ronja
|
Nihče ne more vedeti kako bo vendar stvari se spreminjajo. Res je. Poznam moškega, ki ni želel imet otrok, ko pa ga je žena nekak prepričala, je bil super oče in je bil zelo hvaležen ženi, da ga je sunila v to - ni sicer to moj sistem, ampak nekaterim dela:). Vseeno sem sama že od nekdaj izbirala fante, ki so si želeli imet otroke, pač ziher je ziher:D. Sicer to ne pomeni, da bo tako ostalo, samo si večinoma si v to smer ne premislijo, če so ostale zadeve poštimane (dejansko vsi 3je moji fantje so že oz. bodo v kratkem očetje:). Pa meni je bilo to pomembno - ne samo zato, da bom imela otroke, ampak bi imela tudi življenjske nazore čisto različne, če si ne bi želel nekoč imet otrok. In navsezadnje sem bolj mirna, če vem, da če se zgodi, ne bo konec sveta... Zato je bil meni to deal braker - pa ne, ker bi hotela takrat met otroke, ampak ker mi enostavno niso bili všeč fantje, ki se niso videli v vlogi očeta. Meni se zdi normalno, da fant, ki še ni dokončal šolanja, še nima vseh pogojev nima trenutno želje za otrokom. Sploh pa verjamem, da takoj po šolanju nismo pripravljeni na otroke vsi, nam je do tega da še malo preživimo ali sami ali pa dvoje. Podpis. Res pa je bilo pri nama tako, da sva oba vedela, da si otroke želiva, samo ne še takoj in da bi rada najprej še malo uživala sama. In sva in potem sva si jih hkrati zaželela:). razumem vaše skrbi, vendar bi rekel da to bolj izhaja iz zveze kot pa iz moškega samega. Če je v zvezi vse nekako polovično in neresno, smo moški še toliko bolj dovzetni za to, da malo pobegnemo ven s kolegi. Hehe, a to pomeni, da sem tak fajn, da so vsi hotli met otroke z mano? mal heca mora bit;). Ne, sicer je pa res, da je veliko odvisno od zveze - poznam dolgoletne zvez (celo ne samo 1), kjer on ni bil za otroka, pa sta se razšla in v par mesecih našla vsak svojega partnerja in pričakujejo vsi 4je... par sem jih spoznala tudi v porodnišnici:). Kar se sodobnih moških tiče, pa poznam kar nekaj primerov, ki so morali svojo partnerko ornk prosit za otroka... Časi se spreminjajo, ženske imajo še druge cilje in ni vedno več vsak čas pravi čas, moški pa imajo tudi te cilje, da se vidijo kot očija, ki se žoga in podi za frocki:).