kunigundek
|
Prejšnja splava sta bila oba na isti dan. 5 tednov 4 dnevi, ampak občutek je bil pa drugačen. Prvič me je samo zbodlo v trebuhu in priteklo je malo sveže krvi, čez dve uri še enkrat. Potem se je vse umirilo, tri dni sem bila v bolnici na opazovanju. BHCG je pričel padati in na kontroli je bila maternica čista in prazna. Drugič pa je BHCG tudi padal, namesto rasel, tako da sem nekako pričakovala, kaj bo. In je prišlo spontano do krvavitve. Je bila pa vrednost BHCG 14. dan po transferju vedno nizka, pod 100. Ne, niti tokrat ni nadvse nekomplicirano in dolgočasno, prej obratno. Vstavili so mi dva zamrznjenčka. No, BHCG je priden. 12 dni po transferju 270 in se lepo podvaja. 5 tednov 4 dnevi je pri meni dan za živciranje in tudi tokrat je bil ... krvav izcedek. Minimalno, samo enkrat, ampak dosti za paniko. Takoj sem klicala zdravnika, je rekel, da če krvavitev ni obilna in je ne spremljajo krči, nima smisla zganjati panike. Po nekaj dnevih naj bi samo izzvenelo. Sledilo je par dni rjavega izcedka, pa se je umirilo. Naslednji zabavni teden je bil šesti. Nekaj čudnega sva morala pojesti, ker je tudi mojega zvijalo v želodcu, jaz sem pa tudi imela od driske do bruhanja vse sorte, ampak ko te v trebuhu tišči, seveda pomisliš na najhujše. In sem šla zjutraj v bolnico, 6 tednov in 1 dan. Sem imela lep dolg podroben UZ, kjer je bil viden plodek, tudi neko utripanje, velikost vsega je bila OK, edino gestacijska vrečka ni bila povsem pravilne oblike. Ko so prišli izvidi, so rekli, da v primeru, da ne bo kakšnih bolečin, vse izgleda dobro. Pri 6 tednih in 4 dneh pa sem imela prvi "uradni" UZ. Trajal je 20 sekund, Povzetek: plodek viden, GV je, utrip ?. Pridite čez 14 dni. Nadaljevanje sledi čez en teden ... Do takrat mislim pozitivne misli in upam na najboljše. Da bo čimprej vse nadvse nekomplicirano in dolgočasno
|