|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Rak 2
4.10.2006 19:54:49   
Paradiznik
Pozdravljene!

Mogoče se še spomnite ko sem vam pozno jeseni napisala kako so mi odkrili raka na materničnem vratu??? No takrat sem vam obljubila da vam povem kako bo šlo naprej.

Torej konec poletja sem imela operacijo - konizacijo. Odstranili so mi kar precejšen del materničnega vratu, ker je rak bil kar razrasten. Danes pa sem imela pregled po operaciji. No ja takrat so vsi govorili kako je to rutina, kako je potem vse ok, kako je to čist neki nepomembnega. Dreka dva.

Danes sem zvedela da je ena mala pikica raka ostala, da pač je to res čist mini pikica in da je situacija taka da bomo to pikico sedaj nadzirali. Da je čisto možno da bo ta pikica ostala pikica še 10-15 let. Ampak ker nikoli ne bomo vedeli kaj bo z njo bom kar pogosto na pregledu pri g. Preden me je pregledal mi je namignil, da bi se lahko ponovilo konizacijo ali pač odstranili to pikico z laserjem, a očitno so mi odstranili že toliko, da mi že nimajo kaj odstranjevati. Tako da očitno če bo karkoli potrebno odstraniti bo to vse.

Kontrolo imam čez tri mesece, do takrat so mi vzeli en vzorec za hpv (al kakšna je ta kratica, pozabuuser posted image ). Pol pa kontrole naprej. Je pa vmes parkrat g zaklel čez naše zavarovalnice kako fajn so zakon nardil, da še nujno potrebnih preiskav ne krijejo.

Tako punce moje drage, še enkrat vam pravim, kakor vam je težko hoditi k g naj vseeno to postane vaše vsakoletno opravilo, ker nikoli ne veš kdaj pade po tebi.

Zdaj pa grem mal poštudirat kako in kaj naprej. Sem premišljevala, da bi tega mojga rakca poimenovala z imenom, mogoče bo potem dal mir. Torej imate kakšen predlog?

Lep pozdrav vsem in hvala za vse spodbudne besede, ki ste mi jih dale takrat, so pomagale. Pa kot takrat vam tudi tokrat pišem zgolj v opozorilo, da teli pregledi pri g niso le nadležni, ampak so nujno potrebni in da je bolje vsako leto plačati preiskavo brisa, ker meni je zadeva napredovala izredno hitro. Konec koncev so mi zadnjič vzeli bris maja04 po porodu in sedaj zopet februarja 06 zopet po porodu. Če nebi rodila bi mi ga vzeli šele čez dobrega pol leta. Pa mi je prijateljica namignila, da potem bi šla sigurno maternica stran.

Zdaj pa šibam počivat, da si glavo prepucam, pa dojamem kaj se mi sploh dogaja.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Rak 2
4.10.2006 20:01:35   
jazz
Želim ti vso srečo naprej iz vsega srca. Moram reči,da bom sama zelo pozorna na to,ker so v kratkem zaradi tega dreka(ne moreš drugače reči)moji stari mami odstranili eno prso in mamici celo maternico. Vse kar lahko rečem je to,da je treba življenje imeti rad,gledati pozitivno naprej in skušati čimbolj uživati lepe trenutke. Drži se!!!!

Lep pozdrav! K

(odgovor članu Paradiznik)
Neposredna povezava do sporočila: 2
4.10.2006 20:38:34   
Magi*
tole z brisi na 3 leta je res ena najbolj glupih pogruntavščin. jaz sem imela pred porodom brise (papIII) in zato preglede na 3 mesece... potem je prišla vmes še ena druga težava in smo to dali malo na stran. v času, ko smo se ukvarjali z drugo težavo, se je bris popraviluser posted image  G je rekel, da se tudi to dogaja. po porodu je bil izvid še vedno dober in zato so me naročili čez 3 leta. seveda tega nisem upoštevala in sem prišla na pregled po enem letu. sestra me je nadrla, zakaj hodim na pregled, če je bilo vse v redu in če se zavedam, da bo samoplačniški. ja itak, da se zavedam in ja ga zahtevam. obljubili so mi, da me obvestijo v primeru, da kaj ne bo v redu. ampak nekaj v meni mi ni dalo in sem čez 3 tedne klicala, pa sem bila spet nadrta. in rezultat: bris ni bil v redu. potem pa neka kvazi opravičevanja... v ponedeljek imam pregled za HPV (to je humani papiloma virus, ki naj bi povzorčal razvoj spremenjenih celic). mimogrede, konec novembra naj bi tudi v Slovenijo prišlo cepivo za HPV, ne vem pa še ali deluje tudi na že okuženih?

v glavnem, punce res hodite pogosteje na preglede. je že res, da se te spremembe v večini razvijajo dolga leta, morda desetljetja, ni pa nujno.

tebi Paradiznik pa želim, da bi premagala še tisto pikico, ki ti je ostala. a pa je bila diagnoza rakava spremeba ali predrakava sprememba. sprašujem zato, ker običajno slednje spremljajo, rakave tvorbe izrežejo ne glede na vse. saj vem, da je večini ljudi govoriti o tem zoprno, ampak tudi to je življenje. več kot bomo vedeli, lažje nam bo. user posted image

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

Neposredna povezava do sporočila: 3
4.10.2006 20:48:40   
copka
ko pomislim, kaj delajo v zdravstvu, mi gre kar na jok. Pa to ne govorim kar v tri dni, ampak po tem, kako iz malomarnosti, povrsnosti in brezbriznosti ljudje tudi umrejo.

In kako prav imas, da so ti preventivni pregledi, vec kot nujno potrebni. Mami je sla kao na odscip, zdravnica(ki je pac bila dezurna), pa ji je rekla, da vidi neko spremembo na MV in ce jo je G opozoril na to. Moja mami pa jo je samo pogledalauser posted image . Ce ne bi ona opazila, bi bilo lahko se kaj hujsega.

Morda bo ta pikica ostala samo mala pikica (hvalabogu, da so jo vsaj opazili), upam da bodo na teh pregledih bili malo bolj pozorni. In kot si sama rekla, redna kontrola je zelo pomembna.

Verjamem, da bo vse dobro, user posted image  tale je pa zate- za zelo pogumno zensko!

(odgovor članu jazz)
Neposredna povezava do sporočila: 4
4.10.2006 20:55:36   
paris
Draga Paradiznik!
Saj vem, da je vsaka beseda tolažbe piškava, samo ti veš kako se počutiš! Ampak jaz ti bom vseeno rekla, razmišljaj pozitivno in pogumno pojdi naprej! Sama veš, da diagnoza še nič ne pomeni, ljudje so popolnoma ozdraveli tudi pri veliko slabših prognozah!
Močno, močno bom držala pesti in v mislih bom s tabo! Drži se punca!user posted image

Ljubezen sta prostor in čas, merjena s srcem.
(M. Prust)

(odgovor članu Magi*)
Neposredna povezava do sporočila: 5
4.10.2006 21:57:22   
Gina
IZVIRNO SPOROČILO: copka

ko pomislim, kaj delajo v zdravstvu, mi gre kar na jok. Pa to ne govorim kar v tri dni, ampak po tem, kako iz malomarnosti, povrsnosti in brezbriznosti ljudje tudi umrejo.

Na žalost se moram strinjat z zgoraj napisanim.

Spomnim se, ko si pisala. Sploh se ne zavedamo, kaj imamo, dokler smo zdravi. Mene vedno presune, ko preberem zgodbe, kot je tvoja. Iz vsega srca ti želim, da bi popolnoma ozdravela user posted image user posted image user posted image  in to čimprej user posted image user posted image user posted image . Drži se, punca. user posted image

(odgovor članu copka)
Neposredna povezava do sporočila: 6
4.10.2006 22:30:56   
nejcko
Tudi jaz, držim pesti zate, Paradižnik! Upam, da bo vse v redu, res iz vsega srca upam.

Kar se pa našega zdravstva tiče, lahko rečem le - denar je sveta vladar. res so marsikdaj krivi in malomarni tudi zdravniki, a najhuje je, da je o zdravju in zdravljenju ljudi začel odločati denaruser posted image

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 7
4.10.2006 23:23:54   
lelaval
Paradižnik - držim pesti, da tale pikica ostane takšna kot je. Si res pogumna ženska. user posted image
Tudi sama sem preživela konizacijo (po 2. porodu). Me pa tudi vedno pred pregledi malce muči, kakšni bodo izvidi. To pač ostane v krvi. In sedaj, po 3. porodu (no dobro leto dni po njem), ker tudi po 2. sem dolgo imela brise "na meji" in 2 leti kasneje "zbolela".

Se pa tudi jaz resnično zelo čudim našemu zdravstvu - smo na prvem mestu v Evropi po rku na MV, pa dajo g. preglede na 3 leta user posted image . Več kot le katastrofalno.

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

Neposredna povezava do sporočila: 8
5.10.2006 7:01:44   
srki
Držim pesti, da se bo vse izteklo tebi v prid in čestitke za pogum, da si se tako pogumno soočila z boleznijo in nisi kar vrgla puške v koruzu, ampak se boriš.

user posted image user posted image

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 9
5.10.2006 7:13:17   
Anonimen
Paradiznik in ostale... vse najbolje.. user posted image

< Sporočilo je popravil Tjazy -- 5.10.2006 7:16:22 >

(odgovor članu srki)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
5.10.2006 8:25:17   
mika
Se pa tudi jaz resnično zelo čudim našemu zdravstvu - smo na prvem mestu v Evropi po rku na MV, pa dajo g. preglede na 3 leta .

katasrofa in obup. Moja prijateljica je rekla, da je njena g. znorela, ko so ukazali pregled na tri leta (mislim, da sem o tem že pisala). rekla je, da so zavarovalnice mogle 'stroki' pošteno plačat za takšno trditev, ker se v treh letih lahko marsikaj zgodi. Mogoče je to res majhen % žensk, ampak za temi ženskami so družine in otroci in če bi bila samo ena ženska, ki bi v tako kratkem času zbolela, je preveč.

Paradižnik, tudi jaz ti želim, da bi pikica ostala takšna kot je, črne misli na stran in bo vse dobro. Mora bit!!!

(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 11
5.10.2006 8:56:03   
Anonimen
Ja drage moje baje je zdaj na tri leta obvezno dati bris, a so normalni v tem času te že pobere. Seveda šparati je treba.Za tiste 2 jurja kolikor stane bris.Že v enem letu se lahko marskaj zgodi.Jaz sem se kar naročila za odvzem in bom sama plačala,kaj naj čakam da se kaj zgodi in bo prepozno.Tudi vam svetujem isto vsem.Me ne bomo obogatela ali pa bolj revne za 2 jurja,država pa bo zgleda, samo življenej si lahko rešimo.
lep dan vsem

Neposredna povezava do sporočila: 12
5.10.2006 9:52:57   
tinaaja
Kolikor je meni znano, se G sam lahko odloci, na koliko casa bo delal bris. Meni ga dela vsako leto, ko sem imela papII pa na pol leta.

V sloveniji so bolj problematicne zenske, ki ne hodijo na G preglede in tukaj je problem vseh teh rakov- ker ce po 10 letih pride, je lahko ze hudo prepozno. saj so nekaj skusali delati na osvescenosti, ampak doker nisi soocen s PAP II ali visje, se ti itak zdi, da pri 20,30,.. se ti pa res ne more zgodit kaj takega.

Definitivno pa se mi zdi kontrola na eno leto zelo smislena in je jaz ne izpustim za noben dnar. Zaden bris pa sem imela PAP A - prej pa PAP II - ker so spremenili neke zadeve. AMpak zgelda,da se je nekaj izboljsalo, kljub pozitivnemu HPV testu. user posted image
Paradiznik in ostale - drzim pesti, da bo vse OK.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
5.10.2006 14:16:21   
Rožica I
Paradižnik, tako pozitivno deluješ, kljub takšni novici! Baje da takšni ljudje zmeraj zmagujejo in jaz ti to iz srca želim user posted image !

ROŽICA

(odgovor članu tinaaja)
Neposredna povezava do sporočila: 14
5.10.2006 14:40:19   
Pupica
No to je ista fora, kot je MAgi* rekla!!!
Pridem in povem, da pač poznam nov zakon, vendar da sem se odločila, da JAZ bom pa hodila na preglede vsako leto(ker se imam preveč rada)in da bom samoplačnica.

Prvo sestra glupača pametna...vam ni treba, če ni nič narobe, bla bla-...če ne bi mela tolk samozavesti kot jo mam, da jo vtišam še predno izusti še kakšno pametno, bi me clo prepričala, da sem hipohonderuser posted image ki rad skače okol zdravnikov, čeprov bi še rodila doma, če b le lahko, ne pa da b se še vsak let pajsala po 4 ure v naši vrli čakalnici.

Potem pridem do G.Povem isto.Sledi enak odgovor.Ponovim vztrajno.Aha.Ja pa sej izvid je bil vedno OK.OK, si rečem, ta je kao študirana, ji razložim svojo teroijo, da v treh letih zarad raka že lahko podelaš, ne pa da t odkrijejo.Ok, reče, nekje okol 2000 sti boste mogli pa vseen za doplačat.Hudoouser posted image Bol to kot pa da moja družina da še ene parkrat več za pogreb  ane?

Torej še ena stvar!

Vztrajanje! Naj vas ne prepričajo! Ker sestre so le ljudje.S svojimi mišljenji in prepričanji, ki pa ni nujno, da so najpametnejši in pravilni!

Glede cepiva, pa tudi jaz ne vem, kako je z tistimi, ki so že okuženi.Ima katera kakšne podatke. Jaz sem odkrila celo neko int.stran, pa je zdaj nisem našla, kjer je kr nekaj od tega napisano.Če jo najdem dodam link.

Torej če vam je kaj do vas samih, hodite prej!

paradižnik hvala ti za tole napisano.Verjamem, da ni enostavno deliti take izkušnje !user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Magi*)
Neposredna povezava do sporočila: 15
6.10.2006 7:47:36   
tinaaja
Cepivo za HPV naj bi bilo za dekleta do 26 let user posted image  kao preventiva mladostnic... zdaj pa ne vem, ce bomo ostale, ki imamo hpv + delezne kaksno cepljenje in ce sploh pomaga. V Oni je bil nekaj casa nazaj clanek na to temo...

(odgovor članu Pupica)
Neposredna povezava do sporočila: 16
6.10.2006 8:05:11   
Magi*
jaz bom v ponedeljek vprašala. sem slišala po radiu, da se menda lahko cepi tudi oboleleuser posted image  v tem primeru meni denar ni ovira.

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu tinaaja)
Neposredna povezava do sporočila: 17
6.10.2006 8:30:10   
Paradiznik
Evo mene nazaj. Saj mene poznate tuki pod drugim imenom, ampak ker običajno pozabim kliknt anonimna sem kar lepo Paradižnik.

No zdaj sem malo prišla k sebi in sem se odločila, da grem po dodatno mnenje samoplačniško, da se malo bolj pogovorim o tej zadevi, ker po pravic povedano sem bila takrat kar malo zmedena, sedaj pa se mi pojavlja miljon novih vprašanj, od tega zakaj mi ne more odstrant z laserjem, če gre res za 0.5mm veliko stvarco, zakaj čakat 3 mesece, če se mi je že sedaj stvar tako hitro odvijala, konec koncev je otrok star 10 mesecev, na pregledu po porodu sem pa imela papII, kaj je s tem ceplenjem za starejša od 26 in za bolne. Malo morje vprašanj. Konec koncev me najbolj skrbi kaj bo če me pustijo takole na čakanju in se zadeva na hitro razraste in na koncu bo še odstranitev vsega premalo?

Ma bom o tem premišljevala drug teden. Sedaj je vikend in zunaj je krasno vreme, grem na sprehod.

Lepo se imejte in če katera ve za kakšnega privat ginekologa, ki se ukvarja z takimi stvarmi bi prosila za kakšno številko. Aja lokacija pa LJ in okolica. No saj se tudi dlje ni problem zapeljati.

(odgovor članu Magi*)
Neposredna povezava do sporočila: 18
6.10.2006 8:47:40   
mika
Paradižnik, dobro razmišljaš, ker nujno potrebuješ še drugo mnenje. jaz sem iz štajerskega konca in ti žal ne morem svetovati,  moraš pa vsekakor it še do drugega ginekologa.
Vse dobro ti želimuser posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 19
6.10.2006 8:56:12   
Magi*
Paradižnik, me zelo veseli, da greš še po drugo mnenje in seveda, da si tako pozitivna! jaz imam privat G v LJ, ampak ti ga ne priporočam, ker je bolj furjaste sorte. prej sem pa hodila k enemu staremu profesorju, ki so se mu že takrat zelo roke tresle, je bil pa prava dušica. strokovnjak in dober človek, ampak kaj, ko ne dela večuser posted image  drugače se pa menda s tem največ ubada dr Rakar (spet, omen est nomen), ki dela na kliniki (Leonišče), mislim, da tudi privat.

drži se user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 20
6.10.2006 9:39:41   
Anonimen
Dekle vstrajaj pri svojem.Pojdi v imenu svojega zdravja,še po kakšno drugo menje,pa čeprav boš morala za to plačat.Zdravje je samo eno.
Jaz imam po konizaciji,kot oseba iz rizične skupine preglede za oduzem brisa na vsakih šest mesecev.Od operacije do sedaj sem imela že dva in glej ga zlomka PAP je vedno na II.Se pravi,da je nekdo imel prav,da ne bi smela dovolit operacije z laserjem ampak klasično metodo,ki bi zavzela vso
obolelo površino.Tako pa izgelda so sotali oboleli delčki pod brazgotinami opeklin od laserja.V takem stanju,kot je ustje moje matrnice ni mogoče
vzeti realnega brisa,ne zavzame vse površine.
Drugače pa,dekle,srečno,poskrbimo zase,ker drugim ni preveč do tega.

(odgovor članu Magi*)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?