Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Rad bi sedel - kateri stolček? 11.12.2005 16:08:24
|
|
|
|
sinderela
|
Pa še nekaj ne zanima - koliko časa ste uporabljale stolček z mizico oz. do kolkšne starosti otroka je uporaben ? naš mali je zdaj star 7 mesecev in ga imam kar v vozičku v stanovanju. zato tudi nujno rabim stolček, ker nam zmanjkuje porostora.
|
|
RE: Rad bi sedel - kateri stolček? 11.12.2005 18:07:54
|
|
|
|
Anonimen
|
MOj še ne sedi, vendar bomo definitivno nabavili Peg perego prima papa. Z vsako, s katero sem govorila, ga je zelo pohvalila. Pa tudi izredno lepi in praktični so.
|
|
|
|
RE: Rad bi sedel - kateri stolček? 11.12.2005 18:27:45
|
|
|
|
* Mateja *
|
Mi imamo uni stolček, ki ima mizico in smo ful zadovoljni. Nejc lahko packa in se ne umaže tako močno. Pa še igra se lahko na mizici. Smo pa kupili kar enga od neke leve znamke, sam je uredu in mislim, da ni šans, da bi se prevrnil oz. da bi otorok padu ven.
|
|
|
|
RE: Rad bi sedel - kateri stolček? 11.12.2005 18:53:44
|
|
|
|
Anonimen
|
Tudi mi imamo Prima pappa od Peg Perego,še od prve hčerke.Najprej je jedla na tisti mizici,ki je zraven,potem pa smo jo dali dol in je sedela z nami pri mizi in to do 4.let.Potem pa ga je imela za se igrat.Ful trpežna zadeva,je zdržal osem let.Upam,da jih bo še ene par.Zdej ga ima pa tamala (6mes).Sicer še ne je,se pa ful rada igra v njem,ker ima vse igrače pred sabo.Jaz sem obe dala v ta stolček,še preden sta sedeli,ker lahko nagneš sedeš.Ven pa tudi ne more pasti,ker ima varnostni pas. Ta stolček se mi zdi ful varen,medtem ko se mi eni od Brevija zdijo ful čudni,taki štorasti,ne vem...
|
|
|
|
RE: Rad bi sedel - kateri stolček? 11.12.2005 19:31:45
|
|
|
|
anckabancka
|
Mi smo pa danes kupili prima pappa in ga naš petmesečnik že preizkuša. Splača se ti ga kupiti v baby centru ker so ta mesec v akciji in se kar precej pozna pri ceni. V glavnem, naš otrok uživa prvi dan v njem, ker je razgled veliko boljši kot iz ležalnika!
|
|
|
|
RE: Rad bi sedel - kateri stolček? 11.12.2005 19:46:51
|
|
|
|
KODA
|
Mi imamo Prima Pappa.Dobro nam je odslužil.Tastarejši nikakor ni hotel sedeti v njem.Tamlajšega ,pa pri treh letih,komaj ven dobimo.Še zdaj sedi v njem pri kosilu.Pa ko gleda risanke,si zmeraj pririne stolček pred ekran.
|
|
RE: Rad bi sedel - kateri stolček? 11.12.2005 20:25:44
|
|
|
|
taška30
|
Mi imamo trip trap (original), mizico pa od une druge firme, ki dela triptrapu podobne stole. Mizica stane malo manj kot 4 jurje in čist paše na trip trap stol.
|
|
|
|
RE: Rad bi sedel - kateri stolček? 11.12.2005 20:32:14
|
|
|
|
Seven*
|
Meni se pa zdijo razne Primme pape in podobni stolcki totalni nateg mladih mamic.. Ko sem kupovala stolcek sem bila predvsem pozorna kako se ga da ocistit in kako dolgo bo lahko otrok v njem sedel. Res je, da je vseskupaj tudi odvisno od otroka, ampak jaz si pri Jakobu tezko predstavljam da bi sedel v taksnem stolcku. Vsake toliko casa si namrec zvrne jogurt ali puding na glavo in ga razmaze po celem stolcku.. Trip trap ima ful ravnih povrsin. Vseskupaj samo obrisem z gobico. Razni drugi stolcki pa imajo veliko zavojev, luknjic.. Super stolcek je tudi tisti za 15 evrov iz IKEE. Zelo poceni stol pa strasansko funkcionalen. Tega imamo pri babici.. Problem raznih primapap je tudi, da so VELIKI. V primeru majhne kuhinje ga nimas kam dat. Tudi ce ga zlozis je se vedno velik.. In potem se ti preklada sem in tja. TripTrap lepo pospravis k mizi in izgleda kot normalen kuhinjski stol in lep kos pohistva. Ja mlade mamice padamo na reklame in na estetiko. Saj ima ful nekih naklonov in nevemcesa. Ampak moramo se vprasati, ce te stvari dejansko rabimo..
|
|
|
|
RE: Rad bi sedel - kateri stolček? 11.12.2005 22:02:46
|
|
|
|
Barči78
|
Se popolnoma strinjam s Seven, tudi fizioterapevti ne priporočajo teh stolov, kot so npr. Prima pappa od Peg Perega. Sploh pa je stolček namenjen hranjenju in ne spanju, glede na to, da ima stol več naklonov. Mi smo za lesen stol, pa še dolgoročno gledano je uporabnejši.
|
|
RE: Rad bi sedel - kateri stolček? 11.12.2005 22:43:06
|
|
|
|
bobek05
|
Mi imamo Peg Perego Diner.. Smo kupili novega, ker si nismo imeli od kod sposodit zankrat še nimamo od spredaj mizice, ker Anej še ne je samostojno, pa če bi mu dala na mizico igrače, bi bil cel cirkus - potem se samo igra, pa ven pljuva, če pa je njegova pozornost na meni, pa pridno je.. Jaz mu dam običajno v roke kakšno plastično žličko ali manjšo igračo..
|
|
|
|
RE: Rad bi sedel - kateri stolček? 11.12.2005 23:11:05
|
|
|
|
frutka_
|
Naš mali ima PP Prima Pappa in sem zelo zadovoljna je pa čiščenje res težje kot pri enostavnih linijah. Jaz sem problem rešila tako, da ga čistim z vlažnimi robčki in sedalo le posesam (po potrebi). Meni osebno se stolček Stokke Trip-trap zdi zelo praktičenin lep ampak ne za dojenčka, mi je preveč lesen in trd. Baje da otroci tudi z lahkoto spležejo ven, ker nima pettočkovnega zapiranja. Nimam niti ene pripombe čez PP-ja! Priporočam!
|
|
|
|
RE: Rad bi sedel - kateri stolček? 11.12.2005 23:14:27
|
|
|
|
Seven*
|
To se strinjam s Frutko. Otrok lahko spleze ven iz triptrapa, ker ni privezan..
|
|
|
|
RE: Rad bi sedel - kateri stolček? 11.12.2005 23:20:57
|
|
|
|
sinderela
|
Naš prvi ni nikoli ven splezal iz trip trapa. Ta drugi je pa tko živ da bi rada "za vsak slučaj" res nekaj varnega. Ker glih nimam 30.000 kar tako, sem bolj pristaš nakupa rabljenga stolčka. Mam občutek , da ste vse kupile nove. Dons sem preklicala vse mogoče znanke, pa mi vse pravjo, da so kupile novega, ker niso našle rabljenih, ko so rabile stolčke. Ja kam nekam jih folk pol sprav, ko jih ne rabi več???
|
|
RE: Rad bi sedel - kateri stolček? 11.12.2005 23:41:10
|
|
|
|
Marogica
|
Mi uporabljamo stolček, ki je oblazinjen z mizico, je pa sposojen. Zdi se mi bolj "mehki" v tem smislu, da sta naša oba zelo živa in sta se rada v stolu "gugala", kar pomeni se rada odbijata v naslonjalo, pa na splošno se mi zdi, da sta bila pravi vrtavki. Sploh ta večji, vedno večji je bil, bolj rad je to delal. Mi smo ga dali v stolečk tam okrog 5-6. meseca, za kar se mi zdi leseni stolček še neprimeren, ker nudi premalo opore, predvsem pri vratnem/vzglavnem delu. Tudi mizica je zelo praktična, ker se poleg tega, da se otroka hrani oz. kasneje sam je, lahko tudi zamoti z igračkami v času, ko mu hrano pripravljam. Edino čiščenje je malo večji problem, vendar ga jaz tudi kar posesam in pobrišem z mokro krpo. Tu je leseni v prednosti Pri mami pa imamo lesen stolček, pri katerem se pa vedno bojim, da bo otrok padel ven. Stolček pa sem uporabljala nekje do 3-3,5 leta(ne spomnim se točno), potem pa se je moj sin odločil, da je že "velik fant" in da bo sedel na stolu za odrasle.
|
|
RE: Rad bi sedel - kateri stolček? 11.12.2005 23:51:29
|
|
|
|
Seven*
|
Kar se tice opore so ravno razne PP najbolj neprimerni stolcki. Vsako naslonjalo, ki je mehko in v katerem otrok lezi/sedi kot v fotelju je popolnoma neprimerno za otrokov razvoj. Kar se tega tice je triptrap boljsi. To bo povedala vsaka fizioterapevtka. Otroke itak prevec "oblazinjamo", zato pa je toliko problemov z razvojem.. Nazalost je edini pravi nacin se vedno mamino krilo in tudi najbolj primerno za razvoj..
|
|
|
|
RE: Rad bi sedel - kateri stolček? 12.12.2005 23:44:10
|
|
|
|
Lejči
|
hojla, Seven, a pri antilop stolu uporabljate kakšno blazinico, ali otroka posadite kar tako vanj? stolček mi je vsec in razmisljam, da bi ga kupila za k babici, doma si bomo pa verjetno res omislili trip trap. prima pappa tudi po najino namreč zavzame preveč prostora, ki pa ga pri nas nimamo ravno na pretek. kako pa je z antilopom, koliko prostora zavzame (na podlagi slike iz ikee si ravno ne predstavljam najbolj)? lp, Lejča
|
|
|
|
RE: Rad bi sedel - kateri stolček? 13.12.2005 11:10:08
|
|
|
|
deily
|
Mi imamo chicco stolček, ki ga lahko uporabljaš do 3 leta in ima zraven snemljivo mizico in nastavek za pijačo. Lahko ga podereš skoraj v ležeč položaj, tako da ritka ni dvignjena, kot pri ostalih
|
|
RE: Rad bi sedel - kateri stolček? 13.12.2005 11:31:54
|
|
|
|
Seven*
|
Nimamo blazinice, ampak se mi zdi, da je dovolj udoben tudi brez nje. Itak ga nimas par ur noter. Tamali se nic ne pritozuje. Antilop zavzame malo vec prostora kot triptrap oz. zelo podobno. Tezko ju namrec primerjam, ker sta tako drugacna. Je pa prednost Antilopa, da ga v takoj zlozis. Noge samo potegnes ven in ostane samo sedalni del. Tako je zelo fajn tudi za potovanja, ker ga lahko nalozis v avto in vleces s sabo..
|
|
|
| Stran: [1] |
So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16
Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.