Tinca Malinca
|
Draga Miobambino! Sočustvujem , sama sem dala čez ta poseg pred 14 dnevi, tudi v UKC. Pa ti kar odgovorim na vprašanja, mogoče ti bo kaj lažje, če boš vedela, kaj pričakovati. - Sprejmejo te na urgenci in se tam pogovorijo s tabo in itak naredijo še en UZ (mene je zdravnica tam popolnoma pomirila in mi razložila, da je pač plodek odmrl in da ni to nič hudega ... da še imamo možnosti imeti zdrave otroke ). - A se je treba naročiti ali ne, ne vem - jaz sem prišla tja takoj po pregledu pri svoji G in so mi povedali, naj pridem prihodnji dan zjutraj med 8. in 9. - Poseg se izvaja v narkozi - malo zaspiš in na srečo ne veš, kaj se dogaja s tabo. Jaz sem bila zelo pomirjena, ker je poseg izvajala ista zdravnica, ki me je pregledala prejšnji dan in sem vsaj vedela, da sem v dobrih rokah. Tudi ko sem se zbudila, je prišla do mene in mi povedala, da so vse sčistili in naj se nič ne bojim. - Hm, kako vse skupaj zgleda, je verjetno odvisno od tvoje psihične pripravljenosti. Zjutraj prideš na urgenco, pošljejo te najprej v 3. štuk na sprejemno, oni te pa dalje prestavijo v 2. nadstropje in tam potem čakaš, čakaš, čakaš in se izgubljaš v svojih mislih. Jaz sem imela 3 cimre (vse starejše gospe) in sem se jim strašansko smilila ... pa mi je bilo še bolj hudo. Okoli 12. so potem le prišli pome - operacijska; na srečo, kot sem že prej rekla, super zdravnica; anastezistka je zamujala in se je potem še nekaj zdirala na svojo asistentko. V operacijski je bilo 5 ljudi (pričakovala sem jih manj). Potem zaspiš ... in se zbudiš na hodniku ... nato skoraj umreš od lakote, ker ti pred 15. ali 15.30 ne dajo nič za jest. To je to. Jaz sem ob 18.00 šla lahko že domov. - Meni so predpisali 3 dni bolniške; koristila nisem niti enega dne, ker sem imela dopust, potem je bil vikend ... niti nisem želela, da bi kdo v službi izvedel, kaj in kako ... ženski kolektiv in potem bi lahko non stop razpredali samo o tem. - Jaz fizičnih bolečin nisem čutila (psihične so pa zelo hude). Rekli so mi, da lahko vzamem kaj proti bolečinam, če bo res hudo ... ampak ni bilo nič hudega. - Hm, kar se tiče hrane ... dobesedno shiraš tam , jaz sem bila čisto prestradana, zaradi anastezije pač ne dobiš hrane še nekaj ur po posegu. - Nosečniški simptomi so se meni nehali naslednji dan, za spremembo nisem bruhala. - Zelo šibka krvavitev je trajala kakšen teden. - Pregled imam v ponedeljek, 18 dni po posegu; takrat bom tudi izvedela kaj več ... - Vsebino maternice menda pošljejo na preiskave šele, če se ti težave (t.j. abrazije) ponavljajo. Meni se je to zgodilo prvič, zato niso nič pošiljali nikamor. - Jaz sem s sabo imela eno knjigo, da sem malo preganjala dolgčas, ker tiste ure čakanja se res vleeeeečejo in svoje copate. Želim ti, da čim bolj mirno sprejmeš, kar se ti je zgodilo ... drugega nam tudi ne preostane. Kar pogumno!
|