|
RE: RONJA kje si, masina za pasto 1.7.2013 11:26:50
|
|
|
|
malaMravljica
|
IZVIRNO SPOROČILO: soncek3 Malamravljica, jaz imam Hausslera. Na začetku nisem bila čist navdušena, ko sem probala z njim delat, zdaj je pa super in vsaj dvakrat na teden jemo široke rezance . Imam pa tri nastavke: za jušne rezance, široke rezance in makarone. Makaronov nisem še uspela prav naredit, ker nimam pribora za očistit nastavek in ker se mi je noter zasušilo testo, ga nikakor ne spravim ven; tako da je trenutno neuporaben. Imam pa ta model, ki naj bi naredil 3 kg/na uro, ne vem katera številka, bom pogledala doma. Sama boš vidla, kaka kombinacija moke/zdroba to bi odgovarjala. Jaz vzamem recimo (za široke rezance) 50% moke (ajdova, pirina...), 25% zdroba in 25% ostre moke. In pa 6 jajc na kg. Meni se je na začetku ta zmes zdela nemogoča, ker je praktično suha (v grudicah), ampak ker mašina dela pod pritiskom, gre lepo ven. Včasih , če se mi zdi, da je vseeno presuha zmes, dodam malček vode. Testenine so super. po taki recepturi jih kuham cca 10 min. Če daš več vode, manj jajc, pa se seveda kuhajo manj časa. Aha, za jušne rezance še nisem pogruntala pravega recepta, mi jih sicer vedno jemo, seveda jih ogromno tudi razdam (odlično darilo, ko greš na obisk), no enkrat sem nazaj dobila pripombo, da so kot industrijski, ker so okrogli . Upam, da sem ti kaj pomagala, če te še kaj zanima, pa vprašaj. Thank You!! Itak, da te bom se rabila. Ko zacnem s proizvodnjo te bom pocukala za rokav, ok. Sedaj se pa ze tok veselim in morem cakat, da obe familiji uskladimo termine in se dobimo. Mi je tudi tista kolegica, ki so pred kratkim nabavili to masino rekla, da je bila prvic zihr, da to ne bo nic in potem so prisli ven super spageti. Zato mi bo ta gospa tudi demonstracijo naredila in povedala katere sestavine ona daja notri. Ja, vem, super darilo. Sem ze razmisljala, da letos za Bozic ne vem kaj bom, naceloma posiljam moje piskotke okoli, letos bokm pa pasto verjetno Za Durum pa ze malo googlam. V Italiji bom kmalu spet, pa mislim, da se bo tudi pri nas kaj naslo. Hvala Ronja. Pozimi sem pripravljala eno kao knjizico z recepti s piskoti, sedaj bo zgleda pasto. Mogoce drugo leto pol sladoled.
< Sporočilo je popravil malaMravljica -- 1.7.2013 11:27:51 >
|
|
|