Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
Rabim nasvet, pomoč,... 7.12.2006 15:30:54
|
|
|
|
damjanai
|
Prosim za nasvet ,še zdej imam temo pred očmi , ko sem brala odločbo CSD . Moj problem je sledeč, po vrnitvni iz porodniške sem dobila na firmi knjigo , ker sem imela samo 6 mesece dela se je visina denarnega nadomestila znatno znižala saj so mi za ostale mesece vzeli povpreček plače. Torej 15.5. se prijavim na zavodu za zapos. prve tri mesece dobivam 70% to je bilo cca 73.000 sit naslednje tri pa 60% to pa je cca 65.000 sit , ker imam samo 9 let delovne dobe lahko koristim 6 mesecev, torej 15.11. se mi to denarno nadomestilo izteče , grem na center se pozanimat kaj vse potrebujem za denarno pomoč. Mimogrede sem mati samohranilka živim v hiši staršev v svojem gospodinjstvu , moj prihodek je preživnina v višini 30.000 sit ter otroški dodatek 12.000 sit.( visina otroškega dodatka se bo spremenila v 2 mesecih, ker toliko casa imajo na voljo po zakonu da mi izdajo novo odločbo). In sedaj ta šok od 1.12.06 pa do 28.2.06 sem opravičena do denarne pomoči v višini 3.200 sit, mislim decembra bo še že nekak šlo ker dobim še 30.000 sit za november, kaj pa januarja ko bom imela samo preživnino in otroški dodatek , kako naj preživim z otrokom skozi mesec 45.000 sit ce imam 35.000 sit stroškov. Nimam ne za živet pa ne za c..... Hudo pa je tolk .. ker bi to pomoč rabila samo do aprila ker marca nastopim delo.. .. Da bi bila polomija še večja , pa sem hotela prodati avto , ga peljem na servis kjer ga pogledajo in pripravijo za prodajo... glede na to da je bil avto redno servisiran na pooblaščenem servisu .. no teden dni po tem mi zariblje mašina... in strokovno mnenje znanca ... olje ni bilo menjano ze par tisoč kilometrov, pooblaščeni servis je pa na rednih servisih zmeraj menjal olje in filtre.. tako je vsej označeno v servisni knjižici ... in zdej dokončni šok obnovljena mašina stane 900.000, sit. Kje jih naj dobim se mi ne sanja, komu naj dam olje v analizo in koliko to stane tudi ne vem.... Prosim če mi kdo ve pomagat se toplo priporočam... lp
|
|
|
|
RE: Rabim nasvet, pomoč,... 7.12.2006 16:00:41
|
|
|
|
soncece24
|
Glede socialne - zaprosi za izredno socialno pomoč, ta ti pripada v vsakem primeru. Glede avta - če si ga imela na servisu in imaš račun, da so ti menjali olje, tebi je pa mašina zaribala, ti morajo oni popravit avto, oz. povrnit škodo, ki je nastala zaradi njihove napake. Idi z računom tja, zahtevaj šefa in vztrajaj!
|
|
RE: Rabim nasvet, pomoč,... 7.12.2006 16:12:38
|
|
|
|
damjanai
|
Gre se zato, da sem očitno več servisev plačevala olje ki mi ga niso menjali .. ali pa so mi dali kakšno cenejšo varijanto ... v vsakem primeru morem zdaj najdit nekoga , ki mi lahko naredi analizo olja , da imam pol trden dokaz za naprej ..
|
|
|
|
RE: Rabim nasvet, pomoč,... 7.12.2006 16:16:28
|
|
|
|
damjanai
|
Za izredno pomoč je pa tud vprašljivo... če zdej te redne nisem dobila ...
|
|
|
|
RE: Rabim nasvet, pomoč,... 9.12.2006 12:03:14
|
|
|
|
olivia
|
Lepo pozdravljena! Čisto te razumem pomagam ti lahko le z nasvetom glede soc.pomoči. Pišem iz lastnih izkušenj;sem mati samohranikka z dvema majhnima otrokoma.Po nasvetu moje prijateljice sem,ko sem bila v istem finančnem zosu kot ti,odšla na center za soc.delo k svoji svetovalki in se najprej odkrito pogovorila z njo.Dobila sem sledeče pomoči(najprej ti oni dajo vloge,sama moraš priskrbeti določene papirje,priporočeno odpošlješ in počakaš približno 10.dni na odgovor);zvišali so mi otroški dodatek,dobila enkratno občinsko pomoč v vrednosti 50.000,enkratno denarno soc.pomoč v vrednosti 70.000,,(to sem letos dobila že drugič,ker se finančno stanje ni izboljšalo,dajo večkrat,če si seveda upravičen)ter redno soc.denarno pomoč v vrednosti 60.000 vsak mesec. Ne obupaj,naj ti ne bo nerodno pojdi in prosi za pomoč!!!Več kot ne ti ne morejo reči. !!! Vso srečo!!!!! P.S.Pojdi pod Najdi.si.-socialna pomoč!Veliko koristnih informacij.
|
|
RE: Rabim nasvet, pomoč,... 9.12.2006 12:10:29
|
|
|
|
Anonimen
|
Socialna pomoč pripada tudi otroju, ne pozabi tega! In kar se tiče avta, pokliči kakšnega odvetnika, posvetuj se z njim, pa boš vidla, če se sploh splača v to agonijo podajat...
|
|
|
|
RE: Rabim nasvet, pomoč,... 10.12.2006 19:41:57
|
|
|
|
damjanai
|
Hvala vsem za pomoč... Špela očitno imate vi bolj normalne socialne delavke...jst sem oddala obe vlogi za denarno pomoč in izredno denarno pomoč ... vsa potrebna dokazila... denarno pomoč sem dobila v višini 3.200 sit, za izredno denarno pomoč pa sem dobila negativen odgovor... z obrazložitvijo da materialna stiska ne bo trajala dalj kot 2 meseca in da iz tega vidika nisem upravičena. Za otoške doklade pa sem dala spremembo 16.11.06 pa do danes še nisem dobila odgovora, ker imajo menda 2 meseca časa da mi obračunajo... Na občini pa mi je obrazložla da bom imela 10.000 za plačilo vrtca ker dobivam 30.000 sit prezivnine... ( aja iz jaslic ga pa ne morem izpisat , ker potem ko nastopim delo ne bom imela prostora ker je že zdej kriza ) torej moje stanje januarja 30.000 sit preživnine 12000 sit otroških doklad 3200 sit socialne pomoči .. skupaj45.000 sit od tega odstejem 10.000 za jaslice minus 5000 za dodatno zavarovanje minus40.000 rednih stroskov... rezultat minus....pa še tko lepo so prazniki da človk resnično najde vzrok za depresijo.. uvajat na delo se začnem februarja tko da če bo kej plačano bo to šele marca..
|
|
|
|
RE: Rabim nasvet, pomoč,... 10.12.2006 19:49:16
|
|
|
|
damjanai
|
Nati... o naših soc. delavkah nimam niti ene dobre besede, ker ko sem se pozanimala prvič mi je rekla da tko dobim prezivnino pa pol otoške doklade pa iz zavoda pa padem vn iz tega cenzusa vlogo sem oddala zadnjega v novembru vzela mi je pa izplačila za 15.8 , 15.9, 15.10, čeprav je bilo že 15.11 pa mi je rekla da ta ne gre v obračun... Ma jo grem jutr vprašat kolk je mela matematiko v šoli... jezi me sam to ker sem ji lepo omenla da rabim sam za ta čas ko čakam na službo.. ker pri nas nažalost dobijo tisti pomoč ki pijejo k pumpe tisti ki jo pa res rabijo pa ne ..
|
|
|
|
RE: Rabim nasvet, pomoč,... 10.12.2006 20:07:17
|
|
|
|
Rožica I
|
Mislim, da ne smeš odnehat kar tako. Pojdi tja in jim vse skupaj še enkrat lepo mirno razloži. Tudi pred njimi izračunaj, če je treba. Če te ne bodo upoštevali, pa mirno povej, da boš morala nekoga drugega obvestit npr.: župana (saj so zdaj svašta obljubljali, ne?) ali pa celo kakšnega ministra.. Samo obdrži mirno kri. Zaradi takih ljudi se ne splača jezit, ampak jih potolči z argumenti. In ti jih imaš dovolj. Argumentov, namreč. Držim pesti, da urediš zadevo !!!
|
|
RE: Rabim nasvet, pomoč,... 10.12.2006 20:55:44
|
|
|
|
Anonimen
|
Ti kar pejt nazaj, pa ji fajn zateži, ker socialna podpora pripada TUDI OTROKU.....
|
|
|
|
RE: Rabim nasvet, pomoč,... 11.12.2006 21:31:01
|
|
|
|
damjanai
|
ojla! Razočarano javlam da so mi danes razveljavili še tistih 3.200 sit pomoči , ker je videla da je moj avto vreden vec... čeprav sem ji predložila vsa dokazila da avto ni v voznem stanju.. in da si z njim ne morem nic pomagat... pa mi je rekla da naj ga prodam nekomu tko al pa naj ga prodam neki avtohisi ... mislim alooo kdo bo kupu avto ki mu je zaribala masina ...Pa sem jo vprasala kako naj z42.000 sit sfuram skozi mesec s tem da mi pride še racun za jaslice .. pa mi je rekla sam #zal je tko# zdej se morem pac znajdit do marca z prezivnino in otroskimi dokladami ka ko vem in znam
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 11.12.2006 23:08:26
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: Rabim nasvet, pomoč,... 11.12.2006 23:19:24
|
|
|
|
Anonimen
|
Dejansko prodaj avto, Damjanai. Pokliči pooblaščeni servis (ali pa pač enega od servisov za tvojo znamko avtomobila) in prodaj za toliko, kot bodo ponudili. Pokliči tudi na oglase v Salomonovem oglasniku. Po avto ti pridejo na dom, plačajo ti v gotovini in oni uredijo vse v zvezi z dokumentacijo. Res je, da plačajo manj, kakor je avto (pa čeprav pokvarjen) dejansko vreden, ampak mislim, da v tvojem primeru to niti ni tako pomembno. Pomembna je gotovina, ki jo dobiš. Glede CSD-ja pa... zadnje 3 mesece si imela torej dohodek (nadomestilo plače) 65.000 SIT + 30.000 SIT preživnine + 12.000 SIT otroškega dodatka. Cenzus za enostarševsko družino z enim otrokom je cca. 76.000 SIT. Tebi torej do tega cenzusa manjka cca. 10.000 SIT, kajti otroški dodatek in preživnina se ne štejeta v dohodek (ne glede na njuno višino). Ker pa živiš v isti nepremičnini kakor tvoji sorodniki (konkretno starša), ti je socialna delavka odbila 10% od polne DSP. Torej bi ti dejansko res pripadalo samo tistih cca. 3.000 SIT mesečno. Nič pa nisi napisala, kateri avto imaš. Za prejem DSP namreč njegova vrednost ne sme presegati (mislim da) 24 minimalnih plač, to pa je okrog 2.100.000 SIT. Socialna delavka ima na CSD samo tabelo modelov avtomobilov po letnicah, zato ti je očitno avto ocenila po tej tabeli. Je pa dolžna upoštevati dejansko stanje, v tvojem primeru torej vrednost avtomobila v takšnem stanju, v kakršnem je, torej s pokvarjenim motorjem. Da ji vrednost avtomobila dokažeš, bi ga morala peljati na cenitev oz. bi morala cenilca poklicati na dom, ker avto pač ni vozen. Kar pa bi te stalo krepko več kakor tistih 3.000 SIT, ki bi jih na koncu dobila. Pozitivne računice torej ni. Ker pa s svojim dohodkom ne presegaš cenzusa in ker si se v materialni stiski znašla samo trenutno, si definitivno upravičena do enkratne pomoči za ta dva meseca. Upravičena si do tiste, ki jo daje MDDSZ in do tiste, ki jo daje Občina (ne vem, iz katere občine si in ali imajo pri vas enkratno pomoč - v LJ je). Pokliči g. Uroša Pikla na MDDSZ (01-2391-712) in mu razloži situacijo. Če slučajno on ne bo bil pravi za to zadevo (jaz sem se nanj obrnila zaradi nečesa drugega), bo pa zagotovo vedel, h komu te bo napotil. Uradne ure imajo ob ponedeljkih, sredah in petkih od 09:00 do 12:00. Kaj več ti pa žal res ne morem (in ne znam) pomagati.
|
|
|
| Stran: [1] |
Jaslice ali varuška
пеперутка16
Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?