|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Rada bi podarila oblacila, ampak,...
13.8.2010 18:00:14   
Noxy
Doma imam kar nekaj oblacil, obutve ki bi jih rada podarila nekomu,ki pomoc resnicno potrebuje.

Vem, da se lahko sedaj javi en kup ljudi, da potrebujejo in naj posljem njim ampak tukaj se poraja dvom. Enkat sem ze bila osel, ki je sel na led, pomagala nekomu, ki pa je pomoc enostavno izkoristil.

Teh forumov je en miljon, vsak ze fehta za pomoc. Da nebo zamere s kaksne strani od nekoga, ki resnicno potrebuje pomoc, ampak v vecini primerov, tudi na tem forumu se je izkazalo, da se ta dobrota samo izkorisca. Tezko najdes nekoga, ki pomoc res potrebuje.

Tudi meni ni jasno, kako lahko nekdo fehta za pomoc na miljon forumih, je non stop online... Ne vem, revezi ponavadi ne poznajo interneta, kaj sele da bi viseli na njem 24/7,...

Ce bi imela moznost, bi vse skupaj zapakirala in poslala nekam v Afriko kajti ti ljudje resnicno potrebujejo pomoc.

Torej kaj sploh zelim dosec s tem postom,.... Ce kdo pozna kaksno revno druzino oz predlog, kje in kako naj najdem le tako naj prosim napise... Pa ne mi predlagat Humano, Karitas in ne vemkaj se vse, ki imajo en kup zahtev, predno cunje sploh dostavis.

Enostavno bi rada vse skupaj nekomu podarila, nekomu ki bo za to hvalezen.

Zal, bolj si dober, bol nasankas !
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Rada bi podarila oblacila, ampak,...
13.8.2010 19:02:54   
ajataja
Jaz poznam dve družini ki si s težavo kaj kupijo,ampak ne vem za kako velika oblačila in obutev gre ,ali lahko malo več poveš.hvala

(odgovor članu Noxy)
Neposredna povezava do sporočila: 2
13.8.2010 19:12:22   
Noxy
Oblacila so vecinoma stevilke 38-40, nekaj je tudi 36 mogoce kaksne majcke,...

(odgovor članu ajataja)
Neposredna povezava do sporočila: 3
13.8.2010 19:13:44   
julka8
rdeči križ naj ne bi kompliciral... drugače pa kak mladinski dom, je tut odvisno kako velike cote so.. ali pa prek CSD-ja?če ne zaupaš takim organizacijam pa mal poglej na netu še za kake nevladne..drugač js tut poznam dost družin k si težko prvoščjo, sam tut odvisno od velikosti oblek...
upam da sm kej pomagala

lp

(odgovor članu Noxy)
Neposredna povezava do sporočila: 4
13.8.2010 20:08:14   
Ribica **
RK v LJ na Vicu 10 dni nazaj nic kompliciral - smo pripeljali, postavili v skladisce, oni pa potem to sortirajo.

(odgovor članu julka8)
Neposredna povezava do sporočila: 5
13.8.2010 20:56:54   
Dashenka
Če nimaš nobene prijateljice, znanke, sodelavke, da bi ji podarila ohranjene rabljena oblačila, potem jih enostavno spakiraj v vrečo in odloži v prvi kontejner od Humane.

Sploh ne vem o kakšnih dodatnih zahtevaš govoriš.
Če pa so oblačila precej ponošena, zaprana, razvlečena, strgana, potem pa jih prosim vrzi v koš za smeti.

(odgovor članu Noxy)
Neposredna povezava do sporočila: 6
13.8.2010 21:01:00   
Dashenka
Upss. sorryuser posted image

Šele zdaj sem videla, da ne sprašuješ kam s ponošenimi oblekicami od otrok.

Svoje stare cunje pa brez kakršnekoli sentimetalnosti spakiraš v vrečo za smeti in odložiš v najbližji Humani.
Seveda le dobro ohranjene.

Starih cunj je namreč na svetu več kot preveč.

(odgovor članu Noxy)
Neposredna povezava do sporočila: 7
13.8.2010 21:28:19   
TaMaSa
dashenka, to pa nimas prav. Stare cunje so lahko popolnoma lepe, kot nove.
Sama imam velik karton sicer nosenih oblacil,vendar vse vecinoma le kako leto. Smo imeli eno leto res naval nakupovanja in vse firmo. Recimo, en na pogled navadni puli je bil 80€. Potem sem zanosila, nato se enkrat in te obleke kar samevajo. Za v kanto niso, niti pod razno, ker so kot pravim, skoraj nova.

Jah nic, hotela sem rect, da "stara"  oblacila, so lahko se kako uporabna.

Nas pogled nikoli ni tako popacen, kot takrat, ko gledamo sebe.

(odgovor članu Dashenka)
Neposredna povezava do sporočila: 8
13.8.2010 21:32:08   
TaMaSa
In se to. recimo cevlji. Mi jih imamo vec kot prevec in vsako sezono obvezno nove. Sem lani ocistila, nafilala s casopisom sigurno 20 parov in to le mojih. Moz jih je odpeljal svoji sestri. Na pogled bi za vecina lahko rekel, da so nova. Po tvoji logiki, naj bi romale kar v kantouser posted image

Nas pogled nikoli ni tako popacen, kot takrat, ko gledamo sebe.

(odgovor članu TaMaSa)
Neposredna povezava do sporočila: 9
13.8.2010 22:16:33   
Anonimen
Ne poznam...vse imajo večje številke.

(odgovor članu Noxy)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
13.8.2010 22:27:55   
*miska.mcc*
ah, daj no, roxy....
sigurno osebno poznas kako osebo, ki bi bila vec kot vesela oblacil. saj so sosede, mamice sosolcev od otrok, znanke v trgovini.
poglej in prestudiraj, katera jih najbolj rabi.
nikoli ne bos naredila pravilno. vedno bo se nekdo, ki jih bolj rabi.

naredi po svoji vesti

....v glavnem.....komaj čakam poletje!!!!!!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
13.8.2010 22:32:25   
Anonimen
Oblačila te velikosti sem običajno dajala mlajšim puncam - najstnicam. Niso pa bili modeli za bakice, tako da so bile vesele..Zdaj jih pa niti ne menjam več..

(odgovor članu *miska.mcc*)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
13.8.2010 22:32:58   
Tula
Mi spravljamo vsa naša oblačila in obutev kar v vreče in odpeljemo v Humanin kontejner. Kar je uničeno, gre v smeti, vse ostalo pa tja in vem, da bo marsikomu prišlo prav.

Tia 26.11.2002
Lea 16.7.2005
Matija 11.11.2009

(odgovor članu Noxy)
Neposredna povezava do sporočila: 13
13.8.2010 23:32:14   
Gina
IZVIRNO SPOROČILO: Tula

Mi spravljamo vsa naša oblačila in obutev kar v vreče in odpeljemo v Humanin kontejner. Kar je uničeno, gre v smeti, vse ostalo pa tja in vem, da bo marsikomu prišlo prav.

Samo btw, humana ni humanitarna organizacija, samo ime ima zavajajoče. Oblačila prodajajo naprej. Ne glede na to jaz raje vržem tja, kot v smeti. Pa tudi sicer nimam težav s tem, da bi se sekirala, a bo kdo to izkoristil, da mu nekaj dam, ali ne. Če jaz tako ali tako lahko dam nekaj ali v smeti ali nekomu, se bom odločila dat raje nekomu- a ni to logično. In se ne bom več ukvarjala s tem, kaj on s tem dela. Zaradi mene, naj da pa v smeti. Ne rauzmem ljudi, ki podarjajo naprej, potem so pa ogorčeni, ker se z rečmi ne dela kot so oni menili da se bo. To je isto kot zahtevat kaj naj s tvojim imetjem delajo po tvoji smrti tvoji dediči. Naj delajo kar hočejo. Njihov problem. Ni več tvoje. Isto je s katerokoli podarjeno rečjo. Daš ane, daš...z namenom da delajo kar hočejo...četudi prodajajo - to ni več tvoj problem. Podarjaš zaradi sebe.

(odgovor članu Tula)
Neposredna povezava do sporočila: 14
13.8.2010 23:32:55   
Spark
Jaz pa sem kar vesela, da se najde nekdo, pa če tudi ni finančno obremenjen, ki mu je všeč to kar podarim, in bo z veseljem še ponosil za menoj.
Meni je hudo ko vidim, kako hitro se naveličamo nekatarih stvari in zmečemo absolutno preveč denarja in za cotke in za vse ostalo.In vsega tega se nabere res preveč. In s tem tudi pridelamo preveč smeti.
Se spomnim še srednje šole, ko smo si prijateljice menjavale puloverje, srajce,... prav luštno je bilo.
Mislim pa da je še preveč ljudi okoli nas, ki pa bi bili res potrebni take vrste pomoči.

(odgovor članu Tula)
Neposredna povezava do sporočila: 15
14.8.2010 7:51:09   
Dashenka

IZVIRNO SPOROČILO: TaMaSa

dashenka, to pa nimas prav. Stare cunje so lahko popolnoma lepe, kot nove.
Sama imam velik karton sicer nosenih oblacil,vendar vse vecinoma le kako leto. Smo imeli eno leto res naval nakupovanja in vse firmo. Recimo, en na pogled navadni puli je bil 80€. Potem sem zanosila, nato se enkrat in te obleke kar samevajo. Za v kanto niso, niti pod razno, ker so kot pravim, skoraj nova.

Jah nic, hotela sem rect, da "stara"  oblacila, so lahko se kako uporabna.

Da ne bo nesporazuma: Ja, seveda so lahko stara oblačila, ki se ti valjajo po omarah lahko lepa, lahko so bila le enkrat nošena.
In ta sodijo v zabojnik Humane.

Če pa so ponošena, potem pa nikamor drugam kot v koš za smeti.

(odgovor članu TaMaSa)
Neposredna povezava do sporočila: 16
14.8.2010 9:27:22   
mateyka
za Humano nisem sigurna da pride vedno na pravi naslov. zadnjič sem videla cigane, da so eno svojo smrkljo not v uno loputo stlaćli, jo obrnili, da je padla v kontejner in potem je gor nafilala vreče na loputo in jih je gor potegnil en mulo od zunaj. ta trejtja je čakala pri avtu in mulo ji je metal vreče z lopute, da jih je zlagala zadaj v avto. ko je bil kontejner prazen, je šla smrklja v kontejnerju spet na loputo in jo je mulo potegnil ven. nato so jo skupaj v avtu pobrisali z vrečami.

prvo sploh nisem dojela kaj se dogaja, ko sem šla mimo. šele potem ko sem mal premislila in nazaj pogledala, sem videla kako uno smrkljo na koncu ven iz kontejnerja vlečejo user posted image je pa zgledal kot da so že uigran tim..

(odgovor članu Dashenka)
Neposredna povezava do sporočila: 17
14.8.2010 9:46:11   
Najaa
Jaz večinoma dajem ljudem, ki res rabijo. Vrgla sem tudi že v Humano,sam mi je boljši filing, da dam nekomu, ki ga poznam.

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 18
14.8.2010 14:56:41   
Anonimen
Jaz pa sem kar vesela, da se najde nekdo, pa če tudi ni finančno obremenjen, ki mu je všeč to kar podarim, in bo z veseljem še ponosil za menoj.

Enako, sploh moje obleke.
Pri otroških je drugače.

Zato rada svoje dajem mlajšim puncam, ker to rada nosijo in menjajo. Nekatera bolj poslovna oblačila dam celo svojim prijateljicam in kolegicam - tisto, kar jim je všeč, saj običajno ljudje, ki so na socialnem robu, niti nimajo takšne službe, da bi jim oblačila sploh prišla prav.

(odgovor članu Spark)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
17.8.2010 12:41:24   
Misek
IZVIRNO SPOROČILO: milijonarka

Zato rada svoje dajem mlajšim puncam, ker to rada nosijo in menjajo. Nekatera bolj poslovna oblačila dam celo svojim prijateljicam in kolegicam - tisto, kar jim je všeč, saj običajno ljudje, ki so na socialnem robu, niti nimajo takšne službe, da bi jim oblačila sploh prišla prav.

Jaz vse odpeljem brezdomcem. Veseli so vsega - tudi posteljine, kaksnega povstra, stare deke, brisac...., da o perilu niti ne govorim.

http://www.youtube.com/watch?v=h-8PBx7isoM&feature=related

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 20
20.8.2010 20:09:16   
Noxy
Hvala vsem za take in drugacne predloge. Na koncu sem ugotovila, da je v tej preljubi Sloveniji kar "prevec" hvaleznih ljudi, ki bi znali karkoli ceniti.

Tako sem se odlocila, da nafilamo kombi in posljemo stvari na Kosovo. Reakcija ?? Predstavljajte si ljudi, ki dejansko cenijo človeško pomoč !

Tako da, če se kdorkoli najde z odvečnimi obačili ali čemerkoči naj se mi javi. Stvari bojo zagovoro romale v prave roke !

P.S. Misek; dobra ideja (ena izmed redkih) ! To, da naj vrzem stran stvari, češ kdo bo to imel, so enostavno ideje za v okvir. Kolk je ljudi, ki nimajo NIČ, mi pa bi stvari metali stran ?

Pa LP

(odgovor članu Misek)
Neposredna povezava do sporočila: 21
20.8.2010 20:55:47   
puppa
Se strinjam z Gino!

Če misliš podariti, podari.
če pa misliš podariti samo pod pogojem, da se ti bodo klanjali do nezavesti in se ti na vse pretege zahvaljevali, pa tega raj ne naredi. Ker boš v vsakem primeru razočarana.

(odgovor članu Noxy)
Neposredna povezava do sporočila: 22
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?