4.2.2006 18:43:48
|
|
|
|
KIRA
|
povrst in izmenično spodaj - zgoraj - spodaj - ugoraj... sedaj je 18m stara pa jih ima 12.
|
|
|
|
RE: Rast zobkov - vrstni red 4.2.2006 19:57:52
|
|
|
|
alenkapk
|
Naš mali je dobil enke spodaj, potem levo dvojko zgoraj, levo enko, desno enko in desno dvojko . Zdej mu pa že spet slina teče ven v potokih, pa vse si v usta tlači Star je pa skor eno leto.
|
|
|
|
RE: Rast zobkov - vrstni red 4.2.2006 20:29:54
|
|
|
|
eva1
|
Vrstni red izraščanja naj bi potekal takole: spodnje enikce zgornje enkice zgornje dvojikce spodnje dvojkice zgornje štirice spodnje štirice zgornje trojke spodnje trojke spodnje petice zgornje petice Pri nam je bilo malo drugače-najprej so izrasle spodnje enkice(4-5mesec), potem pa v eni noči(8 m) zgornje dvojkice, čez par dni še leva spodna dvojkica, potem spet v parih dneh obe zgornji enikici, pa čez kašn dan še spodna desna dvojka...razen prvih dveh zobkov, so potem vsi ostali izrastli v skupno 3 tednih..sedaj so na pohodu zgornje štrice, vsaj mislim tako, kr mali itak ne pusti, da bi mu po ustih gledala
|
|
|
|
RE: Rast zobkov - vrstni red 4.2.2006 22:33:55
|
|
|
|
k1
|
eva1, hehe, madonca so se nastreljali ven. mi smo si pri 11,5m učakali samo spodnji enkici. torej nas vse to še čaka. upam da kmalu!
|
|
|
|
RE: Rast zobkov - vrstni red 6.2.2006 7:38:23
|
|
|
|
puncica
|
Naša je najprej dobila pri 11 mescih spodnje enke, potem zgornje enke potem spodnje dvojke pa zgornje dvojke, zdej pa spodnjo štirko, na drugi spodnji štirki ji je kr eno divje meso zraslo, ki je čez noč kr izginilo, pa sva ful paniko peljala o trojkah pa ne duha ne sluha. tako da pri 20 mescih imamo 8,5 zob
|
|
RE: Rast zobkov - vrstni red 6.2.2006 10:37:22
|
|
|
|
Anonimen
|
A kdo ve, kdaj naj bi petke zrasle?
|
|
|
|
RE: Rast zobkov - vrstni red 26.10.2008 20:21:07
|
|
|
|
Anonimen
|
MAlo bom osvežila to temo, ker me nekaj zanima. Po vsem kar berem mi je tole pri našem otroku popolnoma zmedeno oz. zmedena sem jaz. Danes sem opazila prvi zobek, ki pa je verjetno že kar vsaj nekaj dni zunaj. In to ni spodnja enka kot običajno ampak zgornja štirica. Punčka pa je stara 1 leto. A je to normalno, ali se moram kaj oglasit pri njeni zobozdravnici glede tega vrstnega reda?
|
|
|
|
RE: Rast zobkov - vrstni red 26.10.2008 20:21:54
|
|
|
|
Volga
|
IZVIRNO SPOROČILO: Meta. A kdo ve, kdaj naj bi petke zrasle? Uf, po moje pri enih štirih, petih letih, ne vem več točno.
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 26.10.2008 20:43:23
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: Rast zobkov - vrstni red 26.10.2008 22:44:06
|
|
|
|
2ursae
|
IZVIRNO SPOROČILO: Meta. A kdo ve, kdaj naj bi petke zrasle? našmu so okol 2. rojstenga dneva
|
|
RE: Rast zobkov - vrstni red 27.10.2008 5:37:02
|
|
|
|
Anonimen
|
No, pol so naše štirice ''prezgodaj'' zunaj, pa tudi mi nismo vedeli kdaj so zrasle. Bomo šli kar k zobozdravnici, da vidimo, kje so ostale enke in dvojke.
|
|
|
|
RE: Rast zobkov - vrstni red 27.10.2008 8:31:07
|
|
|
|
blak
|
IZVIRNO SPOROČILO: eva1 Vrstni red izraščanja naj bi potekal takole: spodnje enikce zgornje enkice zgornje dvojikce spodnje dvojkice zgornje štirice spodnje štirice zgornje trojke spodnje trojke spodnje petice zgornje petice Našemu so rasli v tem vrstnem redu...po jusu . Začeli so pri 6ih mesecih, pri 26m je imel vse. IZVIRNO SPOROČILO: Meta. A kdo ve, kdaj naj bi petke zrasle? Prvo petico je dobil pri 21mesecih in potem vsak mesec eno novo, skoraj točno na datum Zdaj pa ima za peticami vse belo in čisto trdo. A so to že šestke? Kdaj le te zrastejo? S stalnimi ali kaj prej?
|
|
|
|
RE: Rast zobkov - vrstni red 27.10.2008 11:01:28
|
|
|
|
Anonimen
|
Našemu so najprej zrastle spodnje enke, potem zgornje enke, potem spodnje dvojke in nato še zgornje. Zdaj pa kar štirica al petica zgornja , na obeh straneh.. Ne vem, neki zgodaj se mi zdi. Pišete da po 2. letu, naš ima 13.mesecev .
|
|
|
|
RE: Rast zobkov - vrstni red 27.10.2008 20:06:13
|
|
|
|
ZmajTolovaj
|
Hja. Mi smo spodnji enki dočakali pri 11 mesecih. Potem pa dolgo nič, zadnjič pa vidim, da se sveti zgornja enkica. Pri 15 mesecih. Zdaj ima dva zoba in pol, tista enkica je nekako 2 milimetra zunaj. Včeraj pa na previjalni leži in se smeje, pa vidim zgoraj obe štirici - me je skoraj kap. Pa vidim, da to ni nič posebnega Tako da ima tudi še par vrzeli za zafilat
|
| Stran: [1] |
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?