|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RIČET
23.2.2005 19:31:46   
india
Čeprav se večina moje familije fiži, sem danes namočila ješprenj in nameravam jutri skuhat ričet. A ima katera kak dober,preprost recept?
Prosim, pomagajte, da se ne blamiram popolnoma!:miska:
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RIČET
23.2.2005 19:40:11   
Anonimen
GOBJI RIČET (zelooooooooooo dober)

20 dag svežih ali suhih gob
1 mala drobno narezana čebula
1 por, samo beli del, narezan na trakove
1vejica drobno narezane zelene (ni nujno)
1 žlica masla
1/2 skodelice ješprenja
4 skodele jušne osnove ali vode z jušno kocko
1 žlica kisle smetane (če želiš)
sol poper po okusu
1 žlica drobno narezanega drobnjaka

Gobe očistiš, narežeš, suhe pa prej namočiš v vroči vodi.Na maslu prepražiš čebulo, zeleno in por. dodaš ješprenj, dušiš minuto, dodaš jušno osnovo. na nizki temp. naj vre več kot 1 uro brez mešanja. dodaš gobe in kuhaš naprej, dokler ni ješprenj čisto mehak.
Dodaš kislo smetano in drobnjak. soliš in popraš pa po okusu...

To bi bil ta, zaj pa grem še iskat za navadni ričet brez gob iskat recept, ker za malčke gobe niso ravno priporočljive do treh let, tako da bi Mark brez ostal :)

(odgovor članu india)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RIČET
23.2.2005 19:41:45   
morskadeklica
Jaz mam recept od mami in mi je tak ričet najboljši:bravo:.

Namoči še fižol.
Potem zmečeš notri še: 1 korenček, peteršilj, pol celega česna na drobno narezanega, kocko ali dve, pol ure pred koncem kuhanja pa še krompir. Od mesa pa je meni osebno najboljše suho meso, lahko pa daš namesto tega tudi kakšne suhe klobase. Vse skupaj pa se mora kuhati počasi cca 2 uri. Pa isto kot vse čorbe, je tudi ričet najboljši, ko je na novo pogret. Od začimb pa je čist od tebe odvisno (jaz dodam še poper, glede soli pa je bolje, da sploh ne soliš, ker je včasih meso full slano in bi bilo potem preveč)

Pa dober tek!:torta: in sporoči, če je ratalo!

lp:nosecka::muca:

(odgovor članu india)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RIČET
23.2.2005 19:44:26   
Lunca1
18-20 dag ješprenja
20-25 dag suhega mesa (ali vratnik)
olje
manjša čebula
strok česna
15 dag jušne zelenjave (korenje, peteršilj, zelena)
10 dag krompirja
1 žlica paradižnikove mezge
sol, poper, zeleni peteršilj, juha za zalivanje ali jušna kocka

Skuhaš ješprenj, v drugem loncu meso. Na maščobi popražiš čebulo. Preden zarumeni dodaj jušno zelenjavo, zaliješ z vodo (toliko da je vse pokrito) in dodaš kocko. Dodaš na kocke narezan krompir, ko se zmehča dodaj žlico mezge. Dodaš ješprenj, vodo od mesa, zelenjavo in krompir ter na kocke narezano meso. po potrebi dosoli (načeloma ni potrebno), poper ter veliko pteršilja. Prevreš približno 5 minut.

Od začimb eventuelno lahko dodaš tudi sladko papriko in kajenski poper.

Pa dober tek.

(odgovor članu india)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RIČET
23.2.2005 19:47:30   
Anonimen
Našla sem še RIČETOVO JUHO :zmeden:

20 dkg ješprenja
20-25 dkg suhega mesa
4-5 dkg maščobe
čebula, strok česna
15 dkg jušne zelenjave (korenje, peteršilj, zelena)
10 dkg krompirja
žlica parad. mezge
sol, poper
zeleni peteršilj
juha za zalivanje

ješprenj skuhaš, posebej kuhaš meso. prepražiš čebulo, dodaš narezeno jušno zelenjavo, zaliješ z govejo juho, dodaš narezan krompir in ko se zmehča še daš žlico mezge.
Ko je ješprenj kuhan dodaš kuhano zelenjavo, priliješ juho (v kateri se je kuhalo meso) dodaš suho meso narezano...soliš,popraš, peteršiljaš po okusu :)

(odgovor članu india)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RIČET
23.2.2005 19:48:26   
Anonimen
Lunca, kaj midve iz iste knjige piševa :)-

(odgovor članu india)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RIČET
23.2.2005 19:48:39   
india
Njammmi!
Ne vem, če ge ne bom skuhala kar za dva dni, se mi že sline cedijo!
Hvala, se bom pa težko odločila, katerega bom naredila:)-:)-

(odgovor članu india)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RIČET
23.2.2005 19:53:37   
Anja
Ti, Miška kakšne količine pa običajno kuhaš? Npr. kolk krompirja za eno kosilo (ko jeste vsi)? A rabiš za makaronflajš več kot 1kg mesa?

Oprosti moji radovednosti, samo sem res firbčna :ups:

(odgovor članu india)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RIČET
23.2.2005 19:55:35   
NENAJANI
O moiška, men se je kr nos obesu. :(

(odgovor članu india)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RIČET
23.2.2005 19:55:43   
Anonimen
neeeeee, za makaronflajš je dovolj že 1/2 kg...vsaj za 4 člansko familijo, pa tud 5 :)

(odgovor članu india)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   RIČET
23.2.2005 19:59:00   
Lunca1
Izgleda:) Sam jaz ga še mal popravim. V bistvu mi je mami recept narekovala, jaz sem ga pa mal prikrojila.:)-:)-:)-

(odgovor članu india)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RIČET
23.2.2005 19:59:02   
Tiamo
Miška01 upam, da si prej prebrala ješpren. :bravo:


Jaz sem ga delala prejšni teden pa se mi je ponesrečil.:grrr: Not je bilo ful trdega ješprena, ker ga prej nisem prebrala. 8) No, pol mi je pa babi rekla, da bi mogla kupiti JEŠPRENČEK in je ješpren. :zmeden:

Lp Tia74

(odgovor članu india)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RIČET
23.2.2005 19:59:48   
Lunca1
Jaz kupi instant varianto, pa super rata.

(odgovor članu india)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RIČET
23.2.2005 20:00:08   
india
Anja, zdaj pa tako,če boš verjela boš, če pa ne, pa ostani lačna....makaronov vzamem malo manj kot pol kile, riža za prilogo cca 20dkg, zrezkov vzamem 5-6, odvisno od velikosti.
Čuftov nardim za vsakega 2, iz cca.70dkg mletega plus riž.
Požreeeeemoooooooooo pa ogromno zelenjave, tako da na primer pojemo 1 kilo paradižnika , pa recimo kilo kumaric,...solate v neizmernih količinah, kadar paniram jajčevce morata bit 2 pripravljena.....
Ko kuham enolončnice, pa vzamem 3 litrski lonec, ga napolnim in potem nam ponavadi polovica pripravljenega ostane in šiba v skrinjo.:miska:

(odgovor članu india)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RIČET
23.2.2005 20:02:00   
india
Hehe, to pa zdaj bo nekaj ja, a instant tudi obstaja??? Sem ga prebrala, ja malo ga je blo neuporabnega.
SIcer pa, na napakah se učimo, samo to bo smeh, ko se bodo fižli še bolj kot pa samo zdaj,ko hodijo mimo namočenega!:)-:)-:)-:)-:)-:)-

(odgovor članu india)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RIČET
23.2.2005 20:02:44   
india
Aja, Nenajani, a ga ne maraš???:)-:)-:)-
Bi pa jutri pri nas samo puding jedla!:)-

(odgovor članu india)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RIČET
23.2.2005 20:06:14   
Lunca1
Instant varianta - ječmenova kaša (Zlato polje):)

(odgovor članu india)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RIČET
23.2.2005 20:09:14   
Anonimen
No, nas je 5, pa pojemo naenkrat 0,5kg makaronov/špagetov, včasih kaj ostane, včasih je premalo:) Mesa pa malo manj kto pol kile, mogoče kakih 400g :)
Da je dost riža za vse, pa 3-4 kavine skodelice ;) Prej 4 kot 3:ups:
lp,:fis:

(odgovor članu india)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
   RIČET
23.2.2005 20:11:19   
Lunca1
Nas je tud 5, s fantom 6, pa kuhamo 0,5 kg špagetov, za riž pa 1 veliko šalco. Za meso se mi pa tudi sanja ne.:ups:

(odgovor članu india)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RIČET
23.2.2005 20:14:18   
Anja
kAJ??? Pol kile makaronov? 8)

To jaz kuham za nas 3!!! ..matr smo požrešni!
...no, sicer mamo malo rezerve še za našo psičko (mešam ji kuhane makarone s konzervo :bljak: )

Pa ati ma tako manijo, da ene 2 uri po kosilu gre iskat, če je še od kosila kaj ostalo :ups:

Ti, pol pa tvoji zelo malo pojedo :)

Moj se reži kot pečen maček in se čoha po trebuhu :)- si mu nardila lušte s čufti :sloncek:

Živeli (mi) bajseki!!! :sloncek::bravo::)-

(odgovor članu india)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RIČET
23.2.2005 20:15:55   
Lunca1
Pri nas pa vse za kosilo pojemo, nič ne ostane, imamo pa tudi druge priloge. Naš pes je pa tud bolj majhen, pa dobi samo konzervo.:)-

(odgovor članu india)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RIČET
23.2.2005 20:18:55   
india
Anja,ko smo bili mi samo 3, pa še potem 4, smo pojedli mnogo več kot zdaj, ne glede na to, da otroci rastejo. Tudi moj je še vedno vesel ostankov po kosilu, pa zvečer je tudi vesel, če je kaj kuhanega ostalo, a količine smo res zmanjšali.
Pojemo dosti manj makaronov, krompirja in riža in dosti več zelenjave in sadja.
Pa res je, da nam 1 kila cornflakesa skopni v 2 dneh.
Dostikrat mine dan,ko do večera ne pojem drugo kot kakšno sadje ali zelenjavo, potem pa zvečer spijem kakšen jogurt, pa tudi otroci so se tako navadili, da večerjamo bolj vsak zase.
Če bi one jedle v šoli, ne vem, če bi doma sploh kosilo kuhala, tamale tri bi pri babici abonirala:)-:)-:)-:)-, jaz pa zelenjavo glodala:)-:)-:)-

(odgovor članu india)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RIČET
23.2.2005 20:39:05   
NENAJANI
Puding bi pa jedla, ampak ričet..... UUUUUUUUUUUFFFFFFFFFFFFFFFF:zmeden::zmeden::zmeden::zmeden:

(odgovor članu india)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RIČET
23.2.2005 20:47:43   
Anonimen
Jaz pa takole ričet delam: zvečer namočim ješpren, pa prej ga operem. Potem naslednji vodo zamenjam. Notri zrežem kar veliko čebule, korenja, peteršilj - korenino in listje in malo gomolja zelene. Dodam 2 jušni kocki in to kuham kakšno uro in pol, potem pa notri zrežem še eno klobaso ali kaj podobnega in še kake pol ure kuham.

(odgovor članu india)
  Neposredna povezava do sporočila: 24
   RIČET
23.2.2005 21:02:37   
tjaga
Ješprenj namočim en večer prej, naslednji dan vodo odcedim in ga dam kuhat v mrzlo vodo. Dodam na kose narezano čebulo, por, korenje, zeleno papriko. Proti koncu dodam še fižol iz piksne in suho meso. Moja mama da še na kocke narezan krompir.

Količine sestavin so tko "od oka", pol pa tega za en teden za celo ulico nahranit nastane.

(odgovor članu india)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...




Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?