|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RTV prispevek
11.5.2006 8:34:12   
MarijaPo
Zivjo,

z mozem sva se odlocila, da eliminirava TV, ker nama gre na zivce. In potem sem ugotovila, da je neumno, da placujeva RTV prispevek, ker itak ne gledava TVja.

No, zapletlo se je pri tem, da se ne da odjavit od RTV prispevka, cim ga enkrat placujes, si si zapecatil zivljenje. Odjavis se lahko za kvecjemu 36 mesecev in se to le, ce dokazes, da nimas nobenega tv, radio, autoradio sprejemnika in dovolis, da pridejo k tebi na dom to preverit.
To se mi zdi grozljivo, kot bi ziveli v nacisticni, nesvobodni drzavi.

Kaj vi mislite o tem? Ali se strinjate, da vsak mesec placujete tiste 3 jurije za stvar, ki je niti ne uporabljate? Ali ste kdaj gledali oddajo Homo Turisticus, kjer Drago Bulc hodi po raznih ameriskih smuciscih in potem naredi 5 minutni prispevek, da je res fino smucat v ameriki? In to za moj denar rtv prispevka?

Obupno!!

Neposredna povezava do sporočila: 1
   [Brisano sporočilo]
11.5.2006 8:45:26   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu MarijaPo)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: RTV prispevek
11.5.2006 8:50:54   
Mariposa
Jaz živim v novogradnji in še preden sem se vselila, sem začela dobivati položnice. Pa smo jim poslali pismo, da lahko pridejo pogledati, da razen že prej kupljenega kavča, ni v stanovanju popolnoma ničesar, pa ni pomagalo. Če bi se dalo jaz prva podpišem za ukinitev plačevanja naročnine, ker sem nacionalno televizijo spremljala samo pred leti, ko je bil na sporedu ŽIV ŽAV, od takrat pa nič več. Samo kaj ko se pa POP tvju in Akanalu ne bi kar tako odpovedalauser posted image user posted image

Ko tonemo, je najbolje, da potonemo prav do dna,
saj se lažje odrinemo kvišku, če se najprej dotaknemo tal.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 3
11.5.2006 9:19:36   
bskrle
Verjetno bo potrebno spremenit zakonodajo, ampak RTV je v takem minusu, da dvomim, da bi si kdo upal, sploh pa ne poslanci, ki hočejo imeti svoj kanal. Sploh v dobi, ko TV  ne rabiš, saj je vse na internetu.

(odgovor članu MarijaPo)
Neposredna povezava do sporočila: 4
11.5.2006 9:28:55   
mamči
Joj z RTV -jem sem jaz imela take tango plese.... Hvalabogu smo vztrajali in vsak približno na polovici popustili.
So pa res banda user posted image . Enkrat sem slišala, da mora od nevem koga svojec (slep od rojstva !!!) vsako leto RTV -JU poslati potrdilo o svojem zdravstvenem stanju, ki mu valda ne dopušča koriščenja tv-ja !!!!

Ma vem za ful dosti problemov z RTV -jem. Sploh mi ni jasno, kako se v resnici lahko odrečeš naročnini user posted image

(odgovor članu MarijaPo)
Neposredna povezava do sporočila: 5
11.5.2006 9:38:38   
mamči
IZVIRNO SPOROČILO: morrak

"Rubit". Tako, kot so njenemu bratu, ki ni hotel plačevat. Prišli so zapečatit tv in pobrat, kar bi bilo vredno, da se odplača ves dolg za nazaj. So hujši kot nevem kdo.

Ha, so prišli rubit, pa smo jim nastavili televizor iz praveka user posted image . Jasno, da ga niso mogli prodat.

Dekl pa je izbilo, ko je prišla izterjevalka, mene dobila v zadnjih tednih user posted image  (ravno prav nasajena) in zahtevala plačilo nekih položnic, ki SMO JIH PLAČALI !!
Pol pa ona meni, da pa ne ve, komu smo jih plačali (kljub potrdilu!), ker je izterjevalcev kao več (res je vedno nek drug prišel).
Pol pa še na RTV-ju niso imeli registrirano, da sem jaz plačala user posted image .
Pol sem se pa res razk.., ker za norca me pa ne met. Sem ji hladnokrvno povedala, da se mi pogovarjamo še samo prek odvetnika. V bistvu pa je bila gospa toliko fer, da je priznala da vlada popolni kaos in jih je bilo kr žal in je rekla, da me čist razume.
Sam jaz sem ji garantirala, da jaz z njimi več ne mislim komunicirat in jim dopovedovat, kar je kot na dlani.

Od takrat je mir, očitno so našli vse račune - smo pa res vse porovnali, sam oni bi probali še več potegnit. Samo ne smeš se jim pustit in moraš vztrajat na svoji pravici !

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 6
11.5.2006 10:18:22   
Anonimen
Ve ste še vse v redu... Jaz se že 4 leta jeb** z RTV-jem, pa nič. V maminem stanovanju. Ni elektrike, torej tudi TV-ja ne. Poslala sem jim že vse, kar se sploh poslati da. Oni pa meni pošiljajo blokade računov, knjižic, rubežnike in ne vem kaj še vse. Meni!!!
Mater, dobro, da ste me spomnile. Jutri grem ravno v Center, pa grem osebno do njih. Da vidim jaz to...

(odgovor članu mamči)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
11.5.2006 10:19:48   
Anonimen
Žal je s tem tako kot z davki, precej razvitih držav v tem smislu financira javno televizijo. Jih pač moraš plačevati.
Je pa zanimivo, kako so folku ti trije jurji na mesec trn v peti, ko je toliko drugih stvari treba plačevati, enako brez haska, pa nobenemu ne potegne.
Je pa način res krut, mi smo se doma tožili z njimi 10 let. Hišo imamo v 'luknji', kjer vleče le Zagreb, in 10 let je trajalo, da plačujemo zdaj le za radijski sprejemnik, ker so prišli z nem kakimi antenami in pripomočki, signala za TVSLO pa nikjeruser posted image
Javna TV, vsaj pred novim zakonom, zagotavlja kolikor se da neodvisne podatke v poročillih, česar na komercialnih kanalih ne boste zasledili. Tu je bistvena in po moje največja razlika med javno RTV in komercialkami, zato RTV potrebuje toliko denarja, ker ustvarja neodvisno produkcijo, medtem ko imajo drugje prvo besedo lastniki oz. kapital.user posted image

(odgovor članu mamči)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
11.5.2006 10:24:42   
SašaR
Sicer nisem prebrala vseh postov, tako da je lahko katera že napisala, na kakšen način RTV pošilja položnice.

Takoj ko ti npr. V novogradnji zaprosiš za elektriko in ti jo priklopijo začneš plačevati tudi prispevek za RTV. Kot ste ugotovile pa v naši trapasti državi tega ne moreš odpovedati.
Torej RTV pobira prispevek od vseh tistih ki so trenutno odjemalci elektrike v Sloveniji in so zapisani v registru pri elektru Slovenije.

21.2.2006 se je rodila naša princeska Neja

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
11.5.2006 10:29:12   
Anonimen
Moja pokojna mama NI IMELA elektrike, pa se jim vseeno ne da nič dopovedati. Kaj pa naj, gleda TV na plin ali na drva, mater?! user posted image

(odgovor članu SašaR)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
11.5.2006 10:39:56   
Vilma
Valjda, da nam je tri jurje za RTV prispevek trn v peti user posted image

Pa ne samo nacioanlna televizija, tud ostali monopolisti mi gredo na živce in če se le da, naredim maksimalno, da jim plačujem minimalno, ali pa sploh ne!
Opasna sam po život v takih primerih user posted image  

1. Telekomu ne plačujem nič! Raje nimam fiksnega telefona kot da jim dajem tri jurje na mesec za nič?! Ob vseh teh mobitelih, cenejšemu internetnemu telefoniranju - recimo prek skajpa - bom Telekomu šenkala tri jurje??? Japajade user posted image  
2. Izbranega imam mobilnega operaterja oz. tak paket, ki mi ne zaračunava naročnine, ampak samo klice. Mobitel je obupen s svojimi ponudbami! Toliko kot oni zaračunavajo določenim naročnine jaz niti klicev ne opravim v celem mesecu!
3. Raje bi si luknjo v nogi zvrtala kot pa plačala eno položnico na šalterju banke s provizijo 400 SIT al koliko že? Da ne govorim o dvigovanju gotovine na drugih bankomatih?!

Kar pa se tiče RTV-ja pa se zaenkrat pač ne da nič narest. user posted image  
Ampak tudi stranke, to je mi, bomo prišli enkrat na svoj račun. Prepričana sem v to. Takrat pa RTV - pazite seuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
11.5.2006 17:54:19   
manca79
Hja, se strinjam tudi jaz.
Mi smo v hiši, dvostanovanjski. Za moje stanovanje plačujem RTV prispevek, za drugo stanovanje pa so po nekih dopisovanjih o spremembi lastništva stanovanja "pozabili" pošiljat položnice. Upam samo da ne bo enkrat kak rubež prišel user posted image

lp
M.

(odgovor članu Vilma)
Neposredna povezava do sporočila: 12
11.5.2006 19:43:05   
Annny
Mi imamo sicer drugačno izkušnjo, ampak vidim, da je v večini primeru prav zapleteno...tako nekako, kot če si podjetnik, in moraš plačevat letni prispevek GZS, ki pa zate itak ne naredi nič, nima nobene posebne funkcije.. No, moj je lastnik ene hiše, v kateri ne živi nihče..je popolnoma prazna, samo goli zidovi. Prej je v njej nekdo živel in je, jasno, imel tudi TV, ki pa je zdaj ni več. Moj je napisal dopis (ali mogoče dva?), da odjavlja rtv prispevek in zdaj ga, kolikor vem, tudi ne plačuje- ne pošiljajo več položnicuser posted image  Lp

(odgovor članu manca79)
Neposredna povezava do sporočila: 13
11.5.2006 20:44:35   
Anonimen
a če ne plačuješ ker ti nikoli niso poslali položnic, se lahko zgodi da moraš za nazaj plačevat. Pa saj ti ne morejo dokazat da si imel npr. ta tri leta tv??

(odgovor članu Annny)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
11.5.2006 21:04:32   
Anonimen
A imam mogoče jaz problem? Z možem sva se selila v stanovanje moje stare mame in očeta. Ker sta oba pokojna, smo rtv naročnino odpovedali za ta čas, ko v stanovanju ni živel nihče. Mislim, da ni bilo nobenih težav.user posted image Potem sva midva stanovanje obnovila in se vselila. Nikoli nisva prijavila RTV, elektriko pa plačujeva.Tega je že dve leti. A nama lahko kdo zateži? Plačujeva samo lokalno kabelsko televizijo, ki ponuja tudi programe rtvs.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
12.5.2006 8:12:02   
MarijaPo
Vilma, svaka cast, to si res dobro napisala. :) Sem se prav nasmejala.

Anonimna - kaj pa vem, pri tej RTV bandi clovek nikoli ne ve kdaj in od kod bo kaj priletelo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Odlog vpisa v prvi razred - da ali ne?
V zadnjih letih se starši in vzgojitelji otrok, ki zaključujejo vrtčevsko obdobje, vse bolj srečujejo z vprašanjem, ali ...
Otroški dodatek v letu 2025: izplačila in ...
Otroški dodatek je dopolnilni prejemek za preživljanje, vzgojo in izobraževanje otroka. Pravico do dodatka imajo družine...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......