|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   REGRES in odpoved.
9.4.2010 20:37:02   
glen
Pozdrvaljeni.
Zaposlena sem za nedoločen čas pri najboljšem sosedu.
15 aprila nam je pri plači obljubljen regres.
Ker sem dala sporazumno odpoved in sicer moj zadnji delovni dan bo 27. junij,me zanima če bom dobila regres?
Ali mi pripada cel regres,samo pol,nič?
Če ga dobim celega ali ga moram pol ob odhodu pol vrniti?
Z 28. junijem nastopim delovno razmerje v drugi firmi,tako da bom imela neprekinjeno dolovno dobo.V primeru da regresa tu nedobim ali mi ga je dolžan dati naslednji delodajalec?
Moji nadrejeni in tudi uprava vedo za mojo odpoved in so seznanjeni tudi z datumom odhoda.
Lp
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: REGRES in odpoved.
9.4.2010 20:59:48   
*ZiVa*
Regres je vezan na izrabo letnega dopusta. Ker odpoved nastopi pred 1. julijem lahko koristiš sorazmerni del letnega dopusta in si s tem upravičena do sorazmernega deleža regresa.

Poglej 162. člen Zakona o delovnih razmerjih in 4.točko 131. člena zakona.

(odgovor članu glen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
9.4.2010 21:50:45   
daša
Pri sedanjem delodajalcu ti pripada sorazmerni del dopusta (ves dopust/12*meseci zaposlitve pri njem v letošnjem letu) in sorazmerni del regresa.
Pri naslednjem-bodočem delodajalcu pa isto sorazmerni del dopusta in regresa.

(odgovor članu *ZiVa*)
Neposredna povezava do sporočila: 3
9.4.2010 22:41:41   
glen
Letošnji dopust sem skoraj ves že pokurla,ostalo mi je še 2-3 dni :),se pravi glede na to, da sem porabla skori cel dopust bi morala dobiti tudi skoraj cel regres?
Najbrž se spraujete kako to da sem porabla skoraj ves?Januarja sem se vrnila iz porodniške in bila primorana porabiti najmanj 14 dni dopusta pred vrnitvijo na delo,pol pa je pršlo še neki vmes, da sem ga porabla še neki in je naneslo tako da, mi je sotalo le še 2-3 dni dopusta.

(odgovor članu daša)
Neposredna povezava do sporočila: 4
10.4.2010 9:03:55   
*ZiVa*
Dopust:
Po odločbi o odmeri dopusta imaš npr. 25 dni.
Tvoj sorazmerni delež je 25/12=2,08------ kar pomeni 2,08 * 6= 12,5 dni - torej 13 dni oziroma mogoče celo manj ker ne vem kako se obračuna junij!?

Če si izkoristila več je problem, ki ga boš morala rešiti s kadrovsko službo.

Samo zato, ker si izkoristila cel dopust ti ne pripada cel regres. Sicer pa bo tvoj delodajalec moral izdati obvestilo o izkoriščenem dopustu in boš to nesla k novemu delodajalcu. TU pa bo zdaj problem oziroma pri novem ne boš mogla koristiti dopusta, ker si ga že!?

(odgovor članu glen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
10.4.2010 17:47:25   
**Tinkara78**
Meni se končuje delovno razmerje pri sedanjem delodajalcu zaradi upokojitve in na srečo mi letni dopust glih na glih gre skozi.

Moj pravi, da boš verjetno morala dopust vrniti - denarno ga ovrednotijo. Mogoče ti bodo šli na roko in ti bodo pogledali skozi prste. Razen če lahko te ure not prineseš z nadurami. Če je to seveda možno. Najbolje bo, da se obrneš na odgovorno osebo v podjetju in se zmeniš kaj to pomeni v tvojem primeru.

Tudi glede regresa se obvesti novega delodajalca (največkrat istočasno z obvestilom o dopustu).

< Sporočilo je popravil **Tinkara78** -- 10.4.2010 17:49:35 >

(odgovor članu *ZiVa*)
Neposredna povezava do sporočila: 6
10.4.2010 19:04:34   
glen
Živa
Glede dopusta mi je vse jasno in vem da pač na leto imaš recimo 28 dni dopusta in če ga jaz do 27.junija porabim 25 dni je to moja stvar in je logično,da se mi v novo podjetje prenese razlika se pravi 3 dni.
Če bi ga porabla pol,bi se mi prenesla preostala polovica,itd,.....
Zanimam me, kaao je z regresom v takem primeru.
No,sej četrtek je blizu,pa bomo vidli.
Pa tudi v primeru,da dobim nakazanega celega,bom lepo poklicala na upravo in se pozanimala,da mi nebo treba pol čez kak mes. dva vračat,raje takoj,če bo potrebno

(odgovor članu **Tinkara78**)
Neposredna povezava do sporočila: 7
10.4.2010 19:04:57   
glen
Aja,vsem se zahvaljujem za odgovore.
lp

(odgovor članu glen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
27.5.2010 17:31:36   
m2m2m2
tud če ti ga nakažejo celega, ti ga ni treba vračat. izdajo samo potrdilo za naslednjega delodajalca, da ti je bil nakazan cel regres. če bi ti pa hotl poračunat pri zadnji plači pa rabijo psebno tvojo izjavo- privolenje, ker od plače tud ne smejo kar trgat!!! po moje je tko : če ti je bil odmerjen letni dopust, ti bodo mogli tudi nakazati celoletni regres.

(odgovor članu glen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
30.6.2010 15:55:55   
trmica
Potdilo, ki ga izda prvi delodajalec za novega ni zavezujoče in ne ustvarja pravnih posledic.

(odgovor članu m2m2m2)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?