|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Rabim nasvet, pomoč,...
7.12.2006 15:30:54   
damjanai
Prosim za nasvet ,še zdej imam temo pred očmi , ko sem brala odločbo CSD .
Moj problem je  sledeč, po vrnitvni iz porodniške sem dobila na firmi knjigo , ker sem imela samo 6 mesece dela se  je visina denarnega nadomestila  znatno znižala saj so mi za ostale mesece  vzeli povpreček plače. Torej 15.5. se prijavim na zavodu za  zapos. prve  tri mesece  dobivam 70% to je  bilo cca 73.000 sit  naslednje  tri pa 60% to pa je cca 65.000 sit , ker imam samo 9 let delovne  dobe lahko koristim 6 mesecev, torej 15.11. se mi to  denarno nadomestilo izteče , grem na center se pozanimat kaj vse  potrebujem za  denarno pomoč. Mimogrede sem mati samohranilka živim v hiši staršev v svojem  gospodinjstvu , moj prihodek je  preživnina  v  višini 30.000 sit ter otroški dodatek 12.000 sit.( visina otroškega dodatka se bo spremenila v 2 mesecih, ker toliko casa imajo na  voljo po zakonu da mi izdajo novo odločbo).
In sedaj  ta šok od 1.12.06  pa do 28.2.06 sem opravičena do denarne pomoči v višini 3.200 sit, mislim decembra  bo še že nekak  šlo ker  dobim še 30.000 sit za  november, kaj pa  januarja ko  bom imela samo preživnino in otroški dodatek , kako naj preživim z otrokom skozi mesec 45.000 sit ce imam 35.000 sit stroškov.
Nimam ne za živet pa ne za c.....
Hudo pa je  tolk .. ker  bi to pomoč rabila samo do aprila ker marca nastopim  delo..
..
Da bi bila  polomija še večja , pa sem hotela prodati avto , ga  peljem na servis kjer  ga  pogledajo in pripravijo za prodajo... glede na  to da je  bil avto redno servisiran na pooblaščenem servisu .. no teden dni po tem mi zariblje  mašina... in strokovno mnenje znanca ... olje  ni bilo menjano ze par  tisoč kilometrov, pooblaščeni servis  je pa na  rednih servisih zmeraj menjal olje in filtre.. tako je vsej označeno v servisni knjižici ... in zdej  dokončni šok obnovljena  mašina  stane 900.000, sit. Kje jih naj dobim se mi ne sanja, komu naj dam  olje  v analizo in koliko to stane tudi ne vem....  Prosim če  mi kdo ve pomagat se toplo priporočam...

lp
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Rabim nasvet, pomoč,...
7.12.2006 16:00:41   
soncece24
Glede socialne - zaprosi za izredno socialno pomoč, ta ti pripada v vsakem primeru.

Glede avta - če si ga imela na servisu in imaš račun, da so ti menjali olje, tebi je pa mašina zaribala, ti morajo oni popravit avto, oz. povrnit škodo, ki je nastala zaradi njihove napake. Idi z računom tja, zahtevaj šefa in vztrajaj!

Idealni moški ne pije, ne kadi, ne vara, ne kvartopiri, ne obstaja. (ruski aforizem)

(odgovor članu damjanai)
Neposredna povezava do sporočila: 2
7.12.2006 16:12:38   
damjanai
Gre se zato, da sem očitno več servisev plačevala  olje ki mi ga niso menjali .. ali pa  so mi dali kakšno cenejšo varijanto ... v vsakem primeru  morem zdaj  najdit nekoga , ki mi lahko naredi analizo olja , da imam pol  trden dokaz za naprej ..

(odgovor članu soncece24)
Neposredna povezava do sporočila: 3
7.12.2006 16:16:28   
damjanai
Za izredno pomoč je pa tud vprašljivo... če zdej te redne  nisem dobila ...

(odgovor članu damjanai)
Neposredna povezava do sporočila: 4
9.12.2006 12:03:14   
olivia
Lepo pozdravljena!
Čisto te razumem pomagam ti lahko le z nasvetom glede soc.pomoči.
Pišem iz lastnih izkušenj;sem mati samohranikka z dvema majhnima otrokoma.Po nasvetu moje prijateljice sem,ko sem bila v istem finančnem zosu kot ti,odšla na center za soc.delo k svoji svetovalki in se najprej odkrito pogovorila z njo.Dobila sem sledeče pomoči(najprej ti oni dajo vloge,sama moraš priskrbeti določene papirje,priporočeno odpošlješ in počakaš približno 10.dni na odgovor);zvišali so mi otroški dodatek,dobila enkratno občinsko pomoč v vrednosti 50.000,enkratno denarno soc.pomoč v vrednosti 70.000,,(to sem letos dobila že drugič,ker se finančno stanje ni izboljšalo,dajo večkrat,če si seveda upravičen)ter redno soc.denarno pomoč v vrednosti 60.000 vsak mesec.
Ne obupaj,naj ti ne bo nerodno pojdi in prosi za pomoč!!!Več kot ne ti ne morejo reči.user posted image !!!
Vso srečo!!!!!
P.S.Pojdi pod Najdi.si.-socialna pomoč!Veliko koristnih informacij.

olivia

(odgovor članu damjanai)
Neposredna povezava do sporočila: 5
9.12.2006 12:10:29   
Anonimen
Socialna pomoč pripada tudi otroju, ne pozabi tega! In kar se tiče avta, pokliči kakšnega odvetnika, posvetuj se z njim, pa boš vidla, če se sploh splača v to agonijo podajat...

(odgovor članu olivia)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
10.12.2006 19:41:57   
damjanai
Hvala vsem za pomoč... Špela očitno imate vi  bolj normalne socialne delavke...jst sem oddala  obe vlogi za denarno pomoč in izredno denarno pomoč ... vsa potrebna  dokazila... denarno pomoč sem dobila v višini 3.200 sit, za izredno denarno pomoč pa sem dobila negativen odgovor... z obrazložitvijo da materialna stiska ne bo trajala dalj kot  2 meseca in da iz tega vidika nisem upravičena. Za otoške doklade pa sem dala spremembo 16.11.06 pa do danes še nisem dobila odgovora, ker imajo menda 2 meseca časa da mi obračunajo...
Na občini pa mi je obrazložla da  bom imela 10.000 za plačilo vrtca ker dobivam 30.000 sit prezivnine...user posted image  ( aja  iz jaslic   ga pa ne morem izpisat , ker potem ko nastopim delo ne bom imela  prostora ker je že  zdej kriza )
torej moje stanje januarja 30.000 sit preživnine  12000 sit otroških doklad 3200 sit socialne pomoči .. skupaj45.000 sit od tega odstejem 10.000 za jaslice minus 5000 za dodatno zavarovanje minus40.000 rednih stroskov... rezultat minus....pa še  tko lepo  so prazniki da človk resnično najde  vzrok za depresijo..user posted image
uvajat na delo se začnem februarja  tko da če bo kej plačano  bo to šele marca..

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
10.12.2006 19:49:16   
damjanai
Nati... o naših soc. delavkah  nimam niti  ene dobre besede, ker ko sem se pozanimala  prvič mi je rekla da tko  dobim prezivnino pa pol otoške doklade pa iz zavoda  pa  padem  vn iz tega cenzusa vlogo sem  oddala  zadnjega  v novembru vzela  mi je pa izplačila za 15.8 , 15.9, 15.10, čeprav je bilo  že 15.11 pa  mi je  rekla da  ta  ne gre v obračun...
Ma jo  grem  jutr  vprašat kolk  je mela matematiko v šoli... jezi me sam  to ker  sem ji lepo omenla  da rabim sam za ta čas ko čakam  na službo.. ker pri nas nažalost dobijo  tisti pomoč  ki pijejo  k pumpe tisti ki jo pa  res  rabijo pa ne ..

(odgovor članu damjanai)
Neposredna povezava do sporočila: 8
10.12.2006 20:07:17   
Rožica I
Mislim, da ne smeš odnehat kar tako. Pojdi tja in jim vse skupaj še enkrat lepo mirno razloži. Tudi pred njimi izračunaj, če je treba. Če te ne bodo upoštevali, pa mirno povej, da boš morala nekoga drugega obvestit npr.: župana (saj so zdaj svašta obljubljali, ne?) ali pa celo kakšnega ministra.. Samo obdrži mirno kri.
Zaradi takih ljudi se ne splača jezit, ampak jih potolči z argumenti. In ti jih imaš dovolj. Argumentov, namreč.
Držim pesti, da urediš zadevo user posted image !!!

ROŽICA

(odgovor članu damjanai)
Neposredna povezava do sporočila: 9
10.12.2006 20:55:44   
Anonimen
Ti kar pejt nazaj, pa ji fajn zateži, ker socialna podpora pripada TUDI OTROKU.....

(odgovor članu Rožica I)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
11.12.2006 21:31:01   
damjanai
ojla!

Razočarano javlam da so mi danes razveljavili še  tistih 3.200 sit pomoči , ker je videla  da je moj avto  vreden vec... čeprav sem ji predložila vsa dokazila da  avto ni v voznem stanju.. in da si z njim ne morem nic pomagat... pa mi je rekla da naj ga prodam nekomu tko al pa naj ga  prodam neki avtohisi ... mislim alooo kdo  bo kupu avto ki mu je zaribala  masina ...Pa sem jo vprasala kako naj z42.000 sit sfuram  skozi mesec s tem da mi pride še racun za jaslice .. pa mi je rekla sam #zal je  tko# user posted image  zdej se morem pac znajdit  do  marca z prezivnino in otroskimi dokladami kauser posted image ko vem in znam

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   [Brisano sporočilo]
11.12.2006 23:08:26   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu damjanai)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
11.12.2006 23:19:24   
Anonimen
Dejansko prodaj avto, Damjanai. Pokliči pooblaščeni servis (ali pa pač enega od servisov za tvojo znamko avtomobila) in prodaj za toliko, kot bodo ponudili. Pokliči tudi na oglase v Salomonovem oglasniku. Po avto ti pridejo na dom, plačajo ti v gotovini in oni uredijo vse v zvezi z dokumentacijo. Res je, da plačajo manj, kakor je avto (pa čeprav pokvarjen) dejansko vreden, ampak mislim, da v tvojem primeru to niti ni tako pomembno. Pomembna je gotovina, ki jo dobiš.

Glede CSD-ja pa... zadnje 3 mesece si imela torej dohodek (nadomestilo plače) 65.000 SIT + 30.000 SIT preživnine + 12.000 SIT otroškega dodatka. Cenzus za enostarševsko družino z enim otrokom je cca. 76.000 SIT. Tebi torej do tega cenzusa manjka cca. 10.000 SIT, kajti otroški dodatek in preživnina se ne štejeta v dohodek (ne glede na njuno višino). Ker pa živiš v isti nepremičnini kakor tvoji sorodniki (konkretno starša), ti je socialna delavka odbila 10% od polne DSP. Torej bi ti dejansko res pripadalo samo tistih cca. 3.000 SIT mesečno. Nič pa nisi napisala, kateri avto imaš. Za prejem DSP namreč njegova vrednost ne sme presegati (mislim da) 24 minimalnih plač, to pa je okrog 2.100.000 SIT. Socialna delavka ima na CSD samo tabelo modelov avtomobilov po letnicah, zato ti je očitno avto ocenila po tej tabeli. Je pa dolžna upoštevati dejansko stanje, v tvojem primeru torej vrednost avtomobila v takšnem stanju, v kakršnem je, torej s pokvarjenim motorjem. Da ji vrednost avtomobila dokažeš, bi ga morala peljati na cenitev oz. bi morala cenilca poklicati na dom, ker avto pač ni vozen. Kar pa bi te stalo krepko več kakor tistih 3.000 SIT, ki bi jih na koncu dobila. Pozitivne računice torej ni.

Ker pa s svojim dohodkom ne presegaš cenzusa in ker si se v materialni stiski znašla samo trenutno, si definitivno upravičena do enkratne pomoči za ta dva meseca. Upravičena si do tiste, ki jo daje MDDSZ in do tiste, ki jo daje Občina (ne vem, iz katere občine si in ali imajo pri vas enkratno pomoč - v LJ je). Pokliči g. Uroša Pikla na MDDSZ (01-2391-712) in mu razloži situacijo. Če slučajno on ne bo bil pravi za to zadevo (jaz sem se nanj obrnila zaradi nečesa drugega), bo pa zagotovo vedel, h komu te bo napotil. Uradne ure imajo ob ponedeljkih, sredah in petkih od 09:00 do 12:00.

Kaj več ti pa žal res ne morem (in ne znam) pomagati.

(odgovor članu damjanai)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
12.12.2006 8:49:26   
damjanai
Ojla  punce!
Hvala  za vse nasvete in informacije ... danes ponoči sem sklenila da   grem do konca .. ne bom se umaknla ...servisu in socialni delavki... Vse zivljenje sem znala  obrnit denar in kjub placi 110.000 z malico  vred  nikoli nisem imela minusa na  racunu... zdej ga bom pa prvič... pa kaj saj nisem prva in niti zadnja... punca v banki  mi bo sla tolk na  roko da mi bo pomagala  uredit povečan limit .. pa  bo ..
Ker  ne vem več kaj naj napisem se za enkrat poslavljam ... pa vam javim kako bom uredila  stvari...  lep  dan  vam zelim...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Praznična okrasitev: Papirnate snežinke
photo
Papirnate snežinke so klasika za okrasitev doma pred prazniki. Z njimi lahko okrasite okna, vrata, jih obesite na luči ....
Recepti: Potica na sedem načinov
Preverite sedem receptov za praznično potico nekoliko drugače.

Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?