Gina
|
IZVIRNO SPOROČILO: 80kaja -prva moja nosečnost je bila ok.do tretjege meseca- takrat je mojemu pikcu prenehal biti srček in so miga odstranili. Sklepam, da je takrat njegova kri prišla v stik z njegovo krvjo. Takrat so mi zagtovo dali tudi injekcijo. - druga nosečnost, sicer prej, vendar enako. -tretja pa je trajala le nekaj dni (test je pokazal dve črtici) nato pa sem čez dva dni splavila. (kot menstruacija) in takrat bi morala iti po injekcijo (če jaz kaj prav razumem) pa tega nisem vedela, da je to tako zelo nujno potrebno !!! in sedaj me ful skrbi, nevem kaj naj storim, na koga naj se obrnem še... Kaja, nemogoče je, da bi pri prvi nosečnosti otroku nehalo biti srce, ker si ti rh negativna!!! Še enkrat preberi, kaj sem zgoraj napisala. Ne vem kako naj bi se otrok okužil s tvojo krvjo, medtem ko je znotraj tebe. Z otrokovo krvjo se okužiš pri splavu ali porodu, ker ti krvaviš, otrok tudi včasih krvav na svet pride ne le od tvoje krvi in pri splavu je isto - zarodek včasih ne pride cel ven, zraven pa še tebe malce poškodujejo, pa smo tam, kjer kri v stik pride. Znotraj tebe pa res ne vem, kako bi se okužil. Poleg tega mora tvoja kri razviti protitelesa na otrokovo kri. To se nikoli ne zgodi pri prvem rh pozitivnem otroku, ampak materino telo napade šele drugega, seveda samo rh pozitivnega otroka. Ne glede na to so se v preteklosti vseeno rojevali otroci s tako, od matere napadeno krvjo. Ob rojstvu so jim vso rh pozitivno kri zamenjali za rh negativno kri in so ravno tako preživeli. Še enkrat. Če so ti dali injekcijo, potem je spet skoraj neverjetno, da bi tvoje telo razvilo tako hudo reakcijo na zarodek. Poleg tega nimaš pojma, a je bilo prvo dete res rh minus, ker mu niso delali testa. LJudje z rh negativno krvjo nismo tako redki. Od 10-20% se mi zdi da nas je. Ne glede na to, pa imajo vsi tvoji otroci 50% možnosti, da so rh negativni. Od mojih treh otrok sta npr. dva rh minus. V tem primeru tvoje telo ne razvije nič proti njim, saj so enaka rh skupina kot ti. Tretjič ni bilo najbolj pametno, da nisi dobila zaščite, ampak najbrž tudi ne bo katastrofe. Povej pa vseeno zdravnici, morda dajo zaščito v tem primeru že kaj prej. Glede na to, da prve dvakrat praktično ni obstajala nobena, niti 3% nevarnost za rh naskladje (razen, če si imela že prej načrtovan splav in te niso zaščitili, kar je spet skoraj nemogoče), se mi zdi skoraj nemogoče, da bi to bilo vzrok ss. Išči raje vzrok drugje, res ti to priporočam. Po treh ss-jih so že skoraj dolžni se malo zmigat zdravniki in poiskat pravi vzrok, meni se zdi nezaslišano, da ti niso naredili vseh možnih preiskav. Pojdi tudi v gensko posvetovalnico, če drugega ne, da boš zihr, da je vse ok. P.S.: Če je ženska rh +, njeno telo ne razvije obrambne reakcije, saj ona ima rezus faktor v telesu, otrok ga pa, če podeduje očetovo minus kri, pač nima. Ampak ker ni rhezus faktorja v otroku, ni tujka v telesu, ni materine reakcije, oz če je otrok rh pozitiven, potem je to enako, kot vsebuje njena kri, in ni kontrareakcije. Problem je lahko zgolj, če je mama rh negativna in ne dobi zaščite, pa še to pri otroku, ki se rodi za rh pozitivnim otrokom
< Sporočilo je popravil Gina -- 28.4.2007 22:05:31 >
|